28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Pro každého bezdomovce jeden byt

Ekonomická mizérie s sebou obyčejně nese i sociální otřesy. Nemyslíme teď jen ony „standardní“, byť smutné, věci jako nárůst míry nezaměstnanosti nebo počtu exekucí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kavalír 5.5.2015 11:38

Re: Nomen omen Marxová.

Vy už jste někdy viděl bezdomovce volit?

J. Jurax 5.5.2015 16:08

Re: Nomen omen Marxová.

Nevadí, to sociálno táhne ... nakonec jestli tohle není drahou PR agenturou doporučená metoda, jak přitáhnout k volbám i bezdomovce. Každý hlas se počítá a má stejnou váhu ... :-)

D. Polanský 5.5.2015 6:45

Bezdomovce civilizovat je nemožné,

jelikož po ničem takovém většina bezdomovců netouží. Ovšem touha některých lidí konat dobro i proti vůli těch, koho se to týká, je nekonečná. Problém to má ale jediný, chtějí konat dobro ne za své peníze, ale peníze jiných. Vlastně jsou to zloději.

P. Dvořák 5.5.2015 1:10

Jak snadné bude zařídit,

aby z bezdomovců, kteří dostali byt, se logicky nerekrutoval vyšší podíl neplatičů, než je dejme tomu průměr.

Nebudou platit žádný nájem. Dostanou ještě k dispozici obecní auto, poukázky na benzín a oblečení. K sociálním dávkám ve výši průměrného důchodu obdrží každý měsíc stravenky na jedno jídlo denně dle vlastního výběru ve školní jídelně v okolí bydliště. Také nafasují Altermed Paranit sprej. Děti dostanou repelent.

Z. Švrček 5.5.2015 8:05

Re: Jak snadné bude zařídit,

No, píšete to ironicky, ale máte vlastně pravdu. Bude lehké a nikoliv těžké býti bezdomovcem. Proč by pak takových ůměrně nepřibývalo? Utečou od dosavadního života, zbaví se práce, hádavé manželky, nevděčných dětí, či tíživých dluhů a za to dostanou bydlení a sociální péči. Jistě nikdo nebude složitě zkoumat, zda si to chudák třeba nezavinil sám, zda něměl jiné východisko a ještě složitější bude donutit jej poté, co se "stát postará", aby si našel nějakou užitečnou práci. Obce dostanou dotaci a pokřiví tak i trh s nemovitostmi a trh stavebních činností. Ubozí daňoví poplatníci. Opět platí: peníze od státu = peníze od ďábla. Marxová Leninová se s tím jménem skutečně nenarodila jen tak náhodou. Bolševik v ní je neobyčejně silný.

B. Uhlich 5.5.2015 1:01

Nesmysl, bezdomovec žádný byt nechce...

Bezdomovec má jediný cíl...být svobodným bezdomovcem... To jen dobroserové tohle nechápou. Pokud vím tak na celém světě (myslím tím civilizovaný svět) se dělaly pokusy bezdomovce civilizovat, dát jim byt a práci a stejně do týdne se po nich slehla zem... Tohle všechno co tady řešíte, je jen takové plácání (nemyslím, že Vaše) oni už ti pitomci z politiky neví komu a jak by se zavděčili... Tak budou řešit podporu toho či onoho..jen na své voliče z vysoka defekují...

K. Frauknecht 5.5.2015 7:29

Re: :-))

No baže. To proto, že na stranickém sjezdu se mohou bít v prsa, že jsou to oni, kteří se starají o sociálně slabé. Proto je potřeba vybrat jen o trochu víc na daních. Musí se přece vytvořit úřad, který bude projekt realizovat/kontrolovat/řešit..... Abychom zabránili korupci, musí se chod úřadu pečlivě sledovat! Jenže soudruhů, teda co to plácam, úředníků na ministerstvu není dost a tak ......

Jo a tuhle znáte? Přijde kontrola z FÚ do Agrofertu.... :-)))

Z. Švrček 5.5.2015 8:07

Re: :-))

No nevím nevím, zda nakonec nebudeme Burešovi vděční, pokud třeba vydrží a na ty strašné pussoviny jim nedá... Smutné pomyšlení.

M. Prokop 5.5.2015 8:25

Re: :-))

Nevydrží.

Vyhandluje to za nějakou výhodu pro Agrofert.

K. Frauknecht 5.5.2015 8:25

Re: :-))

:-)))))

R. Langer 5.5.2015 13:53

Re: :-))

To není k smíchu, to je realita. :-(

K. Frauknecht 5.5.2015 13:58

Re: No jó,

realita moc úsměvná nejni. Chechtám se tomu, že jsme s p. Prokopem napsali svými slovy, ve stejný čas (8:25), stejnou myšlenku :-).

T. Kočí 5.5.2015 9:15

Re: :-))

tak, tak

K. Frauknecht 5.5.2015 8:25

Re: :-))

Ale dá. Bohužel! "Jsme přeci v té koalícii. Ty podržíš mě a já tebe."

J. Jurax 5.5.2015 16:14

Re: Nesmysl, bezdomovec žádný byt nechce...

Bezdomovec má jediný cíl ... být svobodným bezdomovcem ... akorát nevím, jestli úplně každý. Možná by se našli i tací, co by byli za pomocnou ruku vděční. Ovšem nemělo by se to řešit plošně a masově, ale silně individuálně. A pomáhat jen časově omezeně, dokud se dotyčný nepostaví znovu na nohy - nejdéle tak dva roky.