18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Předčasné volby? Nic než strašák

Tentokrát Andrej Babiš zamrznul v čase. Když o víkendu opakovaně pohrozil, že když nenajde partnery pro vznik nové vlády, otevře se cesta k předčasným volbám, na pár okolností zapomněl. Především, že hnutí ANO nemá sílu je zařídit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 8.2.2018 9:00

Vidím to jinak, pane Jelínku

Sněmovnu může podle ústavy rozpustit prezident. On sice řekl, že to neudělá, ale již neřekl, kdy to neudělá. Pokud nechce, ab ypo celé volební období vládla vláda bez důvěry parlamentu (v demisi), což je možné, ale nevídané, bude tuto eventualitu jistě zvažovat. Nechme se překvapit, nepředbíhejme. Své slovo zde má ještě předseda sněmovny.

I. Mentlík 8.2.2018 8:41

Proč strašák ?

A kdo se ho bojí?

Že volby nevyhrálo ANO (s čím tak asi), ale Babiš, je snad zřejmé. Nevidím důvod, proč by vítěz měl přistoupit na podmínky poražených, vy snad ano ? Vláda bez důvěry je pro "demokraty" nepřijatelná a nepředstavitelná. Můžete mi sdělit, co budou dělat, když nebudou chtít předčasné volby ?

M. Valenta 8.2.2018 8:40

Re: Už zase kecáš, Jelínku !

Stačí, když poslanci odejdou ze sálu a vláda, ač bez důvěry, existuje, takže vaše druhá věta je reálnější než si myslíte.

V. Kotas 8.2.2018 5:12

Už zase kecáš, Jelínku !

Stačí sestavit vládu tak, aby ji sněmovna neschválila a po třetím pokusu nastupují volby. Těžko by nechali Babiše vládnout 4roky v demisi.