2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Rok 2014 „z jiného úhlu“

Nabízím laskavému čtenáři či čtenářce „pohled z jiného úhlu“ na vnitřní vývoj České republiky v r. 2014, zaměřený na jevy, jimž uznávaní renomovaní hodnotitelé téměř nevěnují pozornost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Selinger 2.1.2015 13:30

Ale stejně bych se chtěl dozvědět,

kdo stál za aférou Čunek,  kdo ji objednal a financoval. Aféra s účelem odstranit politika z vlády byla jen předzvěstí aféry vedoucí k odstranění celé vlády. Z tím vším asi stojí nějaký manipulátor, možná z oblasti mimo ČR.

P. Maleček 2.1.2015 7:29

Opoziční smlouva - to je příčina současného marasmu

Autor se hrubě mýlí už v úvodu svého článku, kdy tvrdí cca toto: rok 2014 prohloubil proces změny politiky, zahájený v r. 2013 zvolením Zemana prezidentem přímou volbou a vstupem policie a státního zastupitelství do úřadu a okolí předsedy vlády Nečase"...

Ty události totiž nebyly příčinou změny politiky, ale už jen důsledkem předchozího totálního zhroucení demokratických principů správy státu, kdy moc převzaly mafiánské - po Topolánkovsku kmotrovské skupiny plně ovládající parlamentní politické strany, státní správu, policii i justici. To prorostlé do krajů a většiny obcí nad cca 3 000 obyvatel, kde už je majetek a finance schopný generovat milionové úniky - úplatky ročně. To pod blahosklonným přikyvováním hradního tatíčka Klause vrcholícím jeho amnestií pro pár desítek jeho kamarádu, kteří přes všechny známosti a úplatky uvízli v děravé justiční síti. To maskováno propuštěním tisíců obyčejných grázlíků.

Zásah policistů na úřadě vlády byl už jen vyvrcholením této neúnosné situace. Tato událost upustila ventil masovým demonstracím s destruktivními účinky na chod státu a zabránila masivní volbě komunistů jako šílený způsob pomsty nas..ho lidu údajně demokratickým politickým strukturám.

Parlament, ne z vůle lidu, ale z obyčejného strachu z toho co se bude za šílenosti dít při jeho volbě prezidenta raději umožnil volbu přímou. To v hrůze nejen z opakování, ale i nárůstu toho, co do prezidentské funkce vyneslo Klause. Tedy z otevřeného vyhrožování, vydírání, uplácení a i unášení Klausovi nevstřícných poslanců a senátorů.

To, že nám dnes vládne oligarchie, za předstírání vedení vlády krytá tzv. sociální demokracií, kterou jen o fous minul zasloužený osud ODS, není produktem zdivočelých policistů ani lidového prezidenta. To je přímým důsledkem opoziční smlouvy ODS a ČSSD, která zlegalizovala rozkrádání státu a voličům znechutila demokracii. To, že se prezidenty stali otcové opoziční smlouvy je jen důkazem blbosti většiny voličů, kulantně nazývané ironií českých dějin.

G. Kovář 2.1.2015 11:13

Re: Nikoliv.

Autor se nemýlí.

Zda se mýlí pan Maleček je těžké, s ohledem na jeho mimořádně složitou, a pro normálního člověka těžko pochopitelnou osobnost, posoudit. Domnívám se, že u něho takové kategorie, jako pravda, nepravda, omyl nehrají roli. To by totiž takovéto bláboly neprezentoval.

On chce zřejmě jen pomoci prosadit něco lepšího, krásnějšího, demokratičtějšího, humálnějšího, morálnějšího, čestnějšího a všeobecně dokonalejšího.

F. Navrátil 2.1.2015 17:52

Re: Nikoliv.

Pan Maleček si asi plete zasahující policisty na úřadu vlády s Blanickými rytíři.