27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezidentovo chucpe

Každý výjezd prezidenta republiky do krajů nás obohatí. Miloš Zeman má vždycky co říci a je na novinářích, aby se „správně“ zeptali. Většinou jsou v tomto úkolu úspěšní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 31.1.2017 10:07

Zeman to dělá,

protože může, jeho publiku se to líbí a jemu samotnému vždy činilo potěšení někoho urazit a ponížit. Smutné, ale tak to na světě chodí, podobných sociopatů je vcelku hromada. To, co mně osobně vadí nejvíce, je fakt, jak lidi žerou, co z něj vypadne, ani si to neopláchnou.

J. Řezák 31.1.2017 9:58

Už na něj kašlete.

Brzo půjde do hajzlu, tak vo co gou. Já vůl ho volil, dal bych si po čuni. Jenže to ušišlané knížátko, to bylo trochu silné kakao. Kdybysem to byl věděl, tak bysem tam vůbec nechodil (k těm volbám).

M. Prokop 31.1.2017 9:57

Hledat v tom, co První opilec dělá či říká

cokoliv jiného než sebepropagaci, snahu nasrat oponenty, v nejhorším a nejčastějším případě prostě blábol, je naprosto zbytečné. Nic jiného v tom prostě není.

J. Mrázek 31.1.2017 9:45

Jděte si do briketárny...

...kontrolovat rozměry... tam žádná briketa názory s časem a přísunem dalších informací nemění... nebo co vlastně chcete docílit trapným okopáváním kotníků Zemana? Drštkovou v hospodě? Ti primitivové na Vaše bláboly budou reagovat brachiálním násilím a celkem po zásluze....

J. Šula 31.1.2017 9:45

Tento prezident už dokončí svůj mabndát,

tady už veškeré lamentace nepomůžou, ale udělejme vše proto, aby takový prezident už neměl ani malou šanci být znovu zvolen v lednu 2018. To je úkol všech občanů Čech, Moravy a Slezska. Jestliže znovu selžeme, není nám pomoci!!

J. Mrázek 31.1.2017 9:42

ČSSD má kontokorent u FIO banky

A je zadlužena 200 miliony a potřebuje alespoň nesplnitelných 800 000 hlasů ve volbách, o exekuci po Altnerovi nemluvě..... nějak se obávám o tu banku....

K. Frauknecht 31.1.2017 9:40

Re: To je dobrý :-)))

V osmdesátých létech jsem taky dálkově studoval (trochu dřív než Vy) a k odmítání vstupu do partaje jsem s výhodou používal právě vytíženost studiem. V ročníku cca třetina spolužáků dělala vejšku jenom proto, aby se vyhnuli bolševickým náborům. Byl tam i "kluk", kterej dva roky po promoci šel do důchodu :-)))!

Jináč s Vaším příspěvkem souhlas.

P. Švejnoch 31.1.2017 9:40

Re: Kruhy, nekruhy, je to těžký

Já bych se, s dovolením, k zesměšňování a urážení různých profesorů, příkladně "katolické buzny" Putny, také rád přihlásil... :-)

P. Švejnoch 31.1.2017 9:37

Re: TAKOVÝM KALOUSKŮM????

No, já si nemyslím, že je to způsob dehonestace (byť se v pejorativním kontextu používá častěji). Je to spíš snaha vystihnout určitý typ či šablonu jedním slovem, zde jedním jménem.

Miloš Zeman mohl stejně dobře použít slovo např. "kariérista" a ve spojení s konstatováním, že dotyčný vstoupil v roce 1986 do ČSL (pro přesnost: Podle Wikipedie v roce 1984), by i tak většině lidí došlo, o kom je řeč. A navíc by to v tom souvětí znělo trochu divně.

Já na použití "Kalousků" neshledávám nic tak zavrženíhodného. Tedy snad krom faktu, že si to mohl MZ celé úplně odpustit - ale neznám kontext, tak nechci soudit.

M. Valenta 31.1.2017 9:35

Zeman to dělá záměrně,

neboť dobře ví, že u jeho hloupoučkého publika mu to nejenom projde, ale přinese i další body.

J. Laták 31.1.2017 9:33

Kruhy, nekruhy, je to těžký

Kultivovaní a vzdělaní lidé do politiky nevstupují, takže strategické pozice opakovaně obsazují političtí dobrodruzi a pak to takhle vypadá.

Pro potěšení lůzy se v jejich vodách zase brodí náš pan prezident. Viditelně ho baví zesměšňovat a urážet nejen profesory, novináře, nebo inteligenci, ale také hodnoty, jako je třeba ušlechtilost, nebo posvátné tradice.

F. Doušek 31.1.2017 9:17

Re: To je těžký.

Problém je v tom, že střelcem více než častým bývá právě ten Zeman. A za roh střílí čím dál častěji. Asi důsledek ... víte čeho.

P. Švejnoch 31.1.2017 9:17

Ne, že by autor neměl pravdu

alespoň v bodě 2) s ním souhlasím z větší části. Vadí mi ale, že je to jen další z nespočetných článků ve stylu "Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde". Je to únavné, pořád stejné a o ničem nevypovídající - snad pouze o antipatii autora(ů) k prezidentovi, kterou tito nejsou schopni ovládnout a racionálně zhodnotit, zda takový článek má vůbec nějaký smysl a hodnotu. Tedy krom té, že si dotyční potřebují na prezidenta plivnout.

Jsem opravdu rád, že pana Stejskala v této republice netrápí nic jiného, než jsou neuvážené a (občas) nepříliš moudré výroky Miloše Zemana.

K prvnímu bodu autorovu mám nejméně dvě výhrady, obě pramenící z mojí osobní zkušenosti. Jednak osobní zkušenost s Miroslavem Kalouskem, se kterým jsem chvíli navštěvoval stejný vzdělávací ústav, a třeba skutečnost, že MK byl předsedou celoučilištního výboru SSM, mě přivádí k názoru, že ani jeho vstup do ČSL nebyl motivován nějakými vznešenými ideály...

Druhá moje zkušenost je ta, že v roce 1988 jsem byl sám vyzván ke vstupu do KSČ. Nevím, čím jsem si tu pochybnou čest zasloužil zrovna já, který jsem sabotoval SSM s odkazem na to, že SSM je, v rozporu se svými vlastními stanovami, politickou organizací, a že já se nehodlám politicky angažovat. Přičítám jejich zájem tomu, že v KSČ bylo spoustu THP (kteří by jinak nemohli vykonávat svoji funkci), ale relativně málo skutečných dělníků - a já v té době dělník byl (byť dálkově studující). Každopádně - dalo mi dost práce najít tu správnou "únikovou strategii", protože odmítnout členství (resp. kandidaturu na členství) nebylo tak úplně bez rizika.

Na základě těchto mých zkušeností tedy říkám, že krok MK v roce 1984 a krok MZ v roce 1968 se dají jen těžko srovnávat a poměřovat. Ale kdo chce psa bít...

F. Doušek 31.1.2017 9:15

Ano, Zeman sám je

chucpe.

J. Laták 31.1.2017 9:13

Re: Autor nás obohacuje svými bláboly

Vážená paní Heidlerová, s tím se nedá nic dělat. Tak přemýšlí prosťáček Lesniak a jeho kamarádi. Jejich buranizace souvisí se Sovětským Svazem na věčné časy a propukala už v Pionýru, ne-li při početí.

K. Frauknecht 31.1.2017 9:12

To je těžký.

Každej využívá to, co je pro něj přínosné (Zeman i Stejskal :-)).

Bolšanů (STBáků) je plná vláda, asi všechna zastupitelstva, soudy, vedení firem...... Informací na "hraně" je denně vypouštěno mraky... Jenže, strefit se do Zemana je v některých kruzích "in", že? Škoda, že si autoři neuvědomují, že důsledky takových aktivit mohou být zcela opačné a navíc, je to o té polarizaci společnosti, o kastování, elitách ... Je to těžký.

M. Hatlák 31.1.2017 9:08

Re: znám jich několik respektive mnoho.

Dva jsou již po smrti Kim Ir-sem, Kim Čong‐il, a dva žijící Kim Čong-un a Miloš z Moravy. Nevím proč mi připadají všichni ze stejné dynastie. A věřím tomu, že nebýt tady stále ještě demokracie, Miloš by nám ukázal. I Stalin by byl proti tomu lidumil a padesátá léta idyla.

P. Kmoníček 31.1.2017 9:00

Od hulváta

inženýra Zemana jeho výroky nepřekvapují,ale přece jen mrzí.

V. Kolman 31.1.2017 8:49

Re: TAKOVÝM KALOUSKŮM????

Díky pane Švejnochu za statistický rozbor - stručné věcné.

Ale abych odpověděl na vaši otázku, co jsem chtěl svým příspěvkem říct. Předpokládám, že to i vy tušíte. Chtěl jsem se pozastavit nad "specifickým" způsobem dehonestace politických protivníků tím, že se použije množné číslo jejich jména (".....různí ti Havlové....").

P. Švejnoch 31.1.2017 8:29

Re: Autor nás obohacuje svými bláboly

Biblická čeština pana Schwarzenberga? Ufff... :-o

A co se té dehonestace, nenávisti a zloby, které tak květnatě popisujete ve svém příspěvku, týče: Všimla jste si, paní Heidlerová, co je hlavním motivem a sdělením tohoto Vašeho příspěvku?

P. Švejnoch 31.1.2017 8:21

Re: TAKOVÝM KALOUSKŮM????

Statisticky vzato, vzhledem k počtu Kalousků v populaci ČR (cca 1.000) a vzhledem k počtu členů ČSL v roce 1989 (cca 40.000), lze říct, že v roce 1986 byli v ČSL asi 3 až 4 Kalouskové (podle toho, jak posoudíme počet členů ČSL a počet Kalousků v populaci na Slovensku). Není tedy pravděpodobné, že by v roce 1986 vstoupilo do ČSL více Kalousků než inkriminovaný (byť explicitně nejmenovaný) Miroslav.

Víc by mě ale zajímalo, co jste vlastně svým příspěvkem chtěl říct?

M. Šetka 31.1.2017 8:04

přesně,pane Stejskale,

váš článek jenom potvrzuje to,že prezident Miloš Zeman je samolibej nenávistnej bolševickej šmejd. Prolhanej k tomu. Mohl by se zeptat jako Marta Kubišová: chcete mě?

Sám za sebe odpovídám - probůh ne!

V. Heidlerová 31.1.2017 7:51

Re: Autor nás obohacuje svými bláboly

Vy zase obohacujete svými bláboly diskuse. Dehonestujete lidi, kterým nesaháte ani po kotník, vy uslintaný lesňáku s notnou dávkou nenávisti k jinak smýšlejícím. Kníže Schw. se naučil česky dobře, mluví skoro biblickou češtinou, zlepšil si ji, co je zase doma, vždyť mu nebylo dopřáno žít a studovat ve své vlasti, uslintaný nactiutrhači s nečeským jménem. Vy svá lejna nezametáte, ale rozmazáváte všude, kam vstoupíte se svými zlostnými poznámkami. Články p. Stejskala jsou hodnotné a zajímavé, zkuste také psát, nejen ze sebe tlačit zlobu vrchem spodem, Lejňáku.

V. Kolman 31.1.2017 7:42

TAKOVÝM KALOUSKŮM????

Ono do strany lidové vstoupilo v roce 1986 více Kalousků???

Hle - hle - to je mi novinka :-))

R. Houška 31.1.2017 7:07

Tak, tak, hned dva příspěvky nad tím vaším dokazují, že je házení perel svi... jen ztrátou času... Jak může někdo, kdo nerespektuje výroky soudů nebo NBÚ, kázat ostatním? Asi proto, že je to amorální padouch, imponující stejným padouchům, jako je on sám...

F. Lesniak 31.1.2017 6:57

Autor nás obohacuje svými bláboly

takřka denně. Jeho hlavní témata jsou židé a Zeman. Někdy je to také obráceně. Občas uveřejní nějaké svoje foto, aby se pochlubil, kde všude byl. Pokud Zemanovými protikandidáty bude ta směšná squadra, která kandidaturu již ohlásila, tak Zeman to má jisté a sluníčkáči a havloidi puknou vzteky. Mám k Zemanovi stovky výhrad, ale mohlo dopadnout také tak, že by na hradě seděl ten uslintaný lesní adjunkt, který se dodnes nenaučil ani správně česky. Zeman si dovolil zpochybnit soudní stolici? A jak může tato instituce budit důvěru, když třeba v kauze Rath dva soudci se stejnými důkazními materiály rozhodnou naprosto odlišně a ministr dává podnět k prošetření pro porušení zákona! A takových rozhodnutí je povícero. Má ale Stejskal pravdu, že každý by si měl zametat své vlastní lejna. A to nejen na hradě. A to platí samozřejmě i pro Stejskala.

J. Mrázek 31.1.2017 4:52

Asi by autor chtěl, aby president..

..kdykoli a kdekoli pronášel jedinou větu, bez ohledu na pokaždé jiné okolnosti a jiná fakta. Ta věta by asi měla znít "po havlovsku" pravda a láska zvítězí nad nenávistí, i kdyby jsme měli chcípnout ..pak by zmizely třecí plochy, o existenci státu a práva nemluvě...

S. Kalužík 31.1.2017 0:38

Podle mne velmi decentně a logicky

napsaný článek, má jen jednu smůlu. My, kteří to víme si přečteme další důkaz, ale ti, kteří by se nad ním měli alespoň trošku zamyslet ho po přečtení nadpisu -tedy pokud se vůbec na NP podívají - přestanou číst, nanejvýš po pár řádcích zkonstatují - zase nám na něj plivete - a přepnou na Sputnik, Aeronet nebo něco podobného, ach jo :)

J. Vozábalová 31.1.2017 0:30

překlep

Ale ten překlep v poslední větě je opravdu roztomilý:

"hradní pád"

KÉŽ BY !!!!