29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Pravé slovo je nestoudnost

Píšu o Davidu Rathovi. Nebudu ovšem psát o práci policie, nebudu se pochvalně vyjadřovat o státní zástupkyni Lence Bradáčové a už vůbec nebudu předpovídat, jak celá kauza dopadne. Budu psát o tom, co je evidentní i bez odposlechů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Fencl 5.6.2012 22:30

pane Drápal

jak bych si po tomhle od Vás ještě mohl něco přečíst? Ohledně doktora Ratha jste demagog.

R. John 4.6.2012 13:30

Jó, nebe je i pro vrahy, toho si všimli již kauzisté,

   Tak proč ne pro Rátha , dy´t je to jen zloděj, halelůjáá hosana.

J. Anděl 4.6.2012 14:04

Re: Jó, nebe je i pro vrahy, toho si všimli již kauzisté,

Hledal jsem, kdo že jsou to ti kauzisté, a google mrška odhalil, že už jsme si o tom povídali.

Ano, je to tak. Nebe je i pro vrahy, tak proč ne pro Ratha. I pro ateisty, jak jsme si povídali tehdá. Problém jenom je v konsensu, co nazýváme Nebem.

Nelíbí se Vám představa, že by Nebe bylo i pro Ratha? Je to tím, že podceňujete (nevěříte) v dokonalost vesmíru. Přitom je to tak prosté. Ucho jehly je taky pro každého. Neexistuje diskriminace, pozitivní ani negativní. Když je někdo tlustej, ať katolík, evangelík, muslim nebo ateista, neprojde. Když ovšem zhubne alespoň na velikost velblouda, pak žádný problém, milý pane :).

R. John 4.6.2012 15:59

Ovšem projde uchem jen jednohrbej, dvojhrbej jde do pekla.

   nevím proč pan Drápal cítil udílet Rathovi rozhřešení ,  jestli je to již profesionální nutkání, nebo snad se mu ho zželelo, že je bez kámošů, jak si pan Drápal myslí. Dovedl bych si představit, až Rath rozdá majetk, svůj ! podotýkám, třeba sirotkům, bude  činny litovat svého konání, potom si i já dovedu představit odpuštění. Ale ten šmejd Rath kolem sebe ještě kope, fluše lži, vysmívá se, tak co s ním, nakopat, jedině. Slitovnost není na místě, to by byla slabost.

J. Anděl 4.6.2012 16:20

Re: Ovšem projde uchem jen jednohrbej, dvojhrbej jde do pekla.

Ale on pan Drápal neudělil panu Rathovi rozhřešení. Ani nevím, jak to mají evangeličtí faráři, rozhřešení dávají katoličtí po zpovědi a vyznání se z hříchů. Pan Drápal jen napsal, že každý, i ten největší hříšník, může v případě pokání dojít k Bohu. To je myslím plus mínus názor každého křesťana a se slabostí to nikterak nesouvisí.

J. Boleslav 4.6.2012 17:52

Re: Ovšem projde uchem jen jednohrbej, dvojhrbej jde do pekla.

Máte pravdu. Pouze jsem zatím u Drátha nepostřehl, že by se nějak kál. A při jeho povaze se obávám, že k tomu asi ani nedojde.

O. Kadlec 4.6.2012 18:26

Re: Ovšem projde uchem jen jednohrbej, dvojhrbej jde do pekla.

Primitivní špičky pana Johna nemají jiný význam než aby pobavily. Rath skutečně má k jakékoli sebereflexi, natož pokání, daleko. Kdo ví co bude.

Před pár dny zemřel Charles Colson, zkuste si přečíst, třeba na krestandnes, kdo to byl. Zajímavé. Já jsem četl před lety jednu jeho knihu.

P. Pavlovský 4.6.2012 10:56

Nevím, jestli je deprivant,

ale určitě je to maniakální psychotik jako byli Dr. Sládek nebo V. Mečiar, jako je i Paroubek.

 To jsou velice výkonní lidé, kteří dokáží být ve své maniakální fázi velice autentičtí a pro mnoho lidí i přesvědčiví svou upřímností, kterou nehrají, protože jsou o ní bytostně přesvědčení.

  Proto i dnes je MUDr. Rath bytostně přesvědčen o své nevině a vůbec není sto pochopit situaci.

T. Vodvářka 4.6.2012 11:24

Re: Nevím, jestli je deprivant,

Vážený pane Pavlovský, Vaše diagnosa není správná, MUDr.David Rath jistojistě není psychotický, netrpí mánií /bipolární porucha u něj není pravděpodobná.

To, že jsou autentiční, a to, že jsou navýsost přesvědčeni o své pravdě může být jen známkou jejich dokonalého deprivantství, s nímž ohlupují davy. Ve skutečnosti trochu tuší, že jsou vedle, ale na rozdíl od zbytku populace se vůbec nestydí. Pravda a lež jsou pro ně zcela abstraktní pojmy, vše podřizují svému prospěchu, na ostatních jim vůbec nezáleží. Pan Sládek nebyl tak inteligentní jako je MUDr.Rath, proto byl "odkloněn" poměrně záhy. Pan Mečiar byl a je deprivantem.

Pan ing Jiří Paroubek není deprivant, není psychopat. Pan ing. Paroubek je človek, který neví, že jeho strop je funkci náměstka RaJ, říká se tomu myslím parvenu, u něj spolu s příměsí megalomanství. Výsledek je směšný tajtrlík.

J. Boleslav 4.6.2012 12:56

Re: Nevím, jestli je deprivant,

Ač jsem v daném oboru (asi naštěstí) naprostý laik, Vaše diagnosy vypadají velmi věrohodně. Děkuji za poučení.

K. Křivan 4.6.2012 14:03

Když už zmiňujete Paroubka,

četl jsem že je olašský cikán.  Podle chování i ksichtu by to sedělo.

J. Boleslav 4.6.2012 17:50

Re: Když už zmiňujete Paroubka,

I pupku :-)

P. Schuh 4.6.2012 10:29

Mnoho nepříjemných otázek autorovi

Jak víte, že zůstal zcela bez přátel ? Co když je to naopak a jeho přátelé mafiáni ho z toho docela potichu vysekaj. Kdyby někdo z Vašich naoko dobrých přátel se stal nelítostným zlodějem, (a vy o tom nevěděl) tak mu stále budete věřit nebo se od něj s odporem distancujete ? Nebo začnete být zloděj také, aby Vaše přátelství neutrpělo ?

T. Vodvářka 4.6.2012 10:37

Re: Mnoho nepříjemných otázek autorovi

Vážený pane Schuhu, pokud budeme mít chvilku, přečtěte si prosím můj příspěvek z rána dnešního dne v této diskusi. Zjistíte, že je to opravdu tak. Tento typ člověka nemá přátele, jen ty, které využívá k svému prospěchu. Jeho partajní kolegové z něj mají strach nebo jím pohrdají. Navíc, myslím si, že přátelství v politice je oxymorón.

P. Schuh 4.6.2012 11:56

Re: Mnoho nepříjemných otázek autorovi

Možná máte pravdu. Než přátelství to spíše bude klanovo mafiánská příslušnost.

J. Chaloupka 4.6.2012 9:45

Ne nadarmo se říká: dávej pozor, jak se chováš

k těm, které míjíš cestou vzhůru, tak se oni budou chovat k tobě, až budeš padat.

A také: Co zaseješ, sklidíš.  Teď sklízí Rath. A to je dobře. 

Jen si myslím, že ty boží mlýny by přece jen měli trochu přidat.

J. Blažek 4.6.2012 9:33

Dotaz:

MUDr. Rath je podle autora varováním pro ČSSD a jiné strany. A kdo je varováním pro ODS či TOP? .... Že by Bém, Janeček, Řebíček, Topolánek, Drobil, Vondra, bývalý primátor z Kladna, Kocourek, Kalousek, Pavel Dlouhý, sponzor Zdeněk Bakala a jiní? --- No nic - já se jen ptám.

D. Drápal 4.6.2012 11:01

Re: Dotaz:

Vážený pane Blažku,

jistě, trefil jste to. Ti všichni jsou pro ODS varováním - snad s výjimkou pan a Vondry, ten mi v tom připadá nevinně, a pana Kalouska, kterého sice osobně nemusím, ale myslím, že u něj jde o něco jiného.

T. Vodvářka 4.6.2012 6:06

Vážený pane Drápale

Rád čtu Vaše články, a téměř vždy s nimi souhlasím, neboť jsou v nich vedle pozemských věcí i věci spirituální, tolik potřebné pro naši současnost. Dnešní subjekt Vašich úvah však stojí zcela mimo jakoukoliv spiritualitu a to říkám vědomě i přesto, že si každý může přijít pro svůj denár v kteroukoliv pracovní dobu.

MUDr.David Rath je deprivant. To je termín "nekriminálního psychopata" /jakkoli nyní sedí v base/.Kriminálním psychopatem rozumíme člověka, lupiče, vraha atd. který je většinou dříve nebo později společností eliminován. Deprivant je však prakticky nepostižitelný, nespadá do měřítka trestního práva, i když škody ve společnosti dělá v porovnání s lupičem větší, Jde o nadprůměrného jedince, který umí mluvit, umí argumentovat a umí se vetřít do přízně. Je schopen vycítit lépe než kdo jiný náladu posluchačů a ti mu tleskají a jsou oddání /2/3 členů ČLK jej volilo svým vůdcem/. Jeho životním motivem je však pouze a jen jeho zisk, pro který je schopen rozbít i dlouholeté přátelství a ještě se diví, že se starý přítel diví. Nezná slovo svědomí, morálka, odpovědnost. Doslova miluje pozornost davů, potřebuje obecenstvo, poitřebuje pochlebovače, kterými pohrdá.

Nicméně, tento stav je geneticky založen, podobných je asi 1% populace, nejsou však tolik vidět, pokud nejsou v politice, Jejich existence je však nutná, neboť si na takovýchto lidech poměřujeme své postoje, jak se nemáme chovat. Vzhledem k minulosti jeho otce a jeho současných vyjádření nelze o genetickém předpokladu příliš pochybovat. Vše již dávno popsal pan primář Koukolík ve své knize Vzpoura deprivantů, kterou dopororučuji k přečtení všem, kterým není jasný výskyt "podivných" existencí v politice.

Vím, že bych neměl nikoho zatracovat, avšak sám asi ze své praxe víte, že jsou někteří, které prostě nepřesvědčíte o nutnosti postavit morální hledisko nad vše ostatní. Za ně zbývá pouze a jen modlitba, nicméně u MUDr.Ratha to budou mít všichni orátoři asi dost těžké.

Přeji Vám i  vašim ovečkám pěkný den.

J. Němec 4.6.2012 6:56

Re: Vážený pane Drápale

Pro podobné případy je opravdu i v písmu nějaká ta zmínka. Jedna o tom, že není žádoucí házeti svaté věci psům, druhá o perlách a sviních. Není ale věcí nás, následovnících Krista, soudit jestli někdo má ještě šanci.

Kupříkladu autor významné části Nového zákona Pavel, byl před svým obrácením jeden z nejhorlivějších a nejtvrdších nepřátel prvních křesťanů. Ovšem uznávám, že morálně tento člověk byl někde jinde.

B. Uhlich 4.6.2012 0:29

Ale to přeci platí naprosto obecně...

..to co jste napsal se přeci netýká jen Rátha...já si myslím, že to co se děje v parlamentu, senátu, vládě a nebo jen v samotných partajích není nic jiného...nebo si  myslíte, že tam někdo s někým kamarádí, že tam má někdo někoho rád????  Proboha, proč by tak tomu mělo být??? V té celé divné branži, kterou my nazýváme politikou - přeci nikdo nikoho mít rád nemůže...lze pouze s někým vycházet na základě oboustraně poskytovnaných výhod.. ale nic víc.

Musím uznat, že v případě Dr.Rátha to nějak platí více..jak jsem tak sledoval v čase tu jeho zpupnost od předáka lékařského odborového hnutí , přes jeho politickou turistiku z partaje do partaje až po jeho úřadování na postu hejtmana nemohu opravdu říct, že by to byl člověk, kterého je možné mít rád..  já si dokonce myslím, že on byl k podobnému konci tak nějak předurčen... ale ať byl Ráth jaký byl..doporučoval bych celou věc nedémonizovat...Ráth je sice chycenou "velkou rybou", ale v poměru k míře korupce v celém politickém spektru mám spíš pocit že "Alibaba a jeho 40loupežníků" přišli tak max o jednoho člena.... nic víc... :-(

O. Kadlec 4.6.2012 0:58

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

Člověče to je přece blbost.

Vy všichni, co už pár týdnů tvrdíte, že takoví jsou všichni, tohoto exemplárního gaunera omlouváte.

V. Váňa 4.6.2012 7:28

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

Vážený pane Kadleci, moc s Vámi nesouhlasím. Ten článek je hlavně o nestydatosti. A takových je tam opravdu většina. A toto velmi smutné konstatování není omluva pro nikoho, tím méně pro Ratha.

Vzpomeňte jen pro příklad nebožtíka Topolánka s jeho vztyčeným prostředníkem a jeho výrazy, které se nerozpakoval užívat i v přímém přenosu. O jeho chování na mezinárodní scéně ani nemluvě.

Rozhodně Ratha nechci obhajovat, ale jednak se nedomnívám, že by byl ten nejhorší z nejhorších, jednak je více než jasné, že není gaunerem exemplárním, nýbrž v naší realitě bohužel gaunerem běžným.

K. Vážný 4.6.2012 8:25

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

No, trochu nesouhlasím, trochu ano.

Davidu Rathovi se údajně říkalo v ČSSD Kraken. "Vypusťte Krakena..." Bájná stvůra ničící nepřátele Olympanů. V tom byl až moc dobrý. S jistou dávkou zvrácenosti mne bavilo, když trápil známé korupčníky, zvláště toho "muže, kterému nikdy nic nedokázali", jak pravil nádherný bilboard kolem voleb. Byl jakýsi kašpárek opozice, který prostě měl odvahu říci vše, co mu na jazyk přišlo a indemnitu (imunitu svobody projevu ve parlamentu), která mu to umožňovala. Jeho pád je daný i tím kontrastem.

S jistou dávkou srovnání kontrastu - rozhodně ne osobností - je to, jako by se našel spis, kde by Havel udával komunistům jiné...

V určité míře je třeba v politice umět ukázat tvrdé pěsti, obstrukci, diskusi ad personam (zvláště když je o čem, což často je), protože jinak se z opozice 99, a tím více třeba 85 stane fackovací panák a rohožka pod parním válcem. (Osobně znám z komunálu ten stav zoufalství, když vás trvale válcují, často přes hranici zákona a vy nemáte šanci cokoliv dělat.) Síla opozice není jen v hlasech (pak je její pozice ztracena a ani s ní nikdo nevyjednává), ale částečně v té obstrukci a v tom divadle (ty vytváří tu sílu, i když většinu nemá).

Ale vedle toho musí být vždy kanál pro smír, prostě proto, že pak se udělá daleko více pozitivního. V normální zemi. Možná. Jenže u nás mám již fóbii ze silné koalice, nebo oposmluvních uskupení, to vždy zavání velkým průšvihem. Ať už řešení nedomyšlených a a manažersky nezvládnutých (typická česká "přestavba, kdy se řekne jen řidičům MDH, že se od zítřka jezdí vlevo", jak pravil starý český vtip o poslední fázi bolševika), nebo řešení předražených, nesmyslných a vůbec korupčních.

V. Váňa 4.6.2012 10:09

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

K Vašemu příspěvku opravdu nemohu mít výhrady. Naprostý souhlas.

Jen nevím, v čem to zásadně odporuje tomu, co jsem napsal shora.

P. Lenc 4.6.2012 8:41

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

Pane Váňo, dovolím si s vámi polemizovat.Politici jsou celkem přesný vzorek celé společnosti.Tak jak máme za sousedy lidi dobré, horší a sem tam vyložené grázly, tak to je i mezi politiky.Můžete Topolánkovi vyčítat jisté buranství, ale nikdy nikoho neurážel k vůli výšce hlasu nebo že dotyčný je takový nebo makový.To, že jsou ve společnosti gauneři a proto jsou i v politice tak s tím s vámi souhlasím.Ale k vůli tomu šmahem neodsuzuji každého na potkání.Včetně souseda, v jehož rodině se gauner vyskytl.

V. Váňa 4.6.2012 10:16

Re: Ale to přeci platí naprosto obecně...

Vážený pane Lenci, v tom se zřejmě neshodneme.

Já tvrdím, že politici NEJSOU  vzorkem celé společnosti. Do politiky jdou vždy jen některé osoby, a nezlobte se, bez ohledu na politické spektrum, ze kterého vycházejí, mají cosi společného, co je však zpravidla dost liší od nějakého nivelizovaného národa.

S Topolánkem máte pravdu (příčí se mi prostě, když mě reprezentuje někdo, kdo se neumí chovat), a s některými velice trapnými posměšky Ratha také. Přesto bych obojí podřadil pod nestoudnost tak, jak o ní pojednává tento článek.

Máte pravdu, že všude jsou lidé dobří a lidé méně dobří. A nikdy by mě nenapadlo například sousedy házet do jednoho pytle. Jenže - dovolte abych parafrázoval vžitý slogan - politik, to je zkrátka diagnóza.