6.7.2024 | Den upálení mistra Jana Husa


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč existují obavy z ANO a Andreje Babiše?

Šedesátiletý Andrej Babiš je druhý nejbohatší muž v naší republice po Petru Kellnerovi. A v loňském roce dle časopisu Forbes byl 736. nejbohatší muž na naší planetě s majetkem v hodnotě dvou miliard dolarů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 8.9.2014 18:19

Re: Strany tak dlouho zneužívaly občany,

Ale kdeže. Nemusí být válka, aby bylo hůř ... stačí jenom politika a politikové. A EU.

J. Jurax 8.9.2014 16:27

Re: Kdo je to Ingebord Grässleová?

Hm ... zkuste zadat do gůglu nepřechýlené jméno :-) ... Ingeborg Grässle

J. Jurax 8.9.2014 16:23

Re: Nebojte se pane Hvizdalo,

No, ono se dá taky položit otázka, zda máme ještě nějakou horší odrůdu ...

J. Jurax 8.9.2014 16:21

Re: stát nebo firma

Jojo, ale tohle nejde v politice, která si má zachovat aspoň nálepku demokratická - tohle funguje ve firmě, v armádě a v politice jen v hodně totalitní diktatuře ... prostě jen tam, kde je určen jasný cíl, kde jsou jasně určené hierachické struktury, nahoře se rozkazy vydávají a dole se plní a nikdo nežvaní a neohání se demokracií a právy.

V demokracii v politice je jediný jasný cíl - dostat se ke korytům, udržet si je a oblbnout voliče, protože jednou za x let se volí ... kdežto ve firmě je jasným cílem zisk (pokud možno v mezích zákona).

J. Stejskal 8.9.2014 16:19

Re: Strany tak dlouho zneužívaly občany,

Ano. Může být i válka. Ale že by i za to Andrej...?

J. Jurax 8.9.2014 16:11

Re: Strany tak dlouho zneužívaly občany,

No, kéž byste měl pravdu. Ale patrně ji nemáte - vždycky může být hůř ...

J. Jurax 8.9.2014 16:09

Re: Čecháčkovská politika nemá s civilizací nic společného.

Ne, tohle je až následek. Něco mu spadlo na hlavu ...

J. Brunner 7.9.2014 22:37

Re: Čecháčkovská politika nemá s civilizací nic společného.

A to Vám spadlo do hlavy najednou?

B. Pauk 7.9.2014 21:04

Čecháčkovská politika nemá s civilizací nic společného.

Rakovinový nádor loupeživé, zamindrákované a lumpenproletářské KSČ metastázoval do postkomunistických falešných a bezduchých oposmluvních Klauzemanových prognosťáckých partají a partajiček (ODS, ČSSD, KSČM, KDU-ČSL, VV, ANO, SPOZ, ÚSVIT atd.), které vůči totalitou postiženým voličům nadále uplatňují tradiční "vedoucí úlohu strany" - jen ve zdánlivě pestřejší podobě – podle hesla: „Rozděl a panuj !“ Rakovina zhoubného, kainovsky loupeživého kolektivizmu se sama od sebe nevyléčí a vnější zásah může přijít paradoxně jedině z Ruska - přesunem čecháčkostánu za Ural a osídlením kotliny Novými Rusy nebo z Ruska a Německa vypuzenými muslimy. Tedy z deště pod okap.„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.

Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :

„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

M. Starý 7.9.2014 10:23

Procitnutí pana Hvížďaly?

Na otázku redaktora ČT proč koupil MAFRU, pan Babiš zcela otevřeně odpověděl ve smyslu: "Špatně o mě psali a už mě nebavilo se soudit o očištění svého jména, tak jsem ty noviny koupil..."

Teď si do té věci dosaďte, "proč jste šel do politiky" a stejnou logikou vám vyjde, že proto, že mu stávající zákony bránily v dalším rozvoji podnikání a než by korumpoval (čím dál hladovější) politiky, tak se raději sám stane tím, kdo bude určovat pravidla. A post ministra financí a místopředsedy vlády je jistě dostatečný. A uvážíme-li slabého premiéra Sobotku, který má na hlavě tunu másla z privatizace OKD a je veřejným nepřítelem č. 1 hlavy státu, dá se říci že už je de facto premiérem. Proto pan Babiš tak ochotně "vyslyšel" Zemanovo volání po zrušení "politických náměstků", když věděl, že to v koalici stejně neprojde, ale pana prezidenta tím stejně jistě potěší a veřejnost nemilující úředníky teď před komunálními volbami také...

Prostě pan Babiš je vždy o nějaký tah napřed...

Jinak je úžasné, kolik lidí sedlo na vějičku "nepolitické politiky" a boje proti korupci a dělalo stafáž politickému obchodníkovi panu Babišovi.

Na panu Hvížďalovi oceňuji alespoň to, že to, že svůj omyl a najivitu dokázal veřejně přiznat. To každý nedokáže.

D. Nowodny 7.9.2014 8:45

Staré koště :

V V !   Nové koště : ANO BUDE LÉPE a na kopci lucerna ÚSVIT  !! Tak se máte na co těšit ! Mrkve na klacku vás povedou správným směrem !

J. Stejskal 7.9.2014 8:20

Strany tak dlouho zneužívaly občany,

až to vygenerovalo ůspěch Andreje Babiše. Rozhodně to ale nepovede k něčemu horšímu, než tady bylo.

J. Brunner 7.9.2014 1:18

Re: Miluji inteligentní žvanily

Ne.

V. Ondys 6.9.2014 14:03

:))))))))))) Pro Kristovy rány, čemu se má jeden ještě divit

"A tomu nepomohl ani vydavatelský kodex, který jsem pro ně sepsal."

:))))))))))))))) Jako společensky nejpříkladnější kariérista?

K. Vyšata 6.9.2014 13:06

Re: Proč existují

Znam jednoho z minority, velmi schopneho Roma, neskodilo by ODS ho oslovit aby jim vedl ucty, kdyz se naucil on nedluzit, proc by to nemohla pochopis strana vedena osobnostmi u kterych se jmeno ztraci za spoustou titulu vpredu I vzadu.

K. Vyšata 6.9.2014 13:02

Re: Nebojte se pane Hvizdalo,

Nejsem ovocnar, ale selsky rozum mi napovida ze zalezi hlavne na odrude. Zem v ktere roste nepada z nebe a je takova jaka je. A podle vysledku Babisovo zivota se naskyta otazka, mame mimo Babise nejakou lepsi odrudu?

F. Pavlis 6.9.2014 12:43

Re: Nebojte se pane Hvizdalo,

Špatný strom nemůže nést dobré ovoce ani kdyby rostl v hradním dendrariu....

M. Pechr 6.9.2014 11:22

stát nebo firma

...Babiš těžko může řídit 25000 lidí ve 300 firmách sám, takhle to autore asi nebude, vybere si ovšem ze svého pohledu ty správné lidi na to, aby ty firmy spravovali a to k prosperitě... ...a tito manažeři zas vybírají nižší podřízené, kteří si vybírají ještě nižší podřízené, z toho plyne, že jeho vliv je nepřímý, svěřil odpovědnost jiným, projevil jim důvěru, pokud se neosvědčí, půjdou z kola ven...z toho, že je úspěšný plyne, že si umí vybrat, umí delegovat odpovědnost na ty správné lidi, využít jejich dovednosti ke společnému cíli, jímž je úspěch firmy...ani ve firmách se nelze vyvarovat zhoubných motivů a ambic, pokud si správně definuje cíle, obklopí se vhodnými lidmi, správně deleguje odpovědnost, může se úspěch dostavit i v delším horizontu...

K. Vyšata 6.9.2014 10:51

Nebojte se pane Hvizdalo,

at je Babis jaky chce a vlastni co chce, na to aby dosahl tragickeho uspechu a opovrzeni obcanu co provazi politicke strany za devastaci statu, musel by byt serialovy americky hrdina. Strachovat se z veci pristich jako to delate vy nicemu nepomuze, pockejte si na vysledky jeho pusobeni v politice, treba budete mile prekvapen. Budeme se tesit spolu, ano?

T. Kočí 6.9.2014 9:23

Proč existují

Babiš a ANO je neštěstí této země.Sice mluví rozumně ,mezi současnými "politiky" u vesla je nesporně hvězda, ale jen pr oto, že tito jsou na nizoučké úrovni.Takový Sobotka by mohl úspěšně vést knihu :Melasa výdej.

Včerejší projev předsedy ODS Fialy mně povzbudil,že snad nejsme ztraceni. V úvodníku ovšem ani slovo.

P. Dvořák 6.9.2014 9:22

Kdo je to Ingebord Grässleová?

Když jsem to zadal do Seznamu, vypadly, mi tři písálské aktivity téhož článku : Aktuálně.cz, Parlamentní listy, Neviditelný pes. Google mi neukázal nic.

Někde se mi asi ucpal počítač nebo co.

I. Schlägel 6.9.2014 8:27

Re: Miluji inteligentní žvanily

Vypadá to, že Vy jste odborník na rozum. Bývalý lampasák?

P. Lenc 6.9.2014 8:09

Re: Miluji inteligentní žvanily

Mně by spíš zajímalo, v čem ten "inteligentní žvanil" nemá pravdu.

E. Vašátko 6.9.2014 7:42

Re: Miluji inteligentní žvanily

Kam byste se zařadil Vy ?

J. Brunner 6.9.2014 1:52

Miluji inteligentní žvanily

kteří všemu rozumějí, ale v podstatě nemají zdravý rozum.