6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dušan Streit 4.1.2009 18:28

ČSSD a dnešní ODS se liší nepodstatně

viz: http://streit.blog.idnes.cz/c/61789/Potupne-oranzovejici-ptak-Mirka-Topolanka.html

Přijde nás to všechny draho:

http://streit.blog.idnes.cz/c/63328/Fatalni-rok-2008.html

Monte Christo 4.1.2009 19:31

Re: ČSSD a dnešní ODS se liší nepodstatně

Vidim,ze aspon par lidi premysly v CR Dekuji Vam...Vite kazdy kdo si hraje s ohnem toho jednou sam ohen spali...To je veta meho kamarada v NY Italskeho puvodu...Pokud pochopi nasi politici vaznosti situace ve ktere se ted nachazeji pujdou se poradit s min.zahranici CR ten jim to oklikou vysvetli,avsak musi ho pochopit...Je to jeden s mala lidi v CR ktery vi co se bude dit do budoucna...A jakou ulohu bude hrat CR v Evrope do budoucna...Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

Karel 4.1.2009 22:29

Re: ČSSD a dnešní ODS se liší nepodstatně

Máte pravdu,

ať dělá v ČSA tunel Tvrdík nebo Kočárník, stojí to stejně. My platíme, oni berou.

K.

gnom 4.1.2009 14:55

Stačí se jen zamyslet

koho měl Kristus po levici a koho po pravici. Jeden za osmnáct a druhý za dvacet.

Monte Christo 4.1.2009 18:58

Re: Stačí se jen zamyslet

Kristus velmi dobre vedel koho mit po sve levici a pravici...Tito ucenci pak predavaly jeho uceni dale...A clovek ba ani nerekl zachovalo se dodnes...Rekneme treba svatek vanocni...Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

Monte Christo 4.1.2009 12:40

Kez bych se mylil....

Ve vecech s nimiz jsem se osobne setkal...Je scela zajimave ze na jedne strane se nam penize scela vytraceji v milionech a to samozrejme nikomu nevadi ve zlatych padacich odstupujicich reditelu nemocnic atd...A na druhe strane si rikame o placeni v nemocnicich ci poplatcich u lekare...Je alarmujici fakt,ze platime velke financni prostredky za leky ci osetreni,kdyz si cely narod vybral penize na nektere pristroje verejnou sbirkou....Je velka skoda ze jak CSSD ci ODS si tato fakta neuvedomuji a kazdy chce jen presvedcit narod o sve pravde ale uprime receno za statni penize....Uz i prezident ktery byl vzdy zastance ODS se bohuzel musel vzdat teto strany protoze se nemohl divat na nektere veci s pohledu cloveka...Bylo by nadmiru rozumne se podivat co se deje a konecne dat hlavy dohromady,protoze dnes se na nas diva cela evropa ba i cely svet...

Panove a damy zastupujici nejen inteligenci teto zeme vzbudte se a s rozumem se chovejte nejen na domaci pol.scene ale i v zahranici...At uloha kterou nam sverila cela EU bude dohrana do vytezneho konce....

Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

petr 4.1.2009 10:31

Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

Kampaň ČSSD byla tvrdá, to ano, ale ukazuje se, že ne lživá, tak jako zpravodajské hry ala Kubice a následné shánění "konstruktivních poslanců"....Věřte, že to co se povedlo v 90. letech, kdy se za rádobypravicových keců kradlo ve velkém, se už ODS nepodaří!;-PA mimochodem,k tomu dluhu-ten se zvedl díky sanaci zlodějin z 90.let.Takže lež jako věž, ale vy si zas začnete vymýšlet další, když tohle nezabere apočase zase budete opakovat to samé.Ono totiž přesvědčit většinu aby se nechala obrat dá fušku, že:-P

ucitelas 4.1.2009 11:45

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

co ti kdo ukradl; hlásil jsi to.pokud ne tak jsi blb

petr 4.1.2009 12:10

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

Tunelling znají až v USA;-DTak se uklidni, a přestaň osobně napadat ty jeden modrý primitive!!Rv

jirka.s. 4.1.2009 12:31

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

co ti kdo ukradl; hlásil jsi to.pokud ne tak jsi blb ;-)

loula 4.1.2009 18:01

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

V Praze mě pětkrát vykradli auto, ale s tím ODS nemá nic společného. ODS má ale hodně společného hodně např s danovými podvody s LTO ( odhadují se na 60 mld). Pravda, ty oleje nebyly moje, takže se mě nic neztratilo, ale ten výpadek v příjmech rozpočtu jsme museli zaplatit všichni. ODS má např dost společného s bankovním socialismem (např. pan Charouz nechal sekeru 4,5 mld a takových bylo). Také to nebyly moje peníze, nicméně jsem to opět museli zaplatit všíchni.

Quido 4.1.2009 14:50

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

Hm, jak se tak dívám, (ucitelas, jirka..), tak Ján ský vršek organizuje už i nedělní směny. Překonal i komouše, za těch to byly jen mimořádné pracovní soboty.

boro 4.1.2009 18:37

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

R^VV

vodák 4.1.2009 23:22

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

Co vám kdo ukrad? Nahlásiljste to, Jestli ne tak jste ... 

krakonoš 4.1.2009 23:37

Re: Trochu jsem se musel uklidnit abych mohl reagovat...

Hlásili jsme. Vyšetřovatel oznámení odložil s tím, že se sice chyba stala, ale že nešlo o krádež, nýbrž o manažerskou chybu!!! Takže někdo tady může lhát a krást zcela beztrestně, zejména, když je členem té ,,správné" strany. A říkat o sanaci zlodějen, spáchaných Tuneldědkovou vládou, že je to rozkrádání, je vrchol modré drzosti! Po dvou letech vlády ODS se totálně hroutí sklářský průmysl a zahraniční dluh stoupl na 1,5 bilionu! Ale protože za to může ODS, tak je to zřejmě v pořádku!

tich@dohoda 4.1.2009 9:31

Zvýšení nájmů - no, ti, kdož bydlí za tržní nájem žádné nepocítili, ti kdož parazitují na regulovaném si na to za ta léta jistě našporovali, když platili proti neregulovaným polovinu, třetinu i méně.

ano soudruhu Juraxi /viz vas titulek/ .Vy jako komunista pochopitelne budete vzdy pouzivat komunisticke/bolsevicke "argumenty" :-) .Ja vybec nejsem proti trznimu najemnemu, za predpokladu, ze se cinzak/nebyt. prostory koupily/postavily za trzni ceny . Coz u stavajicich bytu s regulovanym najemnym neplati ani nahodou. Ty byty byly casto prodany i s najemniky za cca 10% trzni ceny, soudruzi majitele do tech bytu temer vubec neinvestovali, ovsem najemne chteji trzni. Klasicke modre bolsevicke hurwy. Drahy soudruhu, postavit si cinzak v CR muzete uz cca 20 let a klidne v nem muzete nasadit trzni najem dle vaseho uvazeni. A s tou zneuzivanou nemocenskou, ano, soudruh podnikatel ve stavebnictvi nemel v zime praci pro zamestnance, tak je poslal na nemocenskou /par mesicu/ .Ten stejny "podnikatel" potom volil modre bolsany a nadaval, jak socani spatne hospodari, protoze jsou vysoke mandatorni vydaje. Prakticky vsechny verejne zakazky jsou predrazene, cili se pres spratelene politiky tuneluje statni/verejny rozpocet. Poslednich 8 let ovladali kraje modri bolsani, kolik set miliard Kc zmizelo touto formou v kapsach modrych bolseviku /pochopitelne nejen jich/ . Ovsem prave modri bolsani nejvice rvali o tom, jak socani spatne hospodari. Clovek tomu ani nechce verit, vy jste jeste vetsi hurwy, nez byli vasi rudi brachove soudruhu juraxi. Cest :-)

Jura Jurax 4.1.2009 15:44

Re: Zvýšení nájmů - no, ti, kdož bydlí za tržní nájem žádné nepocítili, ti kdož parazitují na regulovaném si na to za ta léta jistě našporovali, když platili proti neregulovaným polovinu, třetinu i méně.

No jo, dohodo, co taky jiného od Vás čekat ... vesměs vulgarity ... (Y)

Jura Jurax 4.1.2009 16:08

Re: Zvýšení nájmů - no, ti, kdož bydlí za tržní nájem žádné nepocítili, ti kdož parazitují na regulovaném si na to za ta léta jistě našporovali, když platili proti neregulovaným polovinu, třetinu i méně.

Ja vybec nejsem proti trznimu najemnemu, za predpokladu, ze se cinzak/nebyt. prostory koupily/postavily za trzni ceny . Coz u stavajicich bytu s regulovanym najemnym neplati ani nahodou. Blbost. Domy postavené před rokem 1948 za tržní ceny postaveny byly ... a domy za bolševika taky, akorát to nebylo vidět, protože systém cen byl všelijak pokřiven.

 Ty byty byly casto prodany i s najemniky za cca 10% trzni ceny, soudruzi majitele do tech bytu temer vubec neinvestovali, ovsem najemne chteji trzni. Typická demagogie rudého propagandisty. Jak často byly ty byty prodány i s nájemníky za těch 10%? Jestli vůbec, tak vyjímečně - byty se vždy nabízely k odkupu nájemníkům, a za 10% tržní ceny - i méně - si je tito s radostí kupovali i s pomocí širokého příbuzenstva; a kdo na to fakt neměl, bez problémů svůj byt vyměnil s někým, kdo měl zájem, a ještě zhrábl tzv. odstupné - pochopitelně načerno a nedaněné. Pouze ti, kdož spekulovali, že regulovaný nájem je nižší než náklady na udržování vlastního bytu - a ono tomu nezřídka tak bylo, najmě v domech za bolševika neudržovaných - teď pláčou. Jiná věc byla restituce - ovšem restituované domy byly kdysi bolševiky zcizeny a nyní vráceny ve stavu různém - nezřídka zdevastovaném; nájemníci je za levný nájem vybydleli a teď se diví. Proč by měl restituent majitel nemovitosti dotovat své nájemníky?

Dušan Polanský 4.1.2009 8:54

Dobře pro ODS, že jste nevedl její kampaň,

dopadla by ještě hůř. ČSSD zadlužila ... Prosím Vás kdo vymyslel ČKAgenturu, žumpu na dluhy. Kdo vykázal např. v roce 1997 nízký státní dluh a přitom již desítky miliard Kč dluhů byly převedeny na tuto žumpu, a Klaus se vychvaloval jak dobře hispodaří.  Kdy začalo itenzivní tunelování bank a podniků? Topné oleje, kdo nechtěl rovnou daň? Richard Salzmann bez mrknutí oka odepsal 9 miliard, a my je cvakáme. Topolánkova vláda se stará jenom obohaté.  Tyhle bláboly co píšete, jsou asi  určené pro ODSácké mladé blbečky, co si nic nepamatují a sní o tom, že budou drzí a bohatí nebo alespoň se zažijí do nějakého státního výzkumného ústavu, nacpaného pravičáky, o něž se musí touto formou postarat stát.   Doufám že jste alespoň podnikatel a nepíšete tyhle bláboly v práci coby státní zaměstnanec.  A ještě něco: pro ODS vždy byli a budou obyčejní lidé nic.

Ludva 4.1.2009 9:08

Re: Dobře pro ODS, že jste nevedl její kampaň,

A z čeho se ty vytunelované banky musely sanovat, aby se daly zprivatizovat ? To se to pak kritizuje zadlužování. A mimochodem, jestliže je letos tak nízký deficit rozpočtu (20 mld.Kč), tak se nějak nemluví, že zahraniční zadlužení stouplo za 3/4 roku o 160 mld. Když šetří stát, tak se zadlužují jiní.

jirka.s. 4.1.2009 12:37

Re:Zahraniční zadlužení

Jó, milánku, někde se holt musí sehnat prachy, alespoň na splácení úroků (5O miliard ročně)těch sosáckých dluhů! A v česku už státu nepůjčí ani hluchá slepá stoletá babička! ;-P

Ludva 4.1.2009 8:48

Nejhorší varianta

pro dost lidí je tato: bude schválen radar a nebude schválena Lisabonská smlouva. Každý neuvažuje jako autor.

Tino 4.1.2009 6:32

Sázka na rozum je u nás chybou!

Nejde vrátit čas a změnit předvolební snahy. Lze se jen poučit pro příští volební čas. ODS neznámo proč sázela na rozum voličů a umírněně reagovala v předvolební kampani do krajských zastupitelstev. Očekávala patrně, že umírněností a rozumem přesvědčí.

Je to bláhovost očekávat rozum od masy. Masa potřebuje manipulaci jako koza drbání. Masu nezajímá rozumný argument. Masu zajímá jen a především slib lepších zítřků a ne slib utrpení vlastní kapsy.

Při debatě s jednotlivcem lze fakty utlouct hloupé námitky. To by ale znamenalo ke každému hlupáku přidělit jednoho rozumného. A stejně i tak by bylo pochybné zda by dotyčný nakonec podlehl při volbě a volil reformní stranu.

Lidi nechtějí reformy. Chtějí mít bene. Hned a okamžitě a s co nejmenší námahou. A tak je věru víc než těžké proti vůli obrovské masy prosadit nechtěné. ODS slibovala ústy Topolánka, že reformy prosadí do třech měsíců po vstupu do koaliční vlády. A dodnes dokázala jen tak málo, že nechtěná reforma nemá žádnou šanci. Ikdyby se Topolánek rozkrájel, dnes už je reforma nerealizovatelná, protože je jednoduše na všechno příliš pozdě.

Když to nešlo do oněch třech měsíců, měl Topolánek složit vládu a nezahazovat ODSku trapnými kompromisy s levicovými Zelenými i obojetnými Lidovci!

petr 4.1.2009 10:37

Re: Sázka na rozum je u nás chybou!

Zajímavé, že z těm reformám ODS čouhá zlodějina jako sláma z bot(zdravot.) a bene mají nadprůměrně vydělávající(daně).To se pak utahují opasky moc špatně...;-)Pak ještě lidem vynadejte do bolševiků8-oBravo!!

karel 4.1.2009 0:16

ODS.

Pane Svobodo ODS neprohrala volby pro špatnou kampaň ale pro špatnou politiku. Poškodila většinu lidi, daně snižili jenom nejbohatšim. Duchodci volili proti ODS proto že inflace po zvyšeni nižši sazby daně stoupla na 7,5% pro duchodce to dělalo možna 10% a přidano dostali do srpna 340kč. Dale zavedeni poplatku ve zdravotnictvi(kdo četl smlouvu s občany podepsanou Topolankem vi že tam bylo vyslovně napsano že žadne poplatky ani zvyšena spoluučast nebude.) skokove zvyšeni najmu. Lidi pracujici ve mzdě prvni 3. dny nemocenske bez peněz (to jsou pravě dny kdy nemocny člověk se těžko přemuže jit do prace, potom odchod do duchodu 65. letech( nevim kdo kromě poslancu muže 65.letech podavat solidni pracovni vykon. Potom učitele, statni zaměstnaci minimalni narust mezd ktery nepokryje zdaleka inflaci. Proto je ODS stranou protilidovou, stranou pro bohate a tunelaře.

Jura Jurax 4.1.2009 0:56

Re: ODS.

Zdaleka nejsem nejbohatší, ale daň ze mzdy mi klesla. Chcete říci, že někomu daň ze mzdy neklesla? Je fakt, že zvýšení nižší sazby DPH si z toho ukouslo. Mimochodem, prozraďte sumu, od níž je podle Vás možno zaměstnance vřadit do kategorie nejbohatších a nezaslouží si tudíž snížení daně ze mzdy? 

Ostatně daň ze mzdy je nejspravedlivější možná - percentuelně pro všechny stejná, tak co proti tomu máte? Mimochodem díky odpočtům stejně rovná není - při 10000 hrubého je celkové daňové zatížení (daň ze mzdy + daň sociální + daň zdravotní) 34%, při 30000 už 43% a při 50000 celých 45%; láme se to až při příjmech nad 100000 díky stropu zdravotní a sociální daně. Počítáno pro bezdětného zdravého. Viz http://www.euroekonom.cz/dane-kalkulacka.php nebo http://www.finance.cz/dane-a-mzda/financni-kalkulacky/mzdovy-kalkulator/

A první tři dny nemocenské bez peněz nikoho nezabijí, ale zato to výrazně omezuje zvyk malých firem doporučit zaměstnancům hození se marod, není-li kšeft a tudíž šetří peníze pro skutečně nemocné. A taky to omezuje výhodnost hodit se marod před vánoci na velký úklid a tak.

Odchod do důchodu v pětašedesáti není nic moc, ale stávající demografický vývoj neumožňuje jiné řešení - důchodový systém je průběžný a na jednoho důchodce dělá čím dál tím víc pracujících. Alternativou by bylo výrazně zvýšit sociální daň nebo zkrouhnout důchody. Co myslíte, co by bylo lepší? O svrchovaně potřebné důchodové reformě se akorát kecá, socani za osm let udělali kulové a modří ptáci teď těžko něco prosadí. A socani zas udělají kulové.

Zvýšení nájmů - no, ti, kdož bydlí za tržní nájem žádné nepocítili, ti kdož parazitují na regulovaném si na to za ta léta jistě našporovali, když platili proti neregulovaným polovinu, třetinu i méně.

anti-Kalousek 3.1.2009 23:33

Pravda, pravda, o Kalouskovi ...

Nooo, je pravda, že kdyby Hamás vystřelil raketu, která by byla nějakým magnetem určena pro největší S.V.I.N.I. na světě, tak ta raketa by musela zamířit na střední Evropu, najít ministerstvo financí, zaměřit se na kancelář hlavního šéfa - a trefit Kalouska. Možná proto tak prosazuje radar,nooo ....

Jura Jurax 4.1.2009 0:11

Re: Pravda, pravda, o Kalouskovi ...

8-o8-o8-o 

jirka.s. 4.1.2009 12:40

Re: Pravda, pravda, o Kalouskovi ...

Díváš se evidentně od rána do večera na americké sci-fi. Běž raději v této bohulibé činnosti pokračovat, jinak bude celé P.T. psovské obecenstvo vědět jaký jsi magor! ;-(

LadaHaksna 3.1.2009 22:27

díky destruktivní politice ČSSD na nás dopadnou v netušené míře důsledky světových ekonomických problémů... no teď si ukázal zuby (modrý), ale proč díky?