5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rajman 10.3.2011 12:44

Kdo chce vládnout pohodlně a navěky?

Zvýšit nepřímé daně je nyní pravicové. Mít daně nulové je komunismus naruby, který konfiskací ( tzv. zespolečenštěním výrobních prostředků ) usiloval ( alespoň teoreticky ) o 100% zdanění. Ve chvíli kdy již přímé daně nelze snižovat z důvodu, že by se jedna část obyvatelstva stala ekonomickými otroky druhé a kdy ze stejného důvodu je role státu jako věčného přerozdělovatele de facto nulová ( přestává mít vliv na chod základních jím garantovaných funkcí ) je zvyšování nepřímé daně ( DPH ) jediný pravicový krok, který může vláda ve jménu zachování funkcí státu. Současná vláda nastoupila po jiných pravicových vládách ( a ne po levici jako Reagan a Thatcherová ). Problém je proč tato vláda  odmítá DPH strukturovat. Možná kvůli onomu glajchšaltování v kterém jsou si ti co chtějí vládnout co nejpohodlněji ( soudruzi i soukmenovci ) tak podobní.

J. Friedlaender 10.3.2011 10:29

Ano, aůe

Pane Fajmone, se základní myšlenkou Vašeho článku souhlasím, jenže pravice také nesmí prohlubovat dluhy. Myslím, že by to bylo ještě větší zlo než ty daně.

J. Šimek 10.3.2011 10:07

Klaus z ODS už vystoupit, na co čekáte vy, Fajmone ?

R. Langer 10.3.2011 10:07

Správně pane!

Pravice nemůže z principu zvyšovat daně! To by ovšem ve vládě a v parlamentu napřed nějaká pravice musela být. Určitě jí není ODS. :-P

T. Pansky 10.3.2011 1:05

Pan Fajmon patri mezi teoreticke "pravicove" politiky. Dochazi nam konecne, ze ...

... jsme dosude projidali vytezky privatizace?  Dochazi nam, ze jsme jeste vlastne vsechny zavazky privatizace ani nesplatili (napriklad blokovany majetek cirkvi)?  Ze dnes krici Klaus je pochopitelne.  Potrefena husa se ozvala.  Nechce, aby nekdo ukazal na neho.  Ze krici pan Fajmon je take pochopitelne.  ODS se pri objimani s CSSD tvarila jako jedina ceska pravicova strana, jenze cas utekl a nam ted dochazi, ze nastava cas pravdy a my stojime u snedeneho kramu.  Slova pana Fajmona jsou smesna: clovek se ma postarat sam o sebe.   Ted se vracim k privatizaci a k milionum malych akcionaru, kteri byli v ceskem pseudopravnim prostredi doslova okradeni.  V te dobe bylo mozne nastartovat duchodovou reformu, ale nebyla snaha, nebot pseudopravice nemela zajem - jak jednoduse se sbiraly investice malych akcionaru neschopnych se branit.  ... Ano, duchodova reforma se bude muset nastartovat.  A bude to hodne bolet.  To v lepsim pripade.  V horsim pripade skoncime v naruci komunisticko-socialni levice.  top0625top@hotmail.com

S. Ševeček 10.3.2011 8:38

Re: Pan Fajmon patri mezi teoreticke "pravicove" politiky. Dochazi nam konecne, ze ...

Pane Pansky, v lecčems máte zajisté pravdu. Na druhé straně, "privatizaci zisků" zde velice úspěšně provedly jisté profesní a zájmové skupiny pod kuratelou státní a politické moci. Současně se jim podařilo "společenské náklady" úspěšně, pod kouřovou clonou sociální citlivosi a práva na spravedlivou odměnu, ... přenést přenést na tu mlčící většinu.

Jinak - pan Fajmon má pravdu v mnoha ohledech; například ... že to má být každý člověk a vláda má být v roli doplňkové. A další ... Zkuste s odstupem. To zajisté, jako přesvědčený demokrat a uvažující člověk, nepopřete.

F. Pavlis 10.3.2011 8:55

Re: Pan Fajmon patri mezi teoreticke "pravicove" politiky. Dochazi nam konecne, ze ...

... a to ještě nepadlo slůvko jediné o snižování státního dluhu...Potíž je asi i v komunikaci, ale pro mne jako občana je to především nemožnost dobrat se nějakého přehledu kroků, které vláda hodlá udělat pro zlepšení  běžného života zbaveného neúměrné zátěže byrokracie a nesmyslného poručnictví. S levicí bychom se vrátili asi do  JZD....

M. Rejman 10.3.2011 9:58

Re: Pan Fajmon patri mezi teoreticke "pravicove" politiky. Dochazi nam konecne, ze ...

Pane Panský,

myslím, že jste k p. Fajmonovi zbytečně břitký. Jeho článek vystihuje správné pojetí úspěšné pravicové politiky a říká, že vlastně teď zádná taková politika, k naší škodě, dodávám, neexistuje. To samozřejmě nic nemění na Vašem také správném konstatování o objímání se ODS s ČSSD, ale to Vás přece nemůže překvapovat; ODS není v žádném případě pravicovou stranou a navíc se se socialisty objímala a objímá (viz Praha a řada dalších měst s koalicí ODS - ČSSD) v zájmu dělení veřejných statků, které společně rozkrádají, jisti si svou beztrestností. Ale všeho do času. I k nám dojde ozdravná vlna čajových dýchánků nebo se  dokonce lid rozpomene na náš národní zvyk defenestrací; horší by bylo skutečně to, čeho se obáváte v závěru svého příspěvku: skončit v náruči komunisticko socialistické levice.

J. Urban 13.3.2011 0:13

Re: Pan Fajmon patri mezi teoreticke "pravicove" politiky. Dochazi nam konecne, ze ...

podepisuji každé Vaše slovo!