Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zíralek

23. 7. 2006 17:10
V pátek takové hlasování nehrozilo,

socani jasně dávají najevo že bez podpory svého kandidáta nepostaví. Komu to není jasné může tleskat trojkoalici, za bušení na zavřená vrata a čekání na zrádce. Nakonec se toho zrádce dočkali, ve vlastních řadách. Ve třetím kole se museli kontrolovat navzájem, jen aby dali dohromady tu stovku.;-D

0 0
možnosti

Křupan

23. 7. 2006 17:44
Re: V pátek takové hlasování nehrozilo,

A jak ví, že nemá jejich kandidát podporu, když o něm ani nenechají hlasovat? Jestli chtějí mít všechno domluvené předem, tak nemusí být ani tajné volby.

0 0
možnosti

Mard

23. 7. 2006 16:57
Ocenění

Nikdy bych nevěřil jak volby a následné vyjednávání, dokážou odkrýt myšlenkové pochody některých lidí. Paroubek se ukázal jako člověk, který nesnáší volby, svého kandidáta nasadí do voleb, jen když mu všichni ostatní slíbí podporu, zabraňuje svým poslancům vhazovat hlasy do volební urny (prý je takto naplněna správně představa svobodné volby), po volbách učiní nechutný diktátorský projev a pak přizná chybu - že chybou bylo to, že byl zle informován, kdo má většinu. Doufám že hodně voličů ČSSD toto zaregistruje a v předčasných volbách (též i komunálních a senátních) zaregistrované poznatky uplatní.

0 0
možnosti

zíralek

23. 7. 2006 17:02
Re: Ocenění

já oceňuji hlavně nulovou toleranci, demagogii trojkoalice, bušení prázdnou hlavou proti zdi. U voleb ocením;-D

0 0
možnosti

herdekbabka

23. 7. 2006 11:32
někde tu je stížnost ed na to že nedostali peníze za hlasy. A já se ptám vzdělanějších či informovanějších: PROČ mají jakékoliv partaje dostávat peníze ze st. kasy.

Na základě čeho. Proč mám přispívat na partaje které mne nazajímají? Jak je to jinde ve světě. Chápu, že z něčeho fungovat musejí, ale proč jacíkoliv stranící - neplatěj svý oblíbený partaji příspěvky , proč je musíme platit všichni - je to přece zájmové sdružení jako každé jiné. Když mám zájem o posilovnu či plavání, platít buď příspěvky či vstupné. Chceš být v partaji - máš z ní výhody - tak plať. Proč mám platit na kdekterého b... který si zamane být v nějaké partaji. Jak je to jinde ve světě??? Potom skuhráme -. jak vysoké daně platíme , co všechno platíme. A kontroluje někdo čerpání těchto peněz nás všech. Vždyť pos.anci mají nadmíru slušné platy ... to jim to nestačí. ju a ten želeněc - co je vlastně původní profesí - že se nedokáže uživit a musí strašit????

0 0
možnosti

Oteplovač

23. 7. 2006 12:02
Re: někde tu je stížnost ed na to že nedostali peníze za hlasy. A já se ptám vzdělanějších či informovanějších: PROČ mají jakékoliv partaje dostávat peníze ze st. kasy.

Všude na světě je to o dvou extrémech. Buď budou strany dostávat peníze ze st. rozpočtu a soukromé příspěvky podléhají restrikci. Pak budou, podobně jako Vy, někteří lidé protestovat.  Nebo nebudou strany dostávat žádné příspěvky z daní, pak ale musíte uvolnit financování privátními osobami a firmami. Pak budou další lidé )v některých případech ti samí) protestovat proti zkorumpovanosti politiky. Je ovšem ještě třetí vyzkoušené řešení - zrušit politické strany úplně (nebo povolit jen jednu, což je totéž).

Podobná logika platí pro platy poslanců.  Do začátku 20. století poslanci nedostávali plat žádný.

0 0
možnosti

Malý Aston

23. 7. 2006 10:44
Pan Paroubek,generální tajemník ČSSD je bez komunistů nula.

V politice zřejmě čest,upřímnost a zásadovost nic neznamená. Tříkoalice,která odmítá přímou nebo nepřímou podporu ze strany KSČM nemůže nic dělat,protože má jen 100 poslanců. ČSSD neuzavřela s KSČM žádnou dvoukoalici ale o hlasy KSČM stojí a o jejich hlasy se opírá. Skutečně levice pod vedením pana Paroubka a pana Filipa má také 100 poslanců ale i společný program.Tvrzení pana Paroubka,že nepotřebuje hlasy KSČM není pravdivé. Bez jejich hlasů má jen 74 poslanců. Takže vše co pan Paroubek dělá,je vtáhnout komunisty do vlády a to přímo nebo nepřímo. Filip jistě neprodá svou kůži bez dobrého výdělku.To je ta snaha,jednat jen ODS+ČSSD. Jenže jaký to bude mít výsledek? ODS bude stát proti ČSSD+KSČM+KDU+Zelení. Pan Paroubek nejen neustále mění požadavky,ale stupňuje nátlak. Ano,my Vás podpoříme,ale budete realizovat program ČSSD. Takže kdo tady rozhoduje? Pan Paroubek nebo pan Filip. Oba dva totiž nic nemají,jedině jejich spojení jim dává sílu k jednání. Tříkoalice,pokud jedná s ČSSD,tak jedná přímo i s KSČM. A naopak,ani tříkoalice nic nemá. Spojení s ČSSD,bude spojení i s KSČM,není důvod aby KSČM tříkoalici podpořila,není to jejich pokrevný bratr jako ČSSD. Ale může KSČM podpořit tříkoalici a to v případě,že má zájem zlikvidovat ČSSD a stát se jedinou stranou na levici.Takže kombinací je hodně ale věřte,že se nám ti naši soudruzi nějak domluví. Koryta jsou koryta. Kde jinde by naši poslanci z levice i pravice takové prachy normálně vydělali.

0 0
možnosti

Hl. Honza

23. 7. 2006 10:02
Zamezení ekonom. ztrát

Je zřejmé, že několikatýdenní neschopnost ustavit funkční vládu vede k ekonomickým ztrátám i k posilování argumentů o slabinách demokratického systému evropského typu. Myslím, že by se dalo předcházet podobnému "mlácení prázdné slámy", kdyby některá kompetentní instituce dala návrh k uzákonění:

1) Mandáty přidělovat po volbách podle počtu získaných hlasů voličů bez žádných dalších korekcí.

2) Zmenšit počet poslanců sněmovny z 200 na 199.

0 0
možnosti

r

23. 7. 2006 12:13
Re: Zamezení ekonom. ztrát

Bod 2 - souhlasím.

Bod 1 - chcete stoprocentní poměrný systém, ale to prostě nejde tak jednoduše realizovat. Co uděláte, pokud vám výjde, že nějaká strana má mít 65,45 poslance. Budete je čtvrtit? Jistě se může použít např. matematické zaokrouhlování, ale to už je zase nějaký způsob přepočtu. Opět může nastat situace, kdy jedna strana získá pouze o pár tisíc hlasů víc než jiná a díky zaokrouhlování dostane o jednoho poslance víc. Kromě toho se lehce může stát, že díky zaokrouhlování zůstane několik mandátů volných - komu je přidělíte? Prostě nějaký způsob přepočtu hlasů na mandáty musí existovat. Tím netvrdím, že ten současný způsob je nejlepší. Je to jeden z možných (a používaných) způsobů přepočtu.

0 0
možnosti

Oteplovač

22. 7. 2006 23:35
To, co napsal realista v 17.07 je naprosto přesné

Je to to jediné, o co se hraje. Vše ostatní je jen hra o to, kdo sestaví 3.vládu. Nic jiného není důležité. Všichni aktéři to vědí. Jen  pár komentátorů se tváří, že jde o něco jiného. 

0 0
možnosti

funebrák jarda

22. 7. 2006 17:59
"Škoda, mohlo být řešení povolební situace, byť jakékoliv, zase o kousek blíže."

*urva štelung a není? Od voleb k volbám to komunisty všech parlamentních stran jen posilovalo, jako když je pokropíš živou vodou. ;-D

0 0
možnosti

Realista

22. 7. 2006 17:07
Přidám jen svůj názor...

Urputnost s jakou je vedena tato zákopová válka má podle mne jeden cíl. Opravdu být tím posledním, kdo bude zkoušet vládu. Při třetí volbě bude na výběr: 101 a víc nebo nové volby. A co znamenají nové volby? Nové kandidátky a nové složení poslanecké sněmovny A teď si představte, že jste ten poslanec ( jedno jestli levice či pravice ), který prošel do PS na posledním volitelném místě v kraji. Podaří se vám to i příště? teď máte 48 měsíců vliv, 100.000 Kč bez výborů měsíčně, to je cca 5 milionů!!!  A máte se poslat k novým volbám?! No, tak co, košile je bližší než kabát. Důvody, proč podpořit protistranu si už najdete (nejlépe nějakými řečmi o stabilitě atd..), když vás mateřská strana vyloučí, opačný pól vás rád přijme. Bude mít přeci 4 roky 101! Takže kolik je kandidátů na přestup?

0 0
možnosti

Malý Aston

23. 7. 2006 8:56
Re: Přidám jen svůj názor...

Ale toto pravidlo platí obousměrně. Jednak může koupit hlasy Paroubek z tříkolaice,nebo nějaký soc.dem.přestoupí k tříkoalici pod heslen,nemám rád komunisty,nebo Paroubek naštve koministy a jeden podpoří státotvorně tříkoalici aby následně při hlasování o rozpočtu si vyyměnili role. Je to divadlo,které bude pokračovat celé 4 roky nebo jsou to všechno již předvolební turnaje.

0 0
možnosti

Jirka1

22. 7. 2006 15:50
Je to srab a hotovo!

0 0
možnosti

Míra

22. 7. 2006 15:04
... z Václaváku

... a je to přizdihráč a nebo jenom přizdisráč?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz