24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Flasi 28.6.2006 13:51

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

U kazdeho ministerstva byste nasel nejakou oblast, kterou ma v naplni a kde se za posledni 4 roky nic nezmenilo. Je to dostatecny duvod pro zruseni celeho ministerstva.

K nicemu? Myslite, ze bude lepsi, kdyz prechod na e-goverment bude resit jeden z mnoha uradu spadajici pod urad vlady o jejichz cinnost se premier uz z principu zajima jenom malo, nebo kdyz ten urad bude mit vlastniho "kone" ve vlade? Protoze "zruseni MI" je fakticky rozdrobeni jeho ukolu a pravomoci mezi ruzne urady a ministerstva, coz rychlejimu vyvoji v tehle oblasti myslim moc nepomuze.

Nebo snad myslite, ze ty veci, ktere ma MI v misi vubec nepotrebujeme?

Flasi 28.6.2006 14:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

Je to dostatecny duvod pro zruseni celeho ministerstva? Otaznik tam patri na konec :-)

muadib 28.6.2006 16:49

Re: Re: Re: Pane Kmente

Česká pošta je fakt řízen MI ??

Flasi 28.6.2006 17:50

Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

MI je vedeno jako zrizovatel CP.

Brtník 28.6.2006 19:07

Re: Re: Re: Pane Kmente

Nejlepší, když standardy neprosazuje úřad, ale prosadí se ty lepší. A pokud se Evropská komise staví proti tecjnickému pokroku, je nutno zrušit tu komisi!

Flasi 28.6.2006 19:20

Re: Re: Re: Re: Pane Kmente

Standardy at se prosazuji samy, ale v kazde organizaci musi byt nekdo kdo rekne, ktery z tech prosazenych standardu budou vsichni v te organizaci pouzivat. A pro statni spravu je tou organizaci (tedy melo by byt) MI:

jarda 28.6.2006 11:05

Rušit ?

Není to škoda rušit ? Autocont by určitě rád nadále dodával za nejlepší ceny. A navíc s páčkou :-)

Flasi 28.6.2006 11:18

Re: Rušit ?

ATC je znam predevsim INDOSem, to je zalezitost MSMT. Chce nekdo rusit MSMT? Nebo se ministrovani Kuchtove bere jako ruseni?

A pak je od vcerejak znam ATC skrze vyberove rizeni na notebooky pro PSP. Chce nekdo rusit PSP?

Proc to pisete k clanku, ktery se zabyva MI?

jarda 28.6.2006 11:51

Re: Re: Rušit ?

Protože je další na řadě ? ;-)

jjjjjjj 28.6.2006 13:40

Páčka je OK a nutná

Při zhovadilém, děravém OS má páčka na mechanické vypnutí wifi větší hodnotu než nejnovější nej...nej... notebook.

jarda 28.6.2006 14:19

Re: Páčka je OK a nutná

A dal bych tam páčku na obsluhu páčky a zvukový signál, že je třeba použít páčku. Kdyby se náhodou zapomělo.

Saša 28.6.2006 10:21

Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

Těžko si lze představit zbytečnější a nesmyslnější ministerstvo než právě ministerstvo informatiky.

Flasi 28.6.2006 10:33

Re: Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

To ministerstvo pred Mlynaren neexistovalo jako ministerstvo, ale jako jine statni urady a odbory jinych ministerstev. Jeho predchozi cinnost (zejmena UVIS) nebyla valna (abych nebyl vylozene negativni). Pote, ze se tyto urady sjednotily pod jednim ministrem, ktery jim zadal konkretni zadani a nechal je vytvorit dva dulezite zakony se alespon zacalo neco dit.

Tuto statni spravu ceka velmi dulezity a obtizny ukol - vytvorit system v ramci jehoz budou schopny urady vzajemne elektronicky komunikovat na ruznych urovnich. Vytvorit system, kdy nebudu muset obihat urady a vsude hlasit totez, ale kde si potrebne informace predaji urady samy. Ja si myslim, ze by bylo lepsi, kdyby tento ukol resilo ministerstvo s vlastnim ministrem, pro ktereho to bude hlavni ukol. Nez kdyz se MI papirove presune pred pod urad vlady a bude na to dohlizet premier, ktery ma milionstotisic dalsich ukolu.

Saša 28.6.2006 11:24

Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

co Mlynář sliboval, totiž aby pošta doručovala lidem úřední písemnosti v době, kdy oni jsou doma, byla by jeho existence plně ospravedlnitelná.

Vymýšlením překážek pro svobodný rozvoj digitalisované mezilidské komunikace žádnou slávu toto ministerstvo nezíská. Leda že by se ministrem stal Bill Gattes, ten prý bude zanedlouho volný...

Flasi 28.6.2006 11:48

Re: Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

No jestli si myslite, ze cinnost MI presahla hranice vytvareni pravnich mantinelu pro svuj obor a dostala se do oblasti, kde vytvarenim zakonu uz klade prekazky, tak si to myslete. Ja kdybych MI neco vytykal, tak bych vytykal spise, ze tech zakonu vyprodukovalo malo (i kdyz je to asi umerne jeho velikosti).

Saša 28.6.2006 13:56

Zákonem zajistíte technický pokrok?

Tak to jste tedy frajer. To se nepovedlo ještě nikdy nikde nikomu.

Flasi 28.6.2006 14:04

Re: Zákonem zajistíte technický pokrok?

Ja tvrdim, ze chci zakonem zajistit technicky pokrok? Ja jenom tvrdim, ze MI proste vytvari nutnou legislativu pro svuj obor, ostatne jako kazde jine ministerstvo. A tvrdim, ze to MI dela spis malo, nez hodne.

Saša 28.6.2006 16:18

Obor?

Já měl za to, že se jedná o funkční (průřezový) a nikoli resortní (oborový) orgán. Má-li ale jít o oborovou záležitost, tak tím spíše je jisté, že žádné takové ministerstvo nepotřebujeme.

Pokud pojmem "legislativa" myslíte ministerské vyhlášky, tak ty také nepotřebujeme. Tohle ministerstvo vydalo 14 vyhlášek a všechny jsou na h**** (nemám ve zvyku mluvit sprostě a když užívám takéto slovo, znamená to, že jsem vážně rozčílen).

Na tom ministerstvu sedí idioti, co dokáží naprosto vážně napsat třeba takovouto hovadnost: pozemskou stanicí je stanice umístěná na povrchu Země nebo v hlavní části zemské atmosféry, leteckou stanicí je pozemní stanice letecké pohyblivé služby, radiokomunikačním provozem je navazování, vedení a ukončování rádiového spojení. To je jak ze Švejka.

Nebo mezinárodní organizací IARU (International Amateur Radio Union) je Mezinárodní radioamatérská unie (dále jen "IARU"). Tohle ti idioti vážně napsali do právního předpisu. Nemám pro ně nic jiného než pohrdání.

Flasi 28.6.2006 17:48

Re: Obor?

Vyhlasky od MI jsou nekdy hruza, ale ze by vyhlasky ostatnich ministerstev byly nejak vyrazne lepsi, to mi kolegove z jinych oboru nehlasi.

A zrovna s tou leteckou stanici nevim v cem je takovy problem. Stanice se proste deli na ty na zemi a ve vesmiru. Ty v letadlech jsou pomerne mala a nezajimava kategorie, tak jsou logicky pridruzeny k tem, ke kterym maji blize - pozemskym. Ze nazev neni uplne logicky? Takovych veci v technice z historickych duvodu je...

Aleš Procháska 28.6.2006 22:32

Re: Re: Kdyby toto ministerstvo dokázalo to,

Kdyby chtělo nějaké ministerstvo doopravdy podpořit technický pokrok tak bude muset víc zákonů rušit než vytvářet :-)))

Aleš Procháska 28.6.2006 22:30

Re: Re: Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

Jenže tu meziúřadovou komunikaci úřady nechtějí. Brání se zuby nehty, tudíž nějaké ministerstvo ten státní informační systém samo od sebe udělat nemůže - aspoň dokud nebude mít připravenou půdu na jiných ministerstvech :-). A to už JE úkol pro premiéra. A pěkně těžký.

mh od Labe 28.6.2006 10:42

Re: Toto ministerstvo jsme před Mlynářem neměli a když ho zase mít nebudeme, vůbec nic se nestane.

A pokud může být ministryní původním povoláním hezká holka ze stánku, je opravdu zbytečné. Taková děvčata patří úplně jinam než na manažerské a politické posty. I když se honosila titulem Ing., jestli se nemýlím.

VLK 28.6.2006 10:20

ministerstvo post

Meli jsme ministerstvo post, pak z toho udelali ministerstvo spoju a to pak prisoupli k doprave. MI by melo byt odborem tam.

OMAR 28.6.2006 9:26

ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

podle mého drobného průzkumu mezi zaměstnanci řady soukromých fiirem je křeslo šefa IT obvykle obsazeno člověkem typu "počítačový bzuk" , jehož hlavní náplní je surfování po internetu, tvářit se jako zasvěcenec 10. stupně  a jehož standardní odpovědí na jakýkoliv předložený problem je , že to technicky nejde či není firemním standardem ( . Doufám že takto nemá ten nezastupitelný ministr informatiky vypadat.

Jindra Pařík 28.6.2006 11:35

Re: ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

Velmi trefně řečeno.

Jura Jurax 28.6.2006 16:05

Re: ad ... křeslo šefa ITje v soukromých firmách jedno z nejdůležitějších...

No,

ono hlavní náplní toho počítačového bzuka je rozmlouvat mocným firmy pyramidální hovadiny, které zaslechli někde na tenisu jako zaručené; rozmlouvat pokud možno tak, aby dotyčným nedošla výše té pyramidální hovadnosti, jelikož oni tomu přece rozumí, ba i s Excelem pracují; dále dávat do kupy mašiny po odbornících, co si zaškrtli v osobním dotazníku kolonku ovládaní PC na profesionální úrovni na základě jednosemestrálního kurzu na VŠ před tuctem let a toho, co pochytili od svého desetiletého synka, který na jejich služebním notebooku hraje hry; vysvětlovat, že kromě Windows existuje ještě celá řada operačních systémů, že převést firemní účetnictví z Heliosu do Oracle Financials se opravdu nedá udělat přes víkend, ani za extra prémie ne, zvášť když manuály k Héliosu se za ta léta ztratily a manuály k Financials budou až v pátek (co na tom může být tak složitého, vždyť to účetnictví je krucihiml furt to stejné!) a konečně bdít nad tím, aby firemní sitě a informační systémy fungovaly jak mají, čímž se vytvoří rozšířený, leč mylný dojem, že je to všechno jednoduché a prosté - koneckonců s počítači pracují i děti, že ano ...

qwert 28.6.2006 9:23

a co když je to přesně opačně

hmm, tak si představme, že ministerstvo informatiky vydalo direktivu, která by sjednotila databázové systémy ve státní správě. To by totiž spousta obskurních dodavatelů utřela. A nedej Bože, kdyby MI rozhodlo, že státní správa pojede na něčem jiném než na Windows, jak je běžné asi v polovině EU. PROTO JE TŘEBA MINISTERSTVO INFORMATIKY ZRUŠIT, aby nedošlo k nastolení průzračného pořádku a dál panovalo podezřelé šero.

R 28.6.2006 9:37

Re: a co když je to přesně opačně

V tom vidím velké nebezpečí. Že když to nebude nikdo koordinovat, tak se tady objeví zase někdo z Mikrosoftu a s velikou pompou dá zadarmo úředníkům 50 tisíc verzí nejnovějších Microsoft Ofice.  A ti v nich začnou okamžitě tvořit svoje formuláře a následně nezbude těm půl miliónu nebo miliónu lidí s úřadem elektronicky komunikujících nic jiného než si ty nová Mikrosoft Ofice zakoupit, jinak se s úřady nedomluví a třeba dotace nedostanou. Nebo některá osvícená ministerstva přejdou na Linux a jiná zůstanou u Windows, pak se může stát, že podnikatel bude muset mít nainstalovány i Windiws i Linux, aby se se všemi, co potřebuje domluvil.

jakovy 28.6.2006 10:56

R, živě si dovedu představit jak v rámci multikulti s. Žak prosadí Re: Re: a co když je to přesně opačně

, že v každé kanceláři kteréhokoli úřadu musí být jiný (svobodný) operační systém. Kanceláře od č.101  - MS-DOS, DR-DOS, W 3.0, W3.1, W 3.11, W95, W98, W98,33+1/3,Chicago, W2000, w2003, W NT3.5, W NT 4.1, W XP amateur , W XP professional, Linux, Red Hot, Black Duck, Zelená Žabžura, Pinguin, Gypsy (to pro naše milé spoluobčany), Fix Laudon a další. Průser bude, když daný úřad bude mít jen 2 kanceláře s 5-i PC. Ale tam se to dá dokoupit.

To bude svobody a radosti. Že 95% lidí v klidu a rerlativním míru používé W95 a výše Mě nezajímá. JÁ vím, že Zelená Žabžura je nejlepší a každý se mi musí přispůsobit!

MI je skutečně vymyšleno (kromě zaměstnání pár pražáků) ke zrušení.

R 28.6.2006 11:16

Re: R, živě si dovedu představit jak v rámci multikulti s. Žak prosadí Re: Re: a co když je to přesně opačně

Nějak takhle to skutečně může dopadnout, když to nikdo jako třeba to MI to nebude kontrolovat a každý minist nebo každý blbec s fukcí si bude moct naporoučet, co ve svých kancelářích mít za počítače a co nan nich mít.

Už dříve jsem napsal, že MI možná bylo zrušeno práve proto, protože jednotlivým úřadům tyhle věci předepisovalo.