25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A.D. 28.6.2006 16:01

Re: a co když je to přesně opačně

Kolik máte zkušeností se správou velkých sítí? Notabene se stovkami uživatelů-úředníků? Co byste s linuxem ušetřil na software, to byste za jediný rok utratil na platech správců sítě, kterých byste potřeboval 3x tolik, aby jen celý den obcházeli uživatele a řešili jejich problémy.

herdekbabka 28.6.2006 15:21

Re: Re: proč - nejde o nerada - to je jen zatím slušná paměť na anabáze let devadesátých

ta hrůza a nikde se nic nedalo dozvědět. akorát ty postihy - podkladů se člověk nikde nedohledal - všechno bylo přesměrováno a jediným údajně správným sítem byl trh -  AKORÁT ŽE NEBYL stejný postoj k poplatkům a daním nás obyčejných . tož tak

ptakopysk 28.6.2006 14:55

úžasnej nápad!

ta představa, že mám cosi úředního na takovémto ministerstvu k jednání a studuji plán budovy: náměstek pro špekáčky, odbor buřtů s cibulí, odbor opečených buřtů, sekce uzeného....

honzak 28.6.2006 14:45

Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Došlo i k masivnímu rozvoji sofistikovaného označování výrobků. Např. uzeniny Novák nabízí "Párky z masa"!!!!

Flasi 28.6.2006 14:44

Re: Re: Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Vetsi nabidka je sakra malo. Resi se snad dneska masem to, co se driv resilo treba cihlama, nebo autama, nebo telefonem?

jarda 28.6.2006 14:19

Re: Páčka je OK a nutná

A dal bych tam páčku na obsluhu páčky a zvukový signál, že je třeba použít páčku. Kdyby se náhodou zapomělo.

jarda 28.6.2006 14:17

Re: Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

No sakra, že došlo. Zkuste porovnat nabídku výrobců a výrobků od roku 89

Flasi 28.6.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

Je to dostatecny duvod pro zruseni celeho ministerstva? Otaznik tam patri na konec :-)

Flasi 28.6.2006 14:04

Re: Zákonem zajistíte technický pokrok?

Ja tvrdim, ze chci zakonem zajistit technicky pokrok? Ja jenom tvrdim, ze MI proste vytvari nutnou legislativu pro svuj obor, ostatne jako kazde jine ministerstvo. A tvrdim, ze to MI dela spis malo, nez hodne.

Saša 28.6.2006 13:56

Zákonem zajistíte technický pokrok?

Tak to jste tedy frajer. To se nepovedlo ještě nikdy nikde nikomu.

Flasi 28.6.2006 13:51

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

U kazdeho ministerstva byste nasel nejakou oblast, kterou ma v naplni a kde se za posledni 4 roky nic nezmenilo. Je to dostatecny duvod pro zruseni celeho ministerstva.

K nicemu? Myslite, ze bude lepsi, kdyz prechod na e-goverment bude resit jeden z mnoha uradu spadajici pod urad vlady o jejichz cinnost se premier uz z principu zajima jenom malo, nebo kdyz ten urad bude mit vlastniho "kone" ve vlade? Protoze "zruseni MI" je fakticky rozdrobeni jeho ukolu a pravomoci mezi ruzne urady a ministerstva, coz rychlejimu vyvoji v tehle oblasti myslim moc nepomuze.

Nebo snad myslite, ze ty veci, ktere ma MI v misi vubec nepotrebujeme?

hufv 28.6.2006 13:44

Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

Jenže ČP mělo právě MI v náplni. A neřídilo nic. A v podstatě to bylo jediné, co řídit mělo, bez ohledu na další kompetence a potřebu dalších zákonů a kroků. MI tedy fungovalo jen samo pro sebe a v podstatě nedělalo nic. Proto je zbytečné.

Ještě k procentům uvedeným v článku. Nevím, kde se p. Kment pohybuje, ale já se pohybuji trvale v komunitě IT - a 99% tvrdí, že MI je k ničemu.

jjjjjjj 28.6.2006 13:40

Páčka je OK a nutná

Při zhovadilém, děravém OS má páčka na mechanické vypnutí wifi větší hodnotu než nejnovější nej...nej... notebook.

Flasi 28.6.2006 13:32

Re: Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Copak? Doslo k tak zasadnimu rozvoji uzenarstvi, ze je potreba vytvorit pro tuto oblast nove zakony a je potreba koordinovat masitou vymenu mezi statnimi urady a mezi statem a obcanem? Ja nevim, v uzenarstvi se neorientuji, ale jestli tomu tak je, tak klidne vemte mistni masny urad a udelejte z nej ministerstvo.

Flasi 28.6.2006 13:30

Re: Re: Re: Pane Kmente

Ze MI napadne lne k resenim od MS je urcite pravda a netesi me to. Ale tak at se pise o MS a ne o ATC.

Co se tyka CP, tak tam se prakticky nic nestalo uz opravdu hodne dlouho a nestalo se nic ani za 4 roky existence MI. Pokud mohlo MI udelat vice nez udelalo, pak bych byl ovsem radeji aby spis resilo IT propojeni jednotlivych uradu, nez CP.

bp 28.6.2006 13:23

Já bych chtěl vyčlenit samostatné ministerstvo pro maso a uzeniny!

Pořád někdo straší, že kvalita špekáčků se zhorší, vepřové i hovězí že podraží, drůbež je zase moc levná, do toho to zelené maso z televize... Ministerstvo masa a uzenin by tyto otázky vyřešilo důsledně, koncepčně a na odborné úrovni.

Jap 28.6.2006 13:13

Re: Re: Jak to delaji Americani bez ministerstva

Uplne spatny pripad,  pred valkou bylo v Cesku, CSR  tolik odborniku  na letecke radiokomunikace, ze dali ztezi dohromady dve party na marias.  Myslim, ze existovaly 2 letecke tovarny,  ktere mely nejake experty , nekolik potrebovala armada ktera letadla zacinala pouzivat, civilni letectvo prakticky neexistovalo. A ten pan Joachim, o kterem pisete, byl na tom ministerstvu asi sam se sikovnym asistentem a sekretarkou , tedy zadne stado darmozroutu, kteri naplni cely barak a navzajem se zamestnavaji blbinkami.

hufv 28.6.2006 12:36

Re: Re: Pane Kmente

To není jenom ATC. Faktem je, že MI je přímo napojeno na Microsoft a prosazuje všude jeho technologie - naprosto opačně od zbytku EU, kde ve veřejné správě např. ve Francii, Německu.... se naopak snaží prosazovat open standardy.

A o jeho škodlivosti je možné se podívat na Českou poštu, která je přímo tímto ministerstvem řízena. Za celou dobu existence MI nedošlo naprosto k ničemu, co by vedlo ke zlepšení služeb. Ovšem nyní, když tato vláda končí, došlo k personálnímu zemětřesení a mění se hodně z managementu ČP - a zkuste si typnout, kdo tam jde.

Berdychuv Gang 28.6.2006 12:15

Re: Re: To není pravda.

I v tomto pripade ty zasluhy ministerstvu nezalezi. Stejne jako u prvniho zakona o elektronickem podpisu jej pripravili odbornici MIMO statni spravu a politici a urednici jen shrabli zasluhy.

Ale na druhe strane ma MI zasluhu na tom, ze zakon a jeho novely a) neblokovalo a b) nepokouselo urednicky vylepsit (cti podelat).

jarda 28.6.2006 11:51

Re: Re: Rušit ?

Protože je další na řadě ? ;-)

Flasi 28.6.2006 11:48

Re: Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

No jestli si myslite, ze cinnost MI presahla hranice vytvareni pravnich mantinelu pro svuj obor a dostala se do oblasti, kde vytvarenim zakonu uz klade prekazky, tak si to myslete. Ja kdybych MI neco vytykal, tak bych vytykal spise, ze tech zakonu vyprodukovalo malo (i kdyz je to asi umerne jeho velikosti).

Flasi 28.6.2006 11:45

Re: Pane Kmente

Opravdu jste nikdy nepotreboval, ani byste v budoucnu nepotreboval nic z toho, co MI udelalo anebo melo v agende? Ani jako IT-man, ani jako obycejny clovek?

Nebo myslite, ze jste ho nepotreboval primo? To ale nepotrebujete dobrou polovinu ministerstev.

A s tim Autocontem si to nenechavejte pro sebe a neco nam reknete, protoze veskere skandaly s ATC se tykaly jinych uradu, nez je MI.

Jindra Pařík 28.6.2006 11:39

Re: ministerstvo biologie

Navrhoval bych "Ministerstvo námořního rybolovu" - to je v EU opravdu "palčivý" problém. A pro Paroubka specélní "Ministerstvo pro vztahy s Ruskem a Čínou" aby byla koalční smlouv apro prasoblba akceptovatelná.

Jindra Pařík 28.6.2006 11:35

Re: ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

Velmi trefně řečeno.

Jindra Pařík 28.6.2006 11:32

Pane Kmente

IT se živím už léta, ale ministerstvo informatiky jsem vážně ještě nepotřeboval. Tohle paradoxní ministerstvo bylo vytvořeno pro Mlynáře protože ten kromě ovládání exploreru nic jiného neuměl a ministrem chtel být mermomocí. Hájíte jen korýtka úředníků, i když přiznávám, velmi sofistikovaně.  Pokud máte pocit, že ministerstvo je napěchováno odborníky z naší branže, nemusíte mít o jejich budoucnost obavu, protože v soukromé sféře se uplatní lépe. Ale vy ten pocit oprávněně nemáte. Ministerstvo bylo, je a bude k ničemu. Jak správně předeslal předřečník, je to stejně taková filiálka Autocontu  plná šibalů.

R 28.6.2006 11:32

Oprava Re: Re: R, živě si dovedu představit jak v rámci multikulti s. Žak prosadí Re: Re: a co když je to přesně opačně

Ministr, ne minist. Ale minist by mohlo být dobré označení ministra s nějakým výrazně větším deficitem IQ než je standart.

Marty 28.6.2006 11:30

Re: Re: Centralni informacni system

Mrtvy muz nejsi :-). Tohle znam taky. Veci se daj delat dobre, nebo blbe, bez ohledu na to, jak dobra je myslenka. To co delaji je klasicke zjednodusovani. Komunikace musi bezet odshora dolu, a naopak. Jinak je to na ....

Marty 28.6.2006 11:28

Re: a co když je to přesně opačně

Podivej se na muj drivejsi prispevek :-).

Saša 28.6.2006 11:24

Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

co Mlynář sliboval, totiž aby pošta doručovala lidem úřední písemnosti v době, kdy oni jsou doma, byla by jeho existence plně ospravedlnitelná.

Vymýšlením překážek pro svobodný rozvoj digitalisované mezilidské komunikace žádnou slávu toto ministerstvo nezíská. Leda že by se ministrem stal Bill Gattes, ten prý bude zanedlouho volný...

Flasi 28.6.2006 11:18

Re: Rušit ?

ATC je znam predevsim INDOSem, to je zalezitost MSMT. Chce nekdo rusit MSMT? Nebo se ministrovani Kuchtove bere jako ruseni?

A pak je od vcerejak znam ATC skrze vyberove rizeni na notebooky pro PSP. Chce nekdo rusit PSP?

Proc to pisete k clanku, ktery se zabyva MI?