23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Proč dostane ODS výprask

Občanská demokratická strana dělá všechno pro to, aby krajské volby projela na plné čáře. Nechci teď vůbec mudrovat o rozkládající se vládě, skandálech či rebelujících poslancích. ODS podle všeho ztratila pud sebezáchovy a vedení strany jsou volby do krajských zastupitelstev nejspíš jedno.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 9.10.2012 5:24

Pane Kovaříku, mlčet a rychle do sklípku

Vážený pane Kovaříku,

takhle jsem řečnil už v roce 1995 (až na tu Neumanovou, to ještě čestně závodila a nerozkrádala s Topolánkem v Liberci státní peníze). Nejen já, ale i řada dalších. V ODS už nejsme ani jeden. Když jste nechtěl dělat stupidního mlčícího řadového straníka, který bezmyšlenkovitě odhlasuje to co velení navrhne, tak to u nás, na Ústecku jinak nešlo.

Ale za nás měli komunisté 6x nižší preference než ODS. To, že teď komunisté mají v průměru víc než ODS je i vaše práce a práce vašich skvělých představitelů na Znojemsku. Nesvádějte to jen na ty nahoře i vy léta mlčíte k jejich zneužití politiky a demokracie, té pravicové zvlášť a to k rozkrádání státu.

Tu smečku v čele ODS už nepředěláte. Pouze jim svou partajní naivitou umožňujete dál rozkrádat stát a tím pomáháte komoušům znovu ovládnout tento stát. Ti se po získáni moci s těmi horními ODSáky rychle domluví, jsou na jedné lodi, ale s vámi pěkně zatočí.

Být vámi už si najdu nějaký vinný sklípek u hranic. Ne aby jste se tam ze žalu ožrali, ale fofrem ho prodloužili do Rakouska. A hlavně to nevykecejte na vaší partajní schůzi. Aby vás pak s rudými páskami na rukávu nezatýkali právě ti, kdo teď sedí za předsednickým stolem s modrým ptákem nad hlavou. Nebylo by to v našich dějinách poprvé.

Z. Rychlý 9.10.2012 5:22

Jako každá česká strana

se i ODS stala výtahem k moci a vlivu pro své členy. Není pravdou, že se české strany nestarají o své členy. Starají, snaží se je upíchnout všude, kde tito členové vrátí straně nějaký penízek. Strany pak opouštějí idealisté, kteří mají VÍRU. Ve stranách pak zůstávají šíbři a technologové moci bez ideí. Kmotrové a šibalové. To opravdu není výhradní doména ODS. Ta má jen smůlu v tom, že se postavila do pravicového prostoru, který je v našich šířkách velmi úzký.

Jenže problém není tak jednostranný. Jing - jang. Světlo - tma. Politik - volič. Je volič zcela bez viny, jestliže se z politika vyklube bestie ?