7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident podráží vládu

Václav Klaus v rozhovoru pro Profit a Týden z července tohoto roku řekl: "Úlohou vlády je, aby udržovala elementární sociální kohezi. Nelze tudíž zemi rozbourat nesmyslnými škrty. Každý škrt musí být tisíckrát pozorně zvážen.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Skřivan 11.9.2012 21:17

Rozdíl mezi panem Klausem a vedením ODS je malý, ale velmi podstatný:

ví, kdy už je to přes čáru ... . ... a ty daně v kombinaci s výsledky těchto změn, ty jsou skutečně za čárou racionality.

J. Vacek 11.9.2012 18:35

Autor je totální magor!!!!

P. Urban 11.9.2012 20:16

Re: Autor je totální magor!!!!

Možná jenom zapomněl upřesnit, od kterého listopadu sleduje kvalitu našich premiérů ...

V. Váňa 11.9.2012 15:59

Proboha,

jak jste přišel na to, že je Nečas nejslepším polistopadovým premiérem? Nechme teď stranou, z jaké je politické strany.

Máme snad mezi expremiéry někoho, kdo hodil bez využití do koše většinu v poslanecké sněmovně o velikosti 118 hlasů? Řešila některá z předchozích vlád tak často sama sebe a svou koalici?

Velice se mi zajídal Topolánek pro svou nedovzdělanost a zejména proto, že mu čouhá sláma z bot. To, pravda, Nečasovi nečouhá, ale když vidím, jak se mu všechno sype pod rukama, a to hlavně pro jeho politickou neobratnost, tak snad abych se Topolánkovi omluvil.

 

V. Václav 11.9.2012 17:16

Re: Proboha,

Pane, naprosto s vámi souhlasím. Klause jsem neměl rád hned, jak jsem ho viděl poprvé, ale když jsem viděl Nečase a navíc když se chopil vlády, tak jsem si řekl, že toto je, bohužel, nejhorší vláda od roku 1989. Bohužel píši proto, že jsem v roce 1989 vkládal ohromnou naději do polistopadového dění, protože jsem měl s bolševiky probléy již od dětství, když mi zrušili Skauting a YMCA. ZApojil jsem se do OF a když vzikly ODS a vlády se chopil Klaus, tak jsem si řekl, že se už v tomto životě ničeho dobrého nedočkám. Ale můžeme si za to my Ovčané této rupbubliky. Mnozí, když  dáte najevo jiný názor, tak z vás udělají komouše, i když jsem přesvědčen, že se za jejich vlády titonáhlí hrdinové a zatvrzelí "pravičíci" za komoušů schovávali, chodili do májových průvodů a báli se projevit. Proto to i dnes takto dopadá.

D. Švik 11.9.2012 15:20

Nemáte někdo číslo na dr.Chocholouška?

Máme tady akutní záchvat blbosti....

M. Varadinková 11.9.2012 12:27

Ano, přesně kvůli lidem, jako je autor tohoto textu

přestala být ODS volitelná. ODS je pro její bývalé voliče mrtvou stranou. Nejsou v ní lidé s pravicovým smýšlením, ale tupé stádo, které se jen pere o koryta a zakázky. Potom soudí Klause podle sebe a podsouvají mu své vlastní způsoby.

Ideologie, kterou ODS vtiskl Klaus, je jim naprosto cizí. Ani jí nikdy pořádně nerozuměli. Proto jim nevadilo Topolánkovo "rozkračování". Proto jim teď nevadí, že "pravicová" vláda, místo důsledných reforem (ne tupých škrtů, ale reforem, tedy redukce počtu  zákonů, redukce státní správy, redukce přebujelého socialismu, odstranění zbytečných buzerací a uvolnění podnikatelského potenciálu...), zvyšuje daně.

Nikoliv Klausovy hry, ale toto je příčinou dnešní situace: http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/9562-necas-je-bud-uplny-kreten-nebo-na-nej-kalousek-neco-ma-ods-by-se-ho-mela-rychle-zbavit.aspx

Klaus už jednou hloupého Nečase tahal z bryndy, do které ho navezl ten hajzlík Tluchoř.  Nebýt Klause, vláda by padla už tehdy, když Nečas odvolával veverčí ministry.  Teď Klaus prohlásil, že už se do toho vměšovat nehodlá. Já se mu ani nedivím. Komu není rady, tomu není pomoci.

D. Švik 11.9.2012 15:21

Re: Ano, přesně kvůli lidem, jako je autor tohoto textu

Vidím to podobně.

V. Václav 11.9.2012 17:24

Re: Ano, přesně kvůli lidem, jako je autor tohoto textu

Milostivá paní, než něco napíšete, trochu se porozhlédněte po informacích. Největším zlem je Klaus a uvidíte, že se jednou děti budou o něm učit jako o jednom z největších škůdců této země. Jenom pro osvěžení paměti: Kuponová privatizace,, Více takových Kožených, ,neznám pojem čisté a špinavé peníze, proč nebyl ve straně? Bohužel celá jeho ODS byla zlo pro tento národ, protože zcela logicky se tam natáhlo brzy největší množství gaunerů tvrdého kalibru, stačí si jeno vzpomenout. Kde dnes jsou DYbové, Kočárníci, Langrové, Řebíčkové .......... a další. Pátrala jste někdy po jejich minulosti?

 Je to ohromná škoda, protože mi to připadá rok 1946, kdy pro podobné stranické šarvátky a ani pro jejich tak velké sviňárny jako u těch dnešních lehce zvítězili komouši. A podívejte se na předběžné výsledky voleb!

J. Kanioková 11.9.2012 17:45

Fobie,

vytrhávání slov z kontextu..

M. Varadinková 11.9.2012 17:58

Re: Ano, přesně kvůli lidem, jako je autor tohoto textu

Dívám se kolem a musím konstatovat, že největším zlem není Klaus, ale lidská blbost, Včetně té v ODS, včetně té Vaší. Klaus bude jednou historií hodnocen pozitivně, o tom vůbec nepochybujte. A zmanipulovaní blbci, co na něho plivou, skončí v zapomnění.

Osvěžujete si paměť výroky, které nikdy v té podobě, jak je uvádíte, nezazněly.

.

V. Kováčová 11.9.2012 23:44

Re: Ano, přesně kvůli lidem, jako je autor tohoto textu

Kdepak je Ruml? Kdepak je Pilip? Kdepak je Zieleniec?  Ti všichni měli chuť Klause utopit na lžíci vody. Dokonce z pocitu  vlastní geniality  chtěli kdysi Klause nahradit. Dnes po nich ani pes neštěkne. Všechno, čeho jsme dnes svědky Klaus předvídal a upozorňoval  na to. Jak v ekonomice, tak v politice.

J. Hanzal 11.9.2012 10:51

Ty bláho,

tak to je vlezdoprdelismus té nejvyšší úrovně.

J. Urban 11.9.2012 9:50

No jo. Já Klause nemusím a nemusel jsem ho

nikdy. Ovšem vám modroptákům by byl vhod jen tehdy, pokud by povinně všem vašim krávovinám tleskal. A Klaus, ať je jaký chce a do skutečného konzervativce ná hoooodně daleko, tak pořád stojí o tři třídy vejš, než Nečas, Kalousek či Bartoň.

L. Vaněk 11.9.2012 9:05

..Proradnost ! České specifikum ....

Jsme národ zbabělců, udavačů, podvodníků a zlodějů Na tuto otázku nám jednou někdo důrazně odpoví - až se budeme v Evropě potácet jak blbci v kukuřici ...

J. Kanioková 11.9.2012 10:37

Mluvte za sebe, já se potácet nebudu...

V. Václav 11.9.2012 17:28

Re: Mluvte za sebe, já se potácet nebudu...

Paničko, je mi vás líto. Již lasikové říkali, že uznat vlastní chybu je jedním z nejdůležitěších kroků k nápravě.

J. Kanioková 11.9.2012 17:45

Tak se jí držte

V. Václav 11.9.2012 17:27

Re: ..Proradnost ! České specifikum ....

PAnwe, bojužel máte pavdu. Aleasi by bylo načase (ne na Nečase), s tím něco udělat!! A to můžeme pouze volbami a zájmem o činnost politiků. Vždyť to jsou naši zaměstnanci, námi volení a námi zatraceně dobře placeni.

K. Křivan 11.9.2012 8:42

Vláda, která vyhazuje ročně desítky miliard

na množení cizího etnika, a to není jedinné plýtvání našimi penězi, nemá právo zvyšovat daně. Nejdřív odstranit plýtvání, a pak teprv zvyšovat daně.

J. Urban 11.9.2012 9:53

Re: Vláda, která vyhazuje ročně desítky miliard

Blázníte? Oni přece nechtějí a nebudou šetřit - a už vůbec ne na sobě! Oni jen potřebují ukrást peníze, které si jiní vydělali či naspořili - a podle toho taky konají. Nejde o deficit (nebo až druhotně), jde o to, že ze státního už skoro není co ukrást, ale chuť krást je neopouští - proto přišly na řadu naše kapsy.

F. Eliáš 11.9.2012 8:04

Klaus je vzdělaný člověk

Je výrazně duševně schopnější, než Nečas, či Kalousek. Jistě mu nevelí žádný zbohatlík, jako je tomu u členů tzv. vlády. Na rozdíl od vlády, umí Klaus vysvětlit svoje stanoviska.

J. Kanioková 11.9.2012 11:09

Souhlas...

Jako každý má i své chyby, ale klady převažují.

Za to, jak mu mnozí okopávají kotníky, může P&L s jejich záští vzniklou brzy po sametu. -  http://jdem.cz/t8822

Nejsme na vítězné straně - http://jdem.cz/v5ax4

V. Václav 11.9.2012 17:31

Re: Klaus je vzdělaný člověk

Pane, doporučuji přečíst Kmentovu knihu Kmotr Mrázek. To nejsou keho názory nebo výmysly, to jsou policejní odposlechy. Tam se dočtete cosi o Profesorovi. Proč myslíte, že byl v Prognostickém ústavu a nebyl v KSČ?

I. Kudrnová 11.9.2012 7:48

Tak to vidíte jak novodobí ODSéci myslí, myslí?

Vy, pane Bartoni, vůbec pravicově nemyslíte, neumíte to a divím se, že vůbec v ODS ještě jste. Pravicová vláda má  za úkol vytvářet prostor, aby se peníze vydělávaly, k tomu  dělat zákony a zákonů málo a pak možná, když se jim to málo podaří, tak také šetřit, ale vláda pana Topolánka ani pana Nečase a to hlavně kvůli panu Kalouskovi,  panu Minčičovi jeho náměstkovi, to vůbec neumí. Jednou za rok pořádají kravské dostihy  ke státnímu rozpočtu a celá republika se dívá, jak to ti lidé neumějí. Snad si nemyslíte, že i když budou volby jak pan Nečas  slibuje, že někdo z pravicově myslících lidí  bude ODS volit. Nebude, tohle není ODS. A paní Samková to řekla dobře, i TOP 09 je rozpolcená, vedení se kterým ona nesouhlasí a ostatní. Tak asi pan Kalousek, pan Drábek, pan Gazdík, pan Swarzenberg, pan Heger také nebudou.Takže jestli si chcete pořád  podřezávat větev, tak stejným způsobem pokračujte dál.

F. Vítek 11.9.2012 9:47

Re: Tak to vidíte jak novodobí ODSéci myslí, myslí?

ODS jsou jen socani s modrým nádechem, nechápu proč jsou neustále označováni jako pravicová strana :-(

J. Urban 11.9.2012 9:54

Re: Tak to vidíte jak novodobí ODSéci myslí, myslí?

Tak.

R. Langer 11.9.2012 12:16

Re: Tak to vidíte jak novodobí ODSéci myslí, myslí?

Přesně tak, můžou si podat ruce, a věřím tomu, že to tak taky dělají. A na nás dělají leda dlouhý nos! :-P

J. Mrázek 11.9.2012 6:04

Autor je členem ODS-tím se to vysvětluje...

On totiž Klaus- spolu s celým národem- nechápe naprosto sebezničující stupiditu ODS v ekonomice, naprostou negaci svého vlastního programu a tak jeho velmi mírné hodnocení lze brát jako velmi milosrdné, potřeba je spíš na malý dvůr a pořádný bič. Že se ozve jedna z potrefených hus, ať už zaúkolována výborem, či z vlastní vůle a "dopis pragováků " začne být zase aktuální, toé je pouze smutná otázka nesebekritičnosti a absolutní ztráty sebereflexe této- dříve smysluplnně jednající- strany v (dnes) úpadku....

J. Mrázek 11.9.2012 6:06

smutná ukázka...jsa nas..štván...

..dělám překlepy...nerad.