8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
smirnoff 5.6.2009 17:55

Brezina je vyborny zurnalista

Pane Brezina, co takhle napsat knihu? Mohla by se jmenovat "Neumim psat, neumim premyslet do hloubky a zkresluju co muzu. Ale uprimne se snazim presvedcit ctenare, aby si mysleli to, co chci ja." Urcite by si ji koupilo par dalsich totalitu obdivujicich intelektualu.

František I. 5.6.2009 18:05

Re: Brezina je vyborny zurnalista

Inu bezmozek vašeho typu si ani nezjistil, že pan Brezina je krom novináře i velice dobrý spisovatel. On už prokázal, že psát umí a něco z jeho dílka mám v knihovně. Takže si užvaněný odpadek Smirnoffovič může kuňkat, co vole ráčí. Co také podobnému hnisu zbývá, že?

honzak 5.6.2009 18:12

Re: Brezina je vyborny zurnalista

piješ na kuráž před volbami? Abys mohl zvolit svoji šťastnou budoucnost ve všeobjímající bruselské náručí ?

Kolik jsi toho vypil?

fyzik 5.6.2009 14:57

Příspěvek k ekologickým debatám

jestliže dávám měsíčně 7000 měsíčně za benzín a plyn,3.500 za elektřinu na svícení,vaření,provoz strojů,2.000 za topení uhlím,dřevem či plynem,tak říkám,že stejné peníze dám rád za to,když bude všechno na elektřinu.Ale na to potřebujem ještě dvě tři JE

fyzik 5.6.2009 14:58

Re: Příspěvek k ekologickým debatám

a Roman to ví...

honzak 5.6.2009 17:26

Re: Příspěvek k ekologickým debatám

to není úplně přesné - kromě výrobních kapacit je NUTNÉ posílit distribuční i přenosovou soustavu. Rozumný hospodář by místo nablblého šrotovného nvestoval do takových věcí.

para 5.6.2009 23:33

Re: Příspěvek k ekologickým debatám

To jo honzaku- plný souhlas - hlavně tu nadnárodní... -  rozvodná sít je mnohdy skutečně na pokraji kolapsu:-(

para 5.6.2009 23:31

Re: Příspěvek k ekologickým debatám

Ty nejsi fyzik - ty jsi idealista ;-)

para 5.6.2009 12:50

Co je vlastně panu Brezinovi tak nemilé?

Všechny strany dávají předvolební sliby, někdo je pro zrušení poviných inkasních pokladen, pro zrušení poplatků ve zdravotnictví .... někdo naopak a volič kalkuluje co ho při vítězství té čí oné strany asi potká. To ale přeceještě není korupce v pravém slova smyslu. O té opravdové se dovídáme až průsakem ze soudních kauz a pod. Takovou špínu maj za nechty prakticky všechny vládní strany a zveřejněné skandály ukazují tu pověstnou špičku ledovce.

Jen ti Zelení se v tohoto politickém bahně ještě nepředvedli a já typuji, že pan Brezina by moc rád viděl, že i oni jsou korupčníci se vším všudy. A když něco zjevného není tak proč to alespon nezkusit takto namalovat a presentovat opakovaně veřejnosti jako pravdu. Vždyt mnozí víme jak se "pravdou" může stát i stokrát opakovaná lež - že pane Brazina;-)

Glosator 5.6.2009 13:34

Re: Co je vlastně panu Brezinovi tak nemilé?

Škody, způsobené zelenými jsou větší, než u všech ostatních stran dohromady. Zelení ze státních peněz financují organizace, které ty škody programově páchají...

para 5.6.2009 21:14

Re: Co je vlastně panu Brezinovi tak nemilé?

Glosátore já myslím, že máš kus pravdy. Zelení skutečně jsou pro omezení spotřeby a tím by se značně snížily mnohým zisky. Pokud by např jen uhelně- energetická  loby přestala vydělávat vývozem elektřiny na lukrativní trhy s cílem ušetřit uhlí pro další generace asi by to mohlo být i daleko víc jak rozpočty všech politických stran. Pokud by společnost snížila svou spotřebu např na polovinu či méně - podobným způsobem by poklesli i zisky mnoha distribučních spoelčností dokonce nadnárodního charakteru. Někdo by toto viděl a klasifikoval jako tu největší škodu v historii.

Jestli se vize snižování spotřeby nějaké straně nepovede tak jako tak pak současná krize a její další vlny co přijdou s postupným úbytkem fosilů časem donutí tu společenskou spotřebu redukovat naprosto nezávisle na jakýchkoli stranách. Rozdíl bude ale v tom, že to pak bude bolestnější.

honzak 5.6.2009 13:34

Re: Co je vlastně panu Brezinovi tak nemilé?

ty jsi zase pil v pracovní době, viď? "nechty"

"Jen ti Zelení se v tohoto politickém bahně ještě nepředvedli " ;-D;-D

Martin N. 5.6.2009 16:16

Re: Co je vlastně panu Brezinovi tak nemilé?

Je snad něco milého na tom, že se přidává vlivným nevládkám na úkor organizací ve vlastním resortu? Je zajímavé sledovat, jak pod panem Bursíkem stoupal rozpočet resortu a klesal příspěvek ČHMÚ...

woka 5.6.2009 12:40

jaký je v tom rozdíl?

to přece dělají všichni politici od nepaměti věků - volte mě a já vám dám modré z nebe - dívjete se, jak jste se za mě měli výborně, tak mě zvolte zase, s jiným by to bylo horší ...atd atd ...nevím, co na tom autora rozčiluje, přece se nevrátil z Marsu...stejně lepší způsob nikdo nevymyslel. Teda vymyslel, ale komunismus v praxi nefunguje 

stará sova 5.6.2009 12:06

Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

si laskavě uvědomte, že za navýšení ceny nůže i předražená a dotovaná zelená energie z dílny našich zelených fanatiků !  A bude hůř, pokud se nezačne v Temelíně s dostavbou !

hlava22 5.6.2009 12:13

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

a taky si uvědomte, kdo jim tlačil káru - nebyl to náhodou Topolánek, který se držel svého koryta bez ohledu na zájmy svých voličů.

stará sova 5.6.2009 12:20

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

Topolánek šel do spolku s tím co bylo - zelení a lidovci ! Pak zbyli už jen komunisti a ti by nešli do spolku s ODS ale s ČSSD.  Volby byly 50% - 50%. Co by jste dojednal asi Vy a hlavně s kým !!!

para 5.6.2009 12:36

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

Opak je spíše pravdou stará sovo - ale jen tehdy dohlédnešli dál než do příštího rána.... Opak v tom smyslu, že rozhodující energetické zdroje jsou omezené a ty hnědouhelné neplatí za vypouštění externalit žádnou dan a tím znevýhodnují JE a další suběkty trhu kteříé by při ekvivalentních imisích už nesměli vůbec podnikat  /např imise radiace/. To, že bychom rádi měli vše co nejlevnější je dětsky  zřejmé ale v kontrastu s tím je dostupnost zdrojů obecně omezená prakticky jen pro minulé a ještě naše pokolení. To ale už začíká končit - viz ropný zlom.... Kdo chce a považuje za zprávné žít stylem po nás potopa ten pochopitelně volá ve smyslu "proč nejíst když je talíř plný?" Kdo je schopen podívat se dále ten uvažuje spíše způsobem "Když vidím jak dlouhá bude cesta a co nás na ní asi potká raděj si něco nechám na cestu". Prostě všichni soudní co uvažují jen o cenách dnes by došli k podstatně jiným cenovým relacím pokud by se rozhlédli šířeji. A o míře toho rozhledu necht je diskuse. To bych považioval za plodné. Ta o cenách jen právě ted je tak úměrná dětem jdoucí pro zmrzlinu do sámošky. Zdravě uvažující dospělí člověk má přeci jen širší rozhled. Staré sově to ale kupodivu chybí - možná už dlouho nevylétla rozhlédnout se po světě..;-)

honzak 5.6.2009 14:01

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

chybí už jen EROEI! Snad po obědě...

Jenda 5.6.2009 16:08

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

At zije ropny zlom! A konsko koblizkovy zlom a jeste o neco driv v Anglii dreveny zlom a davno predtim pazourkovy zlom!

É ró é í, É ró é í, É ró é í, háro krišna, É ró é í!

para 5.6.2009 21:27

Re: Všichni kdo platíte doplatek za elektřinu a plyn za rok 2008

A nebylo už by na čase aby se různí "jendové" probudily ze snění o neomezenách možnostech....?.

silbum 5.6.2009 12:03

Něco málo chytrých informací

najdete v románu Michaela Crichtona - Říše strachu. Tváří se sice jako dobrodružný román, ale je nabitá odkazy na relevantní studie o prostředí. A hlavně pak dodatky na konci!!! To je síla. Vřele doporučuji!

Pete Brich 5.6.2009 11:16

V tom je kouzlo zeleného Khmeru: vybírá výpalné od firem, na které uvalil klatbu, z toho platí klaku v zeleném hávu, aby pomohla preferovaným firmám. A peníze se sypou jak od prokletých, tak od posvěcených.

PB

hlava22 5.6.2009 11:13

Veřejně prospěšná společnost.

Každá instituce zaštitující se touto značkou je jen vysavačkou peněz. Je celkem jedno, zda jde o charitu, milovníky přírody nebo přátele pravdy a lásky. Peníze nesmrdí.

fribble 5.6.2009 10:54

Já si myslím,

že všichni přátelé přírody pochopili, že přes Bursíka a Jaujau cesta nevede. Greepeace a jiné organizace jsou podle mě sice cvoci, ale snad to myslí dobře. Ale tenhle tajtdlík na tom jen vytřískává prachy!

Sumo 5.6.2009 11:50

Re: Já si myslím,

to si já nemyslím, většina z nich jsou věřící fanatici a ty nepřesvědčíš sebelepším argumentem

honzak 5.6.2009 11:51

Re: Já si myslím,

"Greepeace a jiné organizace jsou podle mě sice cvoci, ale snad to myslí dobře" - určitě. Stejně jako standa gross neblahé paměti....

Glosator 5.6.2009 13:40

Re: Já si myslím,

R^R^R^

Komunisté to také "mysleli dobře:" Akorát ta praxe se jaksi nevyvedla. Kdy už lidé pochopí, že se ani vyvést NEMOHLA. Pro Greenpeace platí totéž. A to nemluvím o tom, že mnohé "zelené" myšlenky "realizoval" Pol Pot v Kambodži. To by nenapadlo ani Stalina...

Petr 5.6.2009 10:47

Korupce je všude

Je to bordel - každej politik, kterej si přičuchne k moci, začíná korumpovat, aby té moci měl ještě více. Jak se ukazuje, současná úřednická (loutková) vláda, která není poskládaná z politiků, je něco úplně jiného. Nejde jim o korýtka, v "civilu" mají lepší peníze. Jde jim o principy. Takový by měli být i politici, jenže Bursík opět ukazuje, že je to úplně jinak. Dobře na tohle téma mluvil i malej Jarda na www.malejjarda.cz

yt 5.6.2009 10:02

pastelkovné atd. ...

Všichni politici rozdávají, nebo slibují něco rozdat. Viz Paroubek ke konci minulého vládnutí, nakonec i ODS před předminulými volbami. Ale Brezina samozřejmě vyjme jen Bursíka.