7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rej diletantů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hofman 21.12.2010 17:41

DÍKY AUTORE

Měl jsem upřímnou snahu, ač ho normálně nečtu, si autorův článek přečíst. To jsem ale vůl.

Po sdělení hned v první větě, že "bylo nutné vyvolat kauzu Drobil" mám čas na jiné, mentálně srozumitelnější články. Díky za to, autore.

J. Ptáček 21.12.2010 13:35

Srovnáváte Jemelíku nesrovnatelné

Srovnáváte Jemelíku nesrovnatelné. Kateřina Žak (dle vás jau jau) nemusí znát všechna cizí slova ale termín "biomasa" je pro pro zelené či ekology základní abeceda. To že to nevěděla je něco jako kdyby třeba papež Benedikt si u Krause nemohl vzpomenout co to vlastně je Duch svatý. K biomase jinak stačí prostá inteligence, kdyby Krausovi odpověděla: bio je živý, masa je hmota, tak to muselo stačit. Pokud vím Kristýna Kočí s ničím podobným problém neměla, měla problém pouze s tím s čím by si měl lámat hlavu spíše premiér Nečas než ona: protikorupční vládě se vyvalí skandální defraudace na jejich ministerstvu pár měsícu po ustavení vlády.

J. Chládek 21.12.2010 12:31

Blábol

Tentokráte je autor vedle jak ta jedle.Ukázalo se to, o čem si cvrlkají vrabci za komínem tj. ,že pan Nečas, který je dvacet let v politice za ODS, vůbec není pan čistý, za jakého se vydával v předvolební  kampani a jasně to ukázalo, kde je ta díra, kterou mizí peníze - je tam všude, kde se spolu objeví jakýkoliv politik a státní peníze. A to platí na jakékoliv i lokální úrovni i v nejmenší obci. Čili pokud by byla nějaká vláda rozpočtové odpovědnosti, muslela by začít úplně znova od nuly a nastavit legislativu na trestně právní odpovědnost a transparentnost a to i za rozhodování takzvané lidosprávy(o státní správě ani nemluvím) Dál by muselo být zavedeno majetkové přiznání, ale i příbuzných politiků a v podstatě každého, kdo by se dostal v souvislosti s vyšetřováním majetkového přečinu podobného rázu do podezření jako u tohoto případu. Zákon o definitivě úředníků a prošetření privatizačních projektů z minulosti je samozřejmostí. Nezávislá komise, třeba ze zahraničních právníků a zákony bez přílepků, hospodaření obcí a státních institucí ,včetně republikových na internetu, výsledky soutěže u veřejných zakázek, jejich ekonomické vyhodnocení atd. Jen by se muselo opravdu chtít a ne tak hnusně, před volbami a po nich lhát.

I. Hanuška 21.12.2010 11:15

Na rovinu

Na rovinu: myslím, že ve skutečnosti jde o něco jiného. Myslím, že celá kauza je opravdu účelově vykonstruovaná, aby vláda nestihla něco udělat, nebo schválit. Otázka zní CO TO JE? Co je tak důležité, že někdo zaranžuje skoro státní puč?

John se ukázal jako absolutní hlupák. Stačilo pověřit někoho, aby věc řádně prověřil. Existuje BIS, Inspekce ministerstva vnitra.... ALE NE JANEK KROUPA! I kdyby měl výbavu jako FBI, CIA, NCIS a kdovídko dohromady, je to soukromník napojený na noviny.

Znemožnil se Klaus, který přijímá kdekoho a vyjadřuje se ke kdovíkomu

Znemožnil se kdekdo.

Ale jedině ČSSD udělala to, co měla: zachovala se jako opozice. Jenže to nebylo z dobré vůle o zlepšení podmínek ve státě ale vlastně přesně naopak.

V tomto nepořádku (to je eufemismus, skutečný stav je tak o pět řádů horší), kdy každý každému dluží laskavost, ne-li prachy se nedá konce dopátrat. Chtělo by to novou Pražskou Vánoční Defenestraci 2010.

K. Kužel 21.12.2010 14:04

Re: Na rovinu

Moc a moc se mi zdá, že máte pravdu a ve skutečnosti jde o něco jiného. Mimo jiné se nabízí tato možnost:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-kauza-drobil-cui-bono-de6-/p_politika.asp?c=A101217_115830_p_politika_wag

S. Ševeček 21.12.2010 9:22

Tento text považuji za snad nejlepší aktuální hodnocení "nazrálé" situace.

Měl bych sice několik drobných připomínek, ale to je zcela v mezích odlišnosti osobního názoru.

Jak píšu, dobré. A myslím to dovopravdy.

D. Streit 21.12.2010 8:54

Nesouhlasím, že Drobil obstál

byť s vaší výhradou. On zcela propadl a ukázal se jako politikář-diletant:

http://streit.blog.idnes.cz/c/168808/Politicke-kryti-vseho-schopnych-diletantu-Drobil.html

V. Váňa 21.12.2010 8:40

Pane Jemelíku,

nějak měříte dvojím metrem:

Mýlím se, nebo jsem četl v řadě Vašich článků kritiku na běžný způsob vyřizování stížností, například na státních zastupitelství? Pletu se, nebo jste skutečně kritizoval normální praxi, kdy státní zástupce dostal od nadřízeného na stůl k vyřízení stížnost, která směřovla proti němu samému?

A jehle, teď  to udělal pan Nečas, a ono je to v pořádku! Až na malé nedorozumění: Nečas nezkontroloval, zda s tím Drobil něco skutečně udělal.

To opravdu míníte vážně?

J. Ptáček 21.12.2010 8:10

"...ochoty potopit kvůli malichernosti vládu, jejíž někteří ministři se možná ještě ani nestačili řádně zapracovat."

Takže svět podle Jemelíka:

Prokázaný a zdokumentovaný pokus o defraudaci 3 mld pouze z jedné státní zakázky, vyhrožování a nátlak na ředitele fondu ze strany ministrových lidí, okamžité vyhození ředitele z místa, který poukázal na pokus o defraudaci, zatloukání premiéra při konfrontaci s nahrávkami - to vše je jen malichernost nad kterou by se předsedkyně poslaneckého klubu vůbec neměla pozastavovat.

Někteří ministři se možná ještě nestačili zapracovat, zato ministr Drobil se zapracoval sakra rychle. Po pár měsících ze státního rozpočtu lítalo peří !

Rej diletantsví tady předvádíte spíš vy pane Jemelíku.

S. Ševeček 21.12.2010 9:19

Re: "...ochoty potopit kvůli malichernosti vládu, jejíž někteří ministři se možná ještě ani nestačili řádně zapracovat."

To Vám řekli v TVhovna, nebo odkud to víte?

Od Janka?

J. Ptáček 21.12.2010 13:38

Re: "...ochoty potopit kvůli malichernosti vládu, jejíž někteří ministři se možná ještě ani nestačili řádně zapracovat."

Poslechněte si nahrávky, jsou na webu - dál už není co řešit.

R. Houška 21.12.2010 1:39

Pane Šalamoune, při současném stavu policie, by pan

Michálek zcela jistě zmařil vyšetřování spíše tím, kdyby se na ní obrátil. Asi vám uniklo, že se nejprve obrátil na svého nejvyššího šéfa - premiéra, a pokusil se jej požádat o nasazení spravodajské techniky. Pan premiér, místo aby mu pomohl, a přes BIS mohl velmi úspěšně, to propálil jednomu z podezřelých, ministru Drobilovi, který dal panu Michálkovi příslušný kartáč, metoda cukr a bič, jak dokazuje opět naprosto nezpochybnitelná nahrávka.

Ve světle těchto zkutečností jsou jakékoli vaše další úvahy, co nebo kdo za tím vším stojí, zcela bezpředmětné, a pouze rozšiřují snahu nějakého dezinformačního servisu sloužícího ODS k zastírání podstaty věci.

R. Houška 21.12.2010 1:41

Re: Pane Šalamoune, při současném stavu policie, by pan

A ještě dovětek, je velmi pravděpodobné, že zveřejněním nahrávek a rozšířením povědomí, že disponuje ještě dalšími, si pan Michálek ušetřil lapálie s případnou autonehodou.

S. Ševeček 21.12.2010 9:18

Re: Pane Šalamoune, při současném stavu policie, by pan

Nechoď Vašku s pány na led ...