30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Prapodivná hra s investicemi

O Miroslavu Kalouskovi se ví, že nejde pro slovo daleko. Zvlášť když jde o Andreje Babiše, to se mu asi leckdy i zatmí před očima.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 25.7.2019 21:20

Re: Zaujala mě předposlední věta

Nedá.

Firma má majitele, stát ne.

V. Pavelka 25.7.2019 20:17

Re: Kalouskova odvaha i schopnosti jsou imponující.

To jo ,peníze to je Kalouskovo,Bílý kůn",Parkánová by mohla povídat.

V. Pavelka 25.7.2019 19:52

No

I úředníci podobně jako firemní zaměstnanci,mohou mít podobná kriteria měření uspěšnosti ,na tom není nic zlého .

V. Pavelka 25.7.2019 19:46

No jo

P.Jelínek škrábe, kouše, nadává, lže, brečí,vzteká se a závidí , Masarykova univerzita může být pyšná na svého absolventa, i čssd.

J. Prikner 25.7.2019 15:34

Banky ať přispějí nejlepší bude daňový zákon s výnosností CA 20 mld/ rok. U bank mám jen čerpání penze (tam je výnos 0,0002 %) a co dostanu, to za měsíc ztratím. Co se týče operátorů, ta! Jsou ceny tak vysoké, že při zvýšení sazeb zjistím, že nemusím telefonovat. Internet nemám přes zloděje O2, Tmobile a Vodafon. Jen ať stát dodá z těchto zdrojů.

I. Schlägel 25.7.2019 15:19

Re: Zaujala mě předposlední věta

Stát má jiné, specifické vlastnosti než soukromá firma. Tudíž termín "řídit stát jako firmu" je blábol. Babiš řídí stát ku svému osobnímu prospěchu, nikoliv ku prospěchu samotného státu a jeho občanů. Babišovi to nevyčítám, jednat ku vlastnímu prospěchu je ta nejzákladnější člověčí motivace. Voličům vyčítám, že to politikům žerou i s navijákem. Nakonec, naděje umírá poslední.

J. Kočí 25.7.2019 14:59

Zaujala mě předposlední věta

"stát nelze řídit z jedné kanceláře jako firmu."

Asi zde dochází ke stejnému matení, jak to bylo s "neviditelnou rukou trhu" v devadesátých letech. Všichni řvali, že to nemůže fungovat, že stát musí zasahovat. Po mnohých pokusech se zjistilo, že neviditelná ruka trhu existuje, ba dokonce, že tržní zákony nelze ignorovat.

Teď je zase populární, že se nedá řídit stát jako firma. Jednak si myslím, že dá, a jednak výsledky kabinetu zatím spíše naznačují, že je to dobrý nápad.

J. Jonák 25.7.2019 11:28

Re: Kalouskova odvaha i schopnosti jsou imponující.

Kalousek je především lidovec, což nemá daleko od socialistů, ale ve financích se mu málo kdo vyrovná.

P. Götze 25.7.2019 11:10

RE

No ja vam nevim, ale v tom clanku neni absolutne nic, co by nebylo uz pred babisem, logicky je i za babise a bude i po babisovi. Nema to s nim totiz spolecneho zhola nic. A apropo, NKU upozornuje na nesvary statu od jeho vzniku, je to jeho smyslem, bylo pred babisem, je za babise a bude i po Babisovi. Opet, pokud clovek ma mozek v hlave a nema hlavu v neci zadeli, musi to dobre vedet.

F. Navrátil 25.7.2019 10:43

Pokud Jelínek radí sociální demokracii, pak dobře jí tak.

Bankovní daň je jen jiný způsob, jak vytáhnout peníze z kapes daňových poplatníků. To se musí Jelínkovi líbit. Pracovní verze investičního programu, která prochází připomínkovým řízením a kde probíhají finanční a sociální analýzy, není oficiálním dokumentem, a proto nemůže být vládou zveřejněna. Tvorba takového dokumentu je exaktní záležitost. To není nějaká reality show nebo přímý přenos s estrády v poslanecké sněmovně.

J. Lepka 25.7.2019 10:12

Ten bankovní fond je prostě úžasný!

Kupodivu se jeho "dobrovolné" příspěvky od bank de facto kryjí ( jak aspoň šušká muška na zdi) se zadlužeností Babišových firem u stejných (?) bank. Nemohu se zbavit dojmu, že majitel ANOfertu zase tahá králíka z klobouku, králíka o němž jeho elektorát nic neví a kterému nerozumí, ale pod převládajícím vlivem bolševické propagandy je přesvědčen o nekalých ziscích těch kapitalistických žraloků. Ale pro sichr opatrně, aby se ti žraloci náhodou nenaštvali a nechtěli rozpůjčované miliardy vrátit.

R. Dubravský 25.7.2019 9:39

Nic jako...

...daně pro banky nebo operátory neexistuje. Všechno zaplatí občané v cenách a poplatcích.

K. Janyška 25.7.2019 9:01

Kalouskova odvaha i schopnosti jsou imponující.

Ale jeho politické názory, tedy socialistické eurohujerství, pro mne nepřijatelné... Dzp.