3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Přemluv dědka a bábu podruhé

…a sice tentokrát o tom, že pravice dělá reformy ve jménu rozpočtové zodpovědnosti a pro blaho všeho lidu vytvořila protikorupční vládu!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 15.11.2011 15:16

Pan Rouček nezná "šibaly"?

Člověk by řekl, že pan Rouček dobře zná ty "šibaly", kteří k nám "přilákali" ty montovny, které vyrábějí pro své mateřské zahraniční podniky (říkáme tomu "náš" export), jež to pak výhodně reexportují do světa. A také ty banky, které české podnikatele úvěrují opravdu zřídka, vysávají nás nesmyslnými bankovními poplatky, a naše peníze posílají svým rozmařilým "matkám". A to všechno jenom za pouhou volební podporu "našimi" masmédii a reálnou vidinu koryt bruselských (komisařských, bankovních,...ba i koryt eu-parlamentních). Při nástupu k těm korytům mají zapomenout na zem svého původu. Nevím, jak toto pravidlo naši EU-Hujeři splní, když oni na svou zem zapomněli, kvůli těm korytům ji zradili a prodali už dávno.

J. Balcar 15.11.2011 11:17

A "tohle" dělá místopředsedu evropského parlamentu!

Pán nás opatruj.

J. Heincl 14.11.2011 22:21

A co Špidla?

Pan Rouček nám zatajil, asi z vrozené skromnosti, jaký věštecký titán vystoupil k důchodové reformě na poslední konferenci ČSSD. Vladimír Špidla svým spolustraníkům sdělil, že v roce 2060 bude podíl pracovníků k důchodcům 1,66:1, ale v roce 2090 se to zlepší na dnešní úroveň 2,06:1. Můžeme tedy být klidní.

O. Kadlec 14.11.2011 21:39

pane Rouček,

potíž naší země je v tom, že máte v podstatě pravdu. Jenže vaše ČSSD ten kredit ztratila dřív. To přece dostalo tuhle vládu, i ty dvě předchozí, k veslu. Králem bezkoncepčnosti je až dosud Miloš Zeman, který vešel do Strakovky a druhý den se začal teprve rozhlížet co tam bude dělat. Králem šašků byl Stanislav Gros, člověk který neuměl vůbec nic, ale "uměl v tom chodit". Králem bezzásadových politiků je dosud Jiří Paroubek, který si zničil pozici tím, jak neustále odvolával co slíbil, a považoval jakoukoli koncepci za přítěž, která zbytečně zavazuje. O Rathovi ani mluvit nebudeme. Zlatej John...

Jak se z tohodle může ČSSD vymotat? No tak možná, na třetí pokus, vyhrajete volby. Možná. Ale co s tím budete dělat to nevím a nemám špetku důvěry. Zas asi jenom dobrý kšefty. Na koncepci a dlouhodobý výhled se zase zapomene pod záminkou že na to neni.

Š. Hašek 14.11.2011 20:15

To snad není možné,

soudruh Rouček žije opravdu "strategickým rozhodováním", ve skutečnosti vytyčováním cílů na další pětiletky.

Četl jsem jeho článek pomalu a několikrát, a kromě kritiky vlády, která možná rozumně/vyčůraně nechává všechno na občanech a podnikatelích, protože není schopna se dohodnout na opravdovém finančním šetření, jsem nenašel nic. NIC!!!!

Tlachejte, soudruhu Roučku v EU, tady jste jen pro obveselení. Smutné obveselení.

L. David 14.11.2011 13:03

Co jiného čekat od socialisty (komunisty ?) Roučka

Snad jenom blábolení pomateného europoslance.

O. Uživatel 14.11.2011 10:54

Uživatel požádal o vymazání
J. Milfait 14.11.2011 12:40

Re: Ach jo. Bohužel tím, že blábolíte zastřete to na co byste jako opozice měli tepat.

Pane europoslanče,

Říká Vám něco jako Titanic na horní palubě se tančí a hraje orchestr a v podpalubí je obrovská díra kde se valí voda a loď se potápí.

K. Janyška 14.11.2011 9:10

Jděte do háje, zločinoidní popleto Roučku... Dzp.

P. Lenc 14.11.2011 9:07

Bože,

Rouček,čím dál rudější,čím dál blbější.A prolhanější.

J. Štrobl 14.11.2011 7:39

Jak se nám ti socani snaží

Po té, co si ODS a ČSSD rozdělily mezi sebe a své věrné 4 miliardy z hazardu, může pan Rouček o pravici a levici jen držet ústa. Naše politické scéna se rozděluje ne na pravici a levici, ale na ty co kradou a ty co nekradou. Přičemž těch druhých je o poznání méně. Je evidentní, že ti co kradou se mezi sebou dokážou bleskově dohodnout bez rozdílu politických stran a názorů - viz výše uvedené hlasování. A věrozvěsti typu pana Roučka mohou blábolit co chtějí, protože i těm méně bystrým lidem to konečně už začíná docházet.

J. Kunes 14.11.2011 6:19

pristi premluv babu

Vzhledem k hospodarskemu vyvoji v Evrope bych veril, ze u pristich voleb nejen v Cesu budou lide slyset na ruseni zbytecnych instituci jako je treba Evropsky paralament.

V. Hošek 14.11.2011 3:11

Pan autor se nám pěkně odhalil

ukázal se nám jako hňup a pokrytec, jen tak dál autore.

K. Drobková 14.11.2011 6:11

Hmm, a Vy ?

 Flusnout a utýct. Chytré a vznešené. Jen tak dál neautore.

P. Eugel 14.11.2011 7:46

Re: Hmm, a Vy ?

Hmmmmmmmm, a Vy????

K. Drobková 14.11.2011 8:02

Re: Hmm, a Vy ?

Ehmmm, a Vy ?

J. Hejna 14.11.2011 8:51

Re: Pan autor se nám pěkně odhalil

No to je mi novina!

T. Pansky 14.11.2011 1:19

Dekuji autorovi za jeho clanek plny nadeje. Ted je nam ...

... vsem jasne, ze v evropskem parlamentu muze sedet kdokoliv z nas, normalnich lidi, a stale by to bylo lepsi nez lide, ktere tam mame ted. ... Autor taktne zamlcuje neco podstatneho: za vlady CSSD, prestoze ceska ekonomika rostla solidnim tempem, zvysovalo se i zadluzeni Ceske republiky rekordnim tempem. Dale je treba zduraznit, ze nase dve nejvetsi politicke strany (CSSD a ODS) pri svem koalicnim vladnuti (jemuz eufeministicky rikaly "opozicni smlouva") naprosto nedelaly to, co bylo nutne. Tyto strany dobre vedely, ze reforma financovani duchodu musi prijit, ale zadna strana se k tomu neodhodlala. Dnesnim clankem tedy autor pouze ukazuje hloubku svych lzi (mozna, ze se autor pocita ke kom-istum, kteri temto lzim skutecne veri). top0625top@live.com

J. Kovaříček 14.11.2011 0:53

Jsou to jen řeči.....

Stále mne udivuje, když se vedou řeči o pravici či levici a je zřejmé, že autoři takových povídaček ani neví o čem mluví. Doporučuji nahlédnout do učebnice dějin a vyhledat si původ tohoto politického označování (hledejte pod heslem Francouzská revoluce!)

Jeví se mi, že v Čechách neexistuje politická pravice ani levice (tedy strana konzervativní a strana radikální), většina místních politků jsou evidentně lidé sebezájmu a tedy sebeprospěchu. Ty řeči o pravici či levici jen matou prostoduchý lid. Asi jediné praktické řešení by bylo vymézt tu pakáž z parlamentu, ze senátu a i z hradu a uvézt do správy státu osoby moudré a šlechtné. Jenže kde je najít? Ať se dívám na pravo či na levo, nikterak moc jich nevidím. Takže ono je to v Čechách přesně tak jak to má být.

Radost mám však z Moravy, tam lid místní dobré vínko popíjí a písně libé sobě pěje. Takže Moravané nám stále ukazují, že život je libý a krásný.

Přeji příjemný den.

T. Šmilauer 14.11.2011 7:18

Re: Jsou to jen řeči.....

Napsal jste to hezky. Ale kde vzít čestné lidi, kterým nejde jen o rychlé a bezpečné zbohatnutí za jakoukoliv cenu? Pokud se někdo takový do vysoké politiky dostane, buď se přizpůsobí smečce, nebo z politiky znechucen odejde.

Pravice a levice? U nás jen prázdné pojmy určené pro nemyslící. Pan Rouček se snaží vzbudit dojem, že ČSSD a ODS jsou političtí soupeři. Je to lživá rétorika. Jak funguje kozorcium těchto stran, bylo vidět v době "tolerančního patentu" a "opoziční smlouvy". Všechny ideje stranou, jen když urvu pro sebe co největší podíl. Není třeba chodit do minulosti, funguje to bezepečně na řadě radnic i na magistrátu v Praze.