19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Předvolání Bakaly, divadlo pro veřejnost

Členové poslanecké vyšetřovací komise, která zkoumá okolnosti privatizace OKD po té, co Zdeněk Bakala, jako bývalý majitel černouhelné společnosti se před ní nedostavil a odmítl svědeckou výpověď, oznámili, že si ho nechají předvolat policií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 3.9.2018 23:50

Re: náhodnost čistě podobná

Bakala je z něčeho obviněn?

L. Novák 3.9.2018 23:30

Re: BAKALA

A z čeho byste chtěl Bakalu obvinit? Že dokázal vydělat miliardy? No fuj! To je přece třídní nepřítel, že?

To se člověk diví, co všechno z českého voliče vyleze, když propere veřejně svůj mozek... :-P

V. Klepetko 3.9.2018 22:48

Re: Už dlouho ne.

Možná. Jednostranná zaujatost se dá omluvit, když je někdo něčím zaslepen. Z tohoto článku ale nečpí pomýlenost, ale sprostá a zaplacená manipulace, které autor sám nevěří.

A takový on nebýval ani v tom Mladém Světě...

Š. Hašek 3.9.2018 22:14

Re: Ostatní strany o tom věděly?

Ale špektákl to je. Kamery, reflektory, ...... , předseda komise nějak nezvládá ani mluvení do televize. Ať jdou do háje. A prokurátoři řeší nějaké kabelky za 111 111.11Kč. S pomocí samopalníků a řetězů. Ať jdou do háje!

Š. Hašek 3.9.2018 22:10

Re: BAKALA

Budu souhlasit.

Ale nemám sebemenší problém s tím, že Bakala bude jednoduše obviněn a doveden rutinně v klepetech. Na policii. Do vazby, miliardy jsou miliardy. Bez kamer a blbečků z televize. Vypadá to dost na to, že by mohla policie nechat ještě vedle vykysat Sobotku - kdo dřív bude zpívat. Sobotka by se na samotce rozplakal do měsíce. Není mi jich líto a nezávidím majetek. Jen nemám rád tento způsob prodeje a tyto cenové veletoče, Sobotkův majetek to nebyl!!!

Termín pro ty naše svazácké námořní lupiče, kteří si hrajou na americký film mi berete z úst. Dnes byl Ferjenčík v TV, no, radost sama - z rozpočtového výboru, já se picnu.

J. Lepka 3.9.2018 19:10

Re: Vidím to jinak

To bude tím, že nechápete, že ne všichni novináři jsou placeni Babišem.

J. Lepka 3.9.2018 19:08

Re: BAKALA

Pan Bakala není můj šálek kávy, přesto, zřejmě na rozdíl od vás chápu, proč se odmítl bavit s partou postpubertálních skautíků s obsedantní ideou, že jsou politici. I u soudu, jako obžalovaný máte právo odmítnout výpověď z několika pochopitelných důvodů. Stejně pan Bakala odmítl vypovídat o okolnostech, jež současně řeší soud, dokonce to i odůvodnil, přesto ten namachrovaný pirát vyhrožuje i když si mohl a měl zjistit, zda takový soud neprobíhá a zda náhodou nefušuje do řemesla právníkům.

J. Peřina 3.9.2018 17:36

Re: Taky jsem si myslel,

Tak by mně zajímalo,kde jste na takový nesmysl přišel,nebo kdo Vám to poradil?Že by někdo od pirátů?Přečtěte si to ještě jednou a pomalu,aby jste to pochopil.Pan Hvížďala to napsal velmi erudovaně,ale Vy jste to nepochopil,takže ještě jednou a pomalu,jak jsem Vám to už doporučil.

L. Novák 3.9.2018 17:05

Re: Bakala...

Přesně tak! ;-)

L. Novák 3.9.2018 17:02

Re: Ostatní strany o tom věděly?

Věechny dosud sestavené "parlamentní vyšetřovací komise" byly k smíchu stejně, jako výsledky jejich práce. Kolik peněz to zbytečně stálo daňové poplatníky, by stálo za to zjistit... :-P

L. Novák 3.9.2018 17:00

Re: BAKALA

Naopak. Není žádný důvod, proč by se Bakala měl osobně představit před evidentními blbci, kteří jej o to žádají. :-)

L. Novák 3.9.2018 16:58

Re: Taky jsem si myslel,

Byl jsem zvědav, kdo k seriózně napsanému článku napíše první nehoráznou pitomost. A ejhle! Jste první na řadě... od posledního komentáře... :-D

F. Kusák 3.9.2018 15:26

Taky jsem si myslel,

že pan Hvížďala býval slušným člověkem, ale že je schopen napsat takovouto filipiku proti komisi, která zkoumá jinou, než vysloveně trestní vinu Bakaly. Člověka, který mnoho let uplácel politickou scénu u nás, tvářil se, jako slušný občan a podnikatel a přitom byly jeho úmysly hnány jen vlastním prospěchem a hamižností. On je namočen a navázán na mnoho kauz včetně i té poslední, která je označována jako kauza lithium. Moc by mě zajímalo v jakém se ty tzv. průzkumné práce nacházejí. Sice se o tom nepíše, to ale neznamená, že ty pochybnosti neexistují.

B. Rybák 3.9.2018 15:04

BAKALA

Přestože tu Pan Bakala má značný majetek, nemůže vstoupit na území našeho státu, protože by byl zatčen a předveden přinejmenším jako velmi důležitý svědek!

Kdyby to byl slušný člověk, tak by se přišel obhájit a nebál by se vstoupit na území členského státu EU (v níž má určitě mnoho "přátel")!

A. Alda 3.9.2018 14:51

Už dlouho ne.

Poctivý novinář je ten, který píše pravdu bez ohledu na své politické názory a bez ohledu na osobní sympatie či antipatie. Nedovolí-li mu jeho osobní zaujetí psát pravdu, nepíše nic.

A to pan Hvížďala asi nenaplňoval nikdy. Ani v letech 1966 - 1970, kdy byl novinářem Mladého světa.

A. Alda 3.9.2018 14:46

Ostatní strany o tom věděly?

Strana (žádná) neví nic. Jen jednotliví poslanci mohou n

A dále pak nutno konstatovat, že je-li už orgán (padlamentní komis) ustanoven, musí učinit všechny dostupné kroky k naplnění svého účelu, i když ví, že daný krok nebude úspěšný. Jediným důvodem pro neučinění nějakého kroku je výmluva na procesní ekonomii, což v tomto případě nepřipadá v úvahu.

J. Toman 3.9.2018 14:29

náhodnost čistě podobná

Pan Bakala byl či ještě je, ten kdo využívá nedokonalosti českých zákonů. Pokud tak učinil třeba Babiš tak se novináři předbíhají, kdo napíše větší hloupost o jeho údajné trestné činnosti.

V. Klepetko 3.9.2018 13:34

Pan Hvížďala napsal text, jako by byl nějaký Bakalův slouha.

Škoda, býval to poctivý novinář!

Takhle se vyhubí sami :-(((((((

P. Khail 3.9.2018 11:28

Re: Vidím to jinak

Proč upřímně? Je to pravda nebo ne, tak zní otázka. Já myslím, že to pravda je, pokud máte jiné informace sem s nimi!

P. Harabaska 3.9.2018 11:11

Přesně tak. Divadélko.

Zdalipak se policii již podařilo dostihnout p. Šťávu kvůli podání vysvětlení k případu Diag Human, po němž toužila, když byla aféra tak žhavá? Tehdy se jí nepodařilo toho pána zastihnout, zatímco on pobýval na svém zámku v Bechyni a byl spatřen v restauraci místního hotelu s politikem tamtéž velmi známým.

V. Kříž 3.9.2018 10:03

Bakala...

... nenese vinu za nic. Neschpní, hloupí, či úplatní viníci sedí dodnes - pokud neumřeli - v parlamentu či vládě a pokud ne tam, jistě mají jeden či více šolichů, kterými jsou přisáti na státním rozpočtu.

F. Navrátil 3.9.2018 8:18

Vidím to jinak

Od Bakalova zaměstnance nezní text zcela upřímně.