21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Korbélyi 12.6.2011 12:16

Na jednu drobnost jste zapomněl.

Dnešní ČSSD nedisponuje takovým intelektuálním potenciálem. Jde o stanu nikoli levicouvou, ale populistickou. Její prioritou bude udržení se ve vládě i za cenu řecké cesty. Horizozont, se kterým pracuje je pouze čtyřletý, a po volbách zase jen ty čtyři roky uplácení voličů.

Pokud nedojde k potřebným reformám, pak starobní důchody budou relativně stále nižší, pokud se budou tupě jen zvyšovat daně, pak přímo úměrně poroste šedá ekonomika a odchod větších podniků do daňově přiznivějších zemí. Pokud nedojde k reformě zdravotnictví pak bude nadále de facto dále existovat medicína pro chudé a medicína pro bohaté (dle výše motivace patřičného specialisty). To vše bude doprovázeno růstem státního dluhu.

To vše nastane, ujme-li se vlásy socdem v nynější sestavě. Ovšem z výkonů nynější vlády jsem také velmi rozčarován

J. Mrázek 10.6.2011 13:17

Stručně-ČSSD řeči jdou,skutky ani neví jaké udělat...

Připomíná to žebráka, co si stěžuje na svůj osud, nadává všem kolem sebe, ale aby zvedl zadek a se svou situací něco udělal, to ho ani nenapadne. ČSSD si zvykla jen kecat a nejen, že nemá plán JAK, ale navíc by to měla dělat s tou bandou ve vedení...darmo mluvit  :-( Jelenovití to nemají jednoduché, svůj žold si těžko vydělává....nezávidím ten hnus!

R. Sedláček 10.6.2011 9:08

Kolik vám dávají Jelene???

Pokud si přečtete jedinou diskuzi pod svými četnými bláboly a pokud máte nějakou sebereflexi, musíte zauvažovat nad tím, jestli to máte v hlavě dobře srovnané a jestli má cenu psát další a další bláboly. Pokud jste za to dobře placen, situace je jiná. Každý se živíme, jak umíme.

F. Pavlis 10.6.2011 8:49

Re: Ano, ano, příteli Jelínku,

... samozřejmě ČSSD....opravuji...

F. Pavlis 10.6.2011 8:47

Ano, ano, příteli Jelínku,

jako za komunismu! Idea nádherná, ale všechno pokazí lidé.  Analysovat důvody proč je v ČR odlišná situace ČSSD vůči ostatní Evropě by vyžadovalo mnohem více námahy, než politologicko novinářský stěk. Nebudu jmenovat špičky ČSD, ale soudě podle ovoce minulých i současných let, není tam ani jediného !!!!!!! který by vlastně nepatříl k těm amputovatelným. A pan Dienstbier ??? Co slavného provedl či vykonal. Vynořil se z bájné pěny s politickým kalkulem a rodokmenem. To je všechno.  Ani nalevo, ani napravo, pane, nejsou lidí, jen pazdráti, jak se před časem říkalo v Praze politikům sui generis.... Masarykova "drobná práce" není  přijatelná pro utopické socialisty. Patříte k nim, byť v novém vydání. Nicméně představa "pečených holubů" nabízená lidem oranžovými  potentáty  z luxusních hotelů s čajem za stovku je neodolatelná...

T. Kočí 10.6.2011 8:43

Re: Soudruhu Jelínku, nesnaž se namluvit lidem, že Sobotkům,

Ano.Uplně přesné.

J. Schwarz 10.6.2011 8:30

Upřímně ty žvásty

o "rozvírání nůžek", zbídačování chudých a bohatnutí bohatých mne se//rou! A ještě víc způsob, jakým chce ČSSD proti tomuto "trendu" bojovat. Vždyť  koho jiného chtějí socialisti zdaňovat a dojit než střední třídu? Copak vůbec někoho jiného dneska odrbávat lze? "Nízkopříjmoví" daně prakticky neplatí, spíš formou sociálních transferů berou. Velice bohatí  - hlavně zahraniční miliardáři dostali od socialistů desítky miliard formou "investičních pobídek", infrastruktury zdarma a daňových prázdnin.  A kdo ze střední třídy vlastně tak vehementně protestuje, sepisuje petice a ječí na náměstích? Jen ti napojení na veřejné penězovody, lidi z "neziskovek", "vědci" podivných módních "politkorektních" oborů, někteří umělci - prostě všichni ti, co chtějí patřit ke střední třídě a dojit veřejné rozpočty. Zatím k nim nepatří  manažeři podniků v majoritním vlastnictví státu nebo různých organizací, často v hlubokých ztrátách samovaných z veřejných peněz / České dráhy, Sazka/ kteří dosud berou vysoce nadstandardní platy aniž by kdo tušil za co. V soukromé firmě by mnohý z těchto borců vyhučel po první čtvrtletní zprávě o hospodaření. Kdypak se asi k protestům "iniciativy ProAlt přidá takový zbídačovaný Hušák či manažeři ČD?". Typuji nejpozději do podzimu. Jaképak jsou daně a odvody z jejich odměn a "opčních programů"? Kolik zaplatil ze svých stamilionových zisků na daních a odvodech Stáník Grossojc? Že nic? A že to Sobotkovi vůbec nevadí, žádný řev o "nesolidárním" jednání? Tady není nikdo "zbídačován", aby mohl soudruh zbohatnout? Co bych za to dal, aby se dala "solidarita" se socanskými gaunery zrušit, ať si každá skupina obyvatel vytvoří svůj vlastní sociální systém a třeba i ekonomiku. Existují fungující země i jen se dvěma miliony obyvatel - takže i v ČR by se mohly samostatně rozvíjet minimálně dvě "ekonomiky"  bez přerozdělování a "solidarity" - socialistická a volnotržní. S tím, že přechody mezi nimi by byly zásadně dobrovolné a  bez povinnosti kohokoli přijmout. Howgh.

Z. Bureš 10.6.2011 7:49

Soudruhu politruku z Liháče . . .

. . . . . před KSČSSD stojí opravdu nesnadný úkol : Zbavit se cejchu odnože KSČ !!! A tento úkol je - se stávající sestavou - zcela nereálné splnit !!!

Protože kapři, soudruhu politruku Jelínku . . . . . kapři si rybník ještě nikdy sami nevypustili !!!!

Vše ostatní, co plácáte v článku - to jsou jen poplatné kydy, které chce ÚV KSČSSD slyšet !!!

M. Bezouška 10.6.2011 7:30

ale soudruhu Jelínku

vždyť zase jen kecáte. ČSSD vládla v této zemi celých osm let a jediné dvě věci, které udělala a které se jí opravdu povedly byly slavná Zemanova legislativní smršť a velkolepé dluhy. To první byla skutečná smršť se vším všudy a její následky se budou uklízet pěkných pár desetiletí, druhý úspěch je za dané situace nenapravitelný. Takže, šokiálisti, opět vzhůru do práce - vyhrňme si rukávy, než se kola zastaví....

R. Houška 10.6.2011 7:22

Re: Zeměžluč

Máte 1000% pravdu, ale u socanského slouhy Jelínka, který by byl bez pupeční šňůry s Lidovým domem profesně zcela k nepotřebě, to asi nenajde odezvu.

R. Sedláček 10.6.2011 7:21

Zase blaf

Zatímco jinde v Evropě levice slábne, protože vládla a ukázalo se, že blbě a levicová politika že nestojí za nic, tak u nás ČSSD posiluje, protože nic nedělá, jen boří a používá odbory k balamucení lidí. Jenže ona u nás leviuce neposiluje. Jen se hodně zklamaných propravicových voličů rozhodlo nevolit a nevyjadřovat se. Proto rostou preference levice, která má pod palcem své odbory. Své samostatně neuvažující stávkující a svou KSČM s vytrvalou základnou. Jo a taky má hlásnou rudou troubu Jelínka, který vystudoval obor politické demagogie.

R. Houška 10.6.2011 7:19

Soudruhu Jelínku, nesnaž se namluvit lidem, že Sobotkům,

Haškům, Palasům, Paroubkům a Grossům, někdy šlo o střední vrstvy. Silná a emancipovaná střední třída, to je něco, čeho se bojí jak čert kříže.

J. Chládek 10.6.2011 7:00

Zeměžluč

Vážený pane autore, před ČSSD stojí opravdu velké úkoly a jak je vidět tato nemastná a neslaníástrana na ně nebude stačit, protože je stejně zasviněná kopupcí, jako současní deformátoři. Takže nečejke nemožné, kde vůbec socialisti jsou, kde byli při odborářských demonstracích a kde byli dřív? Pan Sobotka asi prodával OKD panu Bakalovi za osminu tržní ceny i se 44000 bytů. Je to všechno jedna banda, ať v modrém nebo oranžovém tričku.