6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nemohu volit profesora Drahoše

Koho volíš? Mažňáka nebo Mažňáka? Asi takto by se nejlépe, parafrází slavné věty z Foglarových Rychlých šípů, dalo komentovat nadcházející druhé kolo letošních prezidentských voleb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Lunák 22.1.2018 14:09

Skutečně

jste chtěl pouze sdělit, že volit nepůjdete, což je mimochodem s ohledem na vaše vyznání poměrně logická věc? Délka a náboj textu totiž jdou trochu jiným směrem.

A. Alda 22.1.2018 14:07

Volím někoho a ne proti někomu.

A právě proto budu volit pana Zemana.

T. Hraj 22.1.2018 14:05

Re: Pana Drahoše bych nikdy nevolila, protože pro

Doufám, že jste nemyslela toto: https://www.lidovky.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A171103_155714_ln_zahranici_mha

P. Chládek 22.1.2018 14:04

Autor Zálom nemá historickou pameť, jinak by věděl proč nevolit Zemana. S odvoláním na článek paní Šichtařové, jsem také myslím, že jeho úvahy jsou blbé....

T. Hraj 22.1.2018 14:03

Re: Pana Drahoše bych nikdy nevolila, protože pro

Mm. I kdybychom přijali, že spojení "politická korektnost" je zde použito v původním významu a nikoli jako eufemizmus pro ́lež ́, je to text opravdu otřesný. Před 15 lety by ještě u mnohých jistě rezonoval, ale v dnešní době zní neskutečně.

Nemáte link?

J. Kanioková 22.1.2018 13:55

Přesně,

J. Kanioková 22.1.2018 13:53

Ha ha ha ha ha

"Nádherným příkladem dobrého počinu byla akce v Brně, za účasti i představitelů vysokých škol, umělců, vedení radnice atd."

Masaryčka a umělci... typická "reprezentace" stoupenců Politické Korektnosti a P&L

V současnosti jde o jiné šílenosti, kterým je nutno odolat. Islamizace Evropy za diktátu bruselského politbyra a za pomoci PK.

Politická korektnost došla tak daleko, že je z ní diktatura demokracie. Nové náboženství.

J. Kanioková 22.1.2018 13:45

Pana Drahoše bych nikdy nevolila, protože pro

mě je to člověk patřící k pravdoláskovní sektě. Ale teď jsem natrefila na jeho jeden komentář, a ten je příšerný.

"Politická korektnost je základem naší moderní západní společnosti. Slušnost, lidská práva, práva menšin, odčinění historických křivd spáchaných na etnických menšinách, ženách, dětech, postižených, prostě všech. Také zločiny na živé a neživé přírodě, civilizace bílého muže diskriminovala úplně všechny a všechno mimo sebe, na to nezapomeňme! V duchu myšlenek velkého myslitele a humanisty, Václava Havla, je třeba budovat občanskou nepolitickou společnost se silným lidskoprávním a antidiskriminačním nábojem a právě politická korektnost přiblíží ideály humánní společnosti celé světové populaci."

A. Nový 22.1.2018 13:36

Vrána k vráně sedá

Nedovzdělaný komunistický pingl Pešat se nebojí vlády bývalého "černocha", pardon, estébáka, podporované komunisty a nebo jejich účastí v ní. :-))

Z. Lapil 22.1.2018 13:11

Re: Nepochopeni

Falešné brýle jsou v jeho případě ok, řekl bych. Podrobil se operaci očí a ukázalo se, že bez brýlí nějak blbě funguje - zvyk jeho i zvyk okolí. Viz začátkem 2. minuty: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/prekvapive-priznani-kandidata-drahose-nosim-falesne-bryle-29525

Já mám brejle taky a v podstatě je nemůžu sundat. Nejde o to, že bez nich nevidím, ale o to, že oči jsou zvyklé bydlet "ve skleníku" a vadí jim i nejmenší vítr, o mrazu, suchu a podobných neplechách konaných počasím nemluvě.

C. Horák 22.1.2018 13:07

Re: Vrána k vráně sedá...

Nechci této myšlence upírat pronikavou moudrost, která je zjevná, takže jen nepodstatná připomínka: když jednu misku vah necháte prázdnou, tak ta druhá bude těžší vždycky.

C. Horák 22.1.2018 13:02

Re: Zeman

O tom už určitě nikdo nepochybuje. Ale pro jistotu bych si, být Vámi, stejně radši vždy přečetl, na co reaguji, abyste to náhodou nešoupl třeba pod recept na bábovku.

M. Pesat 22.1.2018 13:00

Nejsme jako oni ?

"Věci jako postoj budoucího prezidenta k EET či referendu jsou stejně v zásadě irelevantní a námitka, že by odmítl jmenovat vládu podporovanou komunisty je jedním z posledních projevů zdravého rozumu na cestě k trestuhodně plné rehabilitaci KSČM, již si tato partaj vysloužila jenom tím, že se vydržela nestydět dostatečně dlouho."

Tak to se soudruzi priznam, z vlady podporovane komunisty, ci dokonce s ucasti komunistu/samurajovcu, te bych se bal uplne nejmene. Pokud jsem za sametu a nejaky cas po nem jeste naivne veril heslu: NEJSME JAKO ONI. Tak z toho uz jsem davno vystrizlivel. Ty tradicni "demokraticke" strany mely cca 30 let na to, aby dokazaly/ukazaly ze nejsou jako ONI.

V cem jsou modrobolsevici/socani/TOPici/panbickari/brcanici/libovolne si doplnte/ lepsi nez byli/jsou ONI?

Cest :-)

Z. Lapil 22.1.2018 12:58

Re: Nepochopeni

Establishment letos nenabídl lautr nic, jen stokrát provařeného Zemana. Strany se málem ani nedokážou vyjádřit, koho je radno volit.

Zklamávají mě i média. Spousta keců, k čemu by se měli kandidáti vyjádřit, ale že by se kandidáta někdo zeptal...

Z. Lapil 22.1.2018 12:53

Re: poznámka

V době, kdy byl jejím předsedou, zachránil Akademii věd České republiky pře likvidací.

Jednak to píše (https://www.jiridrahos.cz/muj-zivot/), jednak to pamatuju.

Z. Lapil 22.1.2018 12:51

Re: re

Tak nějak. Dovoluji si upozornit, že Drahoš coby šéf Akademie věd (a čtyři roky dokonce Evropské federace chemického inženýrství) sice není žádný velký politik, ale určitě prokázal schopnost vést velkou organizaci. Takže "technologii politiky" ovládá. A zároveň je to ve státní mašinerii nový muž, který - drasticky zjednodušeno - nechodil na pivo s Dalíkem. Neboli nejen že nemá máslo na hlavě z profláknutých kauz, ale ani není součástí lobbystického (schválně nepíšu korupčního) systému.

Kromě toho: pár měsíců po začátku jeho předsedování v akademii přišel nápad razantně skrouhnout AV ČR peníze (během roku nebo dvou snad na polovinu a pak dál a dál), čemuž "jsme s týmem, který stál v čele akademie, zabránili". Citováno přibližně z https://www.jiridrahos.cz/muj-zivot/. Čili nějaké podezření, že je to Kam plášť, tam želé nebo jak mu to říkají, taky není tak úplně podložené.

F. Kusák 22.1.2018 12:27

Re: Nechápu autora

Nijak mně nepřipadá, že bych žil v nemocném národě. Chápu jisté společenské problémy, které je nutné řešit. Vnímám i ty kontroverzní, ale že by to vše souviselo s prezidentem,

tak o tom přesvědčen nejsem. Zato mě děsí ty problémy, které se

řeší jen obtížně, třeba přemnožení lidí a migrace, která s tím souvisí. Nedostatek vody a celková devastace planety atd. atd. Svět není bipolární jako kdysi býval, přesto, že by si ho někteří tzv. politici přáli.

P. Papež 22.1.2018 12:16

Další

Další z haldy autorů, kteří sami sobě lžou, navíc i čtenářům. Že Drahoš změní názor ho staví podle autora do role lháře. Když o 180 stupnu změní názor Zeman, je hrdina. Jde o presumci neviny pro politiky (2013) , presumce viny pro Babiše (2018). Průhledná kampaň proti podvodné a zlovolné kampani Zemana a jeho přisluhovačů také něco znamená.

R. Langer 22.1.2018 12:12

Re: Vrána k vráně sedá...

No, jsou i horší vlastnosti.

J. Pospíšil 22.1.2018 12:11

Nechápu autora

Tady se nejedná jen o volbu ze dvou kandidátů.Je to otázka daleko vážnější.Rozhoduje se o tom, zda v tomto nemocném národě zvítězí populisté, homo simplex, nebo se podpoří část společnosti vzdělanější, kultivovanější ,s rozhledem.Nádherným příkladem dobrého počinu byla akce v Brně, za účasti i ostatních prezidentských kandidátů,, představitelů vysokých škol, umělců, vedení radnice atd .

E. Pawlica 22.1.2018 12:07

Stará, obnošená vesta.

Odůvodnění a vysvětlování proč tak a ne jinak je v textu jak much na hnoji. Argument nebo přesný citát ale jeden aby pohledal, stejně nenajde. Máte pět mínus, autore, pokud nesouhlasíte, odvolejte se k řediteli.

:-)))

I. Širůček 22.1.2018 11:38

Re: Nepochopeni

Mám dojem, že jste neporozuměl vy - autorovo heslo je "To raději už páchat zlo, než myslit přikrčeně". Tak pravil Zarathustra.

V. Pokorný 22.1.2018 11:25

Tak

pan Drahoš de jeví jako vstřícný kolaborant s lidmi, kteří ve vedení EU pracují na likvidaci národních států a států jako takových. Je to vítač migrantů, hlavně muslimských. Vyjádřil se tak svým podpisem ve výzvě tzv. akademiků, a zcela jasně. Nepovolil by referendum, protože lidé prý nemají rozhodovat o důležitých věcech. Nevadí mu ale, když třeba rozhodnou tak, že bude zvolen prezidentem. Tečka. Fuj! Nebrat.

C. Horák 22.1.2018 11:21

Re: Přiznám se,

Drahoš by byl z tohoto projevu lásky, téměř romantické, jistě dojat.

J. Dvorská 22.1.2018 11:19

volba

Tak si volte toho hulváta a vlastizrádce Ovara!

E. Erat 22.1.2018 10:55

Re: Starý a těžce nemocný člověk by neměl být prezidentem

Na stále stejné otázky těžko může reagovat jinak.

M. Valenta 22.1.2018 10:48

Re: Pan Zálom si evidentně nevidí na špičku nosu.

oprava: s bolševiky

M. Valenta 22.1.2018 10:47

Re: Cítím to stejně.

S těmi co NIC nepřesvědčí to bývá těžké.

Ś. Svobodová 22.1.2018 10:21

Cítím to stejně.

Hodím prázdnou obálku. Nehodlám volit mezi Satanem a Luciferem. Nic mně nepřesvědčí, že Drahoš je klaďas. A Zemana znám.

M. Prokop 22.1.2018 10:21

Re: článek celkem odpovídá tomu

Fans je množné číslo. Takže pan Krutý správně.