15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč se o tom v Praze ještě neví?

Svého času jsme s jedním mým přítelem, farářem v malé obci, obnovili v další nedaleké obci tradici dávných svatoanenských poutí. Nebyla nouze ani o živnostníky, kteří se svými stánky lemovali přístupovou cestu k poutnímu kostelu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 18.12.2013 11:33

Re: :)))))))))))))))) To jsou naši mírumilovní Pražané s touhou

Už jsem si vykoledoval, pane Urbane, a tady na venkově obyčejní muský tvrděj, že za všechno můžou :)))) vyyyychcaní Pražáci!

R. Tichý 18.12.2013 12:32

Re: :)))))))))))))))) To jsou naši mírumilovní Pražané s touhou

Sobotka a další hvězdy jsou pražáci? Naopak, v Praze se nám usadila a škodí náplava ;o)

O. Malstoka 18.12.2013 6:07

Nic nového pod sluncem

Když "přítel" Mládek pronesl že živnostníci jsou paraziteté, nebyl to přeřek, ale on to myslel vážně, tak jako celá ČSSD. Po roce 1948, komunisté také zlikvidovali všechny malé živnostníky (můj táta měl ševcovskou dílnu se dvěma zaměstnanci a skončil u pecí v plynárně) pokud byli hodnější, nacpali je do komunálních služeb, neposlušné poslali na převýchovu do průmyslu. Tato "nová" vláda potřebuje poslušné stádo zavislé na jejich milodarech a rozhodně nepotřebuje samostatně myslící a o sebe sew starající lidi. Tito nechtějí moc poslouchat a to se socanům vůbec do krámku nehodí.

P. Lenc 18.12.2013 8:15

Re: Nic nového pod sluncem

Přesné.Socan potřebuje co nejvíc natažených ručiček.

P. Khail 18.12.2013 4:15

Ale ono

se o tom ví, jenže 1000 malých živnostníků se ovládá hůř než jedna, byť velká firma.

T. Vodvářka 18.12.2013 5:39

Re: Ale ono

Pan Khail již stačil odpovědět rychleji než já. Já bych ještě dodal, že se o tom ví, ale že všichni na to v Praze s....

J. Schwarz 18.12.2013 5:59

Re: Ale ono

Ti živnostníci totiž neposkytují služby státu ale sousedům, spoluobčanům. Ve velké firmě pracují zaměstnanci závislí / alespoň si to myslí / na státní "ochraně" zatímco politici a vedení oné firmy se snadno shodnou na oboustranně výhodné "kooperaci". vždyť I ta "sociální politika" je především v zájmu velkých, nadnárodních společností chrlících šuntové plastové výrobky s dvouletou výdrží... A zákazník je zákazník, byť nakupuje za peníze které dostal formou sociálních dávek. Politici mohou ze sebe dělat "sociálně cítící", protože pokud si usmyslí že by si vystačili se sto tisíci čistého měsíčně tak si "odhlasují" takové platy a náhrady aby jim taková částka po daních a odvodech vyšla... Doktor ani řemeslník si "odhlasovat plat" bohužel nemůže. I když možná Bohu dík, a o tuto možnost by měli přijít i politici a jejich plat by se měl odvíjet od mediánu ve státě...

Z. Lapil 18.12.2013 13:05

Re: Ale ono

Někdy minulý týden vyšel Macchiaveliho (píšu správně?) Vladař. Koupil jsem to coby vánoční dárek a dnes ráno cestou z postele k zubnímu kartáčku otevřel a přečetl jednu stránku. Věřte nevěřte, přesně o tomhle to bylo: (velmi volně) "Myslí-li si lid, že je závislý na svém vladaři, je to dobré, protože ho podporuje".

L. Novák 19.12.2013 0:50

Re: Ale ono

Je v *.PDF i na netu... :-)

P. Kolar 18.12.2013 3:16

Nechtějí vědět?

Pane Andrle,

Mluvíte mi z duše. Drobné podnikaní je základem každé zdravé a prosperujíci ekonomiky. Místo toho aby bylo zvýhodněno, tak přinejmenším buzerované, při horším pronásledované.