26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Radši rozpad koalice,...

KDU-ČSL nesmí získat resort zemědělství, i kdyby se kvůli tomu měla rozpadnout vznikající koalice. Také tímto způsobem lze vykládat dosavadní výsledek jednání o rozdělení ministerských postů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vintr 19.12.2013 22:07

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Nemám. To je jenom konstatování.

P. Vítek 19.12.2013 18:10

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Mate reseni?

P. Vítek 19.12.2013 18:07

Re: Agrární komora

Zbytecna objizdka-jedme primo:cetl jste ten clanek v Reflexu?A co na to rikate?

P. Vítek 19.12.2013 18:01

Re: Agrární komora

Ano-koncert drobnych usmevu nad klepetkem

J. Vyhnalík 19.12.2013 15:12

Re: Agrární komora

Agrární komora hájí zájmy velkopodnikatelů v zemědělství a potravinářství.

Ministerstvo by mělo hájit zájmy všech občanů a ne třeba zdravotníků, nebo zemědělců proti zbytku společnosti.

Bohužel systém, kterým protéká nějakých 35-40 mlrd eurodotací ročně, přitahuje velkopodnikatele jako čerstvé h...o mouchy.

J. Vyhnalík 19.12.2013 15:08

Re: Agrární komora

A propos, Lenka Zlámalová je inteligentní dáma a na jejích odpovědích to bylo vidět. To vyniklo právě ve srovnání s otázkami moderátora.

J. Vyhnalík 19.12.2013 15:05

Re: Agrární komora

Jsou to byznysmani a respektují sílu a úspěch.

P. Schuster 19.12.2013 14:01

Nárok na vedení ministerstva

Mít nárok na ministerstvo jenom proto, že ho partaj v minulosti vedla, je dost problematické. Pokud si pamatuji, tak lidovci měli dlouhá léta v gesci ministerstvo obrany. Pan Baudyš (ať mu je zem lehká), pak pan Výborný atd. a výsledek? Toto ministerstvo v patří k k nejzkorumpovanějším. 

Bylo by dobré kdyby se  na ministerských postech politické strany  střídaly. Pavel Bělobrádek se ohání tím, že toto ministerstvo měli v minulosti i proto jenom z tohoto důvodu by neměli  ČSSD a ANO couvnout.

J. Rokyta 19.12.2013 13:12

Re: Tyhle tahanice o ministerská křesla

Proto nám také trvá cca 12 let přijmout zákon o státní službě! Ten by totiž měl za následek profesionalizaci byrokracie ve veřejné správě, tzn. že po volbách by se vyměnil ministr, někteří náměstci a snad tu a tam nějaký ředitel odboru. Ale ne celé ministerstvo, jak dnes, kdy si tam každý poslanec, ministra apod. umisťuje za odměnu své kamarády za platy, na které by normálně nedosáhli. Toto je jedno z klíčových protikorupčních opatření! Ne ty plamenné, s odpuštěním, kecy o boji s korupcí a la Bárta, Sobotka ... dosaď libovolné jméno.

Pokud by tato možnost, díky zákonu zmizela, nebo byly alespoň minimalizována, byl by zájem o vstup do politiky podstatně menší, a s velkou pravděpodobností by tam přišli lidé, kteří chtějí skutečně sloužit a ne krást.

V. Kain 19.12.2013 12:56

Re: O čem tak dlouho ČSSD a ANO jednali

Jestliže si někteří pravicově smýšlející voliči mysleli,že ANO bude dělat pravicovou politiku,tak se spletli.Je to vidět už na schváleném rozpočtu.Kde jsou ty řeči o úsporách?Babiš dělá takovou politiku která bude vyhovovat jenom jemu.Financemi bude vidět pod pokličku konkurenci a zemědělství je dost propojeno s jeho podnikatelskou čiností.Socialisti nás budou nestydatě zadlužovat.Její voliči s tím souhlasí.Hlavně že se zvýšila min.mzda,odbourali se některé poplatky a budou se valorizovat důchody.Dluhy které po nich zbydou nakonec zaplatí ti jejich voliči, kteří si to ale dneska neuvědomují.Milánkové nevědí,že si kakají do vlastního hnízda.

J. Jehlík 19.12.2013 12:37

O čem tak dlouho ČSSD a ANO jednali

O čem tak dlouho ČSSD a ANO jednali? Že by o programu? To si snad může myslet jen totální vypatlanec.

J. Vintr 19.12.2013 12:15

Tyhle tahanice o ministerská křesla

zcela zřetelně ukazují, že v politice vůbec nejde o nějakou službu veřejnosti (jak se asi stále ještě spousta lidí zcela naivně domnívá) ale jedině a pouze o koryta. Konkrétně o to být při rozdělování erárních peněz a různých dotací, aby bylo možno z těchto peněz něco odsypat sobě, spolustraníkům a známým. A je úplně jedno, o jakou jde stranu a čím tato strana před volbami krmila naivní voliče ...

M. Hoblík 19.12.2013 11:34

Pan Sobotka se tak třese do vlády,

že ztrácí rozum i spojence. Lidovci jsou strana s tradicí, ale Sobotka je klidně prodá za nějakou slibotechnu.

J. Milfait 19.12.2013 11:29

Pane autore,

Myslíte si, že co jste napsal:

Prvním ministrem zemědělství v historii České republiky byl však Josef Lux, dlouholetý úspěšný předseda KDU-ČSL.

Ten právě rozvracel co se dalo rozvrátit, nikdy o ničem nevěděl, přestože byl prvním místopředsedou vlády a byl právě tím, kdo nastartoval hubená léta KDU-ČSL.

Hlavně zdraví a Vánoční pohodu přeje všem JM.

J. Slanina 19.12.2013 11:25

Re: Agrární komora

Ale ano, pane Gellnere, ano, soudruh Bureš Reflex skupoval.

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/52418/mame-dukazy-o-utoku-na-reflex.html

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tajemni-muzi-pry-ve-ctvrtek-skupovali-Reflex-Casopis-naznacuje-souvislost-s-Babisem-291035

J. Slanina 19.12.2013 11:13

Mně se líbí....

...jak se bureš a mao-ce-orálek snaží zbavit ministerstva práce a sociálních věcí, tedy resortu ve kterém to za každé vlády vždycky pěkně smrdělo průssery.

Důvody, pro které se hošani tak vehementně snaží urvat ministerstvo zemědělství už docela přesně popsal pan Hartman a v diskuzi i paní Petrová.

V. Petrová 19.12.2013 10:22

Babiš chce ovládnout zemědělství a lesnictví

mimo jiné i proto, že právě v jeho podnicích se vyrábějí uměla hnojiva, která ničí půdu. Navíc koupil LESS FOREST, který vyhrál většinu zakázek na těžbu v LČR. Lidovci by mu na MZe setsakra překáželi, protože by odhalovali jeho šmé,  vedle kerého jsou kšefty Janouška a Rittiga ( o mizerných pár milińech Rathových a nějakých postech Fukse, Schneidarka a Tlochoře, či manipulace Nagyové nemluvě) jen slabým čajíčkem. ČSSD mu patrně půjde na ruku. Je to vidět i z reakce oředlistopadového okresního tajemníka pro zemědělství na Žďársku, dnes senátora Veleby. Jestli má KDU-ČSL jen trochu rozumu, rozbije to. Konec konců - ČSSD,ODS,TOP09,KDU-ČSL by měla také vládní většinu. Proč to nezkusit ? Opozice složená z ANO,ÚSVITU a KSČM by byla zajímavá...

P. Vítek 19.12.2013 10:07

Re: Babiš for premier

Certu se bude muset jednou odvdecit-za tech par susnu,co ted dostanou nas vic a vic navazou na eu-a to je pruser.A pak teprve zjistime,jak drahe koblihy jsme si koupili

Doufam,ze se s nimi v tom Belobradek s Cunkem nesmoci.Je potreba mit silnou opozici....a novinare-to je Engpass!

T. Kočí 19.12.2013 9:57

Radši

A Fencl. Trejos debilos, pardon grazlos.

P. Vítek 19.12.2013 9:56

Re: Agrární komora

Lenka Zlamalova pondelni Hyde Park! Jedna z mala...a hosi z Reflexu.

Chapete chovani Jancury,Bernarda a Dedka(Jablotron)?

P. Lenc 19.12.2013 8:46

Re: Babiš for premier

Přesné.Jen ať  nám žluté lány řepky a bionafta radostně ozařují Babišovsky radostnou budoucnost.Agrární komora radostně přiloží ruku k dílu, za ty dotace to přece stojí.

A. Bocek 19.12.2013 7:40

Komentář opoměl dva sqělé ministry

Zgarbu a Palase oba odborníci , oba z ČSSD. Již sám fakt, že je tak velký humbuk kolem resortu, kde se dá "ovlivnit" tok peněz nevěští nic dobrého o povaze budoucí trojkoalice.

M. Procházka 19.12.2013 7:34

Re: Babiš for premier

Jen houšť a větší kapky!Tohle si zaseli a nyní budou sklízet.Nečase chtěli utlouct čepicemi,udělali z něho a jeho lidí zločince a dnes padají do stejné jámy.Jenom KORYTA a hodně přitom mlaskat.Ten četník nad nimi je dnes také jen srandovní.

P. Maleček 19.12.2013 5:16

Babiš for premier

Tak tu máme první jasnou ukázku toho, kdo že nám to bude premiérovat. Ne sedět v čele stolu u kterého zasedá vláda a zubit se v středu zájmů kamer, ale kdo bude rozhodovat. A stejně jako Nečas tu nebude ani Sobotka.

Ten v tomto okamžiku právě projel šanci ukázat Babišovi kam patří a kdo rozhoduje. A to i v ČSSD. Takhle to vypadá, že v téhle bojem o koryta rozervané partaji proti sobě nemá jen Haško-Zemanovce, ale už i Babišovce.

Sobotka by si měl rychle nastudovat současnou situaci Nečase. Už teď dělá vše pro to, aby ho věrně okopírovat. Včetně toho jak je teď všem pro smích.

J. Schwarz 19.12.2013 4:38

Agrární komora

je jen jiný název pro "společnost milovníků italské opery" z filmu někdo to rád horké.

I. Gellner 19.12.2013 2:06

Re: Agrární komora

Ne, už prosím ne, s tím jak někdo skupoval Reflex. Nikdo nic neskupoval.

Koneční prodejci pěkně spakovali neprodané výtisky po 10 a odeslali jako remitendu zpět stejný pakl jako obvykle.

J. Vyhnalík 19.12.2013 1:44

Agrární komora

Stojí za povšimnutí, že Jaroslav Faltýnek ve Agrární komoře hraje velmi silnou roli a z Agrofertu není ani jediným zástupcem v řídících pozicích. Dá se tak říci, že intervence ze strany Agrární komory ve věci obsazení ministerského postu nepřišly jako na zavolání. Ony přišly právě na Faltýnkovo zavolání.

Obraz dokresluje i nedávný případ řízeného vykupování týdeníku Reflex, který zveřejnil popis Babišova vzestupu, kdy právě Jaroslav Faltýnek zorganizoval akci, kdy zaměstnanci Agrofertu napříč republikou skoupili velkou část nákladu tak, aby se týdeník nedostal mezi čtenáře.

Kde jsou hlídací psi demokracie? Kdy konečně vyštěkají tohoto bezskrupulózního papaláše?