30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč nemáme silnou protiimigrační stranu

Průzkumy veřejného mínění na jedné straně prokazují dlouhodobou výrazně převažující odměřenost vůči migrantům, přesvědčení o spojitosti mezi terorem a migrací apod., ale pokud jde o volební preference, zdá se, že na těchto náladách zatím nikdo „majlant“ nevydělal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.12.2015 21:27

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Spletl jste si bohužel paní kancléřku Merkelovou, která svou arogantní politikou už lokální pogromy vyprovokovala a bezpochyby přinejmenším velké pogromy proti muslimům vyprovokuje, s panem prezidentem Putinem, který má takovou podporu občanů, že pogromy v Rusku dělat určitě nebude (uškodili by mu)!

Částečně je pro Vás polehčující okolností to, že si paní kancléřku Merkelovou na jihu EU mnozí pletou s Adolfem Hitlerem (prý jí chybí jenom knírek)!

J. Jurax 20.12.2015 20:22

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Jednotematická strana je jen na jedno použití - a po něm zahodit. Z principu pak bude menšinová a okrajová, byť jednorázově může získat - jako spasitel národa - relativně dost hlasů. Jenže spasitelů už bylo ... a uchytil se z nich akorát Babiš. Zelení a veverky zmizely v propadlišti dějin (tedy zelení ještě živoří), Úsvit taky ...

Politika není jen o jednom tématu - a navíc u nás není problém nelegálních invazorů přinejmenším zatím tak vyhrocený. Ono se to týká spíš EU jako celku - a tam jsme nevýznamní, pouhá gubernie.

J. Jurax 20.12.2015 20:13

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

A musí být nutně lynčován islamista?

:-)

J. Jurax 20.12.2015 20:12

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Hm - a jiného politického představitele v Evropě neznáte?

P. Klouda 20.12.2015 19:32

Re: Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

Škoda, že mi to nepálí tak jako Vám.

J. Šimek 20.12.2015 18:48

Re: Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

Napište na papír, že máte strach a nevíte si s ním rady, dejte to podepsat svým kamarádům a už jste začal.

J. Šimek 20.12.2015 18:46

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

A našel byste nějakého islamistu, kterého by šlo linčovat a pověsit?

Z. Žíkovecký 20.12.2015 17:03

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Naopak, taková strana musí mít jen jedno téma. Jakmile k tomuto monotématickému programu začneme přidávat další body, tak pro každého bude aspoň jeden z nich nepřijatelný, začne se to rozpadat a vzniklé frakce samostatně nepřelezou přes klausuli. Kdyby mělo BPI výrazně přes 10%, tak potom teprve může být bezpečné ho začít dělit.

Je to podobné jako po když Listopadu muselo vzniknout nejprve jednotné OF a teprve po vyřešení v té době zásadních otázek se mohlo začít diferencovat na jednotlivé strany.

P. Klouda 20.12.2015 16:31

Re: Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

Dneska jsem si ~ po opětovném přečetení Adventní výzvy ~ právě začal říkat, že je možná docela načase zkusit vytvořit nějaké prohlášení, nějakou deklaraci, která by umožnila se navzájem identifikovat neextrémistickým odpůrcům oné už ani ne plíživé islamizace Evropy, která může co nevidět zasáhnout nejen nepřímo, ale přímo i naši republiku. A vážně se zabývám myšlenkou, jak na to... Jen tak "naokraj"... ,)

P. Klouda 20.12.2015 16:26

Re: Překvapuje mě, ...

Tak TO bych si netroufl ani pomyslet. Tou anomálií mohu být spíš já... ,)

Ale ono je tady "ve hře" dvojí vnímání jakéhokoli politika: a] námi, voliči, vnějšími pozorovateli; b] těmi, kteří s takovým politikem sedí u jednoho jednacího stolu, a mohou tak více vnímat jeho nadřazenost ~ aspoň takto si to myslím.

A k tomuto vnímání mě vede ~ mj. ~ jedna "osobní" zkušenost ~ shlédnutí jednoho pořadu z půlky 90's. Byl to diskusní pořad pana Antonína Přidala, kde byli hosty ~ podle abecedy ~ p.Bělohradský, p.Halík, p.Klaus a p.Kohák. Tématem byla etika v naší tehdy současné politice. Pan Přidal se s kultivovaností jemu vlastní snažil, co mu jen síly stačily, moderovat nestranně. Zato trojice Bělohradský, Halík a Kohák to Klausovi opravdu docela úspěšně "dávali". A když už byl Klaus opravdu v koutě, opřel se v židli, usmál se svým typickým úspěchem "já, Václav" a zeptal se všech čtyř: »A co je to vlastně ta morálka?..« A všichni včetně pana Přidala zůstali štajf, načež se ~ po dobré čtvrtminutě nevěříceného mlčení ~ začali bavit o čemsi, co bylo naroveň debatě o počasí. Prostě pro ně další debata přestala mít cenu. Jo, ten je tehdy "vyškolil"...

M. slavík 20.12.2015 15:58

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Tak pokud by bylo v ulicích 100tisíc lidí, a sobotka by to nebral v potaz, předpokládám, že nasr--ý dav by toho byl schopen.

M. slavík 20.12.2015 15:49

Re: Ano připadá mi to zvláštní

Souhlas.Za celou dobu krize, jsem slyšel o jediném spoluobčanu, který se vyjadřoval ve prospěch vetřelců. Také ale vím, jak se průzkumy dělají, a tady jde o hodně.

Dočetl jsem se že cca 2% lidí jsou inteligenčně na 130 a více. Předpokládal bych tedy, že si umí spočítat a zjistit oč tu jde. Takže třeba v Praze bych čekal min. 20 tisíc lidí na ulici. Bohužel to neodpovídá skutečnosti. Kdo se zajímá ví, že tady už nejde o dobrý flek, o židličku. Jde o existenci národa. Ne naší ale našich potomků. Strany tzv. extremistické budou muset více makat na svém pravdivém zviditelnění. Dostat mezi lidi své programy kde anti islamismus by měl být na prvním místě ale následován dalšími potřebnými nabídkami. Ale i každý z nás, kdo si uvědomují nebezpečí, by měl makat také. Šířit pravdivé informace a potírat oficiální propagandu........

M. Prokop 20.12.2015 15:15

Re: Překvapuje mě, ...

Tak to jsem nějaká anomálie. Mne zajímá co Klaus říká, někdy s ním sohlasím, někdy ne a údajný narcisismus si prostě odfiltruji. Nevnímám ho, nezajímá mne.

Platí i na jiné politiky.

M. Prokop 20.12.2015 15:13

Re: Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

Vám možná.

J. Šimek 20.12.2015 12:53

Re: To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Myslíte někoho Putinova ražení, kdo vyprovokuje pogromy v ulicích ?

J. Šimek 20.12.2015 12:51

Re: Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

Největší národovec Okamura by vám to vysvětlil :o)

P. Klouda 20.12.2015 9:01

Re: Překvapuje mě, ...

Dost dobře si dokážu představit obodbu toho, co už jsem na řadě pracovisť, kterými jsem prošel, zažil. Modelově ~ tři lidé se baví o uričtém problému: Sváťa, Česťa a Břéťa. Nejlepší názor na daný probém má Břéťa, což ti zbylí dva ale zatím neví ~ Břéťa by je o správnosti svého názoru měl přesvědčit. Jenže přílišným důrazem na své já & zlehšováním až zesměšňováním pošetilosti názorů Sváti a Česti docílí toho, že mu přestanou být ochotni naslouchat dřív, než použije skutečné argumenty, které by správnost jeho názoru potvrdily. A tak se ti dva raději dohodnou na kompromisu, který je de facto neřešením, resp. horším řešením daného problému, než je řešení Břéťovo.

Lidsky vzato v takovýchto situacích narcisismus nějakého hlasatele jeho posluchače VELMI zajímá. A je za tím celkem běžná praktická psychologie mezilidské komunikace.

A k oné latentní levicovosti ~ ano, ta tu je taky. Kncknc jsme od dlouhého období sociálních jakž takž jistot vzdálení teprve jednu generaci...

M. Prokop 19.12.2015 21:07

Re: Překvapuje mě, ...

Dost dobře nechápu, jak souvisí narcisismus (pokud vůbec je) s názory - buďto jsou názory správné, pak mne případný narcisismus jejich hlasatele nezajímá, nebo správné nejsou a i pak jde především o ty názory.

Místní problém je mnohem spíš latentní levicovost ob(v)čanstva, než něčí případný narcisismus.

M. Prokop 19.12.2015 21:03

Tak hlavně zde nemáme žádnou proimigrantskou stranu,

prakticky ani imigranty, tak tato otázka zákonitě nehraje dominantní roli.

Mimo to, postavit stranu na jediném tématu je dost divné.

J. Kanioková 19.12.2015 20:07

To je právě ono, jak píšete o časech před Sametem,

Češi (a nejspíš nejen oni) potřebují silného charismatického "vůdce". Teprve pak se začnou i angažovat i další..

A on tu taky (i díky nejstálé mediální dehonestaci) v této situaci žádný není.

Mluvíme tu o Politické straně, byť s protiimigrační preferencí. Jenže politická strana NEMŮŽE mít JEN jedno téma !!! A vzhledem k jisté potenciálnímu protitlaku opozičních stran a médií je třeba, aby ta osobnost v čele byla charismatická, silná, sympatická, aby dokázala davy vyburcovat i k něčemu jinému, než jen k hádání se na internetu..

R. Morava 19.12.2015 19:53

Ano připadá mi to zvláštní

Skutečně je divné až nenormální když většina spoluobčanů na diskuzích i hospodách je proti migraci, ale podle průzkumů to vypadá jako by se nechumelilo. Neříkám, že je ČSSD proimigrantská, ale takové neslané nemastné ne, které Sobotka předvádí v době když jde do tuhého je nestačí! Možná jsou průzkumy špatné, ale ani na demonstracích není skoro nikdo. Doufejme že to je typické vyčkávání čechů. V roce 1989 to vypadalo že revoluce proběhne všude kolem nás a pak se to ze dne na den probudilo. Nejdříve studenty ano ale Havla ne, pak už i Havla. Kéž by to bylo stejné s Konvičkou. Alespoň by si voliči měli něco o Bloku přečíst a nenechat se vodit za nos řečmi o extrémismu. Pravda, Úsvit bude muset trochu víc vytáhnout svoje návrhy na přímou demokracii. Není to jen imigrace proč bychom je mohli zkusit. Otázka je jestli na to lidé slyší. Měli by, protože je čas se probudit. Evropská Unie i Česko se odklání od svobody demokracie a tudíž i prosperity. Migrační krize to ukazuje v celé nahotě. Lidé vzbuďte se!!!

K. Janyška 19.12.2015 18:14

Ne, ne, nás migrační vlna nezasáhla, zatím se držíme zákona

a ono to stačí. Až akce budí reakci. Ta se zatím nekoná... Dzp.

P. Vaňura 19.12.2015 16:59

Ona se totiž žádná strana nepostavila otevřeně za imigranty,

takže se lidé nestaví proti ní. TOP 09 po odchodu Schwarzenberga též do velké míry otočila. Imigranty podporují jen určití politici.

Pokud budou politici vidět, že podpora imigrace je cestou do politického nebytí, nebudou tady migranty chtít!

J. Šimek 19.12.2015 11:23

Politické vývody podle FB? Hotovej Paroubek :o)

P. Klouda 19.12.2015 10:59

Překvapuje mě, ...

... že je u tak dobrého článku tak málo "diskutujících" ~ ttž. i kdyby "jen" těch, co by po přečtení chtěli autora za tento jeho text pochválit. ....... A tak jako se pan Žitný spokojil s jednoduchým řešením autorovy otázky, spokojím se s rovněž jednoduchým i já: protože své relativně kvalitní národovecké a protieurounijní názory p.Klaus zdiskreditoval svým narcisismem; kdyby neměl na prvním místě sebe, ale náš národ, mohl položit základ ekvivalentu např. Fideszu.

J. Žitný 19.12.2015 9:31

To je jednoduche:

protoze do Ceska zadni imigranti nechteji...

A. Reček 19.12.2015 8:23

Silná protimigrační strana by byla jen na jedno použití

a pro jedny volby. Podobné tady už byly a vyprchaly. Autor dobře je porovnává i s Fideszem, Právem a spravedlností či Smerem. S takovými nemůže vůbec soupeřit.