29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Práskačka

Přemýšlím, jak to napsat co nejvýstižněji a přitom aspoň trochu kultivovaně… Účtenkovka či spíše Babišovka, šmírovačka, bonzačka nebo práskačka, jak už dnes lidé paskvil z dílny, který pochází z Babišova Ministerstva financí, nazývají, je nebetyčná pitomost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Götze 2.10.2017 14:59

Re: RE

Pane Lepka, kdyz si vezmu doklad z pumpy, protoze jej potrebuju do dani, je to snad praskani? Abych pumpu udal? Podnikate? Jak vedete ucetnictvi bez dokladu?

M. Moravcová 2.10.2017 9:56

Re: RE

proboha co to melete?

P. Götze 2.10.2017 14:58

Re: RE

Melu to, ze brat si uctenky, faktury a dokaldy od nekoho, kdo mi neco doda a proda, je vpodstate samozrejmost a s udavanim vubec nesouvisi. Neni tam vubec zadna souvislost.

P. Maleček 2.10.2017 7:10

Valenta vyděšený hazardní konkurencí.

Nejen tahle loterie, ale celé EET není kvůli daním, ale kvůli rozeštvání společnosti, to přes vyvoláním závisti a nenávisti - klasická to socialisticko STBácká metoda, kterou Babiš potvrzuje svou STBáckou minulost. A socani s lidovci to, že jim vůbec nevadí.

Což ale není hlavní důvod Valentova protestu, však jako by Babišovi z oka vypadl. Valenta se děsí, že občanstvo ve významné části opustí jeho hazrdní byznys, kde si náklady musí platit samo a vrhne se hazard účtenkový, kde náklady platí stát.

Což jak každý musí uznat je hnusně nekalá konkurence. A Valenta do politiky lezl, aby si svůj byznys pojistl a rozšířil a ne aby koukal na to, jak mu stát konkuruje, bere klienty a tím zisk- fuj!

P. Boublíková 2.10.2017 5:48

Ale houby

Účtenkovka se mně nelíbí, protože výhry se platí z našich daní, "losy" jsou vlastně zdarma a loterie se sama nezaplatí.

Pokud však chce někdo někoho prásknout za nevydání účtenky, nepotřebuje k tomu ani loterii s účtenkami, ba dokonce ani eet. Povinnost vydávat účtenky existovala už předtím.

J. Karlík 2.10.2017 9:25

Re: Ale houby

Nevim, proc se porad mluvi o nejakem praskani, smysl hry je naucit zakazniky uctenky vyzadovat a obchodniky tyto automaticky vydavat, v Evrope to je zcela bezne a bez kecu. A ze se v cca 20% nevydavaji mohu potvrdit, vymluvy jsou ruzne, nejde internet, neni cas, nebo zadne.

M. Moravcová 2.10.2017 9:53

Re: Ale houby

a proč to doprkvančic mám zase platit já, zvláště když s tím nesouhlasím. Proč není Babiš schopen doložit, že zaplatil za dluhopisy za 1,5 miliardy a já musím doložit, že jsem si koupila zmrzlinu za 15 korun?

P. Boublíková 2.10.2017 10:13

Re: Ale houby

Jako zákazník nic dokládát nemusíte, tento kozí nápad nakonec do zákona neprošel.

P. Urban 2.10.2017 11:17

To jistě ano

ale je nutné to udělat tak bez mávání bičem a podporování udavačství. Místo toho je nutné sjednat pořádek a udělat takové kontrolní mechanismy a systém sankcí (které nebudou bičem), aby vymýtil nepoctivce z podnikatelské sféry.

Třeba tak, že snížíte daně a všichni podnikatelé včetně obchodníků je pak budou platit dobrovolně.

Teda, asi ....

J. Pospíšil 2.10.2017 17:00

Re: Ale houby

Karlíku, vy snad máte Čechy za idioty nebo co? Každý umí vyžadovat účtenku, když chce. Dokonce i vy, jak píšete, to umíte.

P. Sulc 2.10.2017 2:22

Jeste nam reknete, kolik udani

mesicne cesti udsvaci zmaknou. Jiste trhaji rekordy, jsou to tisice ci desetitisice?? Za valky gestapo ani nestacilo udani vyrizovat. Kolik asi bylo udani na jedno na cerno porazene prase? A kolik pozdeji na jednu prodanou Skodovku?

F. Navrátil 2.10.2017 8:52

Re: Jeste nam reknete, kolik udani

Musím s vámi velmi hluboce nesouhlasit. Češi nebyly za Protektorátu udavači, naopak, pevně drželi spolu a navzájem se podporovali. Nahlédněte prosím do obecních kronik z roku 1945. kdy nebyli kronikáři nakaženi propagandou, a najdete tam mnho případů, kdy odbojářská tajemství sdílela celá vesnice a nikdo nic neprozradil. Víte jak široký byl okruh lidí, kteří se starali o Gabčíka, Valčíka, Kubiše, Opálku, Bartoše a další parašutisty? A nikdo nic neudal, gestapo bylo zoufalé, dokud nepřišek zrádce Čurda. Naš rodina ukrývala v době heydrichády na své usedlosti celostátně hledaného odbojáře. Ten po měsíci putoval vždy do skrýše k jiným sedlákům. Vědělo o tom mnoho lidí, kteří sháněli jídlo, šaty, potravinové lístky a pod. Nikdo nezradil. Legendu o udavačství Čechů propagují kolaboranti a jejich potomci, kteří tak chtějí snížit význam zrady a podlého chování.

M. Krátký 2.10.2017 10:17

Re: Jeste nam reknete, kolik udani

1*

P. Sulc 2.10.2017 23:43

Re: Jeste nam reknete, kolik udani

Vesvetlete to jeste tem, co prezili koncentrak za cernou porazku. A take tem, co byli vysetrovani, kdyz si koupili novou Skodovku.