7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Protivolební koalice má navrch

Hlavní aktéři před sebe vystrčí silná slova a za nimi se snaží nepozorovaně kličkovat a taktizovat. V minulých týdnech na to měli patent rebelové v poslaneckém klubu ODS. Vzletně hovořili o pravicovém programu, zatímco v zákulisí usilovně kuli – a dodnes kují – zejména personální pikle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 2.11.2012 4:37

Ano, nejpravděpodobnější prognóza je, že vláda padne

(na to jsem si tu i vsadil v nevýhodném kurzu 6:1), ale předčasné volby nebudou.

To je v naší zemi tradiční. Za I. republiky byl průměrný věk jedné vlády necelé dva roky, ale předčasné volby se nekonaly. Po každéím pádu kabinetu vyl jmenován nový premiér, ten sestavil novou vládu a ta zase nějaký čas vládla, ať už většinově nebo menšinově.

Tohle nás, po mém soudu, čeká, a to ještě letos. V. K. si ještě naposledy užije funkci "demiurga", naposledy bude po nějakém adeptu neústavně žádat přinesení 101 podpisů (ještě, že nechce přinést živou a mrtvou vodu), ale nakonec bude případně miuset jmenovat i menšinovou jednobarevnou vládu ODS, pro kteroiu zvednou ve sněmovně ruce úplně všichni, kromě levice.

A když ne? Tak jmenuje vládu ČSSD, s podporou KSČM, VV a různých dalších mimoňů, kteří se momentálně potulují sněmovnou.

Ať tak či tak, předčasné volby nebudou, ale Nečas už také ne!