26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Psychopati hýbají dějinami

Dějinami odjakživa hýbali vedle Marxem objevené zákonitosti historického materialismu - o souladu výrobních sil a vztahů, materielní základny a její ideové nadstavby - hlavně akcentované osoby, mnohdy i psychopati, jedinci s narušenou osobností.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Bílý 3.5.2012 17:01

Nesuďte, pane Krausi (08:23) pana Vintra tak příkře.

Jeho názor je sice, pokud jde o M.R.Š, tvrdý, ale je to jeden z možných. Většinou ho budou zastávat ti, kteří (netvrdím, že je tomu tak u pana Vintra) sexu moc nedají. Já si myslím, že těch 27 nemanželských dětí je kachna, ale kdyby nebyla, mělo chování M.R.Š kompenzační charakter. Je totiž známo, že nejvíce se rozmnožují lidé hloupí a pochopitelně v hojné míře (až na nepatrné vyjímky) plodí zase hloupé.  M.R.Š byl velmi chytrý a inteligentní pán, takže jeho potomci lidstvo pozvedli (i když z hlediska donedávna platné morálky to tak úplně "richtig" nebylo).  Z kompenzačního hlediska by Štefániků mohlo být vice, ba hodně.

V. Kraus 3.5.2012 8:23

Re: Mne zaujala poznámka autora článku o generálu Stefánikovi.

Díky panu Vintrovi jsme se dozvěděli, že psychopatem je autor článku Milan Hulík a byl jím prezident Edvard Beneš. Rastislav Štefánik zas podle něho byl nezodpovědný blb.

Teď nám zbývá ohodnotit ještě pana J. Vintra.

J. Vintr 2.5.2012 23:31

Re: Mne zaujala poznámka autora článku o generálu Stefánikovi.

Člověk, který zplodí desítky nemanželských dětí (určitě se o ně nijak "nepostaral" - to bylo při způsobu jeho života naprosto vyloučené), není nadsamec, ale nezodpovědný blb a nezaslouží si obdiv, ale odsouzení.

V. Kraus 2.5.2012 21:17

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

No tak vida. Domníval jsem se, že všechny "zločiny" Edvarda Beneše už znám. Vy jste mne obeznámil s dalším pro mne dosud neznámým zločinem - "proti odporu velké Británie se snažil založit ČSR". Proč všichni ti možní psychopati Hitlerem počínaje, Beneše tak nenávidí? 

M. Bílý 2.5.2012 18:34

Mne zaujala poznámka autora článku o generálu Stefánikovi.

Že by někdo těch 27 nemanželských dětí nevytáhl za celou tu dobu na světlo boží?  Je-li to pravda, byl M.R.Š. nadsamec a má můj obdiv. Mezi psychopaty bych ho proto neřadil. Předpokládám, že z generálského platu (či jak byl honorován) se o potomky mohl slušně postarat  Jinak na Tahity byl sex formou společenské komunikace, takže kdoví, jestli mu autor nezávidí.

K. Podhajský 2.5.2012 18:10

Že psychopati se snaží hýbat dějinami,

nelze popřít. Namátkou Stalin, Mao, Pol Pot, Musolini, Hitler,Kim, Castro atd. Samozřejmě i na domácí politické scéně lze najít psychopaty, třeba hned našeho Velkého Kormidelníka. Dalo by se říct, že je to nemoc všech "velikých", ale doopravdy, doopravdy velikých a On je toho zářným příkladem.....

M. Pivoda 2.5.2012 17:13

Co bude dál???

Pan JUDr. Hulík je svým zájmem a i novou profesí historik. Řeší specifický případ, který je již definitivně minulostí. Jeho analýza minulosti mi nevadí, není mi ale jasné poučení, které by z takto vedené analýzy bylo použitelné v budoucnosti.

J. Chládek 2.5.2012 14:41

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

Pan Hulík je zase příkladem toho, když se o to psychopat pokouší, ale nemá šanci. K vašim řečnickým otázkám - jsou úplně zbytečné. Beneš snad někomu čelil, to jste měl asi za 5 z dějepisu, ne? Před Hitlerem jsme se složili jak dorota, ale dobře možná, že to jinak nešlo. Stalinovi, kterého chtěl pan Beneš naučit demokracii(blb) už Zalkarpatskou Ukrajinu předal sám od sebe(ikdyž na to neměl právo a podle ústavního pořádku by o něčem takovém musela hlasovat sněmovna). Svých spolupracovníků z války, které napadali komunisté se nikdy nezastal, ruských emigrantů takto občanů ČSR, vyvážených ve velké na Sibiř taky ne. Vždycky už jako ministr zahraničí si o sobě myslel, že všechno vykecá a domluví - že jsou případy kdy to nejde si asi vůbec neuvědomoval - jasná známka psychopatie. Když proti odporu velké Británie se snažil založit ČSR, která dostala všechny nectnosti R-U v malém, tak lhářsky sliboval (na základě sfalšovaných národnostních map, kterými operoval ve Versailles), konfederaci národnostních menšin - švýcarský model, což nesplnil a ČSR tak byla od začátku podminovaná, Slovákům autonomii, viz Pittsburská dohoda - vytřel si s ní zadek a v 93- roce se to doklepalo, že. Takže si hlavně udělejte jasno jak to s těmi psychopaty je, pokud jedním z nich náhodou nejste sám.

M. Matura 2.5.2012 14:25

pane Hulíku

chcete li politiky hodnotit dle řeči těla, což je jistě možné, pak musíte být mnohem vnímavější, nikdy byste nemohl říci, že je tam pouze jeden psychopat, tuto nemoc ovšem nelze zjistit tímto způsobem (psychopat své vize není schopen přenášet do reality)

B. Brousková 2.5.2012 14:18

Re: Nezapomínejme na doktora!

A právě to "napakování" , mu zlomilo vaz. Když se začali novináři šťourat v jeho majetkových poměrech.( A jistě to nebylo jen náhodou.) Měl po hlasech, protože jeho stoupenci to nevydýchali. Jako  demagog byl ovšem velice výmluvný .  Říkal přesně to , co jeho stoupenci chtěli slyšet.  Totéž  kdysi vyneslo nahoru Hitlera.  Mimochodem, u sousedů dělal skoro přesně totéž i zlatý chrobáčik  Mečiar.

B. Brousková 2.5.2012 13:28

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

V prosinci 1943, kdy odletěl z Londýna do Moskvy podepsat jím samotným navrženou tzv. dohodu, nečelil ničemu jinému,  než skutečnosti, že se Stalin půl roku  zdráhal podepsat předběžný souhlas s poválečným odsunem všech Němců a všech Maďarů z republiky. Pak následovalo jeho (Benešovo), týden trvající moskevské paktování s Gottwaldem a jeho smečkou, kdy si navzájem mimo jiné, dohodli poválečný  zákaz všech nesocialistických politických stran a vznik tzv. "revolučních národních výborů". Nezapoměli ani  na takovou maličkost , že prvním poválečným předsedou vlády musí být stoupenec levice. (Stal se jím Gottwaldův poskok Fierlinger).V  té  době už jednu velmocemi i jinými státy uznanou vládu měl. Tu londýnskou To vše, ještě  před Jaltami a Teherány. Když se ho pak po návratu do Londýna Britové ptali, jestli se nezbláznil, řekl jim . že " v Sovětský svaz vždy věřil a věřit bude". Beneš Paměti.

P. Schuster 2.5.2012 12:07

Re: Hulíku,

Taky si myslím, že pan Bárta není psychopatická osobnost. Stává se, že každý, kdo delší dobu vykonává nějakou specifickou profesi, začíná hodnotit svět kolem sebe právě tímto pohledem. Založit a vést bezpečnostní agenturu je myslím ten problém. A že má za vzor Napoleona na věci vůbec nic nemění.

Podle mne lidi, kteří mají hodně peněz a moc, tak ty peníze většinou nerozhazují. To, že dával peníze svým spolustraníkům spíš svědčí o jeho sociálním cítění, ale ne o psychopatii.

J. Řezníček 2.5.2012 11:11

Re: To může být Váš soukromý názor. Ale naše politická scéna

Z dětství si pamatuji, že  dospělí v našem městě říkali, že normální chlap ( ženská) nejde dělat policajta, ani se nehlásí do armády a už vůbec do politiky.   Omlouvám se výjimkám.  Ale člověk nemusí být psycholog ani psychiatr, ale pohled na vystupování, gesta, mluvu a mimiku velké části politiků svědčí o tom, že nejsou v pořádku. Vít Bárta, Josef Dobeš, Škarka nebo Kristína Kočí, ale i současný prezident  jsou postavy s lékařskou diagnózou.

J. Vintr 2.5.2012 10:56

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

Je to smutný paradox dějin - spousta lidí "si váží" i těch největších kriplů historie - Napoleona, Hitlera, Stalina ...

J. Jirát 2.5.2012 10:40

Hulíku,

fabulujete velmi drze! Na základě přeskakujícího hlasu prohlásíte za psychopata člověka, který vybudoval velkou prosperující firmu? Co jste kdy vystavěl Vy? Jistě, chyb má Bárta spoustu, ale psychopat? Trochu přiměřenosti by neškodilo.

J. Štrobl 2.5.2012 10:35

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

A který jiný politik jel v roce 1943 do Ruska ke Stalinovi, aby nás tam prodal za prezidentskou sinekuru a přitom napráskal politiky všech okolních států? Který z politiků pořád tvrdil, že má plán a nakonec se zjistilo, že to je aeroplán? Který z politiků nehnul ani prstem, aby zabránil vraždě Heliodora Píky i když mohl? Kdopak se nám to vracel v roce 1945 přes Moskvu, aby tam upekl osmačtyřicátý? Tohoto největšího zrádce naší státnosti v dějinách může chválit jen někdo opravdu slabomyslný.

V. Kraus 2.5.2012 10:28

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

No vidíte, a přece ten "největší škůdce" byl před několika lety oceněn nejvyšším možným způsobem, když český parlament schválil speciální zákon: "Edvard Beneš se zasloužil o stát." Podobně byl předtím oceněn jen T. G. Masaryk.

Sudetoněmecký landsmanšaft a i pár lidí u nás sice nemají Beneše rádi, nicméně většina občanů ČR včetně mne si Edvarda Beneše stále cení.

J. Štrobl 2.5.2012 10:24

Re: autor je optimista

Pokud jste četl diskuzi dole, tak každý má svého nejoblíbenějšího psychopata.

J. Vintr 2.5.2012 10:12

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

Jenže on Hitlerovi nečelil, ale utekl před ním (což jediné mu vůbec nevyčítám) a Stalinovi také nečelil, ale vlezl mu rovnou do zadku. Při vzniku Československa v roce 1918 se zasloužil o arbitrážní dodatek o řešení hraničních sporů, který legalizoval Mnichov, po roce 1945 zase obnovil republiku s komunisty a podle jejich přání. V naší historii neexistuje nikdo, kdo by byl větší škůdce národa ....

V. Kraus 2.5.2012 10:03

Re: Beneš sice neběhal za ženskými

Beneš je spíše oblíbeným cílem různých psychopatů. Tak tomu bylo už za jeho života a u mnohých to přetrvává dodnes.

Který jiný z politiků musel v roce 1938 čelit Hitlerovi a v roce 1948 zase Stalinovi? A který jiný z politiků stál při vzniku Československa v roce 1918 a současně i při jeho obnovení v roce 1945? 

P. Pruner 2.5.2012 9:40

autor je optimista

Vy jste tedy optimista, pokud za jediného politického psychopata považujete pana Bártu.Pokud by na něho tato charakteristika seděla, tak je obdobných plný pytel.

J. Vintr 2.5.2012 9:40

Beneš sice neběhal za ženskými

ale byl to psychopat na entou. Jeho obludný mindrák z Mnichova ho dovedl k tomu, že pohnul s osudy mnoha milionů lidí. Několik milionů zbavil domova a všeho majetku a nechal je vyvést v dobytčácích ze země a zbytek natruc nacpal do chřtánu bolševikům.

Z. Švrček 2.5.2012 8:55

Ouvej.

Do mrtvol se nekope. Pokud je ovšem nechceme oživit - tedy v politice by to šlo.

V. Kraus 2.5.2012 8:54

Re: Nezapomínejme na doktora!

Souhlasím, dr. Miroslav Sládek byl určitě ještě větší cvok než Vítek Bárta. Sládek vstupoval do politiky s holým zadkem a za pár let se tam dokázal docela slušně napakovat.

P. Rada 2.5.2012 8:53

Autor má pravdu - jen to domyslet.

Bývá to prostě tak, že človíček co si je nějak vědom své "zvláštnosti" se to snaží v životě kompenzovat i snahou o dosažení "zvláštního" postavení. Některým vejlupkům se to vzláště v demokracii snadněji povede a "perlí" pak na veřejnosti jednu šaškárnu za druhou jak v pimprdlové komedii. Tam zasáhl až škrhola.

Když má společnost dost zdrojů a prostoru k růstu - baví se tím. Když jí začne téci do bot.... už to zábava přestává být.

Dnes je pak pro společnost velkou škodou, že si tohoto kompenzačního triku dosud patřičně nevšimli její zákonodárci a tak nemáme na rozdíl od nutných předpokladů pro udělení řidičského průkazu na nákladák, autobus, letadlo....uzákoněnou i podmínku psychotestů pro výkon alespon klíčových politických funkcí, kde pak jednotlivec veze na cestě životem i celé miliony.

V prehistorii tlupa neschopného šamana vyhnala .... a i primitivní včelky nedostatečně kladoucí matku pravidelně vyměnují. My lidé tzv moderní doby ale máme dokonce naopak pro své náčelníky uzákoněnu beztestnost.

J. Štrobl 2.5.2012 8:48

Re: Chybička se vloudila ... :-))

Pravda, už zapomínám.

J. Vavrochová 2.5.2012 8:15

To může být Váš soukromý názor. Ale naše politická scéna

se, stejně jako všechny na světě, z podivných osobností skládá.

Vždyť co to je za podivné imitace chlapů, kteří v životě nedělali nic jiného než politiku? Cožpak lze, bez zkušenosti z běžného života, rovnou ze školních škamen, zasednout v poslanecké sněmovně a tvořit a schvalovat zákony? Chlap by se měl nejprve vypracovat ve své profesi, ukázat, že umí peníze vydělat prací, že s nimi umí hospodařit, vytvářet hodnoty a teprve potom začít uvažovat, že své zkušenosti uplatní v politice a bude se podílet na rozvoji svého státu.

A ženy, které se dají na politickou dráhu, by také neměly být bez profesních zkušeností, neměly by být pouhými přikyvovačkami k nápadům svých kolegů nebo okrasami stranických schůzí. Kvóty na počet žen na kandidátních listinách politických stran by měly vnímat jako urážku a nenechat sebou manipulovat.

Osobně zastávám názor, že všichni naši přední politici, bez výjimky, přetransformováni na pacienty psychiatrické léčebny, by se od stávajících pacientů svými diagnózami příliš nelišili. Jen by asi měli přepychovější pyžama.

E. Dadák 2.5.2012 7:47

Napoleon Vítek je mrtev !

A to je velice dobrá zpráva !

P. Kolář 2.5.2012 7:28

Proč si myslíte,že

je Bárta největším psychopatem?O tento titul zdatně usiluje třeba pan Zavadil a jeho boys.A s volbami nám dorostou noví kandidáti.Stačí se jen porozhlédnout

K. Drobková 2.5.2012 7:21

Chybička se vloudila ... :-))

" Kdo z vás TO má "