17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Program? Nemáme, ptejte se...

Stupidita volebních sloganů byla na velmi vysoké úrovni i v minulosti, ale domnívám se, že současná předvolební kampaň je po této stránce extraligová. Kde jsou ty časy, kdy se "Nikdy před námi neuhýbalo pohledem", "Volilo se pravou rukou" nebo se "Šlo po modré doprava"?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 25.9.2013 17:20

Volební bilboardy

s heslem volím pravici se postupně doplňují. Ty kolem Brna s využitím hantecu jsou IMHO naopak velmi nápadité. Agentura, která dělá kampaň pro ODS, je velmi dobrá.

V. Linhart 25.9.2013 18:33

Re: Volební bilboardy

 V historii volili pravicí už Němci a jak to dopadlo...

M. Krátký 25.9.2013 20:35

Re: Volební bilboardy

nejedná se o ruku, ale o stranu, takže prosím k věci, vy mudrlante.

L. Novák 25.9.2013 23:45

Re: Volební bilboardy

Jo, národně socialistickou stranu. Vy máte ty ruce i hlavu popletené komunismem nadosmrti. :-P

V. Linhart 25.9.2013 15:04

Zvolil jsem jiný přístup.

 Ne koho volit, ale koho nevolit. V žádném případě nechci ve vládě ODS a TOP09. Zajistit to  lze jen jedním způsobem a to dát hlas straně, která s výše jmenovanými zeměškůdci do koalice nepůjde. Bohužel, je to KSČM a vůbec mě nezajímá její volební program, ale to, že její volbou uštědřím notný kopanec do řitě páně Kalouskově a jeho fámula z Černého vršku, o modrém kosočtverci, který volí pravicí, ani nemluvě.

L. Novák 25.9.2013 16:34

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

Závist a nenávist je hnací silou všech komunistů. Proč zrovna vy byste měl být jiný?

J. Boleslav 25.9.2013 17:24

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

Já zase v žádném případě nebudu volit stranu, která půjde do koalice s komanči.

P. Novák 25.9.2013 19:52

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

Dá se vůbec nějaká strana v žádném případě volit ?

L. Novák 25.9.2013 23:47

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

Fungující voňavé WC s kvalitním toaletním papírem a spolehlivou uklízečkou. :-)

V. Linhart 25.9.2013 18:31

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

 Neschopnost spojená s ambicemi, arogance a nepochopení smyslu diskuse s touhou ovládat a diktovat je hnací silou všech antikomunistů. Pardon, "antikomunistů".  Autentického antikomunistu u nás neznám, jen populisty s krátkou pamětí orientující se podle většinových názorů a názorů závislých periodik. Žvanění je u nich naplněním smyslu slova "demokracie". Nejste jiný...

L. Novák 25.9.2013 23:49

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

A volíte komunisty, protože ti jsou jiní... lepší. Co vám na to říká MUDr Chocholoušek? :-D

V. Linhart 26.9.2013 13:43

Re: Zvolil jsem jiný přístup.

 Když vy neumíte jako pravičák ani číst...

V. Hájek 25.9.2013 14:45

Ono to není opravdu lehké.

Obávám se že dosti stranám a uskupením nejde ani tolik o vstup do parlamentu, kde by svými pár poslanci stejně nic zásadního neprosadily, ale spíš o dosažení alespoň 1,5% hranice a dosáhly tak na státní příspěvek za dosažené hlasy. Při členské základně pár desítek osob se z něj dá nějakou dobu slušně žít.

J. David 25.9.2013 14:07

Koho vlastně volit, koho nevolit...

Pěšky, jako za vozem. Předvolební sliby partají bývají pouze vějičkou (když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají, a pak šup s ním do voliéry). Poměrný systém je zdegenerován, poslanci jsou pak pimprlata ve strannickém "demolismu" (žádná čest a svědomí poslance, ale "rozhodnutí strany"). Vezměme třeba minulý program ODS, mj. nezvyšovat daně. A ejhle, skutek utek a ještě pak následná causa trafik pro vzpurníky a hlas pravomocně odsouzeného náhradníka. Takové je strannické politikum. A další pikantnosti. Koho volit? Domnívám se, že nejmenší zlo ze zel možných, ale to je subjektivní názor každého voliče, kterak kvantifikovat "zlo větší, než malé a naopak". Kdo k volbám nejde, jeho věc, ale pak si musí uvědomit, že svůj hlas dělí mezi partaje v poměru volebních výsledků. Pak ať nevolič nekvílí nad "podělanými hóznami", i když "netlačil" (viz. presidenta jsem nevolil, ale Zeman president, hrůza...). Bude ještě "srandy kopec" na partajním volebním kolbišti, když koukám na kandidátky, je to tak trochu kosmeticky "mladí vpřed, ale staří matadoři na svá místa". Kouzelná řevnivost uvnitř partají, místo aby vykopli "profláklé ksichty", tak vše při starém, ti se tam drží, jak "lejno podolku svazácké košile" a tlachají stále své otřelé fráze (v celém politickém spektru, od prava doleva). Halt to asi dopadne tak, že nastoupí novodobý Herakles, který pomůže vypláchnout Augiášovy chlévy, pokud ho ale Hesperidky nezkorumpují, aby jím nezfendoval zlatá jablka a jenom vypláchl maštale Augiášovy. Tomu se říká politický konsensus. Volit půjdu, ale ještě nevím koho. Ale vím, koho ne. Má "třináctá komnata".

PS. "demolismus" = "demogratický centralismus"

K. Filek 25.9.2013 8:27

Koho volit?

Poraďte koho v této situaci volit.Takžka všichni jsou zprofanovani.Zemanovce ne.Sockomouše také ne.Babiše ani náhodou.ODS nevím co se z nich vyklube.Kalouska už vůbec ne.Babo raď.

P. Lenc 25.9.2013 8:37

Re: Koho volit?

Nevolte nikoho, automaticky tím volíte socany a komunisty.A hlavně se nechejte i nadále ovlivňovat  novinářskou propagandou.

R. Langer 25.9.2013 13:02

Re: Koho volit?

A z které strany? :-D

J. David 25.9.2013 14:22

Re: Koho volit?

Toť otázka hamletovská. Žít či nežít..., rozjímat nad lebkou přítele. A tu přijde rozhodnutí, přímo vnuknutí, co dělat a koho volit. Kde ale sehnat tu lebku přítele? Poraďte, aby byla inspirace k závažnému rozhodnutí...

F. Páša 25.9.2013 18:14

Re: Koho volit?

Neustále se setkávám s názorem že není koho volit ,i já mám podobný problém .

Tak tedy zkusme pro jednou nevolit,bojkotujme volby !

L. Novák 25.9.2013 23:50

Re: Koho volit?

To by se náramně hodilo KSČSSD. :-)

Š. Hašek 25.9.2013 9:30

Re: Koho volit?

Volím nejmenší slibotechnu. Politik většinou běžné problémy jen dokorví.

A také již vyzkoušené výrobky (politické), nevyzkoušeným novinkám se věnuji v oblasti zboží v obchodech. A to velice, velice opatrně.

Domnívám se, že občanu stačí 2 - 3 strany. Nějaké "svítání", "ne", "novákovci" - to jako je nový seriál z televize?????

V. Mlich 25.9.2013 9:56

Re: Koho volit?

Kandiduje přes 20 stran. Když nechcete dát hlas zprofanovaným, dejte ho té ze stran, co podle (zaplacených) průzkumů nedosáhne 5%, jejíž program je vám nejbližší. Možná to bude právě váš hlas, co ji přehoupne přes tu hranici.

Z. Žíkovecký 25.9.2013 10:09

Re: Koho volit?

Ovšem žádná z těchto podměrečných stran nemá ve svém volebním programu zrušení této 5% klausule, takže dobře jim tak, když se přes ni nedostanou, a není důvod je podporovat.

P. Čása 25.9.2013 15:55

Re: Koho volit?

Problém není 5%, ale poměrný systém. Navíc, je zde strana, která má v programu zrušení státních příspěvků politickým stranám. Ale dokud nebude v parlamentu, nemůže podobné věci navrhovat ani prosazovat.

Z. Žíkovecký 25.9.2013 10:05

Re: Koho volit?

Teď už je na radu pro tyto volby pozdě. Jít jednou za pár let k volbám nestačí, je třeba se předem postarat, aby bylo z čeho vybírat. Základní problém je opravdu v tom, že strany nemají žádný program (kromě onoho společného programu přesměrovat co nejvíce státních  prostředků do stranické pokladny); ovšem vědí voliči, jaký program by chtěli podpořit? Začněme tím, že si každý sestaví svůj vlastní volební program; pak může buď vstoupit do nějaké existující strany a tam se pokusit tento program prosadit  za stranický, nebo se může pokusit najít další voliče, kteří mají podobné programové cíle, a založit stranu novou.

V prvním případě je ovšem nutno počítat s tím, že se ho jednou budou vnoučata ptát, jak mohl být v té zločinecké straně; v druhém případě se obávám, že názory jednotlivých voličů jsou tak odlišné, že bude problém najít dva další lidi k založení přípravného výboru.

R. Langer 25.9.2013 13:04

Re: Koho volit?

Jiné strany vás nenapadají?

J. Krásenský 25.9.2013 21:49

Re: Koho volit?

Asi překlep,nikoli "babo raď", ale Bobo raď. Takže je to jasný, alespoň pro mne.