Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Saša

28. 6. 2006 10:21
Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

Těžko si lze představit zbytečnější a nesmyslnější ministerstvo než právě ministerstvo informatiky.

0 0
možnosti

Flasi

28. 6. 2006 10:33
Re: Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

To ministerstvo pred Mlynaren neexistovalo jako ministerstvo, ale jako jine statni urady a odbory jinych ministerstev. Jeho predchozi cinnost (zejmena UVIS) nebyla valna (abych nebyl vylozene negativni). Pote, ze se tyto urady sjednotily pod jednim ministrem, ktery jim zadal konkretni zadani a nechal je vytvorit dva dulezite zakony se alespon zacalo neco dit.

Tuto statni spravu ceka velmi dulezity a obtizny ukol - vytvorit system v ramci jehoz budou schopny urady vzajemne elektronicky komunikovat na ruznych urovnich. Vytvorit system, kdy nebudu muset obihat urady a vsude hlasit totez, ale kde si potrebne informace predaji urady samy. Ja si myslim, ze by bylo lepsi, kdyby tento ukol resilo ministerstvo s vlastnim ministrem, pro ktereho to bude hlavni ukol. Nez kdyz se MI papirove presune pred pod urad vlady a bude na to dohlizet premier, ktery ma milionstotisic dalsich ukolu.

0 0
možnosti

VLK

28. 6. 2006 10:20
ministerstvo post

Meli jsme ministerstvo post, pak z toho udelali ministerstvo spoju a to pak prisoupli k doprave. MI by melo byt odborem tam.

0 0
možnosti

OMAR

28. 6. 2006 9:26
ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

podle mého drobného průzkumu mezi zaměstnanci řady soukromých fiirem je křeslo šefa IT obvykle obsazeno člověkem typu "počítačový bzuk" , jehož hlavní náplní je surfování po internetu, tvářit se jako zasvěcenec 10. stupně  a jehož standardní odpovědí na jakýkoliv předložený problem je , že to technicky nejde či není firemním standardem ( . Doufám že takto nemá ten nezastupitelný ministr informatiky vypadat.

0 0
možnosti

Jindra Pařík

28. 6. 2006 11:35
Re: ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

Velmi trefně řečeno.

0 0
možnosti

qwert

28. 6. 2006 9:23
a co když je to přesně opačně

hmm, tak si představme, že ministerstvo informatiky vydalo direktivu, která by sjednotila databázové systémy ve státní správě. To by totiž spousta obskurních dodavatelů utřela. A nedej Bože, kdyby MI rozhodlo, že státní správa pojede na něčem jiném než na Windows, jak je běžné asi v polovině EU. PROTO JE TŘEBA MINISTERSTVO INFORMATIKY ZRUŠIT, aby nedošlo k nastolení průzračného pořádku a dál panovalo podezřelé šero.

0 0
možnosti

R

28. 6. 2006 9:37
Re: a co když je to přesně opačně

V tom vidím velké nebezpečí. Že když to nebude nikdo koordinovat, tak se tady objeví zase někdo z Mikrosoftu a s velikou pompou dá zadarmo úředníkům 50 tisíc verzí nejnovějších Microsoft Ofice.  A ti v nich začnou okamžitě tvořit svoje formuláře a následně nezbude těm půl miliónu nebo miliónu lidí s úřadem elektronicky komunikujících nic jiného než si ty nová Mikrosoft Ofice zakoupit, jinak se s úřady nedomluví a třeba dotace nedostanou. Nebo některá osvícená ministerstva přejdou na Linux a jiná zůstanou u Windows, pak se může stát, že podnikatel bude muset mít nainstalovány i Windiws i Linux, aby se se všemi, co potřebuje domluvil.

0 0
možnosti

hodne neRath

28. 6. 2006 9:17
samozrejmne zrusit.....

na co vse by jeste autor chtel extra ministerstvo?

0 0
možnosti

Aleš Procháska

28. 6. 2006 8:57
Zrušit

Jediná viditelná věc která z MI vypadla je příspěvek na mobilní telefony pro chudé, který se bude platit přímo jednomu spravedlivě a nestranně :-) vybranému operátorovi. Osobně je mi MI na nic, počítač jsem si koupil sám a internet zajistil také za své. Snad jedině kdyby se  mu povedlo díky prosazování IT snížit náklady na státní správu, jenže to je jaksi nemožné když jsou všichni státem placení úředníci zuby nehty proti. Podle mě tudíž není pro MI vlastně žádná práce a jeho zrušení je jedině správné.

0 0
možnosti

Flasi

28. 6. 2006 9:48
Re: Zrušit

Z MI vypadly predevsim dva velmi dulezite zakony - o elektronickem podpisu a cast medialniho zakona o digitalnim vysilani. Diky bohu za ne. Tyto zakony by bez MI temer urcite nevznikly (v rozumnem casovem horizontu). Takze jelikoz MI nestoji rozpocet zadne penize navic (vuci dobe kdy neexistovalo), tak ja vidim jeho cinnost rozhodne jako pozitivni (i kdyz se mu toho taky spousta nepovedla).

0 0
možnosti

Mablung

28. 6. 2006 8:45
Nemohu si pomoci,

Ale kde k čertu vzal autor těch 74 %? Zeptal se u sebe v práci? Autor by se měl naučit, že pokud uvedeme údaj, měl by uvést zdroj. Mě osobně se tohle číslo zdá mimo realitu.

Druhá věc. Co má MI rozpracovaného a naplánovaného tak důležitého, že by jeho zrušením vznikla tak velká škoda? Nemohu si pomoci, ale MI je na prd a žádná škoda nevznikne, až se zruší ...

0 0
možnosti

dvd

28. 6. 2006 8:45
A jak to dělají Švýcaři

když mají 7 ministerstev? Ostatně zásada "když něco nejde, uděláme na to ministerstvo" už tu byla v 80. letech. Vzniklo ministerstvo elektrotechniky, v zasvěcených kruzích zvané ministerstvo apologetiky. Že bylo ministerstvo informatiky na 2 věci (na nic a na to druhý) výborně ukázalo zahnízdění AutoContu ve státní správě.

0 0
možnosti

herdekbabka

28. 6. 2006 8:42
proč - zmizela by prebenda pro prominenty.

agendu bych přifařila pod ministerstvo které má související náplň - protože souhrnné informace, které dává jsou potřebné - je to v podstatě jediné místo kde je vše potřebné pohromadě a bylo neustále aktualizováno. Tam obsažené informace jsou jinak roztříštěné - někdo , ač jim to zákon nařizují - na to kašle , jiný má takové "odborníky" - kteří na práci kašlou a jen spoléhají na ostatní a berou prachy.  Když  si to tak probírám - tak většina vše předala do "soukromých firem", které beroru jen prachy a skutek utek. Jediné dva obory které spolehlivě fungují je MPSV a MF - jinak je to bída a utrpení cokoliv potřebného hledat. A že by nastalaa změna když nastoupí modroftácí - pochybuji protože jen ve zmatku a neinformovanosti je jejich síla.

0 0
možnosti

mh od Labe

28. 6. 2006 10:48
Re: proč - zmizela by prebenda pro prominenty.

Proč tolik slov? Stačila přece jen poslední věta, abychom věděli koho máte nerada.

0 0
možnosti

Švrk

28. 6. 2006 8:36
Nemusíme mít instituci na vše.

Není-li dobře, pokud na propojení ouřadů dohlédne premiér a přinutí nové ministry aby se nechovali vzdorně (jako Škromach, který na nějaké propojování agendy MPSV a ostatních kašlal) a pomůže tak nebohému občanovi, aby místo něj obíhal po úřadech jeho spis, či požadavek, či formulář?? Mít na toto ministra a jeho gardu se mi jevilo mírně neúsporné...

0 0
možnosti

herdekbabka

28. 6. 2006 8:47
Re: Nemusíme mít instituci na vše.

Nevím jak potřebujete informace kteréˇMPSV dává , ale z praxe Vám mohu řící - jen na jejich  a finančáci - najdete vše potřebné co je pro provoz firmy i jednotlivců  a souhrnně. Navíc mají tam i všechny formuláře , podmínky a vysvcětlivky. Nedovedete si představit jaká je to pomoc, když to potřebné můžete stáhnout a vyplnit - místo pracného a někde i vzdáleného shánění formulářů.  Navíc tam mají krásně souhrnné i vysvětlivky, dodatky  týkající se problematiky - a to je věc kterou je nutno ocenit. Když si vzpomenu na to pracné hledácí dodatků třeba ke sbírce zákonů které vede jakási firma za MV - neskutečně komplikované aya stejně. Tož tak. 

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz