26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Sunny 6.8.2008 15:57

Re: Re: Re: Re: Smutná realita.

Jestli myslíme ten samý, tak by děvčata určitě měla přijít k volbám dole bez. I pionýrky říkávaly "vždy připraven (a)":-)

3,14ranha 7.8.2008 18:18

Re: Re: Re: Re: Smutná realita.

jak se píše v pohádkové básni (popisující dnešní dobu) jednoho mého kamaráda :

"a drak dávno umřel hlady, mladých panen není mnoho"...

Bohata 6.8.2008 21:16

Re: Smutná realita.

Proč tam sakra te blbec v té straně placené z našich daní je .Vždyť se na něho vyse/rte ato skutečně fyzicky .Vy pražáci to k němu máte nejblíž!!

B52 6.8.2008 23:44

Re: Smutná realita.

nesmí se jiim jenom prozradit ,že je to buzna

Sunny 6.8.2008 14:28

Nesouhlas

Pana Stropnického malinko omlouvá jeho mládí. Jinak by totiž věděl, že není nic špatného ani zavrženíhodného usilovat o osobní štěstí a prospěch. Kdyby se o to pokusil každý, svět by vypadal jinak a nebylo třeba podobných "spasitelů". Ale třeba bude mít Matěj štěstí a jednou mu to dojde:-)

pinkpanther 6.8.2008 14:48

Re: Nesouhlas

Ja se domnivam ze ho nic neomlouva ani to mladi, pokud to nevyjde podle predstav techto pomatencu tak to bude zkouset jinde a jinak maji to ti TZN. levicovy Intelektualove ale pekne blbe tady v Ceske kotline, nekde daleko od nasich hranic jak na zapad tak na vychod by mu to proslo ale tady ??? je to ale Paradox rekl by Vanek"" teda Landovsky :-P

Emil XX 6.8.2008 13:58

Ti, kteří nadávají na tuneláře, či na Koženého a Železného by

si mělit uvědomit, jaké škody dokázali napáchat lidé, zašťicující se veřeným blahem. Takový Robespierre, Uljanov, Trockij, Stalin, Hitler, Mao a Pol Pot se všichni zaštiťovali "veřejným blahem" či podobnými vzletnými frázemi a zůstaly po nich jen miliony mrtvých a zdevastované ekonomiky.

Pan Stropnický je ze stejného těsta, jako oni. Charakterizuje ho známý aforismus z dob komunismu "všichni to budou dělat s nadšením a kdo ne, toho donutíme." Nakonec zbyde jen to "donutíme."

Myslím, že nejlépe by bylo dát ho v zájmu veřejného blaha bezbolestně utratit.

libero 6.8.2008 16:26

Re: Ti, kteří nadávají na tuneláře, či na Koženého a Železného by

R^R^R^

chytrý horák 6.8.2008 23:30

Re: Re: Ti, kteří nadávají na tuneláře, či na Koženého a Železného by

R^

Vládínek Smolík 7.8.2008 15:14

Re: Ti, kteří nadávají na tuneláře, či na Koženého a Železného by

Máte pravdu.Cesta do pekel je dlážděna dobrýmy úmysly.A že Matěj je má zatraceně dobré!

Pavla 6.8.2008 11:55

Matěj je Matěj.

Kdyby aspon sam skolu dostudoval.Ukoncil skolu po bakalarce a sel se zivit pusinkou bez vsech zivotnich zkusenosti.Stejny pacholicek kdysi v Efesu se chtel stat slavnym a nemel na to.Tak vzal sirky a podpalil jeden z divu sveta,Artemidin chram.Dodnes je znam tento Herostratos a neni znamo,kdo ten chram postavil a projektoval.A tak Martin dela stejnou politiku jako Herostratos.Nic vybudovat ale vsechno spalit.A jako zazrakem mu to mnoho lidi basti.Kdyby si tady vsechny prispevky precetl,mozna,ze by ho neco napadlo. 

Klička 6.8.2008 13:06

Re: Matěj je Matěj.

Pochybuji silně, že by jej něco napadlo. Zatím pouze papouškuje anarchistické myšlenky a to ještě špatně. O pravém anarchismu nemá ani ponětí.

ps 6.8.2008 13:52

Re: Matěj je Matěj.

"zivi se pusinkou"? To jako, že kouří za prachy?

pinkpanther 6.8.2008 14:54

Re: Re: Matěj je Matěj.

Ale jooooooo !! spravne premyslis copak sis nevsiml jeho chovaníííí ! copak sis nevsiml jeho pestovaneho Ega? ma to v sobe a je to hrozne silne !! uplne vsechno, proc myslis ze se chova tak jak ho zname ? pisu o tom nahore jeste o nem uslisime v brzke budoucnosti ale pod jinou Zasterkou :-/;-):-P

jhm 6.8.2008 11:35

studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

To je mi napad chtit po studentech aby studovali jen obory v kterych si na sebe vydelaji! To je prece blbost, maji studovat to co se jim libi a pak muzou bejt na podpore, a nebo jit k zelenym, to je jasne. Vivat Stropnicky! Stat plny lidi zavislych na socialnich davkach, to je nas cil!!!! Ach jo.

JP 6.8.2008 12:26

Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Oni nebudou na podpore. Budou mit tucne prebendy z toho jak se staraji o lidi na podpore..tedy pardon..o soialne vyloucene a jak planuji jejich resocializaci atd... pri tom budou pracovat jen na tom aby jich bylo co nejvice, protoze budou mit vetsi profit. Vsak se to dnes s nasimi milymi kikany zthusta deje a verte, ze ty ruzne programy jsou velmi dobry byznys pro Ruzne cloveky v tisni, Iuridicum remedium apod.

Ypsilon 6.8.2008 13:07

Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Stropnický není sice můj šálek kávy, ale v něčem má pravdu. Při  zaměření studentů čistě na výdělek po promoci budeme moct dláždit např. právníky, ale učitele, matrikáře a podobné profese dovezeme odkud?

cb 6.8.2008 13:32

Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Kde se studuje na matrikáře?

Ypsilon 6.8.2008 14:20

Re: Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Pardon, rychlý prsty. Měl jsem na mysli archiváře.

honzak 6.8.2008 13:32

Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

typická intelektuální úvaha.Odpověď je jasná - stačí těmto profesím přidat. Zdroje jsou - např. zrušit placení nevládních a neziskových organizací, které za MOJE peníze JEN ŠKODÍ.

Ypsilon 6.8.2008 14:33

Re: Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Jistě stačí těmto profesím přidat. Jenže Vámi nalezené zdroje jsou tzv. střelba od boku. Jsou i organizace, které rozhodně neškodí a např. mnozí zdrtavotně postižení by bez jejich existence měli složitější život. Jistě namítnete ať jsou placeny ze soukromých zdrojů. Odpovím Vám, že to možné není. 

Emil XX 6.8.2008 14:03

Právníci se uživí jen v určitém počtu, ačkoliv často jdou

do politiky a dělají takový právní bordel, aby se stali nepostradatelnými.

Platy učitelů jsou poměrně nízké z rozhodnutí státu. Když jsou na státní peníze napojeny všelijaké NGO, neziskovky apod, nelze se ani divit.

Sunny 6.8.2008 14:36

Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Myslím, že on to bere příliš kategoricky. Jistě je pravdou, že u někoho hraje obrovskou roli při výběru povolání budoucí možný výdělek. Ale zrovna tak je nezanedbatelná skupina jiných lidí, kteří si vybírají profesi srdíčkem - jdou do toho, co je těší a v čem jsou dobří. To jsou ti moudřejší, kteří přišli na to, že když v práci stráví většinu života, musejí dělat něco, co milují a co je naplňuje. A ono funguje:-)

cb 6.8.2008 14:40

Re: Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Oni provozuji svuj konicek z verejnych financi a obcas zastavkuji, protoze z milovani a naplnovani nevyzijou.

Sunny 6.8.2008 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

:-DZejména u koníčků zastávám názor "dycinky za svoje"....:-) Nemají to jednoduchý:-D

Ypsilon 6.8.2008 15:11

Re: Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Vždyť píšu, že má pravdu jen v něčem :-). Jenže, pokud se začne platit školné, ( i odložené + možnost půjček ) dostanou se ti chudší pod větší tlak, aby si volili lukrativnější obory. Takže nadšení adepti kantořiny i třeba ti , kteří mají na vědeckou kariéru v základím výzkumu, buou muset víc počítat nebo ledacos odložit (bydlení) či přímo obětovat (založení rodiny)

Emil XX 6.8.2008 16:20

Tu kantořinu lze vyřešit snadno způsobem, který používala

Československá lidová armáda a kdo ví kdo další. Kantor by platil odložené školné jen tehdy, kdyby nastoupil mimo obor. Za každý rok práce v oboru bz se mu něco odečítalo a pokud by kantořinu dělal např. 12 let, neplatil by nic.

Ten základní výzkum je horší obecně, např. "student" doktorandského studia obvykle pracuje na programu daného pracoviště a jeho stipendium je pod polovinou průměrného platu. Tak nějak to ale bylo vždycky. Dokonce i diplomant na univerzitě je pracovní síla, ne někdo, komu by se jeho vedoucí musel věnovat více, než činí zisk, který z něho má.

Ypsilon 6.8.2008 16:41

Re: Tu kantořinu lze vyřešit snadno způsobem, který používala

Hmm, to lze už skoro  zavést pro kantory umístěnky...

Tady nejde o to kolik berou doktorandi, doktorandské studium trvá 3-4 roky a mají většinou ještě malý částečný úvazek na katedrách+ možnost  odměn z grantů, možnost bydlení na koleji, takže hlady nezemřou. Problém je co po ukončení. Zenským je 27-28 a měly by uvažovat o dětech. Základní platy  nejsou vysoké a smlouvy na dobu určitou, čili problémy s hypotékami  např. Takže nadaní lidé, bohužel,  odcházejí z ekonomických důvodů někdy už teď

Emil XX 6.8.2008 18:14

Re: Re: Tu kantořinu lze vyřešit snadno způsobem, který používala

No víte, já zrovna pro smlouvy na dobu určitou v těchto oborech nejsem. Pokud je soukromá firma, zvláště malá, majitel ví, kdo se mu vyplatí a kdo ne. A důležité je, ani sebeschopnější pracovník nemůže vyšoupnout majitele a sednout si na jeho místo.

Ale na takové univerzitě je to o klikách, konexích atd. Každý vedoucí se snaží rozšiřovat počet podřízených, ne konkurentů.

Vládínek Smolík 7.8.2008 15:18

Re: Re: Re: studovat jen obory ktere znamenaji ze si student v budoucnu vydela?

Dovedete si představit park, třeba na Karlově náměstí, a na něm na každém stromě jeden přebytečný právník nebo matrikář?Z toho jsem měl vždycky největší strach.

Josef Švejk