3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč se o tom v Praze ještě neví?

Svého času jsme s jedním mým přítelem, farářem v malé obci, obnovili v další nedaleké obci tradici dávných svatoanenských poutí. Nebyla nouze ani o živnostníky, kteří se svými stánky lemovali přístupovou cestu k poutnímu kostelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Urban 18.12.2013 8:31

Re: :)))))))))))))))) To jsou naši mírumilovní Pražané s touhou

Já o tom vím, ale neví o tom ti burani co jsou ve vládě. Nechte si kecy na koledu.

P. Lenc 18.12.2013 8:15

Re: Nic nového pod sluncem

Přesné.Socan potřebuje co nejvíc natažených ručiček.

K. Nytra 18.12.2013 8:03

nechtějí vědět

Zdá se že ani Babiš to nechápe, kdyby si to prošel od píky, tak by taky blbě nekecal o malých soukromnících. ČSSD zase hlásá že ji volí hlavně chudí lidé, chce mít hodně voličů, to znamená že chce aby co nejvíc lidí bylo chudých, tak to tu máme potom těžké. Mělo by se šetřit na sociálních dávkách a ne tam nahánět další lidi. Sociální dávky a podpory v nezaměstnanosti stojí více než nějaký fiktivní výběr daní. Romové už to dávno pochopili protože jsou nejpřizpůsobivější, např. v Ostravě odmítli i byt když by museli legálně pracovat, raději berou dávky a pracují na černo, většina těch malých soukromníků je poctivých ale stát je chce donutit to dělat také. Inspirace má v 50-tých letech jak to dělali komunisté, soused byl holič a stát nařídil jednotné ceny za stříhání( 1-3 Kč např u dětí) tak toho musel nechat a jít do státní firmy, také tehdy stát nezakazoval podnikat malým soukromníkům ale zničil je jinak, tak jak obdobně se o to pokouší dnes, analogie je zřejmá. Můj otec byl soukromý malíř a dopadl stejně.

E. Zavřel 18.12.2013 7:42

Tisíckrát ANO!!!

Tisíckrát ANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! včetně toho nesnadného ovládání tisíců.

Jsem OSVČ, začal jsem už květnu 1898, mám několk zaměstanců, vychází to spíše na skromné než rozmařilé živobytí, ale nežádám o dotace, dávky.

Přeji všem pěkný den.

V. Ondys 18.12.2013 6:22

:)))))))))))))))) To jsou naši mírumilovní Pražané s touhou

po klídku i jistotách státního zaměstnance, divné je, že podobně se mluví už v Štráááásburku i :)))))))))))) Bruseli:

http://www.youtube.com/watch?v=sQC375vGj9Q

O. Malstoka 18.12.2013 6:07

Nic nového pod sluncem

Když "přítel" Mládek pronesl že živnostníci jsou paraziteté, nebyl to přeřek, ale on to myslel vážně, tak jako celá ČSSD. Po roce 1948, komunisté také zlikvidovali všechny malé živnostníky (můj táta měl ševcovskou dílnu se dvěma zaměstnanci a skončil u pecí v plynárně) pokud byli hodnější, nacpali je do komunálních služeb, neposlušné poslali na převýchovu do průmyslu. Tato "nová" vláda potřebuje poslušné stádo zavislé na jejich milodarech a rozhodně nepotřebuje samostatně myslící a o sebe sew starající lidi. Tito nechtějí moc poslouchat a to se socanům vůbec do krámku nehodí.

J. Schwarz 18.12.2013 5:59

Re: Ale ono

Ti živnostníci totiž neposkytují služby státu ale sousedům, spoluobčanům. Ve velké firmě pracují zaměstnanci závislí / alespoň si to myslí / na státní "ochraně" zatímco politici a vedení oné firmy se snadno shodnou na oboustranně výhodné "kooperaci". vždyť I ta "sociální politika" je především v zájmu velkých, nadnárodních společností chrlících šuntové plastové výrobky s dvouletou výdrží... A zákazník je zákazník, byť nakupuje za peníze které dostal formou sociálních dávek. Politici mohou ze sebe dělat "sociálně cítící", protože pokud si usmyslí že by si vystačili se sto tisíci čistého měsíčně tak si "odhlasují" takové platy a náhrady aby jim taková částka po daních a odvodech vyšla... Doktor ani řemeslník si "odhlasovat plat" bohužel nemůže. I když možná Bohu dík, a o tuto možnost by měli přijít i politici a jejich plat by se měl odvíjet od mediánu ve státě...

T. Vodvářka 18.12.2013 5:39

Re: Ale ono

Pan Khail již stačil odpovědět rychleji než já. Já bych ještě dodal, že se o tom ví, ale že všichni na to v Praze s....

P. Khail 18.12.2013 4:15

Ale ono

se o tom ví, jenže 1000 malých živnostníků se ovládá hůř než jedna, byť velká firma.

P. Kolar 18.12.2013 3:16

Nechtějí vědět?

Pane Andrle,

Mluvíte mi z duše. Drobné podnikaní je základem každé zdravé a prosperujíci ekonomiky. Místo toho aby bylo zvýhodněno, tak přinejmenším buzerované, při horším pronásledované.