1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč je Topolánek Topolánkovi (i ODS) nepřítelem?

V Týdeníku Echo (21. října 2017) byl publikován zajímavý, v mnohém inspirativní rozhovor bývalého předsedy ODS Mirka Topolánka s názvem „ODS mohla zastavit nástup Okamury“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 28.10.2017 10:06

Re: Četla jsem jen ten článek v Echu

Ano, také mně to "dost" překvapilo a i nadále překvapuje.

M. Těhanová 28.10.2017 7:29

Jste mimo,

je vidět, pro koho teď pracujete. Pokud ale nejste schopen pochopit souvislosti, pak je jasné, proč ODS v minulosti dopadla, jak dopadla. Klaus podrazil Topolánka hned po jeho volbě předsedou ( už si nevzpomínáte na "prázdného Top.) ve své SMS.

To, že názory se vyvíjejí, je normální, nicméně to neznamená, že před některými projevy jistých lidí se člověk musí mít na pozoru.

A že třeba mladý Klaus na mě nepůsobí důvěryhodně, vyplývá jen z toho, jak mluví(nezpochybňuji jeho vysokou inteligenci, ale ta není všechno), čím dál víc tam cítím podprahové podrazáctví.

Jestli chce jít s Babišem, ať jde, ale ať do toho netlačí celou ODS. Myslím, že ho nikdo nedrží.

M. Moravcová 28.10.2017 8:40

Re: Jste mimo,

mimo jste vy. Já to mám přesně obráceně a jsem volička ODS. Jak ještě někdo může jedné ukradené SMS přikládat takový význam. Vy nepíšete SMSky? Vy nejednáte impulzivně? Šlo snad o život? Ne. Šlo o prd.

P. Zinga 28.10.2017 10:19

Re: Jste mimo,

Názory se vyvíjejí, ale ne ze dne na den.

Vy s tím asi problémy mít nebudete, protože Vaše názory jsou konzistentní. Želbohu...

V. Šťastný 28.10.2017 5:47

Od té doby, co Topolánek

podepsal Lisabonskou smlouvu, o které předtím prohlašoval, že ji nikdy nepodepíše, je pro mě ten člověk míň než nula.

F. Netopil 28.10.2017 9:49

Re: Od té doby, co Topolánek

A co pan Klaus, pane Šťastný ? Ten ji přece jako prezident podepsal také. A k podpisu přístupové smlouvy k EU do Athen se cpal jako žid na palírnu (jak se říkávalo), i když tam jeho přítomnost ani podpis nebyly nutné a nikdo ho nenutil tam jezdit. Ale být viděn v historickém okamžiku ve světlech reflektorů je pro něho asi důležitější než nějaké zásady. To například Václav Havel, když nechtěl asistovat Klausovi a Mečiarovi při rozbití republiky, tak odstoupil. To byl ovšem na rozdíl od obou těch směšných ódeesáků charakter, že ?

J. Schwarz 28.10.2017 12:29

Re: Od té doby, co Topolánek

Pana Klause, když ji odmítal podepsat, hnali vám podobní k soudu pro velezradu, chtěli ho zbavit svéprávnosti... pamatujete? Kdo se tehdy postavil za Klause proti eurohujerům a levicovým médiím?

R. Morava 28.10.2017 14:39

Re: Od té doby, co Topolánek

Přesně tak. Že by byl Topolánek proti "Lisabonu" jsem ani nazaregistroval. O Klausovi to vím jistě. Vnímal jsem to tak, že pokud by Klaus nepodepsal, bavili bychom se o něm podobně jako Mistru Janu Husovi.

S. Kalužík 28.10.2017 1:18

Souhlas s:

„TOP 09 se postupně mění v liberální stranu. ODS se měla hodnotově

posunout víc doprava, obsadit konzervativní pozice" ale, co je konzervativního na "... zvednout prapor

vlastenectví.. " ?

Záminku konzervatismu si V Klaus sr. bere často, byť založil stranu "konzervativně - liberální", ale výsledkem jeho - a celého jeho institutu - je bezbřehá nenávist k EU, končící tudíž tolerancí k Putinově Rusku. Docela smutný konec údajného konzervativce :)