28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Malá 11.2.2011 17:47

Překvapení politici

P á n o v é   a   d á m y  -všichni máme pravdu, ale co stím? Myslíte, že tuto hrůzu můžeme snášet ještě 3 roky? Do té doby tato naše elita a všichni gauneři s náí spojení ještě více zbohatnou, my ostatní ještě více zchudneme a naše vlast, na kterou jusme kdysi byli pyšní, bude totálě rozkradena/ to už je teď/, rozprodána cizincům a zplundrována.Slyšeli jste Kalouska- 4miliardy, o které okrade občany na povodňových daních, nedá postiženým obcím.Tak kde to jsme? Jak si to ten gauner může dovolit? A my všichni na to nic????

J. Marešová 11.2.2011 16:59

Na odlehčení

Dala jsem si práci a zjišťovala na Wikipedii, kolik je PS zastoupeno mezi poslanci lékařů - u všech poslanců není uvedeno vzdělání, ale z těch, u kterých je uvedeno - vychází, že jich je 21, tedy 10% - u mnohých ale vzdělání uvedeno není, u pana Pavla Ploce je v odbornosti uvedeno, že skákal na lyžích nejdál a u pana Jiřího Šlégra, že hrál dobře hokej. Také jsem zjistila, že pan Václav Klučka je poslancem od roku 1992 - jeho odbornost je tedy poslanec- nic jiného, než sedět v poslaneckých lavicích za těch 19 let už asi stejně neumí

J. Malá 11.2.2011 17:26

Re: Na odlehčení

Však už Kalousek nabídl Hegerovi 10lékařů. A senátuse přece říká zdravotní středisko, tam je jich také pár.A kolik lékařů je v různých zastupitelstvech!!A většina z nich současně pracuje v nemocnicích. Tak jak to mohou stíhat? V olomouci je náměstkem hejtmana lékař z kterési nemocnice a při šichtě v té nemocnici s ním, jako současně s náměstkem hejtmana, dělala rozhovor čt 24. Tak moc jsou páni doktoři přepracováni. Kdy už konečně napadne někoho, že dělat poslance či senátora by měla být práce na plný úvazek? Doktor je také pan Šťastný i ztracený Bém - oba za ODS.Bém se ztratil, nikdo neví kam, prý do Ohňové Země na 2 měsíce- no zkuste to v jakémkoliv zaměstnání a dokonce bez omluvy!!!A zaměstnání poslanec mají i Nečas, Marek Benda a mnoho dalších.A že by vzdělání mělo být základním pžedpokladem vykonávání této funkce je jasné nám, kteří si myslíme, že by tomu měli aspoň trochu rozumět.Ale naše elita má jiný názor- stačí prý poslušně dle pokynů zvedat ruku a do ničeho nemluvit. Jen se podívejte, kým se obsazují  místa ministrů.To naposledy za komunistů ministrem armády byl voják, minisrem vnitra policajt, zdravotnictví lékař- dnes vojákům může velet i prdelatá baba. Tak co chceme? To všechno kolem jsou důsledky neználkovství a zlodějen ve velkém.

J. Marešová 11.2.2011 16:08

Koho my to vlastně volíme?

Pláč poslanců nad snížením jejich platů a obviňování ministra financí je skoro drzost. Jak vypadá v PS hlasování o ostatních zákonech, když si sami nedokáží ohlídat i svoje platy? Zřejmě jim je dopředu doporučováno, jak mají hlasovat a nyní  poradci selhali. Platy našich politiků nejsou závratné, na rozdíl od ředitelů a vedoucích pracovníků ve státních firmách, jako České lesy, České dráhy. Český rozhlas,  ČSA, kde berou několik set měsíčně a vysoké roční odměny, po případě i zlaté padáky. Tyto výdobytky jim zajistila vláda ČSSD pana Špidly. Minulý týden byl v Hyde Parku ředitel VZP pan Horák, který přiznal měsíční plat 250 tisíc a roční odměnu 800 tisíc. Proti tomu jsou platy politiků minimální.

P. Fiala 11.2.2011 15:12

Vlády a poslanci

Ať pan Kalousek dělá co dělá, stále se mu nedaří tu naši politickou scénu definitivně zdevastovat. Až teď mu snad poslanci půjdou na ruku a dílo se podaří.

Nejsou to však již všichni nějaká "céčka"?

Proč je nevyměníme v dalších volbách ještě důkladněji?

J. Malá 11.2.2011 16:51

Re: Vlády a poslanci

Emailem proběhl příspěvek, ve kterém jkdosi spočítal, ža leden t.r., kdy sněmovna ani senát se nesešli, měli prodloužené vánoce až do l.února, nás stál 31 milionů na jejich platech. A to, jak jsem si spočetla, nebylo zdaleka všechno, neboť nebylo spočteno množství dalších náhrad. A to tedy nikomu z nich nepřipadalo divné, že berou plat, aniž by jedinkrát byli v práci?Za uplanulý rok se sešli 61x- není to málo od července, kdy složili přísahu, rozdělili si příplatky za různé funkce a 2 měsíce měli prázdniny? Dívejte se na přenosy ze sněmovny- přítomno 150, omluven jeden. v sále 59. ostatní v přilehlé hospodě.Na nekolikeré zazvonění přiběhnou a hlasují, ani neví o čem, Tak ať se nediví, že něco zmrší-jenže tentokrát to bylo o nich, tak to je štve. Kdyby se jednal o národ , tak to je jim jedno, ani nepřiznají, že udělali chybu.A co jejich cestovní agentura?O Mikuláši se Marek Benda s třlupou kamarádů vrátil z Taiwanu- co tam hledali, když sněmovna téměř ještě nazačala pracovat?Tak jako se teď dovídáme , že Rath v době svého ministrování sebral spolek kamarádů a vyjeli si do Saudské Arabie.Co to asi stálo a co tam náš ministr zdravotnictví hledal? Jak se jim může ztratit poslanec Bém?Nikdo neví, kde je, ale něklteří si myslí, že v Ohňové Zemi a že se vrátí za 2 měsíce. Zkuste to kdokoliv v jakémkoliv  zaměstnání!!!!Už byste se ani nemuseli vracet Takže naši  d r a z í   p o s l a n c i , taky bychom vás bez rozdílu už nejradši neviděli., měli by do Ohňové Země odjet všichni a už se nevracet.

J. Urban 11.2.2011 12:56

Páni poslanci

se vám divím, že za tu mrzkou mzdu tu těžkou práci děláte. Seberte se a jděte od toho, každý z vás je vysoce kvalifikovaný odborník, který z fleku může v čemkoliv úspěšně podnikat či odpovědně nastoupit do managementu nějaké soukromé firmy.

R. Tichý 11.2.2011 12:30

Velká výplata=kvalitní lidé?

Nelíbí se mi, když čestnost a nekorumpovatelnost je dávána do souvislosti s výší legálního příjmu. Možná je to odrazem skutečnosti, že u nás si lze koupit všechno - alespoň mezi lidmi na zajímavých postech státní správy.

P. Hofman 11.2.2011 9:36

Moudří politikové

Kdyby to člověk už dříve nevěděl, řekl by si: tristní pohled.

Taky jsem při přečtení této zprávy (včera či předevčírem) zajásal s chutě se počůral smíchy. Pak jsem se probral.

Budou-li mít až o dvacku míň, tak to neznamená (jak bychom se mohli naivně domnívat) že se budou mít o tu dvacku hůř. Nikoliv. O to míň dají svým poradcům, takže (aniž bych měl o jejích poradcích valného mínění) budou se rozhodovat dle vlastního rozumu. A to nám teda pomáhej Pánbůh.

V. Batala 11.2.2011 9:05

To nejpodstatnější

je na téhle legraci ale to, co to vypovídá o kvalitě práce poslanců v naší zemi. Banda diletantů něco zmrví a všimnou si toho jen proto, že obrali sebe a viděj to na vejplatě. Když se to týká eráru je jim to jedno a nebo to ani nevědi, protože jak vidno nevědí o čem hlasujou a nebo hůř nerozumí tomu o čem rozhodují. A tahle skupina hotentotů, který nevědi, rozhodujou o zdravotnictví, armádě, energeticea justici a neuměj si spočítat ani vlastní vejplatu!!!!!!!!!!!

J. Hejna 11.2.2011 9:53

Re: To nejpodstatnější

Hotentot znamená blbec nebo lump?

P. Čech 11.2.2011 12:10

Re: To nejpodstatnější

Hotentot je jedním z kmenů afrických černochů. Zde je asi míněn jako magor.

J. Malá 11.2.2011 17:32

Re: To nejpodstatnější

Znamená obojí, blbec alump a to největšího kalibru.

P. Čech 11.2.2011 8:49

Mají to, co si sami odhlasovali.

Patří jim to a je to ještě málo za "práci", kterou odvádějí. Za kvalitu zákonů, které zatím schválili by zasloužili, stejně jako jiní zaměstnanci, minimální mzdu. Ptám se: Kdo zadlužil stát? Poslanci. Kdo schvaluje neustále schodkový rozpočet? Poslanci. Kdo je podepsán pod schválením zákonů, které je nedlouho po schválení třeba měnit? Poslanci.Kdo dělá ostudu státu svým vulgárním vystupováním v parlamentu? Někteří poslanci. Kdo brání smysluplnému řešení státních problémů? Poslanci. Kdo porušuje svůj ústavní poslanecký slib tím, že hájí zájmy svých politických stran a ne všeho lidu, jak slíbil? Naprostá většina poslanců.Kdo nedělá naprosto nic pro změnu systému, který se neosvědčuje a který nevyhovuje většině občanů? Poslanci. Ovšem, jsou mezi nimi výjimky. Ty jsou však mizivé a jsou politickými stranami rychle ze sněmovny odstraněny. To vše na straně jedné. Na straně druhé, kterýkoliv člověk, který pobírá za svou práci jakékoliv finanční ohodnocení v případě podobně nekvalitní práce obdrží minimální mzdu, pokud není okamžitě  propuštěn. To má být ona demokracie? To je ona svoboda? Nikoliv. Stav, kdy někteří občané (poslanci jsou také především občany) mohou beztrestně porušovat zákony a ústavu a hlavně stav, kdy tito škodí obyvatelstvu své země, tedy státu,také beztrestně, není stavem demokratickým, nýbrž diktátorským. Místo toho, aby pokorně přijali to, co si sami odhlasovali, protestují proti snížení svých nezasloužených platů, o jakých se snad 90% obyvatel, kteří svou práci odvádějí kvalitně ani nezdá. Je mi z nich na zvracení.

A. Reček 11.2.2011 8:36

Na něco autor zapoměl.

Totiž prvními kteří projevili znechucení z úbytku přísunu peněž byli poslanci ČSSD. Ohánět se státními zaměstnanci je zbytečné, je už pozdě. Ti poslanci také moc toho sociálního cítění v sobě nemají. Ale ohánět se s ním dovedou dokonale, zvláště před volbami.

P. Čech 11.2.2011 9:06

Re: Na něco autor zapoměl.

Prosím, nepleťte sem politické strany. Všichni poslanci se chovají stejně a to nezávisle na tom, z které strany jsou. Někteří více stejně a někteří méně.

V. Kain 11.2.2011 8:31

Překvapení politici

Když budou mít tučné platy,tak to přiláká více kvalitních jedinců.Možná by do senátu přišlo více Gajdůškových a nebo Štěchů.Tak před takovými nám Pán Bůh pomáhej.

P. Čech 11.2.2011 9:03

Re: Překvapení politici

Žádné štědré placení za odvedenou práci netvoří kvalitu této. Má tomu být právě naopak. Kvalita má vytvářet štědré placení. Je třeba se podívat na to, kdo odchází do politiky.Nikoliv ten, kdo pracuje dobře a je za svou práci kvalitně placen, ale ten, kdo je neúspěšný a umí pouze lhát a prázdně žvanit. O tom to je.Navrhoval bych systém odměňování poslanců postavit na zcela jiný základ. Na základ který by tvořil státní rozpočet. V případě jeho vyrovnanosti by poslanec obdržel průměrnou mzdu. V případě jeho přebytkovosti by mohla jeho mzda růst a v případě schodkovosti klesat. Jedině takovýto systém může mít motivační charakter.

B. Šourek 11.2.2011 11:49

Re: Překvapení politici

To se mi líbí. Klidně by ten průměr mohl být i nadprůměrný, ale závislost na hospodářských výsledcích je skvělá myšlenka. Kterápak politická strana by nám však něco takového prosadila? (Co "prosadila", chtěla prosadit!)

P. Čech 11.2.2011 12:09

Re: Překvapení politici

Žádná a proto to sem píšu. Systém vlády a moci politických stran je nejen překonaný, ale i kontraproduktivní a nedemokratický. Zatím nám vždy strany ukázaly , že vládnou ve svém zájmu a ve svůj prospěch. Nikoliv vzájmu a ve prospěch občanů. Ať je státní rozpočet, který tvoří a schvalují přebytkový, vyrovnaný či schodkový, jejich financování z něj je stejné. Ať je rozpočet jakýkoliv, poslanci a senátoři jsou placeni nezávisle na tom. Proč by se tedy snažili? Nic je k oné snaze nemotivuje. Ani volební systém, kdy jsou na volitelných místech nadiktováni voličům a předem tak již zvoleni. Špatný je již celý systém, počínaje ústavou. Kdy už to konečně lidé, opět politickými stranami pravým či levým zaškatulkováním zhlouplí pochopí?

F. Doušek 11.2.2011 0:16

Možná teď i poslancům a vládě dojde, že když deklarují

zdražení elektřiny o "průměrných" 5%, reálně někomu zdraží o 12%.

V. Batala 11.2.2011 9:09

Re: Možná teď i poslancům a vládě dojde, že když deklarují

Jim to nedojde, daně a procenta jak vidno ,není jejich šálek kávy.