5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Přeochotné zužování svobody

Ministerstvo spravedlnosti navrhuje asi nejvýraznější omezení svobody projevu od listopadu ‘89 . Tehdy se svoboda projevu rozšiřovala, dnes je návrh ji zúžit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Křivan 27.4.2016 16:41

Humor je v očích zamindrákovaných muslimů hanobením.

Když nebude možné si z islámu dělat srandu, pak dojde na nejhorší. Na likvidaci.

A. Alda 27.4.2016 13:36

Jediná správná reakce

je úplné zrušení tohoto paragrafu.

J. Růžička 27.4.2016 11:21

Pelikán neodstoupí

ani když jeho náhubkový zákon parlamentem a senátem neprojde. Slizouni s bolševismem v krvi jsou spalchovací.

R. Morava 27.4.2016 10:21

Odstoupit (Pelikán), Zrušit (§355 ) případně Nevolit (občan)

Souhlas. Pelikán by měl odstoupit, paragraph 355 hanobení zrušit celý. Rozumný parlament by to udělal! Pokud naopak parlament schválí rozšíření, a ANO si neudělá pořádek, občan by je neměl volit!

Jak správně autor píše, na skutečné problémy míří paragraph 356 o podněcování nenávisti. Ten by smysl měl mít. Protože nacisté i islamisté podněcovali k nenávisti a lidé jsou už takoví, že se podněcovat nechají... A i když nechceme Islám, nemusíme podněcovat k nenávisti proti němu.

Ale hanobení je prakticky těžko definovatelné a prakticky každý denně několikrát hanobí. Podřízený nadřízeného a naopak Rom bílého a naopak. A někdy to ani nemusí být myšleno zcela vážně....

P. Harabaska 27.4.2016 10:10

Pan ministr sám dobře ví, proč se chopil příležitosti

a v souznění s Bruselí vytáhl do boje proti "hanobení" skupin ... Patrně jeho zájem bude jaksi osobní. Třeba se sám stal terčem jeho osobně hanobících komentářů nebo poznámek. Vzpomínám si na svá pubertální léta, kdy se mi tolik lidí smálo kvůli pihám okolo nosu a na tvářích. Jak já jsem je tenkrát všechny nenáviděl! Kdybych byl tenkrát mohl přijmout nějaký ten zákon proti mému hanobení kvůli pihám, byl bych ho přijal a všechny ty, kdo se mi smáli, bych byl nechal zavřít, až by zčernali.

A. Trick 27.4.2016 9:43

Pane autore,

nemějte zbytečné starosti. Hanobit Zemana, Putina, Rusy bude zcela jistě povoleno.

P. Lenc 27.4.2016 10:31

Re: Pane autore,

Také si to myslím.Když přijde na utahování šroubů, "doporučené" EU, tak tu nemáme jednoho Pelikána, ale celé hejno, které bude krákat něco o "ochraně menšin".

M. Hatlák 27.4.2016 9:24

Páni poslanci zákon schválí a ještě ho rozšíří.

Páni poslanci zákon schválí a ještě ho rozšíří. Věřte tomu. Velice dobře se tím ochrání od hanobení skupiny obyvatel(poslanci a senátoři, členové vlády a možná i soudci a další politici). Jak málo se jim už teď líbí, když je někdo kritizuje jak "žerou a mlaskaj při tom". Schválením zákona z toho bude hanobení (podle § 355 zákona atd.) a tedy trestný čin. A už se bude mluvit o Rathovi, že jaký je to borec, jak zvelebil Hostivice, a nedej bože, aby se někdo odvážil napsat něco o tom, že při tom zvelebil taky svůj bankovní účet.

S. Rehulka 27.4.2016 6:57

Protože jsem....

...tak jako pan Šulc JEN emigrant, nedovolím si radit, kritizovat, ani chválit politiku mé "staré země" - České republiky, ale dovolím si otázku autoru, panu Jochovi, že přestože s jeho článkem a vcelku i s jeho názory souhlasím,jsem překvapený určitým opatrným alibismem - cituji : "Každý slušný člověk by měl hanobit NACISMUS, STALINISMUS ,či ISLAMISMUS ! - pokud jejich hanobením pomůže odradit byt jednoho člověka, který uvažuje dát se na dráhu NACISTY, STALINISTY, nebo DŽIHÁDISTY, pak se dobrá věc podařila !"Konec citátu.

OK, jsem srozuměný s názorem proti nacismu i islamismu, ovšem nechápu ten "novotvar", v Č.R. často používaný -STALINISMUS ! Proč není poctivě řečeno KOMUNISMUS ? Vždyt ten Džugašvili přeci sám nechodil s Nagantem střílet oběti do týlu, ba ani nejel na tanku do Budapešti, ani nemučil naše lidi v "domečku" a v uranových dolech , ba ani dávno neposlal další tanky do ČSSR v r.1968, ale to byl KOMUNISTICKÝ SYSTÉM a to je ve "svobodné" zemi zvané Č.R. stále "tabu" vyslovit, proto se to nazývá "Stalinismem" ! Ostuda !

J. Hanzal 27.4.2016 9:59

Re: Protože jsem....

Tak, tak pane Rehulko, pravdu díš. Komunismus se nesmí uvádět, poněvadž ve významných institucích je jich habaděj, ovšem nikdo z nich to nepřizná.

K. Křivan 27.4.2016 16:44

Re: Protože jsem....

Celá EU-komise je prolezlá komunisty a podobným svinstvem.

S. Kalužík 27.4.2016 11:42

Re: Protože jsem....

Naprostý souhlas, také mne to u Romana překvapilo. K pojmu STALINISMUS je symetrický pojem HITLERISMUS, pokud použiji pojem NACISMUS (nacionální socialismus), musím symetricky použít pojem komunismus (internacionální socialismus). Snad ani nemusím dodávat, že jsou to rodní bratři jedné krve :)

P. Sulc 27.4.2016 6:06

Pane Jochu,

nic se nezmeni, at prituhuje jak chce, at se svoboda projevu urezava po kusech, bude hure. Cesi jsou ovce a protestovat nikdy massove nebudou, jen si to budou okecavat u piva. Ono bourit se, treba to neni dovoleno, jeden by mohl narazit, radeji budem cumet na fotbal. Pricinit se o vlastni svobodu, neco pro ni udelat, to neni ceska mentalita, to pro ne musi udelat nekdo jiny.

J. Krásenský 27.4.2016 6:03

Co čekat jiného od vrcholného orgánu EU

který se nazývá komise a úřadují v něm komisaři, než zavádění třídní spravedlnosti. Tento příběh má skoro sto let zpoždění..., a prožíváme jej znovu, protože jsme se nepoučili z minulosti. Ano, nevstoupíš do stejné řeky dvakrát, nemáme lidové komisaře, marxizmus je "kulturní" a "levicoví liberálové" se vyvarovali chyby, která stála mocenské postavení jejich východních soudruhů, vyvázali se z odpovědnosti.

J. Vintr 27.4.2016 0:56

Autor je na velkém omylu

zákon, který k nám, jak se zdá, potlačuje vedení EU, nemá ani náhodou chránit před "hanobením" homosexuály (na těch eupapalášům určitě až tak nezáleží). Tento zákon má jediný jasný cíl. Kriminalizovat jakoukoliv kritiku Islámu (protože muslimové považují za hanobení všechno, co není po jejich). A důvod je také jasný. Je jím dlouhodobě prováděná politika islamizace Evropy. Jediné co není jasné, proč se má Evropa bez odporu nechat ovládnout Islámem.

.

B. Volarik 27.4.2016 4:41

Re: Autor je na velkém omylu

Panu Vintrovi: Přesně a jasně řečeno. Krátce a výstižně. Porovnávám s délkou článku pana Jocha....pan Joch plýtvá slovy.

V. Karda 27.4.2016 9:36

Re: Autor je na velkém omylu

Pane Volarik rád se k vám přidávám. Napsal jste to dřív než já.