5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Pozdvižené obočí

Karlovarské Divadlo Husovka je typem podniku, který by Václav Klaus nejspíš označil za levicový. Už jen to, že jeho provozovatelem je občanské sdružení, které chce propagovat nekomerční kulturu, musí u prezidenta vyvolat významné pozdvihnutí obočí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 31.12.2012 18:44

.. pozdvižené obočí?

No, popravdě řečeno, pan president to obočí pozdvihoval často a rád. A  k tomu, přihlédněmež shovívavě ke konci jeho éry, ještě stihl obohatit český jazyk mnoha neotřelými českými novotvary, nepolitika budiž příkladem nejmírnějším. Přiznávám , že při poslechu jeho proslovů, nejsa jazykozpytcem, jsem měl po jeho některých velmi, ale opravdu velmi šťavnatých výronech čechoslovotvorby opravdu, ale velmi opravdu nutkavou potřebu vyhledat odbornou pomoc. leč jsa byvším stavřem, zoceleným hutným výrazivem dělného lidu, přežil jsem bez zatěžování zdravotní pojišťovny. Koneckonců, kdo z naší generace pamatující i zemědlce s. Novotného a bojlery s. Jakeše nebyl vůči výrazivu věrchušky otrlý, je už nejspíš už pod drnem. Takže pametníci, hlavy hore, hůře již bylo, a vzhůru jako jeden muž/žena vzhůru ku světlým zítřkům! Vše jen dobré všem, nejen čtenářům NP, do 2013! Tečka.

J. Mrázek 31.12.2012 23:44

Světlé zítřky? Spíš světlu vstříc !

Ještě rádi zubožení evropané přijmou jedinou správnou myšlenku na čtvrtou říši a běda, kdo bude proti...světlu vstříc... !..i když - v rámci šetření zhasla EU světlo na konci tunelu ... :-(

B. Rybák 2.1.2013 9:27

Re: Světlé zítřky? Spíš světlu vstříc !

Nebo jsou v tom světle na konci tunelu žárovky nenahraditelné.

B. Rybák 2.1.2013 9:02

Re: .. pozdvižené obočí?

"Nepolitická politika" Vám nevadila? Mě ano. Byla urážkou lidského rozumu (elementární logiky).