2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Monte Christo 13.9.2007 18:47

Cest praci soudruzi na dnesni planarni schuzy UVKUSA...

Vidim,ze politicti oponenti si mne poradne rozebiraji..Nicmene ok neni problem..Odpovim na otazku odpovedi a scela ferove...Nu urcite jste vsichni zde pracovaly alespon 6 let v USA a pochopily,jste co je to DEMOKRACIE...Pokud splnujete tento zakladni pozadavek dalsiho levelu pro jedani na vyssich urovnich date mi zapravdu pokud ne tak to asi nepochopite a zustanete pouze stranickyckymi prislusniky dozoru UVKUSA...Nemyslim to spatne,ale je to spise o zivotnich skusenostech a ty se ve skole tezko naucite...Privnam to asi k tomuto s americkym prezidentem u kafe se ve skole take nesejdete kazdy den ze ano...Nu a ted k te otazce a odpovedi...Proc rychleji zavest euro a stim i min.mzdu..Nu cesi jsou jediny narod v evrope,ktery ma na vse pravo...Rok 1938 nemusim pripominat ze ano...Dale co s min.mzdou ze?Chlapy ja ekonomi CR mam ucit tomu co uz davno vedi?Pokud ano jedna se o kseft  a jak vite za vse se plati...Pokud chcete znat odpoved na otazku dobre ekonomiky tak si zaplatte je to vemi jednoduche a v USA je to scela bezna praxe...Nicmene to ze je dnes kurz dolaru tak nizko bych nebral tak vazne...Vse co dela USA dela zamerne a hlupi je ten kdo na to skoci...

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

alfa.BCS 13.9.2007 18:40

volby podle počtu dětí

Volební právo podle počtu dětí by si moje žena určitě zasloužila. Má to 3x odpracováno.

Kdo chce slyšet slyš. Howgh.

jezevec 14.9.2007 15:23

Re: volby podle počtu dětí

cikáni by to taky ocenili!!!

v životě nepracovali ale mají osum dětí (v děcáku a na e55) - hle jedním vrzem devět volebních hlasů pro další dávky

Novák 13.9.2007 9:40

Konzervativní nesmysly

Těžký průmysl neodešel kvůli ničemu jinému, než proto, že tu nějaký guru VK na začátku "rozkrádání" prohlásil, že ho nepotřebujeme. Jiný (VH) zase prohlásil, že je třeba zrušit zbrojní průmysl, že je to nehumánní, přitom zbrojní průmysl byl významnou složkou těžkého průmyslu. Dále to potom pokračovalo zpackanou privatizací, kdy bylo třeba předběhnout rozkradením morálku a zákony...

jiri 13.9.2007 17:58

Re: Konzervativní nesmysly

Novaku, prumysl neprichazi a neodchazi kvuli nejakym gurum. Nadvyroba oceli v Cechach nedava v globalni ekonomice smysl.

Jiří 13.9.2007 9:22

Pozor na správné pojmy

Ten článek je pěkný, logický a obsažný. Přiznávám že sám bych se na něj nezmohl. Musím ale upozornit na použití některých pojmů "ekologický dluh" , "ekologické scénáře" a pod. Ekologie je podobor biologie, zabývá se vztahy biologických druhů a podnebí.  Neměl autor spíše na mysli pojem ekologismus (enviromentalismus) což už je teda společenské a politické hnutí se všemi vlastnostmi které do odborného a exaktního uvažování nepatří ale které se právě odborností a i vědou zcela bezostyšně zaštiťuje.

www racek 13.9.2007 9:10

jsou to všechno bláboly.

tuhle reformu zaplatí podniky a soukromníci. na sociálnu se skoro neškrtalo. nebyla jaksi odvaha...

pravicový volič 13.9.2007 9:08

"střední třída má již předplaceno" - citace premiér Topolánek

Názor, že současná reforma neokrádá střední třídu svědčí nejen o hlubokém neporozumění jednotlivých kroků reformy, ale i naznačuje neznalost v používání kalkulačky. Dovolím si upozornit, že se zde nachází i nízkopříjmová třída pracujících, která již za socialistů platila daně nízké, a nyní to nebude vlivem nejrůznějších odpočtů jinak. Takže koho obrat o peníze, když jsme těm "bohatším" ulevili? No přeci těm ze "střední třídy", kteří makají jak blázni, aby zajistili rodinu a ještě si trochu vydělali na lepší život.

Ludva 13.9.2007 8:53

Střední třídu okrádají hlavně socialisté ?

Mám dojem, že střední třídu především okradla současná pravicová reforma.

loula 13.9.2007 8:44

myslím, že jste ještě málo pragmaticky.

nebylo by výhodnější pobírače dávek - tedy především důchodce, protože těch je opravdu hodně - rovnou postřílet? Ti jsou již ekonomicky neperspektivní, svoje platby důchodového pojištění již odvedli,  tak je přeci blbost jim něco platit. Stát by ušetřil bratru 280 mld, nakonec by mohl snížit až zrušit tyto platby (s perpektivou, že v den odchodu do důchodu dáte čerstvému důchodci medaili a poté ho zastřelíte). Hnědočeši - pokud nejsou v důchodovém věku - jsou přeci jenom perspektivnější než starodůchodci, protože je u nich ještě šance - sice mizivá, ale přeci nenulová .- že se naučí dělat.

Lapil 13.9.2007 10:44

Re: myslím, že jste ještě málo pragmaticky.

Jen tak cvičně - kolik procent důchodců pěstuje nějaká ta rajčata na přilepšení a kolik procent hnědočechů se "naučí pracovat"? Možná by bylo lstivější omezit důchodcům a pobíračům sociálních dávek zdravotní péči, ta je markantně dražší než důchody. Nebudete rovnou za vraha a na těch důchodech se nakonec ušetříte taky.

(Osobně mi připadá, že kdo se nenaučí pracovat řekněme do puberty, ten to v dospělosti nedožene).

stará sova 13.9.2007 8:23

V mnoha věcech máte pravdu,

nejsem příznivec Socialistů, natož komunistů, ale i komunisti za vedli jednu pozitivní věc - všichni museli pracovat. Takže i ti co jsou na úřadu práce budou pracovat a ne se doma povalovat. Povině od 8 do 12 hodin - pěkně uklízet příslušnou obec nebo město. Ono by socek ubylo.

Vrcholem všeho je nový zákoník práce. Pokud si mám vzít zaměstnance do HPP a časem zjistím, že se na tu práci nehodí (3 měsíce jsou často málo)  -dát mu roční odstupné - tak to mě jako drobného podnikatele může položit.

Taky mi jako mamině od 2 dětí vadí současný důchodový systém. Já vychovám 2 děti a jdu do penze s menším důchodem než žena co se rozhodla byt bezdětná - na důchod si pěkně našetřila a není taky tak utahaná jako já. Pokud se toto nezmění, nestoupne porodnost i kyby k nám proudily davy z Asie!

Hawk 13.9.2007 10:59

Re: V mnoha věcech máte pravdu,

Poslat dlouhodobě nezaměstnané uklízet zřejmě není tak jednoduché. Na menších  obcích není kdo by se o tohle staral . Je tam buď uvolněný starosta + 1- 2  úedníci nebo i ten starosta starostuje až po práci a starat se ještě o VPP odmítají. V Praze to pojali dost podivně, alespoň na našem obvodě. VPP uklízejí tam, kde dřív byli vidět pracovníci úklidových firem, které měla radnice nasmlouvané. Stanou se pro změnu zaměstnanci těch firem nezaměstnanými? Se stejným koštětem, na stejném místě jen s jakýmsi "šéfíkem" z Obvodního úřadu , který na ně pořvává navíc a místo  výplaty almužnu dávek v hmotné nouzi

Monte Christo 13.9.2007 1:04

Pane predsedo kolik Vam zaplatily?

Za takove inteligene debilni psani...?Podivejte se jsme v EU a CR ma tedy stejne povinnosti ,ale take prava...To znamena,ze maji mit cesi zajistenou stejnou min.mzdu od statu jako je v clenskych zemich EU verte ze pak bude statni pokladna nejen plna ,ale bude i sluzby a podnikatelske subjekty se rychleji zvyhnou...Neverite tomu?Pokud ne vysvetlim vam jak se zdvyhnou...Je to tak jednoduche...Ale pro soudruhy moc nestravitelne..Nicmene ve vysledku na tom slusne vydelaji a stat take...

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce

kat Mydlář 13.9.2007 1:28

Re: Pane predsedo kolik Vam zaplatily?

Tak to mudrci vysvětli, třeba tě navrhne na nobelovku. Hádam, že to bude spíš na vrhnutí. :-)

Lapil 13.9.2007 2:07

Re: Pane predsedo kolik Vam zaplatily?

Člověče, vy buď blábolíte, nebo to dovádíte ad absurdum schválně.

Bude-li stát vyplácet zaměstnancům minimální mzdu, pak budou pro zaměstnavatele pochopitelně levní. Obávám se ovšem, že to už tady bylo a říkalo se tomu reálný socialismus: pracující předstírají, že pracují, a stát předstírá, že je za to platí. Pravda - státní pokladna byla plná, ovšem jen pro někoho a za cenu všeobecného chátrání lautr všeho. Dnes je situace přeci jen o něco lepší - lautr je v pořádku, chátrá pouze všechno a část toho dluhu se projevuje místo opadaných omítek v penězích. Podnikatelské subjekty si tehdy pochopitelně rychle zvykly, ale že by se to projevilo jejich zdvihnutím...

Zvýšenou porodnost zařídíte taky celkem snadno - občas večer vypněte proud, aby si občani místo k televizi vlezli do postele; nedostatek kondomů a jiných antikoncepcí se v hospodářství "každému minimální mzdu, každý je zaměstnaný" dostaví sám, o to se starat nemusíte. A když to podpoříte tím, že podmínkou k získání bytu bude jedno, raději dvě děti v rodině, máte úspěch zaručen.

Pak ovšem nechápu, proč ryjete do soudruh (1. pád soudruha jako žena; jak jinak si mám vysvětlit to zaplatily?).

Pete 13.9.2007 7:57

Re: Re: Pane predsedo kolik Vam zaplatily?

Pozor na hrubky, píše se ...zvyhnou... !!!!