27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentské panoptikum

Samozřejmě, vše záleží jen na úhlu pohledu. Pro někoho je tím správným prezidentem Karel Schwarzenberg, pro jiného Miloš Zeman a pro dalšího Jan Fischer. Když se ale dívám na seznam těch, kteří kandidují, a k tomu přidám ty, kteří se vyjádřili, že by kandidovali, jímá mě hrůza a obestírají mrákoty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Milfait 1.8.2012 15:01

Re: Klaus je v Evropě k smíchu

A kdo jste Vy ? Vám hrabe, nebo jste podle Vašich článků sociální psychopat. Děkuji předem za Vaši odpověď. Hlavně zdraví JM.

A. Bocek 1.8.2012 14:47

Mohl by autor zveřejnit pár výroků, které kandidáty proslavily?

Obávám se , že někteří ještě žádný výrok ve svém životě nepronesli.

J. Malá 1.8.2012 14:08

Naprosto s Vámi souhlasím.

Pan Švejnar odjel z republiky tehdy zcela zákonně, neboŤ jeho rodiče byli zaměstnanci velvyslanectví ve Švýcarsku. Takže také komunisté.To jen na doplnění.Myslím si, že takového pana France by nám svět záviděl, to je přece unikát.Když už na olympiádě jsme jako projev naší kultury obuli sportovce do gumáků, tak už jen takový president nám chybí.

R. Langer 1.8.2012 12:00

Re: Klaus je v Evropě k smíchu

K smíchu? Myslím že ten smích Evropy nad Klausem začíná poslední dobou připomínat hodně křečovitý škleb... :-D

R. Langer 1.8.2012 11:54

Já bych přece jenom

znovu zauvažoval nad tím Gottem a Jágrem...

V. Svobodová 1.8.2012 11:51

Na sto procent

souhlasím s autorem s jediným rozdílem -volit určitě půjdu a dám hlas Jaklovi už pro to ostentativní vynechávání jeho osoby i v Lidových novinách, pokud ovšem nám nemohou naservírovat něco nepříznivého,což je pro závistivý lid především výška platu.

E. Heusinger 1.8.2012 10:21

Klaus je v Evropě k smíchu

i svým pověstným : "A Vy jste kdo"?

E. Heusinger 1.8.2012 10:19

nemá pevné názory a neumí je předat veřejnosti

Když něco nemám, tak to nemohu předat. Dá rozum pane autore.

Tohle už raději nepište, nebo lépe řečeno nepište vůbec.

T. Kočí 1.8.2012 9:01

Prezidentské panoptikum

Jednoznačně podepisuji.Teprve teď uvidíme,jaký je kritizovaný Klaus.NENAHRADITELNÝ.Po volbě,které se patrně také nezúčastním, klesne Česko o několik příček na mezinárodní úrovni.Je to ještě horší, než píšete.Zeman, který se dívá na hodinky, když si má podat ruku a dívat se do očí partnerovi, nebo ten Franc, ten to dorazil.Když přijel nacistický ministr zahraničí do Velké Britanie (Joachim von Ribentrop),pozdravil krále Jiřího VI, nacistickým pozdravem (Heil Hitler).Král nehnul ani brvou a s typickou britskou nonšalancí reagoval slovy.Ostatně moje Veličenstvo je zvyklé přijímat různé pozdravy poddaných ze všech koutů světa i těch exotických.Jenže KJ VI už ne žije a co by to udělalo s Alžbětou,kdyby přišel Franc.

P. Pavlovský 1.8.2012 6:21

Re: Podle sebe soudím veřejnost

T. Halíka přitom vysvětil (ovšemže tajně) roku 1978 erfurtský biskup H. Aufderbeck; platnost vysvěcení potvrdila česká biskupská konference, na což P. H. replikoval poznámkou pro média, že mu Halík připomíná Satana. Profesorem jmenoval T. Halíka roku 1997 prezident V. Havel; téhož roku mu pak byla udělena cena Masarykovy akademie umění.-Do třetice parlamentnilisty.cz: P. Hájek se v nich vyslovil v tom smyslu, že je-li vysoký úředník MŠ ČR Ladislav Bátora kryptofašista, je kryptofašistou i on, Petr Hájek.

A tak nevím: Kdo všechno je na Hradě kryptofašistou? 

-Do třetice parlamentnilisty.cz: P. Hájek se v nich vyslovil v tom smyslu, že je-li vysoký úředník MŠ ČR Ladislav Bátora kryptofašista, je kryptofašistou i on, Petr Hájek.

A tak nevím: Kdo všechno je na Hradě kryptofašistou? 

P. Pavlovský 1.8.2012 6:18

Re: Podle sebe soudím veřejnost

Geneze P. Hájka, aneb jaký pán, takový Knecht: Po Listopadu měl čtyřicetiletý Petr Hájekza sebou již několik knih, např. novelu Baladačíslo jedna, MF, Praha 1975, knihu povídek Halelujá, MF, Praha 1977, Areál snů, MF, Praha 1980, román Vlídná past, Práce, Praha 1987, román Svět je na rozvod, Práce, Praha 1990. Vydávat původní novinky „krásné prózy“za „normalizace“, to u nás tehdy hned tak někdo nedokázal, ovšem P. Hájek měl tatínka papaláše..

Po převratu byl P. H. zakládajícím členem Syndikátu novinářů, pak přišel s nápadem jakýchsi „Květů s kapitalistickou tváří“ a založil „lesklý týdeník“ Reflex, který roku 1993, výhodně prodal. Přátelil se tehdy hlavně s tehdejším mluvčím P. Pitharta a pozdějším zakladatelem TV NOVA Vladimírem Železným. P. Hájek se stal ředitelem tiskového odboru V. Klause a jeho tiskovým mluvčím.

„L´uomo universale“, arogantní a megalomanský „vzdělanec“ Petr Hájek se pokusil na vědecké konferenci Darwin, darwinismus, věda nebo ideologie(2009), nestandardně moderované V. Klausem, zpochybnit evoluční teorii, za což obdržel od spolku skeptiků Sysifos cenu Bludný balvan 2009.

To však nebyl zdaleka jediný „úlet“ z těch, které se staly běžným způsobem jeho veřejného vystupování. V roce 2011 na stránkách internetového časopisu parlamentnilisty.cz seznámil svět se svým názorem, totiž že Usáma Bin Ladin je pouhou mediální fikcí (jediný jeho výrok, od kterého se prezident V. Klaus distancoval).

Téhož roku tamtéž zpochybnil kněžství bývalého disidenta, prezidenta České křesťanské akademie, prof. Tomáše Halíka i jeho oprávnění k neméně institucionálně ustavenému statutu (a titulu) univerzitního profesora.

J. Huml 1.8.2012 5:42

Re: Podle sebe soudím veřejnost

Prominte prosim, trikrat me to nepustilo ke slovu...

J. Huml 1.8.2012 5:40

Re: Podle sebe soudím veřejnost

Ano, pan Polanecky opet vydava sve nazory za nazory verejnosti, podsouva a cinta. Kolik ma on, silna to osobnost silnych slov, pribuznych a spolustraniku a kdo je tedy idealnim kandidatem politicke representace Ceske Republiky? Ladislav Jakl podporeny sekretarem Hajkem? Jak pruhledne.

J. Huml 1.8.2012 5:10

Re: Podle sebe soudím veřejnost

Ano, pan Polanecky se opet vydava za vetsinu, silne podsouva a taky cinta. Kolik ma on, silna osobnost silnych slov pribuznych a spolustraniku, a kdo je tedy jeho idealni zkuseny politik vhodny k representaci statu? Pan Jakl podporeny sekretarem Hajkem? Ponekud pruhledne.

J. Huml 1.8.2012 5:04

Re: Podle sebe soudím veřejnost

Opet se pan Polanecky vydava za vetsinu, podsouva a taky cinta. Kolik ma on pribuznych a spolustraniku? Kdo je jeho idealni kandidat?

P. Pavlovský 1.8.2012 1:48

Podle sebe soudím veřejnost

Tak by se dal charakterizovat tento článek. Autor neustále střídá a míchá kritéria vlastní, s PŘEDPOKLÁDANÝMI KRITÉRII VĚTŠINY NAŠEHO OBČANSTVA.

Jeho vlastní kritéria s ním do značné míry sdílím. Nechci prezidenta exkomunistu, ani toho, kdo tam byl z přesvědčení či taktiky (Zeman), ani toho oportunistického (Fišer, Dlouhý). Nechci ani extremistu - Bobošíková, Jakl. Konečně apolitický umělec také není to pravé, i když z dosud jmenovaných je to relativně to nejlepší (Fischerová, Franc).

 Chci spolehlivého, vzdělaného, dopředu odhadnutelného slušného člověka, ideologicky nejlépe pravý střed. A raději ženu.

J. Diestbier tedy leda ve druhém kole, ovšem v tom prvním je to Zuzana Roithová. "Ale ani ona není nijak silnou osobností. Její silné proevropské postoje jsou rovněž na škodu u veřejnosti". Tady si už autor vysloveně "cintá pentli". Pracoval snad s MUDr. Roithovou v nemocnici, že ví nakolik je či není "silnou osobností"?

Především ale podsouvá voličské větršině svů krajní euroskeptoicismus. Po mém soudu neprávem! Pro většinu občanů je  to dosti nezajímavé kritérium a ti, které to zajímá, jsou prostě názorově rozděleni.

D. Štěpán 1.8.2012 1:37

Re: Jana Bobošíková není příliš radikální.

Zajímavé. Jana Bobošíková byla pět let nejaktivnější europoslankyní, ale podle Vás ani nekvákla. A co třeba si zjistit fakta? Moc složité? Chápu, lehčí je papouškovat to co píše nezávislý Ringier, jste chudák.

J. Kanioková 1.8.2012 1:10

Nemám co dodat, naprosto souhlasím, i když u leckterého z nich bych byla i kritičtější...

Odmítám politiky podřízené Politické korektnosti, s mimoňským intelektem, lokajské Eurohujery, kteří nepreferují zájem a ochranu své země.

Lokajství bývalo kdysi vysoce kvalifikovaným povoláním, dokud neudělalo politickou kariéru.

J. Urban 1.8.2012 0:39

Jana Bobošíková není příliš radikální.

Ona je jen příliš primitivní karieristka. A předstíraný radikalismus je jen prostředkem k její kariéře. Ve skutečnosti když se např. dostala do evropského parlamentu, bylo po radikalismu -skoro tam ani nekvákla.