4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nevolit Karla Schwarzenberga

Karel Schwarzenberg by byl dobrým prezidentem, kdyby byl tím, zač je tvůrci své "image" vydáván, tedy osobností pravicovou a konzervativní. Existují bohužel vážné důvody se domnívat, že tento prezidentský kandidát není ani jedním z toho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 19.1.2013 10:26

Re: Pravdou je,

Víte, co jsem nikdy nepochopil? Nepochopil jsem, jak můžou lidi zároveň pozažovat Schwarzenbergovy urážky oponentů za nonkonformní upřímný projev - a Zemanovy urážy za projev hulvátství. :))

J. Štrobl 19.1.2013 11:06

Re: Pravdou je,

To patrně nechodíte nikam do společnosti, protože byste jinak věděl, že záleží jak se něco řekne, kdo to řekne a kdy to řekne. Někdo může říci cokoliv a z jeho úst to jako sprosťárna vypadat nebude. Buran může říkat co chce a bude sprostý vždycky.

M. Kosejk 19.1.2013 11:22

Re: Pravdou je,

Ano, to jsem si všiml. Kníže může říci cokoliv a z jeho úst to jako sprosťárna vypadat nebude. Ale ještě doplňme do té věty : "PRO NĚKOHO to jako sprosťárna vypadat nebude."

Když například kníže řekl o nerasitickém konzervativním katolíkovi, že je fašoun, jen proto, že si katolík myslí, že nějaká akce by nemusela mít přímo záštitu magistrátu, tak PRO MNE  je to přesně na úrovni sprosťárny Zemana - a možná ještě horší.

Jako sprosťárna mi připadne i to, když si v PS kníže odplivne nad svým premiérem a ani pro to vládu nehlasuje, ale zároveň vládu prý neopustí, pokud nebude zvolen prezidentem. Prostě sprosťák na všech frontách.

J. Dvořák 19.1.2013 11:10

Re: Pravdou je,

Tak počkej až dokončíš základní školu,potom většinou už začne člověk trochu přemýšlet a chápat souvislosti !

M. Kosejk 19.1.2013 10:03

hm...

Já bych řekl, že Schwarzenberg si svým nedávným jasným prohlášením na adresu Benešových dekretů jasně řekl o prohru. Bolševici z ČSSD, KSČM, SZ a KDU-ČSL by ho stejně nikdy nevolili. Ale ta část nelevicových voličů, která ještě neví, koho má považovat za větší zlo, asi "nevydejchá" knížecí prohlášení o tom, že Beneš by dnes za toto opravněně stál u haagského tribunálu.

Co se týká Benešových dekretů, tak se plně hlásím k tomu, co řekl Klaus v Rakousku:

"Jsem ochoten přijmout téma debaty o nacismu, nacismu a Rakousku, Rakousko a druhá světová válka, odsun. Ale pouze v tomto balíčku dohromady, a nikoliv si vytáhnout jednu relativně okrajovější událost celé této tragické epizody evropských dějin."

Toto je přesně můj názor - a knížecí vytrhávání odsunu z kontextu událostí, aby mohl tvrdit, že se za to musíme stydět, se mi naprosto hnusí. A abych řekl pravdu, poprvé jsem vážně přemýšlel, že vhodím hlas Zemanovi. Ale nebojte, hodlám volbu dále ignorovat - a rozhodně mě ve volební místnosti nikdo neuvidí. :)

J. Urban 19.1.2013 12:33

Re: hm...

Kdopak nám to jezdil s Vlčkem jednat do Bambergu, s kým a o čem? KS to hošku nebyl :-)))

J. Kanioková 19.1.2013 20:20

Naprostý souhlas...

Š. Hašek 20.1.2013 14:09

Re: Naprostý souhlas...

Bezvýhradný souhlas.

P. Rada 19.1.2013 9:05

Volba spravedlivého.

Zatímco intrikáni mívají v kíčových chvílích "nervy nadranc" - tak jiní při té příležitosti usnou "spánkem spravedlivých" - takové ale tato zem právě potřebuje!

V. Heidlerová 19.1.2013 18:20

Re: Volba spravedlivého.

No, poslouchat ty blbiny, tak vedena pudem sebezáchovy spím také, je to lepší než si přivodit infarkt.

P. Jášek 19.1.2013 8:34

A to

Vám napsal Hájek, Jakl, ABBlábola nebo osbně ON JÁ PRVNÍ ?

A. Reček 19.1.2013 8:27

I řada lidovců nepůjde v druhém kole k volbám

protože Schwarzenberg se vůči Jiřímu Čunkovi v té vykonstruované aféře zachoval podle.

V. Heidlerová 19.1.2013 8:53

Re: I řada lidovců nepůjde v druhém kole k volbám

Jen jestli se podle nezachoval pan Čunek, člověk, který neumí vysvětlit pohyby na svých kontech, je krajně nevěrohodný. Lidovci mají jemný čich, kam se přiklonit, aby byli "vždy u toho" -háááááááááááááá

V. Venc 19.1.2013 10:58

Re: I řada lidovců nepůjde.. ad Heidlerová

Milá paní,

je třeba si ohledně páně Čunkovy kauzy zjistit relevantní informace a teprve potom....

V. Kusý 19.1.2013 11:17

Re: I řada lidovců nepůjde.. ad Heidlerová

Relevantní informaci dodal pan Čunek, když detailně a přesně vysvětli šarádu s občanským průkazem.

J. Veselý 19.1.2013 7:10

Hm

Děs. proč se obouváte do jednoho, proč nepopíšete stejně oba kandidáty a neproberete minulost toho co tam dnes sedí? Takhle jste jen plivač špíny a je mi vás líto.

V. Heidlerová 19.1.2013 8:59

Re: Hm

Nerozčilujte se, pan Zeman napraví situaci v Becherovce, zvýší odbyt a otáčky podniku, berte to z té veselejší  stránky. A nelitujte umanutých, za rok budou pět jiné písně. Ostatně, ani Klaus nebyl vždy "mimo mísu", měl v mnohém pravdu, ale i nepravdu. Myslím, že ta hysterie kolem něho trvá léta, tak proč mu ještě psát rozbor životopisu? To je také někdy plivání špíny - nemáme míru a trochu noblesy, abychom věci posuzovali střízlivě. Já budu volit knížete, i když asi vyhraje ruský mužik, ale ten nebude mým presidentem. Nazdar. 

J. Moravec 19.1.2013 17:38

Re: Hm

To se mýlíte, MZ bude Vaším prezidentem, stejně jako bude KS mým pokud ho do tohoto úřadu zvolí.

V. Heidlerová 19.1.2013 18:09

Re: Hm

Máte pravdu, ale budu si ho vážit asi jako KG, AZ, AN, LS a GH. Jupííííííííííí

Z. Rychlý 19.1.2013 6:57

Debata na Primě ukázala,

že v plebejských tématech - typu kdo co a kdy komu ukradl - teoretik Švarcík na zkušeného praktika Zemáka skutečně nemá. Čím víc hnoje, tím víc doma.

J. Vavrochová 19.1.2013 4:50

Tak koho nám, pánové, doporučíte?

Proč nenapíšete rovnou, že váš protéžé je Miloš Zeman? Bojíte se? Nechcete přiznat, že jeho "nedostatky" jsou přinejmenším podobné, umocněné ještě chováním štamgasta z hospody čtvrté cenové skupiny? To byste, při svém pokrytectví, nemohli připustit, tak kydáte špínu, aniž byste nabídli řešení. Trapné a zároveň signifikantní, že se nestydíte.

P. Jášek 19.1.2013 8:38

Re: Tak koho nám, pánové, doporučíte?

To přece nemůžou! DOST jsou konzervativci a proto se kamárádí s Bobošíkovou, souhlasí s Jaklem a jeho výrokem, že občanská spolenost je fašismus, s Hájkem, že Havel je Antikrist a s ostatními, že nynější papež je dosazený Mossadem aby dokončil islamizaci Evropy :o)))

A obdivují demokracii dle Vladimira Vladimiroviče!!!

P. Vaňura 19.1.2013 13:10

Ano, v Rusku není demokracie a odpůrci režimu

mohou skončit ve vězení. Totéž ale platí i pero ČR. Až na to, že Putin hájí ruské zájmy, ať už je chápe jakkoliv, což pro TOP 09 neplatí ani náhodou.

Byl to Kalousek, kdo byl ochoten půjčit MFF 100 miliard na "pomoc Řecku" a byl to tolik haněný Nečas, kdo řekl, že nedáme na hlavu více než Polsko, takže 38 miliard.

A už se pomalu začíná mluvit o tom, že by MFF měl část dluhů Řecku prominout....

J. Mihula 19.1.2013 4:45

DOST = VV(velmi vystizne)

a oba panove uz by si meli vzit pouceni ze sveho vlastniho nazvu. Jeste jeden me napada, "Dekujeme, odejdete!.

J. Kanioková 19.1.2013 3:05

Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

pan Schwarzenberg je pro mne naprosto nevolitelný především ze dvou zásadních důvodů - vlídnost a vstřícnost k EU a Benešovy dekrety.

Výborný článek k EU - Tápající Evropa v německém sevření -   http://jdem.cz/xyyh3 

P. Zelenka 19.1.2013 7:26

Re: Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

Paní Kopřivková, vy budete volit Klause v jakékoliv podobě, ať už si říká Zeman, Bobošíková nebo Mach. Na malém českém dvorečku, izolována od kohokoliv i vaše kamarádky jak jste psala s vámi už nekamarádí. Tak vám přeji mnoho sil do zbytku života ve vaší samotě s klausisty, po moci a mamonu toužícími, bezduchými lidmi bez morálky.

Takže příjemnou svobodnou volbu.

V. Kain 19.1.2013 8:00

Re: Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

Při sledování včerejšího duelu jsem si všiml několikrát  při záběru na Schwarzenberga,že bude zase asi chrápat.Tak nějak nepřirozeně se mu zavírali oči.Stačilo se zmínit poněkud kriticky o V.Havlovi a Schwarzenbergovi příznivci hučeli jako hladový skot.Ne že by byl Zeman to pravé ořechové,ale Schwarzenberg je liška mazaná a navíc se umí výborně přetvařovat.Tomuto multikulturalistovi bych nevěřil ani slovo.

P. Lenc 19.1.2013 8:51

Re: Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

Právě jste šlápla do vosího hnízda.Pochybovat o "pravdě a lásce" v podání pana Schwarzenberga se nevyplácí.Ovšem vaši kopřivku dostávám také.

J. Urban 19.1.2013 12:35

Re: Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

Zemana hlavně doporučuje Klaus - to je pro vás alfou a omegou.

A. Hrbek 19.1.2013 17:28

Re: Byť mi ze Zemana naskakuje kopřivka,

Vážená paní Kanioková, můžete mi laskavě uvést o jaké Benešovy dekrety konkrétně jde? O dekrety, kterými se znárodňovaly banky, pojišťovny, průmyslové podniky? O dekret kterým se VŠB přestěhoval z Příbrami do Ostravy? Těch dekretů je totiž přes 130.

Benešovy dekrety jsou ze značné části dílem komunistů a podle toho je nutno je k nim přistupovat. Ostatně - koho budou volit komunisté?