8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Frank 6.5.2008 18:00

Re: Vlasto, co pouzit mozek?

Je, ale ještě to neví.

vegetarian 6.5.2008 15:57

Vlasto, co pouzit mozek?

Petracek a socan? Nejste na hlavu? ;-P

Zofka 6.5.2008 14:30

Re: Re: Re: Přímá volba primátora ještě není záruka,

No jo, jenže problém je v tom, že nemůžete uzákonit, že takového architekta stavějícího dům lze odvolat jen v tom druhém případě. Kdo by to posuzoval?

Nálady lidí se mění stejně jako počasí, a tak i když se před půl rokem projekt líbil, dneska ho nikdo nechce. I v takovém případě je nutno odvolat architekta? Já myslím, že ne, že je potřeba nechat ho dodělat svou práci, protože pozdější generace v domě dle původního plánu zase zalíbení naleznou. No a pokud ne, tak budou vědět,co s ním. Ale s chaosem nastalým po vyhazovu architekta si poradí mnohem hůře.

Zofka 6.5.2008 14:24

Re: Re: přímá volba

No podle mého kdyby opravdu byl půl roku v Himalájích, tak by byl zvolen s přehledem, ovšem pokud by se vyskytoval v Praze, neřku-li v kampani, pak by to tak jisté neměl :))

Jack 6.5.2008 14:23

Re: Re: Přímá volba primátora ještě není záruka,

A teď si ve stejném příkladu představte architekta, který si v 1. patře začne dělat co se mu zamane, naprosto nerespektuje výkresovou dokumentaci ani přání zadavatele, krade stavební materiál a staví si z něj soukromou vilku, a vy jej se skřípěním zubů musíte na stavbě trpět až do dostavění 4. patra. A pak se teprve můžete pokusit se jej zbavit, přičemž vám nikdo nezaručí, že se to povede...

Vlasta.on 6.5.2008 14:08

Re: Socane

Omlouvám se, patří to pod "Netřeba". Po zásahu cenzorského programu to, po opravě;-), naběhlo sem ....

Vlasta.on 6.5.2008 14:06

Socane

Jste prostě typickej socanskej blb/eček. Uvědomte si, laskavě (tedy nevím čím, neb mozek určitě nemáte), že odvolat někoho může jenom ten, kdo ho zvolil. Což jste např. u Topolánka, vy pologramotnej troubo, určitě nebyl. Menohou ho totiž odvolávat ti, kteří ho nevolili. To je ovšem naprosto mimo schopnosti vaší lebeční dutiny. V místech kde ostaní mají mozek, totiž vy máte Hov/no.

A k tomu byste musel zrušit tajnost voleb. Vy jste prostě b/lb. Socansko-komunistickej b/lb!

robertson 6.5.2008 13:23

Re: přímá volba

Pavel Bem je temer nepretrzite nejpopularnejsi politik v Cesku (imho zcela nepochopitelne) – opravdu si tedy myslite, ze kdyby se volilo primou volbou, tak by nebyl zvolen? myslim, ze by se ani nemusel nejak moc snazit, dokonce by tu mozna ani nemusel byt – mohl by byt klidne pul roku v Himalajich a stejne by byl zvolen ;)

karas 6.5.2008 13:04

Bravo,

srozumitelný a věcný komentář R^!!

Budíš 6.5.2008 10:42

Re: Re: Politik občana potřebuje pouze před volbami.

Ano.Souhlas.

JK 6.5.2008 10:28

Re: Přímá volba primátora ještě není záruka,

Naprosto nesouhlasím. Představte si, že jste architekt a dostanete od investora zadání, uděláte studii a projekt a začnete stavět, když jste v 1. patře, odvolají vás. I kdyby se dům dostavěl, nebude už nikdy, to co mohl být. A o to jde. Aby zvolený politik měl dost času a klidu uskutečnit to, co sliboval. A ne aby ho mohl  kdokoliv odstřelit.

Netřeba 6.5.2008 10:09

Re: Politik občana potřebuje pouze před volbami.

To je jedna z nejrozšířenějších demagogií politiky.

Politik potřebuje pouze několik občanů, kteří jsou ochotni ho volit. Klidně může jít o několik členů jeho rodiny, kteří bydlí v jeho volebním okrsku. Když půjdou k volbám pouze tito a nikdo jiný, bude zvolen na celé volební období bez možnosti odvolání. Všichni ostatní voliči mu v tom jenom dělají bo/rd/el a kalí vodu.

mirek 6.5.2008 9:48

přímá volba

Kdyby se volilo přímou volbou tak tam tito nejsou. Oni pro nás chtějí to nejlepší, ale holt se jim to nějak pořád nedaří. ;-D

Budíš 6.5.2008 7:53

Politik v Česku

JE NEJVĚTŠÍ BRZDOU DEMOKRACIE  a demokratického vývoje.Občana potřebuje pouze před volbama, v době sprostého kšeftování s hlasem voliče a po volbách je občan pro poslance něco zbytečného čemu se jen usmívá a-(Y). Chceme přímou volbu prezidenta, chceme přímou volbu starostů.Zamezilo by se intrikám a podvodům politiků na všech stupnich.Bohužel to musí ti samí politici uzákonit. Je to smutné,že jsou občanům odebírána jasná demokratická práva, proto si to (a další)musí občané vynutit.Každý politik má slušně řečeno plná ústa demokracie, ale opak je pravdou.Všem vyhovuje demokracie s komunistickými zvyklostmi a praktikami !!! ;-D

Zeměžluč 6.5.2008 6:42

Nejen v Praze

Všichni starostové by měli být voleni přímo, ať jde o okresní město nebo vesnici s třemi stovkami obyvatel. V současné době se na posty starostů dostávají lidé vzešlí z tajných kuloárových kuhhandlů a podle toho to také vypadá. Hlavním cílem je co nejvíc státních peněz si přihrát do kapes vlastní partičky, viz jedno nejmenované okresní město, kde kvůli lukrativní zakázce došlo k rozkmotření místní org. ODS s okresním ústředím a její následné likvidaci odebráním licence. Starosta funguje jako prostředník soudruhů podnikatelů a dostává svůj díl. Nejvýraznější špičky opozice se uplatí a jde to. A s touto, prxí na lokální úrovni vzhůru výš do top politiky. Nebo druhé okr. město, kde se prodávají městské pozemky pod cenu o 20 mil. a starosta tvrdí do TV kamery bezelstně - my jsme žádné nařízení neporušili. Příklady táhnou.

Netřeba 6.5.2008 6:32

Přímá volba primátora ještě není záruka,

že mu  (snad je to je dočasný důsledek nedostatku kyslíku kdesi v Himalájích)  nehrábne na zbytek volebního období. Totéž platí o přímé volbě kohokoliv.

Mnohem důležitější je  institut přímého odvolání.  Což ovšem samozřejmě nikdy nemůže být uzákoněno. 

No umíte si představit, že by např. voliči odvolali svého poslance, který přeběhne k jiné politické straně? To by byl v parlamentu a ve vládě najednou bor/del. Hned po prvním hlasování o důvěře vládě by Dutolánek nechodil s nafouknutým voletem jak krocan. A soudružka z   -ikistánu či snad džamahírie nebo odkud je, by na nás neprováděla svoje sociálnáí pokusy. Možná bychom zase mohli topit třeba uhlím a ne obilím. Starosta vesnice,  v jejímž okolí několik dnů a nocí duní techno by hned následující  pondělí ráno zase mazal do práce a ne na úřad. Další si jistě každý doplní sám.