8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Reakce na „7 největších pověr o EET“

Někdejší bojovník proti starým pořádkům, Andrej Babiš, se ve své roli již zcela zabydlel a nyní mu nic nebrání zavádět pořádky lepší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 8.4.2015 10:45

Svobodní, doučte se nejprve Kompozitivní teorii a pak

vyražte do ulic. Co je to spontánní řád lidské interakce a civilizace jednotlivců z účinků z obchodu ? Dzp.

J. Lepka 8.4.2015 12:53

Re: Svobodní, doučte se nejprve Kompozitivní teorii a pak

Co kdybyste nejprve tu svou teorii sepsal a uveřejnil ? Zatím ji žádná encyklopedie nezná a internetové vyhledavače dotazy na ni ignorují.

Vaše odkazy na ni příliš připomínají stvoření světa, které si každá církev, či náboženství představují jinak, ale vesele s ním operují.

K. Janyška 8.4.2015 15:17

Re: Svobodní, doučte se nejprve Kompozitivní teorii a pak

Mýlíte se, strejdo. Musíte více postudovat a začněte Osudnou domýšlivostí od mistra Hayeka... Dzp.

T. Czernin 8.4.2015 19:13

Re: Svobodní, doučte se nejprve Kompozitivní teorii a pak

Copak Janyška a jeho Kompoteo... :o)

P. Lenc 8.4.2015 9:57

Malá poznámka

k bodu 5...

Jak sdělila náměstkyně ministra financí paní Hornochová dne 1.4. v rozhovoru pro Babisch Zeitung, pardon MF DNES,, cituji:"...zákon je nastavený obecně, bude platit pro všechny poplatníky daně z příjmů..." Na dotaz, zda závezek ministra Babiše, že řemeslníci zůstanou mimo, je jen ústní slib, reagovala:"Je třeba odlišit politická prohlášení od technického postupu..." a na otázku, které výjimky dalo MF do vyhlášky, odpovídá:" Vyhláškou můžeme vyloučit obor podnikání, pokud by to zásadním způsobem ztěžovalo nebo znemožňovalo podnikatelskou činnost. Třeba nápojové, potravinové automaty....podobně například u provozovatelů veřejných záchodků, kde se peníze házejí do turniketu..."

Takže má náčelník jako obvykle pravdu, se EEP fakt nebude týkat všech...

Jinak jsem si zkusil přes víkend spočítat, kolik stvrzenek jsem coby zákazník povinen převzít...bylo jich jenom 19...když k tomu přičtu 2 až 3 denně v pracovní dny, tj. cca 30 týdně, jdu nakupovat šanony

Petr Lenc II

J. Lepka 8.4.2015 12:54

Re: Malá poznámka

Jenže. Zákon platí i když se vydání vyhlášky vytratí do ztracena.

J. Jurax 8.4.2015 21:50

Re: Malá poznámka

To politické řešení odlišné od technického postupu se mi opravdu líbí, když Babiš řekl, že řemeslníci zůstanou mimo ... tak mi napadá jistý Gottwald neblahé paměti, co taky tvrdil, že kolchozy nebudou a drobní podnikatelé nebudou znárodňováni ... a pak přišlo politické řešení, technický postup už byl ...

Z. Švrček 8.4.2015 9:47

jako vždy

Vezměte si třeba alimenty. Bude je platit stát, tedy my všichni, za ta nezodpovědná individua, kluky a holky, co si nasekají děti a pak nevědí, či je jim jedno, jak s nimi dál. Stejně tak daně. Dostaneme na zadek všichni za ty, kteří daně neplatí a pak stát nemá logicky prachy na ten nesmysl s alimenty. Není to kouzelné, kdyby to nebylo k pláči? A budou neplatiči alimentů či daní najednou platit? Nedají se vysmát pane Bureš, chce se mi křičet! Ještěže jsem si skoro jist tím, že se mu (Burešovi) tak náročný a nutně stoprocentně funkční a robustní systém nepodaří  jen tak do dvou let spustit. To on jen tak prudí, abychom viděli, jak se stará ! A žel, mnozí mu to pořád ještě žerou. Je to jak s Hodžou Nasreddinem, oslem a vezírem, když Nasreddin klidně vzal 1000 dinárů, že naučí osla do 10 let mluvit a když se jej ptali proč to udělal, když to není možné, tak klidně odpověděl, že do té doby umře buď on, nebo vezír, nebo ten osel, tak proč tedy ne?

V. Mlich 8.4.2015 9:34

Největší pověra o EET

Největší Babišova pověra o EET je, že nějakým způsobom obměkčí ty, co dosud podváděli, aby najednou přiznávali každou tržbu a tím přestali být nekalou konkurencí pro většinu poctivých podnikatelů.

Jenže skutečnost je taková, že tímto opatřením ti poctiví budou ještě více zatížení dalším byrokratickým i nákladovým břemenem, čímž se ještě zhorší jejich pozice proti nepoctivcům, kteří pochopitelně budou na EET kašlat stejně, jako kašlou na dosavadní předpisy. Nebo snad dneska nelze stíhat za nepřiznání tržby?

M. Prokop 8.4.2015 9:36

Re: Největší pověra o EET

Ale těch úředníků, co se na to u(při)živí, navíc ta moc .....

F. Svoboda 8.4.2015 9:31

Zkušenosti živnostníka s ČOI.

Měl jsem malý obchod na venkově a kromě toho jsem rozvážel i zboží po dalších obchodech na záp.a jihozáp. Moravě a na brněnsku. Za mnoho let jsem poznal působení pracovníků České obchodní inspekce v terénu.

Když ke mně přišel dotyčný kontrolor, tak vždy něco našel a vždy mi udělil pokutu - na metráži české firmy byl originální štítek se složením materiálu 100 % BA, ovšem nebylo tam celým slovem bavlna, takže 500,- Kč ihned. Jindy totéž u košil, zase 500,- Kč, bylo toho však více. V sousední obci paní prodávala PUZZLE, které nemělo český návod, tak dostala ihned 200,- Kč, jiná zase v regále prodávala šampon s německým textem, tak 300,-. Nedaleko Žďáru n. S. přišel pracovník ČOI do obchodu a hned u dveří hlásil - dnes to bude za 500,- nebo mám hledat ? Jinde u Ivančic přišel dotyčný do obchodu, rozložil si lejstra a požádal majitelku, aby mu šla do sousedního obchodu koupit 2 kg krkovičky. Když ji přinesla, tak ji beze slov sbalil, do protokolu napsal bez závad a zmizel. Pracovníci Živnostenského úřadu byli slušnější, při zjištění závady, která byla následně odstraněna většinou ani nález nezapsali. Po skončení jedné takové kontroly jsem se jich zeptal, zda také pečlivě kontrolují stánkaře, kteří se i v naší obci hojně vyskytovali. Odpověď upřímná - my se tam jít bojíme !!! Samostatnou kapitolou je kontrola zahraničních prodejců. V televizi často jsou nám ukazovány razie v tržnicích, které sice vždy mají výsledky, ale jsou kapkou v moři, kterou dotyční obchodníci obětují za další nerušené obchody. V Brně na Olomoucké - ve velké vietnamské velkoobchodní tržnici jsem byl svědkem akce - procházel jsem mezi haldami zboží a najednou než jsem stačil několikrát mrknou zboží z velké části zmizelo a mnohé kóje byly uzamčeny. Na dotaz jedné známé jsem se dozvěděl, že je nahlášena kontrola. Kdyby snaha úřadů byla upřímná, tak by na každé tržnici zřídili celní a finanční pracoviště a měli tak tržnici pod stálou kontrolou. Místo toho buserují malé živnostníky !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

M. Prokop 8.4.2015 9:38

Re: Zkušenosti živnostníka s ČOI.

To je jako s policajty, milujícími buzerační kontrolní AKCE, místo toho, aby obhlédli skutečně nebezpečná místa.

B. Volarik 8.4.2015 8:06

Kolik byrokratů se bude prodírat tou džunglí dat?

A kolik špionů a provokatérů bude potřeba zaměstnat aby lapali pachatele malých transakcí v hotovosti ....

R. Tichý 8.4.2015 15:02

Re: Kolik byrokratů se bude prodírat tou džunglí dat?

Když to dopadne dobře, tak ta data vůbec nikoho zajímat nebudou. V horším případě se přijme několik tisíc kontrolorů...