4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Procitnutí z „nelídra bez názoru“

Po dlouhé měsíce předvolebního období, včetně bouřlivého a vyhroceného období mezi oběma koly prezidentské volby, podporovali Václav Klaus a lidé z jeho institutu „politiku“ před „nepolitikou“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Svoboda 7.2.2018 10:30

Re: u Svobodů zas nezaznamenali, ...

U Šejnů nezaznamenali Babišovo krycí jméno ve svazcích STB a ani opakovaná vyjádření Bureše, kterým si na nepolitikovi tolik zakládá a přesvědčil o tom zjevně své voliče.

M. Těhanová 7.2.2018 10:29

Re: Drahoš tedy není politikem

A proč to nedal najevo celou předvolební kampaň? Protože se o politiku a její fungování nezajímal.

Že má přehled o AV a jejím fungování nikdo nezpochybňuje.

M. Šejna 7.2.2018 10:27

Re: Zpráva přímo z kuchyně

Pokud je tato zpráva z kuchyně pravdivá, pak se tomu není potřeba moc divit. Přes sluchátko, přes které Drahošovi napovídali jeho loutkovodiči, je občas špatně slyšet to, co se děje kolem vás.

Zeman občas také dost mizerně slyšel. V takové chvíli se ale znovu zeptal na otázku. Drahoš nikoli, Drahoš měl pokyn od loutkovodičů ze sebe dělat junáka s ostřím sluchem a zrakem a zdravejma nohama.

P. Lenc 7.2.2018 10:26

Re: u Svobodů zas nezaznamenali, ...

Bohužel, musím souhlasit.

M. Těhanová 7.2.2018 10:26

Re: To jsou pořád

To jste tomu dal- logice!

Takže proto si lid zvolil šéfa ekonomicko-politické mafie a teď se zlobí, že ho nechtějí mezi sebe? Vždyť on to zná nejlíp jak to funguje, tak proč by se ho báli?

Konec konců se ho bojí jen ti, kteří vědí, že na ně má složku a že je může vydírat. Proto se ho nebojí Fiala, nebo Piráti, protože ví, že na ně nic nemá.

M. Šejna 7.2.2018 10:23

u Svobodů zas nezaznamenali, ...

... že Babiš se nejmenuje Bureš a že před drtivým vítězstvím NEpolitika bylo ANO už 4 roky ve vládě a Babiš v ní byl vicepremiérem a ministrem financí.

J. Hruška 7.2.2018 10:22

Re: Proč používáte zájména "my"?

Co je to za slovo DRUHAK, čemu se učíte Vy, osobo, dnes už volby nejsou.

J. Svoboda 7.2.2018 10:18

Re: Drahoš tedy není politikem

Mnohaletý šéf AV určitě o dění kolem sebe nemá ponětí ...

J. Svoboda 7.2.2018 10:17

Před pár měsíci vyhrál drtivě Bureš NEpolitik.

Nějak to v IVK nezaznamenali ...

P. Čížek 7.2.2018 10:17

Re: Drahoš tedy není politikem

Zákony netvoří blbci v Parlamentu. Poslanci si nestačí ty tisíce stránek ani prolistovat, natož přečíst a dát do spojitosti s ostatními právními předpisy. A už vůbec ne, když se během jednoho dne zabývají 10 návrhy zákonů a k tomu co nestačí probrat se vrátí znovu za 2 měsíce. Poslanci by konečně měli odmítnout ze sebe nechat dělat hlasovací šašky, mnohonásobně snížit počet schvalovaných předpisů a dohod a u každé vynucené novely žádat osobní odpovědnost úředníků, kterým prošel chybný odstavec předešlého zákona rukama, protože na počátku byl zpravidla komerční zájem.

M. Těhanová 7.2.2018 10:12

Re: Proč používáte zájména "my"?

Jednak, spousta lidí nevolila Drahoše, ale byla smířena s tím, ať je tam kdokoli, jen ne Zeman.

Druhak, právě že na Drahošovi nebyl vidět žádný posun, že by byl poučenější. Z čeho usuzujete, že se rychle učil? Čemu?

M. Těhanová 7.2.2018 10:08

Re: Drahoš tedy není politikem

Samozřejmě nemusí být politikem, ale musí mít člověk, kandidující na post prezidenta, aspoň všeobecný přehled , orientovat se v dění kolem sebe mít aspoň na něco z toho názor.

To jsem u pana Drahoše postrádala a štvalo mě to čím dál ví.

Z. Lapil 7.2.2018 9:44

Zpráva přímo z kuchyně

Na Primě Drahoš Zemana dost mizerně slyšel, "protože mluvil potichu do mikrofonu".

Z. Lapil 7.2.2018 9:40

Re: Snaha o povolební očista v IVK?

Popsal to před volbami. Konkrétně 19. 10.

Viz: http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-prima-demokracie-09r-/p_politika.aspx?c=A171016_203022_p_politika_wag

...teď mi dochází - že jste myslel volby parlamentní? To byste měl pravdu.

J. Jelínek 7.2.2018 9:39

"My"

v IVK to víme všechno nejlépe. Bože můj, co je tohle za spolek strejců?

M. Valenta 7.2.2018 9:20

Re: Vidím to trochu jinak.

Kolaborant je někdo jiný pane Štrobl. Např. ten kdo se nadbíhá bolševikovi.

O. Prokop 7.2.2018 9:15

Drahoš tedy není politikem

a to má být jeho mínus. Ale co to je být politikem? Vystudovat vokovickou Sorbonu. Vždyť to žvanění se učit nemusí. A stejně ti blbci v Parlamentu tvoří pseudozákony, které se musí brzy tzv. novelizovat. Prostě co odborného z ekonomie ten Zeman řekl, jenom papouškuje, kde si co přečetl.e

V. Heidlerová 7.2.2018 9:08

Proč používáte zájména "my"?

Proč plurál majesteticus? Jsou tu i jiní s jiným názorem a nebylo nás málo. Vítězství ostříleného matadora, dnes trapné loutky, bylo velmi těsné. A republika mohla ke svému 100. výročí dostat slušného a vzdělaného člověka, který se velmi rychle učil, na rozdíl od MZ, který je nepoučitelnou hanbou naší vlast.

E. Tocháček 7.2.2018 9:08

Kdyby jen názory vs. nenázory.

Docela mě vyděsila ta "personifikace" voleb. Jako kdybychom si vybírali monarchu. Obávám se, že velká část společnosti vůbec netuší co je podstatou demokracie. Oni nechtějí vybírat koncept (a nést důsledky své volby), oni chtějí fandit svému favoritovi a pak být součástí vítězném týmu.

I. Mertl 7.2.2018 9:04

Co Vy víte, autore,

o myšlenkové prázdnosti? Ano, Drahoš nesplnil požadavky na kabaretního politika, ale přesto byl osvědčenému kabaretnímu politikovi dobrým soupeřem, ne? Volba přece dopadla tak, že 1/3 národa volila toho "myšlenkově prázdného", 1/3 "myšlenkově plného", 1/3 nevolila. O pár hlasů vyhrál "myšlenkově plný". Demokraticky. V pořádku. Ale přesto, co ten blábol o "myšlenkové prázdnosti", autore? To je přece z jiné kategorie než šaškování před kamerou, u vítězného kandidáta navíc občas plné urážek a lží. Tato vystoupení nevypovídají o myšlenkové ani jiné, s výjimkou divadelnického nadání, kvalitě člověka. O té vypovídají činy, celoživotní výkon. A ten u neúspěšného kandidáta je naprosto přesvědčivý, jednoznačný, proti Vašim favoritům podstatnější. A o Vás, nájemný pisálku, nemluvě. Jaké byly a jsou Vaše výkony, co za Vámi zůstane, pane Strjčku?

J. Vlček 7.2.2018 9:04

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Pane Erate, jen malou poznámku. Když jsem viděl předsedu Pirátů mezi vedením proimigrantské demonstrace, tak si říkám, to by byl ten pravý kozel zahradníkem. A vy byste ho bral hned za kandidáta na prezidenta. No potěš pámbu.

M. Valenta 7.2.2018 8:48

Snaha o povolební očista v IVK?

Tak i v IVK se potřebují po volbách pořádně vysprchovat. To rád slyším.

(Před pár dny se tu sprchoval i pan Payne, když perfektně popsal, jak je to s těmi švýcarskými referendy. Jen škoda, že to nenapsal před volbami).

Jinak Putinův slouha se pane Strejčku nevyznačuje ani tak snahou vystoupit z EU (to je legitimní), ale omlouváním svinstev typu anexe cizího území či přehlížení likvidace (i fyzické) politických odpůrců.

E. Erat 7.2.2018 8:32

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Začínal tak i V.Havel. Ovšem byla to revoluční doba, takže nic jiného nezbývalo.A Klaus i Zeman sice začínali, ale od píky. Presidenty se stali po několikaleté politické kariéře. Dnes 27 let po roce 89 není potřeba hledat nějáké amatéry, natož na post presidenta. Od píky se vypracovala řada politiků, kteří by mohli být kandidáty např. pan Gazdík, paní Černochová a třeba někdo z Pirátů, a celá řada dalších i méně známých. President je politická funkce, má to být tedy politik, jasně vyhraněný a čitelný s politickou minulostí, nikoliv chovatel drobného zvířecta. A jogurt, nový druh jogurtu si koupím na zkoušku, když bude v akci za pár šupů, pokud nebude dobrý tak ho vyhodím a příště nekoupím. Vy si ho holt koupíte podle plakátu, a Drahoš byl také takový "kluk" s plakátu.

J. Jelínek 7.2.2018 8:30

Re:

No vidíte a takhle se můžeme přít do alelujá. Je to jako s tou poloplnou a poloprázdnou sklenicí.

V. Student 7.2.2018 8:19

Výborně.

Člověk si tak nějak věří, ale stejně ho potěší, že názory a stanoviska, které měl celou dobu, a nenechal se zviklat mediální masáží, najednou mají další a další... :-)))

J. Schwarz 7.2.2018 7:54

Re:

Tak pravil morální gigant a zákonů vyztužovač Jaroslav Vlasák...

J. Vlasák 7.2.2018 7:52

Re: A co takhle zamyslet se nad tím,

Vyzkoušíte ten nový jogurt i když na tom kelímku bude bude u složení psáno "neznámé ale lepší než v jiných"? Dáte na doporučení souseda, který ho sice ještě nejedl, ale "všichni říkají, že je lepší než jiné jogurty"? Dobrou chuť.

R. Tichý 7.2.2018 7:49

Jiste....

Zemana volilo 2,85 mio lidi.

Drahose volilo 2,7 mio, s radosti pak "jen" 1,37mio volicu, ostatni volili antizemana.

Z tech 3 mio lidi, kteri k volbam nesli, by 70% volilo radeji Zemana (pruzkum).

Takze, ac se to nema, lze si rict, ze pri 100% ucasti by mel Z 4,9 a D 3,6.

Takze, ono to s tin tesnym vysledkem nebude tak horke.

J. Vlasák 7.2.2018 7:45

Re:

Nedávno oslovil 30% voličů největší ohýbač zákonů a morální zmetek v novodobé historii. Hlas lidu má být ukazatelem kvality kandidáta? K zamyšlení je spíš to, jak mohla 2,5 mio voličů oslovit myšlenková a názorová prázdnota, přinejmenším navenek prezentovaná.

D. Stirský 7.2.2018 7:38

A co takhle zamyslet se nad tím,

že Drahoš byl docela odvážný. Pokusil se kandidovat. A to, že se dostal do druhého kola, ukazuje, že člověk bez názoru to není. To je jen taková omílaná, gumová, plytká floskule opakovaná Klausem a jeho intimy. Říká se, že Drahoše volili především lidé, kteří jen nechtěli Zemana. Stejně tak ale bařtipána volili dosti často ti, kteří jen nechtěli Drahoše. Když půjdu dnes do sámošky a bude tam plakát na nový jogurt, vyzkouším jej. Nebudu přece bezhlavě tvrdit: "Výrobce neznám, nikdy žádné jogurty nevyráběl, nemá s tím žádné zkušenosti. A tak zůstanu u tradiční Jogobelly, Activie nebo jogurtů z choceňské mlékárny." A propos: I pánové Zeman a Klaus začínali jako političtí analfabeti. Kdybychom postupovali podle logiky autora článku, je dnes premiérem Milouš Jakeš.