11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Protikuřácký zákon opět ve sněmovně

Do stejné řeky se podle známého rčení vstupovat dvakrát nemá, někdy se tomu však vyhnout nelze. Například v momentu, kdy jste přesvědčeni o tom, že tentokrát budete úspěšnější než v prvním případě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 9.9.2016 9:30

Re: Skutečně trapné

Třeba že tam majitel musí apriori pustit každého, neb jde o veřejný prostor.

Například swingers kluby veřejný prostor nejsou, mohou se tam tropit různá alotria ve veřejných prostorech nepovolená, občerstvení se tam však podává. Vsadím boty, že s hospodami to dopadne podobně - budou se deklarovat jako soukromé kluby se vstupným 1 Kč a bude se tam hulit. Tím nemíním restaurace, kde se vaří teplá jídla - tam snad ani není poptávka po kouření - nýbrž 4. cenovou s pivem, s kofolou a s chipsy.

J. Macků 9.9.2016 9:40

Re: Skutečně trapné

Problém je, že kuřáci se odmítají vzdát své století budované pozice kouřit kde chtějí a kdy chtějí (jako všichni narkomani chtějí pravidelně svou dávku). Hlavně v první polovině 20. století jim v upevňování pozice pomáhaly tehdejší celebrity včetně lékařů. Může v tom mít své prsy i loby tabákových firem, ale ta ani poslanci se k tomu nikdy nepřiznají.

P. Boublíková 9.9.2016 9:46

Re: Skutečně trapné

No já to beru tak, že hospoda (4. cenovka) je stejně jako swingers klub nebo nevěstinec místo vyhrazené k páchání neřesti. A předpokládám, že nakonec se pro všechna tato místa pravidla nějak sjednotí :-)

T. Marný 9.9.2016 12:11

Re: Skutečně trapné

Problém je, že nekuřáci si osobují práva, na která nemají nárok.

R. Langer 9.9.2016 12:21

Re: Skutečně trapné

Problém je, že nekuřáci se odmítají vzdát své století budované pozice nekouřit kde chtějí a kdy chtějí (jako všichni totalitní bolševici chtějí pravidelně svou dávku). Hlavně v první polovině 20. století jim v upevňování pozice pomáhaly tehdejší celebrity včetně lékařů. Může v tom mít své prsty i loby klimatizačních firem, ale ta ani poslanci se k tomu nikdy nepřiznají. :-D

J. Schwarz 9.9.2016 15:03

Re: Skutečně trapné

Kdy jste, Jene Mackůj, naposledy spatřil kuřáka zapálit si v podniku majitelem označeném jako nekuřácký?

T. Marný 9.9.2016 5:30

Už několikrát se v diskusích o tomto zákoně objevilo toto :

kuřáci jsou menšina a proto musí být chráněna, jako každá jiná menšina. Kouřit se bude, obyvatele zemí Koruny české, nedoběhnou !