25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Mirek od lesa 30.6.2006 16:27

Re: k tomu ministerstvu pro maso a uzeniny - já jsem pro. protože stávající ministerstva jsou na proslulé dvě věci -

Herdekbábo,

jsem taky pro to, aby se těm výrobcům přísně sledovaly proudy složek, z kterých povstává ten český hnus- uzenina!!

Aleš Procháska 28.6.2006 22:32

Re: Re: Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

Kdyby chtělo nějaké ministerstvo doopravdy podpořit technický pokrok tak bude muset víc zákonů rušit než vytvářet :-)))

Aleš Procháska 28.6.2006 22:30

Re: Re: Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

Jenže tu meziúřadovou komunikaci úřady nechtějí. Brání se zuby nehty, tudíž nějaké ministerstvo ten státní informační systém samo od sebe udělat nemůže - aspoň dokud nebude mít připravenou půdu na jiných ministerstvech :-). A to už JE úkol pro premiéra. A pěkně těžký.

Pavel 28.6.2006 21:56

Ministerstvo desinformatiky

Jediný počin, který je veřejně znám je investice několika set milionů do informace lidu blbému českému, že budeme mít digitální TV (jednou tam možná budou všechny programy co jsou dnes na analogu) a k tomu potřebujeme černou skříňku zvanou set top box kam je nutno zastrčit čudlík s názvem scart. Tak jsem to státní tajemství vyzradil.;-D

Aleš Procháska 28.6.2006 21:52

Re: Re: V USA mají úřad jako prase zvaný NIST

Americký NIST placený z peněz amerických daňových poplatníků je konkrétně pro mně 10 x užitečnější než všechna česká ministerstva dohromady. Třeba tahle komukoliv dostupná databáze: http://webbook.nist.gov/chemistry/fluid/ předčí všechno co mi může poskytnout celé ministrerstvo informatiky dohromady.

Mirek 28.6.2006 21:07

Re: Re: V USA mají úřad jako prase zvaný NIST

Že by to byla obdoba Ministerstva informatiky, tak o tom lze  velmi pochybovat. Stačí se jenom podívat na jejich stránky. V

bp 28.6.2006 20:36

U Premiérovy Bradavice!!!

Já jsem zřejmě nedocenil dosah toho faktu, kdo všechno Psa čte! A jestli na základě mého nezodpovědného vtipkování to MMU doopravdy zřídí, tak tímto zde veřejně slibuji, že se budu kát tím, že sním svůj památeční, plstěný (tedy masa & uzenin prostý) klobouk po dědečkovi...

Přeji hezký den.

herdekbabka 28.6.2006 20:05

Re: Re: Re: Re: zrusit.mno, souhlas s telef. - v česku je ještě ve vleku minulosti- kdy telefony do ciziny byly neúnosně drahé.

omyl kanuku -kolik pak je dálkových zahraničních hovorů a kolik je hovorů místních - pomer je jako sníh na Flloriodě. Mobilní telefony u nás - neskutečný počet, neskutečně provolané doby. Jen se tak kousek projet v šalině a nestačíte se divit -   a když si vezmete ceny - jsou to zisky jak hrom. Pokud jsem viděla - mám kabelovku takže docela slušný přehled o světě dokola - nikde nechodí tolik blbů s plácačkou u ucha a neječí kolem dokola kdeco - aby všichni slyšeli že JÁ DEBIL MÁM TAKY MOBILA.  a když vyrazím za kopečky - opravdu se tam lidi chovaj normálně - a když někdo žvandá cestou po ulici - je to určitě čech - protože má přece hovory TAK VÝHODNÉ - akorát při placení - pokud to není telefon dotovaný .... tož tak. a to nepíši o cenách při volání mezi jednotlivými operátory či na pevnou to už jsou opravdu hovory.

Tedy já tem mobil tak docel nezavrhuji - v dobách nouze je vhodný, jinak d¨je dobrý jako budík či alarm abych něco nezapoměla, nebo jako signál - zazvoním jednou dvajrát - a on se mi ten na druhém konci ozve na pevnou a taky další je dost lidí - co mají akrty různých operátorů - akdyž potřebují volat tomu kterému - tak je vyměňují - aby to volání vyšlo rozuměji a kapse přiměřeneji. Protože tak drahé telefony nejsou nikde jinde na světě jak u nás. To mi říká zkušenost - když z venku volám domů- přijde mi to levněji než když volám u nás doma na jimého operátora či pevnou linku. A to ani když volám z hotelového pokoje a to už je co říci.

herdekbabka 28.6.2006 19:45

k tomu ministerstvu pro maso a uzeniny - já jsem pro. protože stávající ministerstva jsou na proslulé dvě věci -

koukala jsem se onehdy v Makru na balení salámů a pod. Hmm - furt se skuhrá nad tkoušťkou a nezdravou stravou - tak vážení -. pokud pamatuji, tvrdívalo se že soja je zdravá a neobyčejně výživná, že k nasycení a doplnění energie stačí malé množství. Tvrdívalo se že buřty a pod. jsou škodlivé - že jsou tučné a původci nadváhy. Tak tedy já jsem v  Makru /poo špatné zkušenosti se špekáčky/ četla si všechna označení z čeho se skládají - všechny měkké salámy vč šunek - drůbežích i jiných  a pod- mají v sobě minimálně 45% soji, sojových bílkovin a td. masa tak 10-15 vepřové a 10-15 hovězí - ostatní jsou zahušťovadla a chťové ingradience. někde to dělá  až 65%- rozděleno na sojů a sojovou bilkovinu..   No dalo se to očekávat - vzhledem k počtu vepřového a hovězích vč. drůbeže - kolik se u nás vyprodukuje a to obrovské množství - které se zkonsumuje. Myslím, že kdyby byla povinnost u každách prodávaných párcích vuřtech a podobných - blivajzů -  tak jako u sýru tučnost - uvádět na každé cenovce situace by se určitě změnila.  Vůbec by se mělo vytvořit ministerstvo výživy a mělo by mít za povinnsot sledovat a koltrolovat stav výrobků které jdopu na pulty. Vím, razí se cesta - každý je odpovědný sám za sebe - ale neněšla jsem na jediném krájeném salámu či vuřtech a podobném sortimentu NIKDE zmínku - o obsahu soji - a vzhledem k tomu že poslední výzkumy potvrzují - že soja není tak zdravá jak se tvrdívalo a ty zdravotní potíže co se začínají projevovat - myslím, že je nejvyšší čas s tím něco udělat.  

Flasi 28.6.2006 19:20

Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

Standardy at se prosazuji samy, ale v kazde organizaci musi byt nekdo kdo rekne, ktery z tech prosazenych standardu budou vsichni v te organizaci pouzivat. A pro statni spravu je tou organizaci (tedy melo by byt) MI:

Flasi 28.6.2006 19:18

Re: Re: Re: Re: Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

A to soja snaz zpusobila, ze se dneska uzeniny pouzivaji jako hlavni komunikacni nastroj a vytlacuji ostatni druhy komunikace? Rikaji vojaci, ze pro ne nejdulezitejsi uz nejsou pocty tanku, ale uzeniny? Jestli ano, tak by se to ministerstvo vurtu a klobas fakt melo zridit.

Brtník 28.6.2006 19:07

Re: Re: Re: Pane Kmente

Nejlepší, když standardy neprosazuje úřad, ale prosadí se ty lepší. A pokud se Evropská komise staví proti tecjnickému pokroku, je nutno zrušit tu komisi!

Brtník 28.6.2006 19:04

Re: Re: Re: Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Dříve se uzeniny dělaly z masa, maximálně z mouky. Dnes je základní surovinou geneticky modifikovaná sója.

Brtník 28.6.2006 19:03

Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Zejména odbor masové spotřeby.

Brtník 28.6.2006 18:59

Re: Osobně se domnívám, že ministerstev je naprostý nedostatek

Zejména je nutno normalizovat ty nuly a jedničky, aby byly všechny stejné!

Huck 28.6.2006 18:23

Re: V USA mají úřad jako prase zvaný NIST

NIST zaměstnává okolo 2.900 vědců, inženýrů, techniků a podpůrných a administrativních osob. Má operační rozpočet 930 mil.$ (tj. asi 20 miliard korun ročně). Viz:

http://www.nist.gov/public_affairs/general2.htm

Huck 28.6.2006 18:18

V USA mají úřad jako prase zvaný NIST

Národní institut pro standardy a technologii. Viz:

http://www.nist.gov/

Flasi 28.6.2006 17:50

Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

MI je vedeno jako zrizovatel CP.

Flasi 28.6.2006 17:48

Re: Obor?

Vyhlasky od MI jsou nekdy hruza, ale ze by vyhlasky ostatnich ministerstev byly nejak vyrazne lepsi, to mi kolegove z jinych oboru nehlasi.

A zrovna s tou leteckou stanici nevim v cem je takovy problem. Stanice se proste deli na ty na zemi a ve vesmiru. Ty v letadlech jsou pomerne mala a nezajimava kategorie, tak jsou logicky pridruzeny k tem, ke kterym maji blize - pozemskym. Ze nazev neni uplne logicky? Takovych veci v technice z historickych duvodu je...

Flasi 28.6.2006 17:42

Re: Určitě zrušit. A nejen to, adeptů je více!

Vite doufam, co znamena zrusit? Presunout cast pod urad vlady a cast pod puvodni ministerstva. Hejbani skatulat a uspora zadna. Jenom nejake politicke body jak se zrusilo ministerstvo a tudiz se jiste muselo usetrit a snizit byrokracie.

VladaPing 28.6.2006 17:17

Poté, co byl zřízen slavný Berkův "Úřad Y2k" může býti v...

české kotlině zřízeno ministerstvo čehokoli.......

AeroKarel 28.6.2006 16:57

Určitě zrušit. A nejen to, adeptů je více!

muadib 28.6.2006 16:49

Re: Re: Re: Pane Kmente

Česká pošta je fakt řízen MI ??

smrcek 28.6.2006 16:37

ZRUSIT

Nekolikrat jsem se setkal na odbornych konferencich s uredniky ministerstva informatiky a mohu zodpovedne prohlasit, ze se ve vsech pripadech jednalo o nekompetentni hlupaky, kteri se nedokazi vyjadrit ani cesky, natoz, kdyz maji promluvit svetovym jazykem. Jeden z nich dokonce na konferenci o preshranicni spolupraci v Drazdanech prezentoval na ferovku cesky, bez ohledu na jednaci jazyky (Ang. Nem.). Obsah sdeleni pak v jejich podani byva take velice tristni: ... ehm informatika ma v Cesku dobrou budoucnost, ehm jen by to chtelo vic penez... . Jedine co umeji, je sebrat praci jinym a prezentovat ji jako svoji (napr. server geoportal.cenia.cz zacleneny do portalu a ted vsude na konferencich prezentovany jako vydobytek MI).

Pravda nesetkal jsem se s uredniky z jinych ministerstev, mozna je to tam podobne;-D, takze bych s tim rusenim mozna nezustaval jen u MI:-D.

kanuk 28.6.2006 16:37

Re: Re: Re: zrusit.mno, souhkas s telef. - v česku je ještě ve vleku minulosti- kdy telefony do ciziny byly neúnosně drahé.

Herdekbabko, mám dojem, že v jednom se mýlíte. Slepice nesoucí zlatá vejce pro telefonní společnosti jsou právě dálkové hovory, alespoň v Sev. Americe. Dost pochybuji, že v Evropě by to bylo jiné. Proto nejmíň jednou týdně mi volá nějaká chudinka (z těch telefonních otrokáren), abych použil pro dálkové hovory služby té a té kompanie, která mi za to bude platit a snese mi modré z nebe. Zatím jsem nedostal žádnou nabídku služeb pro místní hovory.

Jarmila B. 28.6.2006 16:37

Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

já osobně postrádám zrušený Výzkumný ústav mezařský ( meze, to  co bývalo hranicí mezi poli, komunisté zrušeili a když jim teklo do bot, založili tenhle´VÚ)

Tomas 28.6.2006 16:23

Osobně se domnívám, že ministerstev je naprostý nedostatek

Rozhodně je dobré zřizovat ministerstva zejména pro oblasti, se kterými se tak jako tak nedá nic dělat - k těmto oblastem patří, vedle počasí, velikosti měsíce či průměrného počtu hlemýžďů na km/2 i informatika. Jsou státy, které ke vlastní škodě Ministerstvo informatiky nemají a tato oblast se u nich vyvíjí zcela nekoordinovaně a chaoticky. Dobrým příkladem je USA, kde celou tuto oblast obhospodařuje toliko vládní výbor, což má za důsledek mimo jiné tu skutečnost, že se nepodařilo standardizovat operační systémy. Pak dochází k tomu, že zatímco většina firem, občanů či institucí spořádaně používá produkty Microsoft, najdou se takoví, kteří do svých počítačů nahrávají jiné OS, některé dokonce bezplatně (což pak ani nelze zdanit), někteří takové systémy dokonce sami vyvíjejí (což pak nelze vůbec kontrolovat). Zkrátka a dobře - chaos.

Ovšem takové Ministerstvo informatiky, to je jiná. Např. vydá směrnici "Správný postup při vyplňování formulářů ve Wordu a jejich následné skartaci" a všichni státní úředníci hned vědí, jak formuláře vyplňovat a také, jak je pak z počítače bez pomoci šroubováku a kladiva odstranit. Nebo přijde s programem "Měsíc čistých kabelů", což jednak zvýší čistotu ve státní správě a současně se zjistí, kam které kabely vůbec vedou, což je jak známo nejtěžší oříšek pro každého informatika.

Tedy, více ministerstev, více státní správy. Ať žije standardizace barevnosti klávesnic a velikosti harddisků! Vzhůru k centrální sčítárně jedniček a nul.

Saša 28.6.2006 16:19

Kdepak, to musí být samostatně.

Ministerstvo pro maso, ministerstvo pro uzeniny, ministerstvo pro jitrnice a jelita, ministerstvo pro špejle do jitrnic a jelit.

Saša 28.6.2006 16:18

Obor?

Já měl za to, že se jedná o funkční (průřezový) a nikoli resortní (oborový) orgán. Má-li ale jít o oborovou záležitost, tak tím spíše je jisté, že žádné takové ministerstvo nepotřebujeme.

Pokud pojmem "legislativa" myslíte ministerské vyhlášky, tak ty také nepotřebujeme. Tohle ministerstvo vydalo 14 vyhlášek a všechny jsou na h**** (nemám ve zvyku mluvit sprostě a když užívám takéto slovo, znamená to, že jsem vážně rozčílen).

Na tom ministerstvu sedí idioti, co dokáží naprosto vážně napsat třeba takovouto hovadnost: pozemskou stanicí je stanice umístěná na povrchu Země nebo v hlavní části zemské atmosféry, leteckou stanicí je pozemní stanice letecké pohyblivé služby, radiokomunikačním provozem je navazování, vedení a ukončování rádiového spojení. To je jak ze Švejka.

Nebo mezinárodní organizací IARU (International Amateur Radio Union) je Mezinárodní radioamatérská unie (dále jen "IARU"). Tohle ti idioti vážně napsali do právního předpisu. Nemám pro ně nic jiného než pohrdání.

Jura Jurax 28.6.2006 16:05

Re: ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

No,

ono hlavní náplní toho počítačového bzuka je rozmlouvat mocným firmy pyramidální hovadiny, které zaslechli někde na tenisu jako zaručené; rozmlouvat pokud možno tak, aby dotyčným nedošla výše té pyramidální hovadnosti, jelikož oni tomu přece rozumí, ba i s Excelem pracují; dále dávat do kupy mašiny po odbornících, co si zaškrtli v osobním dotazníku kolonku ovládaní PC na profesionální úrovni na základě jednosemestrálního kurzu na VŠ před tuctem let a toho, co pochytili od svého desetiletého synka, který na jejich služebním notebooku hraje hry; vysvětlovat, že kromě Windows existuje ještě celá řada operačních systémů, že převést firemní účetnictví z Heliosu do Oracle Financials se opravdu nedá udělat přes víkend, ani za extra prémie ne, zvášť když manuály k Héliosu se za ta léta ztratily a manuály k Financials budou až v pátek (co na tom může být tak složitého, vždyť to účetnictví je krucihiml furt to stejné!) a konečně bdít nad tím, aby firemní sitě a informační systémy fungovaly jak mají, čímž se vytvoří rozšířený, leč mylný dojem, že je to všechno jednoduché a prosté - koneckonců s počítači pracují i děti, že ano ...