Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jap

28. 6. 2006 2:41
Jak to delaji Americani bez ministerstva

Americka ekonomie  je  100x  nebo 200x   vetsi  nez ceska / podle toho jak to pocitate, /   podil informatiky  je v americke ekonice daleko vetsi nez v ceske, takze celkovy objem tohoto odvetvi  v USA  je 200x  mozna i 500x vetsi nez v CR, a USA nemaji ministerstvo informatiky, nejblize tomu je FCC , Federalni komunikacni komise,  ktera resi veci podobne tomu co dela v CR rada pro radio  a televizi a  veci kolem medii a telefonu, / kdyz Janet Jackson ukazuje na jevisti  svoje poprsi  /. ,  rozdelovani a pridelovani radiofrekvenci a pod.   Komputerizaci si provadeji soukrome a firmy  a verejne urady samy, proc by to melo byt lepsi a hospodarnejsi kdyz jim jejich komputerizaci obstarava ministerstvo, nebo jim do ni keca.. 

A vubec nejsilnejsim duvodem pro zruseni ministerstva je to  odriznout od verejnych financnich prostredku cela stada vselijakych byrokratu a "konzultantu" , kteri zvani nesmysly, odborne toho moc nevedi, a maji zastarale znalosti ve srovnani se znalostmi expertu v privatnich firmach.  Kdyz budete potrebovat operaci srdce, budete verit chirurgovi z nejlepsi nemocnice, ktery to dela kazdy den a nebo chytrakovi, ktery, sice muze mit titul , sedi na ministerstvu, ale v operacnim sale uz nekolik let nebyl.   

0 0
možnosti

kanuk

28. 6. 2006 2:17
ministerstvo informatiky (MI)

je podle mého názoru úplně zcestný název. Pokud vím, ale krk bych na to nesázel, je to původně ministerstvo pošt a tegrafu, pak spojů, nebo tak nějak. Jeho úkolem je zajišťovat pro všechny občany fungující system přenosu jejich (těch občanů) informací, ať už šneckou poštou, nebo přes satelit. Domnívám se, že do působnosti tohoto ministerstva nejen, že nepatří nějaká Goebbelsovština, ale nepatří tam ani výuka občanů v užívání moderní sdělovací techniky. A nákup počítačů pro vládní úřady by měl být v pravomoci oněch úřadů, při čemž MI by mohlo vystupovat jako konzultant a koordinátor. Jako třeba aby v 15 nebo kolika ministerstev nebylo 150 typů počítačů, podle toho, kolik který dodavatel měl na různých ministerstev známých (nebo "sponzorovaných osob"). A kdyby se zrušilo MI, a jeho různé povinnosti a pravomoci by se rozdělily do různých úřadů, mohl by vzniknout jedině větší bordel, než je v současnosti (aspoň jak tvrdí někteří Psopsavci), a ještě víc židlí s nataženýma rukama. Bez ohledu na to, jestli se bude veslovat pravým nebo levým veslem.

0 0
možnosti

Ada

28. 6. 2006 1:03
Klidne ho zruste.

Nektera ministerstva (finance, obrana, vnitro) maji sve vlastni IT zavedene systemy, ktere povaziji za nejlepsi. Podrizeni se MI neuznavaji.

0 0
možnosti

Kvetla

28. 6. 2006 0:44
Ono jde spíše o to,že nejdříve byl p.Mlynář,pro kterého se hledalo protekkční politické korýtko

;-OS přispěním konexí vlivného přímluvceVV se tedy ušilo ma míru.Pak se hledalo, čím tohle robátko vycpat,aby byla odůvodněma jeho existence...Nu a pak začaly bleskově "fungovat" zákony p,Parkinsona.I vznikl  moloch,RvTedy klasika.To,co by měl zvládat jeden odbor,má svůj barák se zlatým zábradlím,ministra,náměstky ředitele,právníky,ekonomy,peronalisy,sekretářky aj. úředníky,auta a šoféry,vrátné,ostrahu a správu budovy...,korýtka pro kamarády a kamarády kamarádů.Vždyť je to placené jenom z našich daní....A když p.M. a spol ve volbách propadli a navíc ještě i vivný přímluce VVztratil zájem a pro změnu ozeleněl,....(Y)

0 0
možnosti

lookas

28. 6. 2006 0:31
ach

To ze 70% pochybnych informatickych "odborniku" chce ministerstvo zachovat je pochopitelne - zeptejte se policajtu, jestli zachovat ministerstvi vnitra ..

Myslim, ze v zemi kde stat bezne plati cca 160kkc za jeden pocitac (v ramci INDOSe), v zemi kde policejni okrsek ve meste s 10k obyvateli nema pocitac je MI naprosto zbytecna instituce.

Ono je to taky vcelku logicke - pocitace by mely byt prostredkem, nikoli cilem ...

0 0
možnosti

zhouba

28. 6. 2006 0:28
ministerstvo biologie

Informatika je zkrácený název pro informační vědu. Máme-li ministerstvo informační vědy, proč bychom neměli mít ministerstva jiných věd? Třeba biologie nebo fyziky?

Přestože má to zvláštní ministerstvo v názvu celý vědecký obor, informatikou se nezabývá. Nezabývá se ani řízením či koordinací procesů informační výměny ve státní správě. Ba dokonce se nezabývá ani zvyšováním počítačové gramotnosti uvnitř veřejné správy. Jeho hlavní pracovní náplní je nákup informačních technologií a populistické akce typu školení občanů v používání výpočetní techniky. Ono je to jednodušší.

0 0
možnosti

pametnik

28. 6. 2006 0:23
Potrebujeme Ministerstvo pro inovace a technologie, nikoliv jen pro informatiku

Stala se chyba uz pred lety, ze se vyzobla jen ta informatika z perspektivnich vyvojovych smeru ekonomiky a zridilo se pro ni samostatne ministerstvo.  

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz