7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Kubeš 7.12.2010 18:50

Naprosto výstižné,

dokonce tak, že se obvyklí "užiteční idioti" obhajující stále stejné fungování ODS až do hořkého konce ani neozvali. V ODS zůstalo jenom pár slušných lidí, kteří ale nemají sílu aby přemohli váhu těch kmotrovských peněz.

Ještě jednou díky za výstižný článek, je to smutná realita.

S. Vaněček Šauerová 7.12.2010 19:21

Re: Naprosto výstižné,

Naprosto výstižné to je, nemyslím ale, že v ODS zůstalo už jen "pár slušných lidí". Jistě ve 30ti tisícové členské základně nějací zbylí budou (členství v ODS letos vzdalo již téměř 4000 členů), jen jsou nesvobodní, přikrčení, bojí se. Dívají se přece v přímém přenosu na to, jak nic nezmůže ani předseda vlády a ODS ... :-) Na druhé straně, mnoha členům ODS poskytuje matka Strana obživu, tak jaký div. A preference klesají, klesají a klesají. 

Bodejť by ne. Prasáctví sesmolené na magistrátu doprovázené větami : "To, co pánové Tůma a Dienstbier jen ŘÍKALI, já UDĚLÁM" ("úctyhodný" člověk B. Svoboda) v situaci, kdy se právě čerstvě zbavil politické konkurence, aby ji ihned poté obvinil z NEČINNOSTI, na to musí být hodně silný žaludek, kam se hrabe Paroubek ! :-)

O. Vašek 7.12.2010 9:40

Strom poznáš po ovoci.

Zdá se mi, že hlavní rozdíl je v tom, že ODS se pořád jmenuje stejně. Je možné, že se posouvá na ose mravnosti a poctivosti a že nemá dostatek světců, kteří ji udrží na správné straně, ale trvá. 

Na druhou stranu TOPka je dědičkou řady organizací, ve kterých se nakonec vynoří titíž lidé a totožný program: Zašlapat ODS hluboko do močálu, tak hluboko, aby přestaly vystupovat bubliny. Sarajevský atentát, televizní krize, několikakoalice, výzvy. A to všechno se stejným výsledkem. ODS nezmizela, jedny nepoctivce nahradí jiní, slušní dělají slušné věci. Kdežto v řetězci, pro který se ustálil název pravdaláska dělají slušní lidé slušné věci, intrikáni intrikují a zloději kradou méně, než by mohli, kdyby byli u moci. Jen nejsou tolik vidět. Ale kontinuita jejich snah je stejně dlouhá, jako u ODS. Jen ten název se mění.

Z tohoto hlediska je strana s momentálním názvem TOP09 dlouhodobě neúspěšná. A bude tak dlouho, dokud hlavním bodem jejího programu nebude likvidace protivníka, ale něco pozitivního.. Jakou budou budit s tímto programem důvěru, je věc jiná. Ale ODS se pak bude musit zamyslit.

M. Prokop 7.12.2010 12:37

Re: Strom poznáš po ovoci.

Už se vzbudil Jílek, ten Vám dá ........

:-P

J. Jílek 7.12.2010 22:44

Re: Strom poznáš po ovoci.

jsem vaší obsesí

S. Ševeček 7.12.2010 13:02

Re: Strom poznáš po ovoci.

Pěkné, pane Vašku.

... je to jako v hollywoodské prvoplánové citovce, která na chomouty a vohnouty docela zabírá..