22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: ProAlt - noví bojovníci už vstali

Kdo se nechal zlákat pořadem Události, komentáře na ČT24 v pátek 20. 4. 2012, mi možná dá za pravdu. Viděli jsme další novou, nadějnou mladou ženu (mluvčí iniciativy ProAlt Terezu Stöckelovou), která se rozhodla nemlčet a bojovat proti vládě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavlovský 23.4.2012 0:53

Logika extremistům nesedí

Dáma z Pro Alt vypadala inteligentně a mluvila vzdělatelně, ale zcela zjevně měla mezery v elementární matematice. Jinak by musela vědět, že jí předpovězených 50 OOO účastníků demonstrace by reprezentovalo jen o fous víc než 0,5% oprávněných voličů a na to se vlády v demokraciích opravdu nepokládají.

Ale i těch reálných 80 000 demonstrantů na Václavském náměstí je pouhým jedním procentem českých voličů. I kdyby šli do sněmovních voleb jako odboráři - hnutí a volilo je 3x tolik lidí, do sněmovny by se nedostali. Tuto demokratickou matematiku je třeba jím stále znpovu veřejně připomínat, jinak je jejich zpupnost nepřejde.

Ať jsou levičáci z Pro Alt rádi, že tu nemáme francouzské poměry. Co by asi dělali, kdyby se tu objevil nový Sládek a měl ve volbách 20%, jako teď Le Penová v 1. kole prezidentských voleb?