Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R

28. 6. 2006 8:36
Myslím si, že ministerstvo informatiky příliš kecalo do práce všech ministerstev,

proto bylo zrušeno.  Krátkodobě to ušetří nějaké peníze.  Dlouhodobě bude záležet na kompetentnosti jednotlivých ministrů a ministerstev v oblasti informatiky.  V praxi mají ministerstva určitou vymezenou kompetenci, ale určitě je spousta věcí týkající se veřejné informovanosti nebo trvalé výměny informací mezi úřady, které tuto kompetenci překračovaly. Dříve toto ministerstvo informatiky hlídalo a sjednocovalo, nyní může nějaký tvrdohlavý blbec s funkcí vytvořit a prosadit nějaký paskvil, který nebude fungovat a který nás daňové poplatníky může stát taky velké peníze.

0 0
možnosti

Flasi

28. 6. 2006 10:01
Re: Myslím si, že ministerstvo informatiky příliš kecalo do práce všech ministerstev,

Jake penize to usetri? MI zanikne stejne jako vzniko. Jednotlive odbory se presunou jinam. Zrusenim MI se neusetri nic, stejne jako nic nestalo jeho zrizeni.

0 0
možnosti

Ludva

28. 6. 2006 8:09
Dnes již nepotřebujeme žádné ministerstvo,

stejně všichni úředníci naslouchají Bruselu.

0 0
možnosti

MK

28. 6. 2006 8:07
vcerejsi ihned

Tam v diskuzi většinou odborníci chválili autora za jeho boj za zachování průvanu v kapsách daňových poplatníků. No bylo by to zřejmě na zajímavou sociologickou studii "Jak název periodika a článku ovlivňuje výběr diskutujích".

Nicméně soudím že Kartágo musí být zničeno a autor je úplně mimo.

0 0
možnosti

jozka

28. 6. 2006 7:58
zrusit.

Prinos MI byl tak mizerny, ze je opravdu nejlepsi ho zrusit.

Rozvoj Internetu je v Cechach brzden hlavne monopolnim postavenim Telecomu, ted jiz Telefoniky. CO by pomohlo rozjet konkurenci, je nastaveni novych poplatku za pristup ke kabelum Telecomu. MI se k poplatkum vyjadrilo slovy ministrine jen tim zpusobem, ze zadna regulace neni zapotrebi - proste typicke pro ceske prostredi. Takze na rozvoj internetu u nas nema vliv MI, ale Cesky Telekomunikacni Urad. A jak se zda, ani nastupce Stadnika s tim nic delat nebude a bude dal zabou na prameni. Coz muze byt i tim, ze drive pracoval i jako poradce Telekomu... (opet typicky ceske..).

Misto toho MI podpori nekolika miliony trapny projekt peprnet, ktery ma pry prilakat socky k internetu...

0 0
možnosti

kanuk

28. 6. 2006 8:20
Re: zrusit.

Na co je dobrý Internet? V Sev. Americe bylo pro něj veliké nadšení v 90. letech, ale teď to upadá (neříkám, že se počet uživatelů zmenšuje). Spousta internetových stránek je několik roků stará, většina pošty, kterou dostávám, jsou spamy, o které nikdo nemá zájem. Jedna z příčin této situace je rychlý vývoj komunikační technologie. Dnes přijde něco nového, a než to ti IT managoři zpracují, tak už je to zastaralé. Takže mnoho firem nemá moc zájmu do IT investovat, pokud to není absolutně nutné.

0 0
možnosti

Veselý

28. 6. 2006 7:48
Zbytečné ministerstvo

tak to vidím já. Každé ministerstvo je relativně samostané, to je hospodaří samostatně s přidělenými prostředky, má za ně odpovědnost. MI se snažilo přetáhnout peníze z rezortů (například za připojení k internetu) a snažilo se určovat jejich použití. Z principu je to zbytečný mezičlánek, založený z politických důvodů. Protože politické důvody pominuly, mělo by se MI zrušit. Problematiku koordinace ministerstev může provádět buď ministerstvo dopravy nebo ministerstvo vnitra, to záleží na rozhodnutí vlády.

0 0
možnosti

Wlasta

28. 6. 2006 7:04
k čemu občanovi takové ministerstvo?

Náplň MI patří naprosto jednoznačně na M vnitra, která má v popisu státní správu. Ale chtělo by to pak jednu drobnou změnu vyčlenit policii z MV, možná, že by se pak ministr věnoval něčemu jinému než předvádění se ve vestě s nápisem POLICIE

0 0
možnosti

Pravda je

28. 6. 2006 6:52
Ministerstvo likvidace informatiky-doposud !

Neexistuje země v Evropě, která by měla tak neschopné ministerstvo a která by tak úspěšně NEPOTÍRALA JAKOUKOLI SNAHU ZPŘÍSTUPNIT INTERNET PRO VŠECHNY OBYVATELE . ANTIMONOPOLNÍ ÚŘAD ( spíš pro monopolní, provládní a pro příjmově daňový) NA TOM MÁ TAKÉ SVOU VINU. ČEZ, Telekom a další dojné krávy podojí zákazníky a stát následně nadojené peníze vrátí (jen část, samozřejmě, spoustu prožerou nadbyteční úředníci) lidem v podobě různých dávek. Výsledkem je, jako by ty dávky byly ze samopalu, nic nefunguje, všechno je rozbité, nikdo se neodvažuje ani pípnout, aby nebyla další dávka (daň, zvýšení ceny atd.). ZRUŠIT ministerstvo informatiky je to nejmenší, ale kdo je zažaluje za škody způsobené jejich činností? A jsou to stovky milird ve vzdělání liodí, fungování země, morálním kreditu a ztracené generaci...;-O

0 0
možnosti

Marty

28. 6. 2006 6:15
Statni informacni system

Kolik je lidi na vsech ministerstvech ? Asi nekolik desitek tisic (urcite nekdo zna presne cislo). Jak resi IS firmy obdobne velikosti (IBM, DHL, ...)? Jedno, dve, nebo tri datova centra - DC (duplicitni, triplicitni provoz), jedno nebo dve centra pro podporu uzivatelu (ServiceDesk - SD), aplikace postavene nad centralni db, vzdalena sprava jednotlivych PC, centralni nakup, ... Takze je potreba oddeleni pro urceni IT strategie (treba na uradu vlady) o rekneme desitkach lidi (maximalne) a servisni organizace. V CR podminkach to muze byt napr.: DC - Praha, Brno, Ostrava; SD muze byt v miste vyzsi nezamestnanosti; vetsina dnesnich aplikaci je vicevrstvych, tak by nemel byt problem je prevezt na centralni db a sjednotit uzivatelske prostredi pro snadny prechod pracovniku z mista na misto; centralni skolici zarizeni; jednotny system pro spravu obsahu webu (web content management); .... Na kazdem ministerstvu pak muze zustan jen par lidi na zastrceni vypadleho dratu, ... Celkove se usetri penize, zlepsi se dostupnost, lidi nebudou muset poskytovat informace nekolikrat (jedna db), ... Proste efektivnejsi a levnejsi system. A asi proto to nikdo nezavede :-(

0 0
možnosti

Marty

28. 6. 2006 6:17
Re: Statni informacni system

Jeste jsem zapomel, ze u kazdeho schvalovaneho zakona by mela byt nejenom studie dopadu na ostatni zakony, ale i pozadavky na Statni Informacni System. Zakon pak muze zacit platit, pokud je vse pripraveno.

0 0
možnosti

Alfons

28. 6. 2006 5:14
Přifaříme to ministerstvu dopravy.

Budou se přepravovat navíc data a spravovat datové a komunikační dálnice. Žijeme v době komunikační, nikoli kamenné.

0 0
možnosti

kanuk

28. 6. 2006 5:46
Re: Přifaříme to ministerstvu dopravy.

Teda kdyby to s těmi komunikačními dálnicemi mělo dopadnout jako se silnicemi, tak chraň nás (teda Čecháčky) pámbu. Zatřískané kamiony, které převážejí kdejaký šmejd, který by docela dobře mohl cestovat po železnici. Nemám nic proti kamionové dopravě zkazitelných potravin.

0 0
možnosti

kanuk

28. 6. 2006 4:53
Kerej blbec

pouští na Psa idiotskou reklamu na nějaký debilní kurs angličtiny. Nejde o tu reklamu, ale o to, že když to přilítne v době, kdy jeden píše nějaký canc do fora, tak to ten canc vymaže a psavec může začít znova. To není myšleno na p. Wagnera.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz