11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Příliš přehnaná adorace

Za Jiřím Pospíšilem jsou vidět výsledky. Rozhodnutí ale často podřizoval tomu, kolik mu vynesou kladných bodů u veřejnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Stejskal 9.7.2012 12:13

Tedy pane Hrbáčku, vy se snažíte!

"Poznamenat k tomu lze pouze tolik, že na člověka, který neví, kde zmíněné souostroví leží, má velmi zřejmé ponětí, že se nachází v tropech." To se nedá komentovat. Vy jste neměl zeměpis?

""Největším ohrožením právního státu je populista v křesle ministra spravedlnosti. Celý život žije ve lži," napsal autorovi tohoto článku jeden z jeho někdejších vládních kolegů v reakci na Pospíšilův komentář ke svému nenadálému nucenému odchodu z vlády. Nepřál si být jmenován." Tak nepřál si být jmenován? Tak proč to píšete?

Jen se toč ty stará korouhvičko!, jak říkal Vlasta Burian. Ale aspoň ne tak blbě. Prostě je to na Pullitzera.

K. Hejkal 9.7.2012 13:33

Re: Tedy pane Hrbáčku, vy se snažíte!

To s těmi tropy se mi také líbilo :)

S. Sedlák 9.7.2012 20:34

Re: Tedy pane Hrbáčku, vy se snažíte!

No nezdá se mi, že  by článek byl tak od věci. Naopak.

Pokud neví pan Pospíšil, kde leží souostroví, tak je zcela zbytečné dodávat, že je to v tropech a pokud v tom prohlášení nevidíte rozpor, tak jste k politování. To koneckonců ukazuje i ta poznámka k jmenování zdroje. To jste takový mimoň, že jste to ještě nikdy neviděl??

P. Pruner 9.7.2012 8:29

byl to špatný ministr

Pan Pospíšil byl neúspěšný jak v řešení problémů na ZČU, tak jako na ministerstvu spravedlnosti. Po dlouhých šest let nechal exekutory puštěné ze řetězu, neřešil problémy vězeňství, proti korupci bojoval jen slovně. Vyloženě zmařil možnost institutu korunního svědka, což by v případech korupce mohla být rozhodující zbraň - sehnat důkazy je mimořádně obtížné. Je to populista a ty jejich bezzásadovost dříve či později dostihne.

Nevěřím, že by západočeskou ODS dovedl k vítězství.

P. Schuster 9.7.2012 8:46

Re: byl to špatný ministr

Vysvětlení premiéra k odvolání ministra Pospíšila je pro logicky smýšlející lidi naprosto dostačující. Po cca 6-ti letech vedení rezortu mohl ministr udělat systémové opatření. Já bych přidal, kromě toho co je již napsáno, ještě jednu věc.

Jedná se například o všeobecnou pracovní povinnost vězňů. Tyto zákony má do vězeňského režimu zavést novela zákona o výkonu trestu. Jde o součást celého balíku legislativních změn, které hodlá ministerstvo spravedlnosti teprve představit a jež se dotknou i zákona o výkonu vazby nebo trestního řádu. Tento zákon, jehož aplikací by se ušetřily stamilióny korun,již měla připravený ministryně Kolářová v roce 2009. A kde je ten zákon dnes?

P. Pavlovský 9.7.2012 3:43

Proč mařit politický kapitál?

"Věznice jsou přeplněné, a to kvůli soudům, které nedokážou využívat instrumentů alternativních trestů nebo jejich odklonů", píše se vyčítavě v komentáři. To snad by autor chtěl, aby ministr zasahoval do soudcovské nezávislosti a říkal soudcům co mají dělat?

Neporozuměl jsem ani záležitosti s Maledivami. Není na Pospíšilovi, aby dokazoval, že tam nebyl, důkazní břemeno  je na straně těch, kteří tvrdí opak! Těžké by to být nemělo!

I kdyby vše ostatní v komentáři byla pravda, souhlasím stoprocentně s komentářem D. Drápala v tomto NP. Nečasova zvůle přihrála Pospíšilovi takový politický kapitál, že by jej nevyužil jenom blázen.Změna situace vedla ke změně osobních plánů, na tom není nic odsouzeníhodného, nešlo o předvolební slib. Postavením Pospíšila do čela západočeské kandidátky uštědřila tamější ODS svému předsedpovi nejtvrdší možný políček - veřejně mu vyslovila nadůvěru, a to slovem i činem.

Učiní-li voliči na podzim totéž, a já věřím, že ano, budou po volbách "oranžové" všechny kraje kromě Prahy a krajů Plzeňského a Středočeského, jehož voličů je mi líto: ČSSD nemohou kvůli Rathovi a spol., ODS nemohou kvůli Nečasovi, Bendlovi a spol., TOP 09 nemohou kivůli Kalouskovi. Leda by ještě včas postavili STaN vlastní kandidátku, jsako to už udělali v kraji Libereckém. Konečně i na Hradecku přestupují kandidáti TOP 09 k STaN.

Nečas spáchal po mém soudu on line politickou sebevraždu a V. Klaus mu ji obratem podepsal. ODS jej sesadí nejpozději po prohraných podzimních volbách