4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rok před volbami koalice ANO a ČSSD eroduje

V jednom směru se česká politika chová zákonitě bez ohledu na mimořádnou situaci, v níž se nacházíme: je rok před sněmovními volbami a koaliční strany začínají hrát na vlastní triko.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kučer 6.11.2020 18:22

Sociální demokracie udělala první chybu když její poslanci odhlasovali fotovoltaický tunel. Na konec je dorazila ministryně školství a ministryně práce a sociálních věcí.

J. Jurax 6.11.2020 16:41

Kdo bude ten chudší, míň chudý, bohatý?

Ti chudí díky odpočtům platí na dani z příjmu celkem kulové už dnes. Mají-li víc dětí, mají daň i zápornou. Ta naše percentuálně takzvaně rovná daň rovná není ani dnes.

Ovšem trestat za úspěšnost - ať platí bohatí - je typický levicové.

Š. Hašek 6.11.2020 13:11

Pozoruji, že Vy toho hodně nezvládáte .....

Já zase nezvládám vysokou filosofii, státoplánování, hodnotování, které předvádí jistý pan Fiala.

K smíchu je tady kdo? Babiš nebo Fiala? Já mám k dispozici určitá čísla. Co Vy?

J. Prikner 6.11.2020 12:10

Hamáček a jeho v aspen institutu poučení souputníci jsou již politicky mrtví. Sobotka je vedl do hrobu, Hamáček je zpopelní. Tak je to a žádná komise mu nepomůže.

J. Ptáček 6.11.2020 11:09

Je smutné, že voličům ANO nevadily morální poklesky jejich vedení, zejména nejvyššího. Ani udavačství v minulé éře, ani násilné přebírání majetku, pokud se původní majitelé, třeba i vlastní neopatrností, dostali do problému. I střet zájmů, doplněný nehoráznými nepravdami, byl voličům k smíchu. Stejně tak šílené zadlužení našich dětí a vnoučat. Teprve nezvládnutí opravdu nelehké pandemie, na níž si vylámal zuby mnohý politik, levý i pravý, začal mít výrazný vliv na hodnocení málo schopné vlády.

Š. Hašek 6.11.2020 9:23

Tak dokonce eroze! Tuhle to zavalilo dálnici a železniční štreku ......

Přeji panu Jelínkovi nerušené přednášky o erozi, které bude pronášet k natěšeným studentkám kol dvaceti. Určitě si potom, ta děvčata, celý život budou říkat "k stáru jako když najde".

M. Šurgot 6.11.2020 8:30

Muze mi pan Jelinek vysvetlit, jak se mohl Michal Hasek stat volebnim manazerem CSSD?! Co kdyby si soubezne s vysvetlenim tohoto kopance CSSD do vlastni zadele vzpomnel na smršť diskuznich prispevku, ktere se tomu kroku doslova a do pismene vysmaly....

A pak by mne taky zajimalo, jak je mozne, ze po prohranych volbach neprisla zadna reflexe toho, jak Michal Hasek vlastne pracoval na tom, aby byla CSSD ve volbach uspesna...

Takze lze nahlizet na rozpory v koalici i starym scenarem, ktery se neosvedcil uz predchudcum Hamacka, dvojici Sobotky s Chovancem...

Je bohuzel drsnou realitou, ze “tradicni” politicke strany, at uz koalicni CSSD, nebo komplet opozice, bez Piratu, jsou mimoradne prazdne a nemaji zadnou kapacitu, schopnou zpracovat poradny politicky program, ze ktereho by si vsichni, obrazne receno, sedli na zadek...

A tak jim nezbyva nic jineho, nez okopavat soucasnemu hegemonovi politicke sceny kotniky...

Coz nebyl program, ktery by zachranil Sobotku s Chovancem a nebude funkcni ani ted...

F. Navrátil 6.11.2020 8:26

Vládní koalice není manželství. Koalice trvá jen po tu dobu, pokud ji obě strany potřebují. Sociální demokracie, která utekla od svých tradičních voličů jako uličník od rozbitého okna, z koalice jen těží prachy, moc a funkce. Aspenský agent Hamáček a jeho parta si to moc dobře uvědomují.

J. Hruška 6.11.2020 8:13

Stará buřina odešla z povrchu se Zemanem, avšak jedovaté bejlí seje Zeman nepřetržitě.

J. Hruška 6.11.2020 8:03

80 giga je pěkná erozivní tonáž.

J. Hruška 6.11.2020 7:50

Že ještě někomu nepřišly na mysl tři sazby: 15 pro chudší, 19 pro bohatší, např od 50 táců a těch 23 pro magnáty. Ahoj.

I. Štípek 6.11.2020 7:47

Dál eroduje jedině páně Jelínkovo wishful thinking..

J. Moravec 6.11.2020 6:56

Není to přece tak dávno co Hamáček byl ještě koaliční partner.

“Jenže Babiš je politický kanibal a své spojence požírá.”

Vskutku pane Jelínku? Nepožrali náhodou koaliční partneři sami sebe svým jednáním? Asi by Vám dalo hodně práce vyjádřit chování pana Sobotky a Hamáčka tak výstižně jak se Vám to povedlo u pana Babiše.

J. Pankovic 6.11.2020 4:30

Sociální demokracii srazil vaz Bohoušek Sobotků, když zaplevelil stanu mladými Dienstbiery a podobnou verbeźì :-) chudák Hamajda dělá, co může, jenže Ježibabiś je jiná váhová kategorie ;-)

R. Dubravský 6.11.2020 4:13

Než se, hypoteticky, po druhé vlně ustaví komise, bude tady vlna třetí. A než začne pracovat, bude vlna čtvrtá.