3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Prezident Peskovatel

Češi nakrmili aligátora Miloše Zemana většinou platných hlasů, a tak musejí počítat s tím, že vítězný plaz bude následujících pět let pěkně řádit. Předvolební debaty bohužel potvrdily, že si Zeman nepřestal libovat v obhroublém stylu, ve kterém se bonmoty prolínají se sexistickými urážkami a bohapustým vymýšlením.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 8.2.2013 19:20

P.S.

P.S. V druhém kole jsme tedy měli volbu mezi pro nás i celou západní civilizaci smrtelně nebezpečnou "novou levicí" a levicí tradiční. Já se proto volbě prezidenta Klause nedivím.

B. Rybák 8.2.2013 19:19

Re: Zmatení pojmů.

Zmatení pojmů tu opravdu je. Jeho důvodem je to, že k rozdělení na tradiční pravici a levici přibylo velmi výrazné a velmi důležité rozdělení na EU-hujery a ty ostatní.

Západoevropské státy očividně trpí přílišnou regulací všech typů trhu, drahou pracovní silou, elitářským "zeleným" parazitismem, rozkladným multikulturalismem, politicko-korektní inkvizicí..a rychle se přibližují k "smrtelné" hranici 50% občanů závislých na dotacích státu,...

EU-hujer toto všechno považuje přinejmenším za méně důležité, než EU-integraci. EU-hujer tedy určitě nepatří k pravici, je "5. kolonou" "nové" EU-levice.

Znamená to tedy, že např. přihlášení EU-hujerské TOP09 k pravici je podvodné. EU-hujerská levice ("Sobotkova" ČSSD) může těžko "multikulturně" hájit zájmy našich pracujících, když navíc musí navíc hájit i zájmy havěti všeliké.

Tradiční demokratickou levicí jsou (odborářští) "Zemanovci" Totalitní KSČ zatím loví v kalných vodách a čeká na svou příležitost. Jedinou (byť velmi oslabenou) parlamentní pravicí u nás je většina ODS. EU-hujerská mediokracie jí proto "odsoudila k smrti".

J. Václavíková 7.2.2013 22:46

Re: Pana Zemana neobdivuji

Je to ryzí populista a jako takový použije i nacionalismus, kdykoliv se to hodí.

L. Křivan 7.2.2013 15:56

V lecčems má pravdu.

"Základním konfliktem ve 21. století bude konflikt mezi

euroamerickou a islámskou civilizací. Mezi náboženstvím lásky a

náboženstvím nenávisti," řekl údajně Zeman.Zdroj: http://www.lidovky.cz/muslimy-pohorsily-zemanovy-vyroky-podaji-trestni-oznameni-pr3-/zpravy-domov.aspx?c=A100504_153936_ln_domov_pks

L. Křivan 7.2.2013 15:54

Re: Pana Zemana neobdivuji

Lex Schwarzenberg bylo  komunistické svinstvo.

L. Křivan 7.2.2013 15:53

Také hezké !

"Netvrdím, že všichni muslimové jsou teroristé, tvrdím, že všichni

teroristé jsou muslimové," řekl v rozhovoru Zeman. Podle něj je islám

jednoznačně náboženstvím nenávisti. "Myslím si, že lze koexistovat s

buddhismem, hunduismem, šintoismem, konfucianismem, ale nelze

koexistovat s islámem," přisadil si.

J. Kanioková 7.2.2013 13:45

Máte to špatně -

"pravicový" V. Klaus, který v nedávných volbách podpořil alespoň o chlup menšího eurohujera a ekonomice rozumějícího Zemana, byť víc levicově myslícího. To se dá totiž příštími volbami změnit, na to snad budeme mít alespoň nějaký vliv.

Jenže ta EU paseka, kterou by za tu dobu nadělal p. Schwarzenberg, na tu bychom už nikdy vliv neměli. Každičký ústupek vůči EU je prakticky nevratný !

M. Marek 7.2.2013 12:26

Otázka?

Psal to Pergler nebo Kopeček?

J. Urban 7.2.2013 12:04

Celé to personální propojení

Zeman - šlouf - Mrázek - Zavadil - šéf Lukoilu atd. ve mně jen vyvolává otázku, kdo si vlastně koho vodí a platí. Protože odjakživa platí (kromě mého manželství ovšem), že kdo platí, ten poroučí.

M. Martin 7.2.2013 11:32

Re: Dva omyly

Pavlovský?Stále stejné unavující kecy.

T. Marek 7.2.2013 11:10

Re: Zmatení pojmů.

Zlatá slova, přihodím jen předvolební populismus.

T. Marek 7.2.2013 11:07

Re: soudruh prasedent

Můžete napsat jediný důvod, proč by nás Bůh měl chránit od všeho zlého? Slyšel jste něco o vině a trestu?  Máte pocit, že v národě převládá vlastenectví, pracovitost, slušnost a snaha o rozvoj společnosti? Já bohužel ne, ale rád bych se mýlil.

T. Marek 7.2.2013 11:03

Pana Zemana neobdivuji

ale nějak jsem nezachytil jeho nacionalismus (prý až šovinismus). Pokud jde o pokles kategorie, pan Klaus má u mne nesmazatelný vroubek a tím je kupónová privatizace, která odstartovala levný výprodej našeho národního majetku. Jinak ano, pan Zeman je "poučovatel" a je mi tím protivný. Nicméně u pana Schwarzenegra mi překážel reálný konflik zájmů s ohledem na jeho pozici hlavy rodu a tzv. lex Schwarzenberg z r. 1947.

P. Scheck 7.2.2013 10:55

Re: soudruh prasedent

Ano, soudruh prasedent...docela jste mě pobavil!

R. Langer 7.2.2013 10:53

Hm,

o čem ta úvaha vlastně je? To jste vyvěštil z křišťálové koule, nebo jak?

M. Šetka 7.2.2013 9:34

soudruh prasedent

Ten termín bych si rád nechal patentovat,myslím,že je docela výstižný. Ale k tomu,co bude - možná se budeme divit a to tak,že velmi. Neřízená střela používající kvalitní slivovici jako palivo,inu může se to vymknout. Tedy pokud mu jeho poradci dobře neporadí. A kteří to budou? Jen ti nejlepší,soudruh prasedent má na lidi čuch. Zkusme vzpomínat: Kavan,Gross,Špidla,Lánský,Bašta,Svoboda,Snopková no a nakonec Mirek Šlouf. Bože,chraň nás od všeho zlého.

J. Kočí 7.2.2013 9:11

Nejste prognostik?

Připomíná mi to scénku ze Švejka, kde předpovídá další vývoj války. Že se historie ubírala jinou cestou, není už chyba autora.

J. Kovaříček 7.2.2013 8:28

Zmatení pojmů.

Stále se tu v diskusích přetřásají slova levice a pravice, ale jeví se, že nikdo z pisatelů nemá jasnou představu co ta slova znamenají. Ohledněte se nejprve do historie k Velké Francouzské revoluci, odkud tyto vágní termíny pocházejí. Neznám v Čechách jedinou vskutku "pravicovou" stranu. Snad jedinou pravicovou kvalitou může být to, že do hlavních stran nalezli komunisté a ti se svým zastaralým vědeckým materialismem mohou být považováni za konzervativce.

O zmatení pojmů svědčí kupříkladu "pravicový" V. Klaus, který v nedávných volbách podpořil "levicového" Zemana. Jeví se to spíše tak, že v Čechách nejsou politici levicoví ani pravicoví ale především oportunističtí. Takže ta politická moudra o pravici a levici toliko mlží a vydává svědectví o úrovni většiny novinářů a tzv. politologů

P. Pavlovský 7.2.2013 5:32

Dva omyly

"...dá se předpokládat, že ji levicový prezident nechá dožít."

1. Zeman není politik levicový, je to politik populistický, což není úplně totéž. Levicový politik je Dienstbier, poroto se se Zemanem "nemohou".

2. Jestliže den po vítězství řekl M. Z.  na kamery, že jsou potřeba co nejdřív předčasné volby, tak to nejspíš nemyslel jako žert. 

Představa, že dnešní vládu "prezident nechá dožít", je pouhým zbožným přáním.

Skutečnost bude přesně opačná. Kalousek Zemana samozřejmě, v eminentním zájmu TOP 09, podpoří (i když bude nahlas říkat opak).