29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Robota soukromých lékařů v nemocnicích?

V hlavních zprávách proběhla informace, že poslanci PČR bez vědomí lékařů připravují novelu zákona o celoživotním vzdělávání lékařů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 20.8.2016 6:58

Re: Jen malá poznámka,

Pokud máme socialistické školství a zdravotnictví, kdy dochází k přerozdělování financí z daní rozhodnutím "třetí" strany (například paušální platba za pacienta), pak je třeba říct, že to má i odvrácenou stranu - prostě stejná skupina může nařídit povinnou praxi.

T. Pansky 20.8.2016 1:55

Dve iluze v ceske spolecnosti: 1) Nekteri radoby ...

... politicti komentatori stale opakuji mantru o stredopravosti Babisova politickeho sdruzeni. To je naprosty nesmysl - pan Babis nahromadil sve bohatstvi diky soucasnemu evropskemu (ceskemu) socialismu a to take dusledne chrani. V tom mu napomaha ceska stredo-levicova ceska spolecnost. 2) Ceske zdravotnictvi stale stojici na socialistickych nohach upada respektive neni schopno rust a zlepsovat se. Tomu brani ceska levice, ktera chce zdravotnictvi "zdarma" pro vsechny. Ono to neni technicky mozne. A proto tu zacinaji vznikat soukrome kliniky. Najednou vidime, jaky pokrok medicina dokazala a take vidime, jak to statem dirigovane zdravotnictvi neni schopne udrzovat krok s potrebami obcanu. ... Jmenovany zakon je dalsim levicovym zoufalstvim, ktere pouze navazuje na levicovaou neschopnost resit vzdelani mediku: byvalo to drive a funguje to i jinde - stat pomaha se vzdelanim mediku a za to potom medici slouzi v oblastech, kde je jich treba. Jak jednoduche ...

K. Pavlik 20.8.2016 4:48

Re: Dve iluze v ceske spolecnosti: 1) Nekteri radoby ...

Kde jinde to funguje? Napriklad v USA rozhodne ne.