1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Příběh slušného předsedy ODS

Předseda ODS se pochválil, že by byl v současné situaci mnohem lepším krizovým manažerem než Andrej Babiš. Domnívám se, že v tom problém Petra Fialy vůbec není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hartmann 8.4.2020 23:30

Otázku Foldyna-Okamura nechme prosím stranou, to je záležitost soudržnosti ČSSD. Už si to, zdá se, vyřešili sami. Nekomentuji ani to, v čí že prospěch. Ale nějak mi nedochází, pane Starý, jak uměle a účelově rozhodl p. Babiš o vstupu ČSSD do vlády? To jsem teda netušil, že on má tak dlouhé prsty, vedoucí až do hospodské partaje Pod kaštany. Zajímavé, skutečně, nestačím se divit!

M. Hartmann 8.4.2020 22:09

Vážený pane Kmoníčku,

Kinderstube jste asi zrovna moc nepobral. Soudím tak z toho vámi použitého mého oslovení. No nešť, každý podle svého, u vás asi není třeba příliš hluboce uvažovat. Jen bych vám chtěl doporučit, jestli tedy máte ty vámi implicite avizované důkazy toho, co jste napsal, tak byste měl s nimi spěchat na policii nebo státní zastupitelství, nějak se to u těch soudů táhne. Doneste to tam, kam, jak se zdá, rád chodíte a vaše ověřené závažnosti jste schopen doručit a doložit. Drobný rozdíl: Trestně stíhaného musí nejprve odsoudit a musí mu vše dokázat. A až to bude, tak se klidně přihlašte, dáme řeč. Jenom mimochodem: jaksi jste zapomněl na význačné, taky trestně stíhané příslušníky vašeho stáda. Být vámi, skoro bych mlčel. Za všechny bych si dovolil jako exemplární případ jmenovat pana Alexandra Nováka, význačného představitele vašich oblíbencůů. Nevím, nemohu doložit, ale řada lidí i žurnalistů říká mafiánských. Jen čas ověří, zda měli pravdu. Na rozdíl od vás já se svým striktním odsudkem teď počkám na ty příslovečné Boží mlýny. Čas běží, pane Kmoníčku.

J. Vlček 8.4.2020 21:20

Dejte pokoj s Kalouskem. V době krize vyčítat někomu dluhy je hodně laciné. Myslíte si, že jiná vláda by je neudělala? A na co by je asi tak svedla?

Pusťte Babiše z hlavy, paní Netolická, škodíte si na zdraví.

L. Netolická 8.4.2020 20:05

Opět jste opominul morální stránku, která je u politika ZÁSADNÍ. Inu, typický postkomunista.

L. Netolická 8.4.2020 20:03

Babiš měl obrovské štěstí, že nastoupil do vlády právě v době, kdy začala celosvětová konjunktura a tak mohl rozdávat dárečky. Jinak neudělal nic, nikam nás neposunul, tzn. žádnou reformu důchodů, sociální, zdravotní, školskou, málo investoval, dokonce méně než Kalousek v době krize. Tento rok od začátku začal sekat dluhy a přišel koron a tak to Babiš pěkně skryje za virus a pojede se dál. Bohužel, ztracených sedm let růstu, rezervy veškeré utraceny.

V. Kain 8.4.2020 18:51

Tím,že se zbavila jediného pravicového člena ODS Klause jr.,tak tím se naprosto odkopali.Dneska si mohou s TOP 09 podat ruce.

J. Kulheim 8.4.2020 18:39

A.B. je 6 let ve vládě a zatím neudělal nic, co by stále za řeč. Je nutné změnit systém důchodového pojištění, organizace a financování zdravotní péče, vzdělávací systém. Pokusila se zatím pouze ODS. Pan Julínek a ODS skončili na 30 Kč.

V průběhu jeho působení ve vládě, klesl výměnný poměr důchodů na nejnižší úroveň od roku 1989 36%. Výměnný poměr důchodů byl vyšší i v období působení pana Kalouska v době ekonomických problémů.

Tato vláda hospodařila s rozpočtovým deficitem i v době nebývalé prosperity. Nechal prožrat co se dalo. ATD.

Pokud něco udělal dobře, rád bych to věděl.

A. Hlaváček 8.4.2020 18:18

nějak vám uniká rozdíl mezi trestně stíhaným a odsouzeným, jenom za komančů to bylo celkem jedno. Že by nostalgie?

V. Církva 8.4.2020 18:08

Přesně tak, ryba prostě smrdí od hlavy. Myslím, že je u nás hlad po politicky nekorektní, konzervativní pravicové politice ve smyslu svobody a demokracie.

Bohužel takovou nikdo možná kromě Trikolory nemá v programu, ale především nejsou osobnosti co by ji měly v krvi.

Lidé "šijí" do Fialy, protože ze setrvačnosti mají pocit, že by takovou stranou mohla být ODS. Bohužel ODS má za sebou špinavou dobu kmotrovství a špinavých elit. To snad pan Fiala ať jen nekritizujeme zkoušel napravit. Jenže dnes už ani to nestačí, proto je logicky konzervativcům Fiala trnem v oku.

P.S.: TOP09, STAN nejsou konzervativní pravicové strany i když to možná o sobě tvrdí.

A. Hlaváček 8.4.2020 18:05

Na panu Fialovi se ukazuje jak jinak velice slušný, inteligentní i vzdělaný člověk dokáže v politice zblbnout.

L. Dočekal 8.4.2020 17:54

Přání otcem myšlenky

D. Polanský 8.4.2020 17:42

Stačí vyhrát volby a může menežovat od rána do večera. Jak prosté!

J. Moravec 8.4.2020 17:24

Pan Fiala jako profesor, by mohl vědět, že být lepším premierem, jak o sobě tvrdí, je pouze nutná, nikoliv postačující podmínka. Jinak si myslím, že nebude stačit vyměnit v čele ODS jenom pana Fialu, aby mohla tato strana uspět. Velká škoda, kam to ODS dopracovala.

F. Houžňák 8.4.2020 17:09

Fiala je zjevně pravý muž. Podle známého hesla "Skromnost krášlí muže, ale pravý muž se krášliti nemá".

J. Vlček 8.4.2020 17:09

Nikdo vám nebrání volit Fialu. Pokud zvítězí (nedej bože), tak vám jistě předvede, jak je desetkrát lepší než Babiš.

Kdo toto může vyslovit, no řeknete.

J. Vlček 8.4.2020 17:03

mělo být: ...přesedlat...

(Ten opravovač mi jde na nervy)

F. Houžňák 8.4.2020 16:59

Nechápu, proč by musela ODS vůbec něco zkousávat, vždyť by přece ve vládě všecko dělala líp než Babiš - to říká sám Fiala - a tudíž by byla vlastně vedoucí silou. Nebo vy to Fialovi nevěříte, že by byl lepší?

V. Čermák 8.4.2020 16:28

K žádnému Vystřízlivění nedojde, protože k tomu není žádný důvod. Babiš si počínal velmi dobře před Koronavirem a počíná si velmi dobře i nyní. Má i dobrý plán, jak ekonomiku znovu nastartovat, tedy i do budoucna. Profesor Fiala, který nyní mohl být "u toho" udělal chybu tehdy a dělá chybu i nyní....

J. Vlček 8.4.2020 16:24

Vidíte to moc černě. Lidi nejsou ve většině blbí, jak si možná myslíte.

J. Vlček 8.4.2020 16:20

Pane Starý, nejsem příznivec ČSSD, to jen tak mimochodem, ale s těmi 101 hlasy to není poprvé. To handrkování s hlasy bylo a bude vždycky.

M. Starý 8.4.2020 16:18

Babiš je zachráncem národa před koronavirem. To bude teď opakovat až do voleb. Takže za rok a půl to "vystřízlivění" určitě nepříjde. A pak máme vloby prezidentské (a možná i dřív...)

J. Vlček 8.4.2020 16:16

Přesně tak, pane Pantere. Pan Müller jakoby zapomněl proč, a kde se vzal ten nenáviděný Babiš.

Když už měli lidi dost toho, co předváděli ti umělci, co si teď tahají kšandy v opozici, zvolili Babiše. To by jako teď měli předeslat na ty dovedy, co teď vyskakují v opozici?

M. Panter 8.4.2020 16:05

Hmm , odvolání z vlády Sobotkou či Chovancovy akce proti Babišovi byly ukázkou přátelství , že...

M. Starý 8.4.2020 16:01

Pane Vlčku, máte možná pravdu, ale nevím, zda účast v Babišově vládě není je umělé (a ze strany Babiše i účelové) prodlužování agonie ČSSD.

ČSSD je strana "starých" socdemáků , kteří pořád lavírují mezi ČSSD, KSČM a ANO. Babiš je (jak ČSSD, tak i KSČM) potřebuje - tedy zatím. Potřebuje je právě (a jen na to) aby držel 101+ hlasů ve Sněmovně. Sobotkův experiment s "moderní" levicí ji opravdu málem poslal do kytek, navíc jejich hlasy mají Piráti.

Navíc se uvidí, kolik hlasů ČSSD nově odejde s Foldynou k Okamurovi...

M. Panter 8.4.2020 15:58

Opravdu ? Zatím se historicky posledním vládnutím znemožnila značná část současné opozice , že ? Jinak - hnutí ANO mívá velmi často víc volebních preferencí, než tři největší opoziční strany dohromady....

D. Müller 8.4.2020 15:49

Ještěže měli pět pohromadě a do party s ANO nešli. AB dostal příležitost se historicky znemožnit a "maká" na tom urputně. Vystřízlivění přijde.

D. Müller 8.4.2020 15:36

Na rozdíl od AB, který druhým schody umetá a dbá o rozkvět všech kolem sebe.

L. Netolická 8.4.2020 15:33

Pane Chaloupko, být můj syn, tak už máte zleva i zprava. I když, já bych tohle nevychovala.

L. Netolická 8.4.2020 15:29

Pane Vlčku, nedá mi to, když čtu příspěvky tolika hlupců, lidí, kteří nehledí na morálku, slušnost, čest bezúhonnost, pravdomluvnost... a volí člověka,který je toho opakem, tak někdy musím reagovat.Nepochopím, že lidi u nás by volili i zločince, když se jim zabalí do hezkého papíru a něco jim slíbí.

J. Vlček 8.4.2020 15:08

Záleží na tom jak by se ve společné vládě chovala. Zcela jistě by si pohoršila, pokud by podrážela nohy a mazala schody svým spoluvládnoucím kolegům ve společné vládě.